Kışa Hazırlık: Çorap Seçimi

Günümüzde birden çok çorap deseni ve rengi bulunmaktadır. Peki, çorap seçiminde bacak yapısının önemli olduğunu biliyor muydunuz?
Kışa Hazırlık: Çorap Seçimi

Çoraplarda kıyafet seçimi kadar önem taşımaktadır. Her kadında farklı duran bir aksesuar olan çorap, kişinin vücut tipine ve bacak şekiline uygun olmalıdır.

Desenli Çoraplar 

desenli-.jpg

Desenli çorap giymek isteyen kişi çorap seçiminde bacak formuna göre seçim yapmalıdır çünkü enine çizgiler bacağı daha toplu göstermektedir. Bu nedenle toplu bacaklı kadınlar dikine çizgili modelleri satın almalıdır. Bacakları çok düzgün olmayanlar sarmal geometrik desenleri, kısa boyluların ise daha ufak desenleri seçmeliler.

 

Bacak Formunuza Göre Renk Seçimi

Desenle beraber renkler de bacakların şeklini etkileyen unsurlardan biridir.

Vanilya rengi çorap, kalın bacaklıların tercih etmemesi gereken bir renk olurken, arkadan tek çizgiler, sarmal desenler, tüm bacakları güzel gösterir. İnce delikli file çoraplar, kısa bacaklı kadınlarda güzel durur. Ayrıca, kısa bacaklı kadınlar, blok desen olan dizden altı ve üstü ayrı renk veya desenden örülmüş olanları giymemeliler. Bu onların olduklarından daha kısa görünmesine neden olur.

Uzun bacaklı kadınlar ise istedikleri renk ve desende çorapları tercih edebilirler. 

 

renkli-.jpg

Kıyafetinize Uygun Çorap Seçimi

Mini eteklerle renkli opak çoraplar tercih edilmelidir.

• Kokteyl ya da gece elbiseleriyle bilek kısmında minik desen ya da taş olan çoraplar, arkadan dikişli çoraplar daha şık durur.

• Siyah dantel çoraplar düz renk elbiselerle giyildiğinde daha elegan bir görünüm verir.

• Eğer dümdüz bir kıyafet giyecekseniz altına desenli çorap giyerek tercih edebilirsiniz.

• Fileler ve dantel desenli çoraplar, her tür giyimde, feminen ve elegan görünümü destekleyen, kadının dişiliğini modern bir dokunuş ile vurgulamasını ve kendini çok daha iyi hissetmesini sağlayan önemli aksesuarlardır.

• Her kadının dolabında siyah opak çorabı bulunmalı. Yüksek ya da alçak topuklu her tür ayakkabıyla, abiye ya da spor her tür kıyafetle giyebileceğiniz opak çoraplarla kendinizi şık ve rahat hissedebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.