Kıyamet ve Sonrasında Yaşanabilecek 25 Olası Senaryo

Popüler kültürün en önemli konularından biri haline gelen kıyamet ve kıyamet sonrası yaşanacaklar filmlere, kitaplara ve oyunlara konu olmuştur. Bu içeriğimizde kıyameti konu alan 25 korku verici senaryoyu bir araya getirdik.
Kıyamet ve Sonrasında Yaşanabilecek 25 Olası Senaryo

Kıyamet Sonrasının Tasarlandığı 25 Alternatif Senaryo

Kıyamet sonrası dünyalar, popüler kültür için bir cazibeye dönüştü. Herkes şunu soruyor: “Her şey parçalandığında dünya nasıl bir yer olacak?” Eğer bir şey olacaksa nasıl olacağını bilmesek de iyi olmayacağını biliyoruz. Yıllar boyunca, birçok yazar ve senarist bu soruyu kendi kıyamet sonrası hikayeleri, romanları ve filmleriyle yanıtlamaya çalışmışlardır. The Stand'dan The Walking Dead'e kadar, birçok şeyin nasıl olabileceğine dair yaratıcı yaklaşımlarda bulunmaktadır. Kıyameti yaşamak istemeyebiliriz, ama onu izlemeyi çok isteriz. Bu kıyamet sonrasını anlatan dizi, film ve kitapların oluşturduğu listeye mutlaka göz atmalısınız!


1. The Hunger Games (Açlık Oyunları) IMDb; 7,2

Yakın bir gelecekte Kuzey Amerika kuraklık ve arkasından gelen yangın ve kıtlıklarla zayıflayarak çökmüş; yerini bir başkent ve 12 eyaletten oluşan Panem adında bir ülkeye bırakmıştır. Bu yeni ülkede her sene eyaletlerden kura ile seçilen ikişer gencin katıldığı "Açlık Oyunları" düzenlenmektedir. Kısmen eğlence amaçlı, kısmen de halka göz dağı vermeyi hedefleyen bu oyunlar, ayrıca tüm Panem ülkesinde televizyonlardan da izlenmektedir. 24 farklı 'yarışmacı' bütün televizyon seyircilerinin gözleri üzerindeyken, rakiplerini eleme ve hayatta kalma mücadelesi vermektedirler.


2. Wool

Hugh Howey'in bu romanı, çoğu insanın hayatta kalmak için bir ambarda, yeraltında yaşadığı nefes kesici bir dünya anlatılır. Dış dünya artık yaşamak için çok sert ve tehlikeli! Howey bu romanında sadece umutsuz ve kötü bir dünyayı değil aynı zamanda tehlikeli politikaları ve aldatıcı ağı da kelimeleriyle boyuyor. 


3. The Last of Us

Oyuncular bu kıyamet sonrası dramaya yabancı değiller. Naughty Dog firmasını ilk olarak 2001 yılında PS2 için yayınlanan Jak and Daxter oyunu tanımamıza yardımcı olmuştu. Tabi ki o zamanlar kimse, bu kadar basit bir oyun ile karşımıza çıkan bir firmanın gün gelip de Uncharted serisi gibi PS3’ün mihenk taşı diyebileceğimiz bir üçlemeye imza atabileceğini tahmin edememişti.


4. Waterworld

Kutuplardaki buzların eridiği geleceğin dünyasındayız. Her yer sularla kaplı. Ayak basacak kuru bir kara parçası bulmak imkansız. Hayatta kalmayı başarmış olan insanlar suların üzerine inşa ettikleri ve bir arada tutturulmuş çelik yığını şehirciklerde ilkel yaşamlar sürmeye çalışıyorlar. Kevin Costner’ın yapımcılığını üstlendiği Su Dünyası, ticari bir proje olarak, belki de Hollywood’un yakın tarihinde en çok kötülenmiş ve alaya alınmış projedir. Gerçekten 175 milyon dolara malolmuş ve gişede hüsrana uğramış olan bu filmin, sadece yanlış anlaşıldığına ve aslında kült mertebesine ulaştığına inanan marjinal bir zümrenin varlığını da kabul etmek gerekir. 

IMDb Puanı: 6.2


5. 9 IMDb: 7.1

Bugüne kadar izlediğiniz hiçbir canlandırma filme benzemiyor. Bilim kurgu hat safhada. Bugüne kadar dünyayı kurtaran hiçbir kahramana benzemiyorlar. Hem aksiyon dolu bir macera filmi hem de heyecan dolu bir fantezi-canlandırma. Yakın bir gelecekte dünyadaki makineler isyan ederek insanlığa savaş açar. Toplumsal çalkantılarla insan nüfusu neredeyse silindikten sonra makinelerin çoğu kapanır. Dünyamız yıkılırken dokuz küçük, dikişli bez bebeğe can verilir. Hedefleri arta kalan canavar makinelerdir. Tim Burton ve Timur Bekmambetov’un ortak yapımcılığını üstlendiği 9, yönetmen Shane Acker’ın 2006 yapımı 11 dakikalık Oscar adayı kısa filminden uyarlanmıştır.


6. Ready Player One (Başlat)

Wade Watts, gerçek dünyanın sıkıntılarından kaçmak için zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bu anahtarı bulana vadetmektedir. Wade de bu macera dolu hazine avının peşine düşmüştür. Bir süre sonra her şey bir oyun olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür. Zira şirket hissedarları ve paragöz oyuncular hazineye herkesten önce ulaşabilmek için diğer yarışmacıları saf dışı bırakmak adına her şeyi yapmaya hazırdır.


7. I Am Legend (Ben Efsaneyim) IMDb: 7.2

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.


8. Bioshock

BioShock aslında o kadar da eski bir seri değil. En azından ilk oyununun üzerinden 9 sene geçmiş olsa da yine de oynanırlığı yüksek. Fakat 9 sene önce oynayan için burası biraz daha karışık. Şöyle açıklayayım, eski bir oyunu çıktığı sene oynamadıysanız, ilk defa oynayacaksanız grafiklerinin eski gelmesi o kadar sorun yaratmayabilir, en azından eski olduğunu bilirsiniz. Ancak eski oyunları çıktığı zaman oynayanlardansanız işte beyniniz oyunu bitirdikten sonra size oyunlar oynamaya başlar. Siz yeni oyunlar oynadıkça, eskiye dönük hatıralarınız da sürekli güncellenir ve bir anlamda HD texture paketine sahip olur. Siz o oyunu oynarken zamanın grafiklerine hayran olduğunuz için beyniniz zamanın grafiklerini şu anki zamana yorumlayarak sanki hala muhteşem grafikleri varmış gibi hatırlatır.


9. Blue Gender

Yuji Kaido’ya yeni ve tedavisi olmayan bir hastalığın teşhisi konulur. Gencin bu umutsuz gibi görünen durum karşısında tek bir seçeneği vardır: geleceğin bir tedavi olanağı sağlaması ihtimali. Kararını verir ve yapay bir kış uykusuna yatırılır. 20 yıl sonra, uyandığında ise Dünya kesinlikle hatırladığı gibi değildir. 2013 yılı savaşların, umutsuzluğun ve ölümün yaşandığı bir devirdir. O uyuduğu sırada Dünya “Blue” denilen uzaylı yaratıklar tarafından istila edilmiştir.


10. Oblivion IMDb: 7.0

Oblivion'da askeri bir yönetim biri Jack adında deneyimli bir askeri , insanoğlunun bir zamanlar "Dünya" diye adlandırdığı terk edilmiş bir gezegene keşif için yollar. İnsanlığın büyük yok oluştan önce nasıl koşullarda yaşadığını araştırmakla dahası yaşayan her hangi bir canlı olup olmadığını bulmakla görevlidir. İnsanlığın bir zamanlar yuvası olan Dünya gezegeni birtakım uzaylı canlılar tarafından işgal edilmiştir ve gezegende hala varlıklarını sürdürmektedirler. Jack tüm bunları araştırmakla görevliyken, karşısına hiç beklenmediği sürprizler de çıkacaktır.


11. Fehrenheit 451 IMDb: 4.9

Fransız Yeni Dalgası'nın devrimci isimlerinden Francois Truffaut'nun yönettiği film Ray Bradbury'nin ilk olarak 1951 senesinde basılmış kitabından uyarlandı. Devlet, insanların düşünsel dünyalarını özgürleştirdiği için tüm kitapları yasaklamış ve kitap kavramını tedavülden kaldırmıştır. Devlet, kitaplarla olan savaşı kazanmıştır. İtfaiyede çalışan Guy Montag'ın görevi de bu mevcut tüm kitapları yakmak ve onları tarihe gömmektir. Ancak Montag, tüm insanların yitip gittiği ve türlü haplarla hayatta kalmaya çalıştıkları dünyada kendini tek başına kalmış gibi hissetmektedir.


12. Fallout 4

Fallout 4 pürüzsüz, saf, tertemiz bir açık dünya. Eğer içinizde biraz da olsa keşfetme heyecanı varsa Boston sizin için biçilmiş bir kaftan. Terk edilmiş gibi görünen yerleşim yerleri (Raider'lar gelene kadar), çürümeye yüz tutmuş fabrikalar, süper marketler... Kendinizi kıra, bayıra vurup Boston'ı dolaşmaya başladığınızda bir kaç saat içinde çok önemli bir şeyi fark ediyorsunuz: Fallout 4 sadece bir arayış üzerine yazılmış. Sürekli arıyorsunuz. Eski dünyanın kalıntıları içinde attığınız her adım, sizi hem geçmişle hem de gelecekle birleştiriyor. 


13. The Road (Yol) IMDb: 7.3

The Road, rekabet üzerine kurulmuş bir toplum yapısının çöktüğünde insanların kendilerini kurtarmak adına ne kadar ileri gidebileceklerinin portresini çiziyor. Asalet, kahramanlık, fedakarlık, yardımseverlik gibi kavramların tamamen tükendiği bu hayatta kalma ortamında Robert Duvall'in canlandırdığı yaşlı adama ait "Oğluma ne olduğunu ne kendime ne de başka bir yabancıya anlatamam..." sözü trajedinin geldiği noktayı tokat gibi seyircinin yüzüne çarpıyor.


14. Planet of The Apes (Maymunlar Cehennemi) IMDb: 8.0

Bir uzay gemisi, uzun bir süre boyunca ışık hızıyla, uzayın derinliklerinde seyahat etmiştir. Bu süreç boyunca, teorik olarak dünyada uzun bir süre geçmiştir. Yani, uzay gemisi, dünyaya geri dönerken, teorik olarak geleceğin dünyasına geri dönecektir. İşler tahmin edildiği gibi gitmez ve astronotlar, maymunların egemen olduğu, oldukça bitik bir gezegene inerler. Maymunların zihinsel ve fiziksel açıdan oldukça gelişkin olduğu bu gezegen, buraya tümüyle yabancı olan astronotların başına büyük dertler açacaktır.


15. The Stand (Mahşer) IMDb: 6.0

Bir ölümcül virüsten kurtulmayı başaranlar nihayet uzun ve tehlikeli yolculuklarının sonuna gelirler. Mother Abagail’in liderliğindeki iyilerin gücü Boulder, Colorado’da biraraya gelirler. Bu arada sayıları zaten az olan insanlar, ordusunu Las Vegas’ta toplayan Karanlık Güç Randall Flagg’ın çağrısına boyun eğmek zorunda kalmışlardır.


16. The Walking Dead  IMDb: 8.4

Son birkaç mevsimde bazı şeylerin yokuş aşağı gitmiş olmasına rağmen, The Walking Dead dünyasının hiç kimsenin tecrübe etmek istemediği ama herkesin izlemek istediği bir korku gösterisi olduğu konusunda pek şüphe yok. Zorlayıcı karakterler ve her köşede gizlenen tehlike ile, zombi dizisi hiç bu kadar iyi olmamıştı.


17. The Handmaid’s Tale IMDb: 8.4

Orijinal olarak 1985'te Margaret Atwood tarafından yayınlanmış olmasına rağmen, bu kitap bir kez daha Hulu televizyon şovunda popüler hale geldi. Eski Birleşik Devletler hükümetini deviren ve ilahi bir hukuk tarafından yönetilen bir tiranlı teonomi yaratan Gilead Cumhuriyeti olarak adlandırılan kıyamet sonrası bir toplumu anlatmaktadır. Kadınlar, kadın hakları ortadan kaldırıldığı için erkeklere boyun eğiyor.


18. Blade Runner (Bıçak Sırtı) IMDb: 8.4

Philip K. Dick’in “Android'in Dream of Electric Sleep” adlı romanından uyarlanan bu film ve onun devamı olan Blade Runner 2049, büyük şirketler, smog ve aşırı reklamların tükettiği karanlık ve kasvetli bir dünyaya sahip. İçinde, “replikatçılar” olarak bilinen android'ler emek için kullanılır ve bir dedektif insan slavacılarına karşı isyan edenleri takip etmek zorundadır.


19. Reign of Fire (Ateş Krallığı) IMDb: 7.1

Yakın gelecekte, milyonlarca ateşe dayanıklı ejderha yeryüzünden yükselir ve kül haline getirir. Hayatta kalan insanlar mağaralarda saklanır ve ejderhalardan tespit edilmekten kaçınmaya çalışırlar. Hayır, bu harika bir film değil, ama, haydi, ateş soluyan bir ejderha derebeyi dünyası oldukça harika!


20. Swan Song

Robert McCammon tarafından 1987'de yayınlanan bu roman, insanlık hakkında nükleer savaşın ardından hayatta kalmaya çalışan özlü bir kıyamet sonrası hikayesi. Swan adında bir kızı ve onu kurtarmak için kararlı bir grup insanı öldürmeye çalışmakla ilgili bir antik kötülük gezintisi anlatılmaktadır. 


21. Snowpiercer IMDb: 7.0

Kıyamet sonrası bu dram, tamamen ıssız bir buz dünyasında seyahat eden bir trende geçmektedir. Trenin arka tarafındaki fakir, aç ve cephedeki zenginlerle, tuhaf bir yoldan geçen bir grup, korkunç bir gerçeği keşfetmek için önlerine doğru ilerliyor. 


22. Mad Max IMDb: 8.1

Mad Max: Fury Road ile birlikte, çöl dünyasının sıcağında ve tehlikeli bir grup marangozun hayatta kalması için Max'i takip ediyor. Hem su hem de benzin,  kontrol altında tutulan  değerli mallardır. Az umudun olduğu bir dünyada, Max'in umursadığı tek şey hayatta kalmaktır. 


23. Terminator IMDb: 8.0

Terminatör filmlerinin çoğu modern zamanlarda belirlenirken, çoğu film yıkılmış geleceğin kliplerini ve insanlık ile makine arasındaki savaşı anlatmaktadır. 


24. The Matrix IMDb: 8.7

Bir yaşanan gerçek vardır, bir de yaşananın ötesinde olan gerçeklik... Biri rüya, diğeri ise Matrix! Neo,son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus’un gerçeği bildiğine inanmaktadır. Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Neo Morpheus’u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir. Neo, Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.


25. Children of Men (Son Umut) IMDb: 7.9

Çocuksuz bir dünyadan daha korkunç, üzgün ve umutsuz ne var? Yıllar geçtikçe kaos içinde infertil bir dünya ve dünyadaki en genç insanların ölümlerini saydıran medya ile, bir erkeğe hamile bir kadınla birlikte güvenliğe kadar eşlik etme görevi verilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum