Kış Aylarında Gidilebilecek En İyi 10 Turizm Şehri!

Sıcak hava, kum, güneş dışında tatil anlayışına sahip insanların varlığı yıllar geçtikçe artıyor. Peki en iyi kış tatilleri için nerelere gitmek gerekir? Bu içeriğimizde Aralık ayında gidilebilecek en iyi 10 şehri sizin için bir araya getirdik.
Kış Aylarında Gidilebilecek En İyi 10 Turizm Şehri!

Aralık Ayı İçin Değerlendirilebilecek En İyi Lokasyonlar

Bu kış, sezonunun büyüsünü soğuk yerlerde sıcacık bir şekilde kucaklamaya var mısınız! Aralık ayının başlarına doğru hafta sonu kargaşasının kaybolmasıyla birlikte herkes evlerine çekilir. Bu günlerde alışverişin, ev partilerinin ya da aile zamanlarının çılgınlığını dengelemek zorlaşabilir. Fakat kış sezonunda tatile gitmek için can atan bir güruh da bolca mevcut. Uygun fiyatlı güzel manzaralı kış tatilleri son zamanlarda oldukça revaçta! Biz de bu içeriğimizde Aralık ayından itibaren gidilebilecek en iyi tatil bölgelerini sıralıyoruz. İşte en iyi kar tatillerinin deneyimlenebileceği 10 şehir!


10. Frankfurt, Almanya

Berlin ya da Münih olmayabilir fakat Frankfurt’ta kış sezonunda dikkatinizi çekecek birçok şey var. Yenilikçi kulüpleri, fütüristik mimarileri, gurbetçiler tarafından yönetilen tuhaf restoranları ve ilgi çekici kokteyl barları oldukça popüler. Frankfurt’un Noel pazarları ve buz pateni pistleri halka açıldığında şehre büyülü bir his yaşatıyor. Turistlerin kış sezonunda burayı en çok tercih etmelerinin sebeplerinden birisi de seyahat edilebilecek yerler arasında en ucuz şehirlerden birisi olması. 

frankfurt,-almanya.jpg


9. Los Cabo, Meksika

Hurricane Odile sahil şeridinin harap edildi! Meksiko tatil beldesinde büyük oteller açıldı. Bu yüzden Cabo ön plana çıkmaya başladı. Şehirde bulunan muhteşem oteller inanılmaz manzaralarla Aralık ayında bile sıcacık hissetmenizi sağlıyor.

los-cabo,-meksika.jpg


8. Kochi, Hindistan

Kerala eyaleti, Hindistan’ın kaotik kent şehirlerinden çok uzakta yer alıyor. Kerala'nın sağlık altyapısı Hindistan'ın en iyisi olmasının yanında bazı değerleriyle ABD'nin başkenti Washington'dan bile daha iyi durumdadır. Aynı zamanda burası son zamanlarda kış turizmi açısından oldukça geliştirme gösterdi. 

kochi,-hindistan.jpg


7. Las Vegas, Nevada

Duygusal olarak aşırı yoğun bir dönemdeyseniz ve havalar soğumaya başladıysa Las Vegas’ta heyecanlı bir tatil size iyi gelebilir. Ayrıca La Comida’daki leziz sokak yemeklerinin tadı kış sezonunda bambaşka bir hal alıyor. Bu şehirde geçireceğiniz eğlenceli ve sıcacık geceler hem eğlenceli oyunlarla hem de muhteşem şehir manzaralarıyla size iyi gelecek. 

las-vegas,-nevada.jpg


6. Quebec, Kanada

Duvarlarla çevrili bu şehirde kış kesinlikle bambaşka yaşanıyor. At arabalarıyla dolu Old Town sokaklarında, loş aydınlatmalı şarap barları içinizi ısıtıyor. St. Lawrence Nehri kıyısındaki bir gezinti sonunda bu şehrin kendisine has dizayn edilmiş butik otellerinde konaklama imkanı yaşayabilirsiniz.

quebec,-kanada.jpg


5. Siem Reap, Kamboçya

Siem Reap, Kamboçya’nın kuzey batısında yer alır. Çok fazla turist çeken bu şehrin cazibesi efsanevi Angkor Wat Tapınağı’ndan gelmekte. Modernizm ve geleneksel kültürün harmanlandığı özgün bir kültür, bin yıllık tapınaklar, ağaç ve taş oymacılığı başta olmak üzere, dans ve resim alanında da oldukça zengin. İsteyene ekonomik isteyene lüks yeme içme ve konaklama seçenekleri sunuyor. 15 milyona yakın bir nüfusa sahip Kamboçya’nın 170 bin kişilik bu şehrinin belki de tek eksiği, beyaz kumlara sahip plaj olabilir. Deniz keyfinin yerini doldurmasa da Tonle Sap Nehri ve şehrin içerisinden geçen Siem Reap Nehri bir nebze de olsa bu ihtiyacı karşılıyor.

siem-reap,-kambocya.jpg


4. Edinburgh, İskoçya

Birleşik Krallık’taki ikinci en büyük finans merkezi. Gelen turist sayısı açısından İngiltere’deki en popüler ikinci şehir olan Edinburgh, kış sezonunda da muhteşem bir güzelliğe sahip. Edinburgh’da dolaşırken bu şehrin tarihi dokusu nedeniyle kendinizi Yüzüklerin Efendisi filmi ya da Taht Oyunlarında hissedebilirsiniz.

edinburgh,-iskocya.jpg


3. Nassau, Bahamalar

Bahamalar’ın başkenti, subtropik iklimin en tatlı hali, renkli evler adası Nassau, Bahamalar'ın en popüler merkezlerinden biri. Dans, eğlence, gündüz ve gecenin tadının doyasıya çıkaracaksınız. Bu şehirde kış sezonu kesinlikle yaşanması gereken bir deneyim. Bahamaların kendilerine has müzikleri Junkanoo, Rake & Scrape ve Goombay, her adayı etkisi altına almış durumda. Standart kulüp ve barların dışında, yerli kültürün içine girmek isteyenleri saran bu müzik her yerde karşınıza çıkabilir.

nassau,-bahamalar.jpg


2. Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag’da Noel pazarları; Stare Mesto, Havelske Namesti, Cumhuriyet Meydanı, Wenceslas caddesi, Özgürlük meydanı gibi ünlü lokasyonlarda kurulur. Hediyelik eşyadan yiyeceğe, eğlenceden müziğe canlı ve kalabalıktır. Kış merkezleri Prag’tan çokta uzakta değildir ve uygun bütçeye hitap etmektedir. Karlovy Vary’nin termal sularında bir kür almak kış sezonunda harika olacaktır. 

prag,-cek-cumhuriyeti.jpg


1. Big Island, Hawaii

Aralık ayı boyunca kayak severler Hawaii’ye akın ediyor. Fakat Büyük Ada Hawaii’deki diğer yerlere göre turizm açısından farklı bir önem taşıyor. Genellikle aşırı yağmurlu ve sert havasıyla kış tatili severlerin hedefi olmaya başladı bile.

big-island,-hawaii.png


BONUS

Ayder Yaylası / RİZE

ayder-001.jpg

Bu listede Türkiye'den de cennet gibi bir mekan var. Uludağ, Kartaltepe gibi klasik kış turizmi lokasyonlarından sıkıldıysanız bu adres tam da size göre. Özellikle butik dağ otelleri ile Ayder cennet gibi doğasıyla sizi çağırıyor. Yaz aylarında da oldukça popüler olan bu yer deneyimleyenlerin tecrübeleriyle kışın bir başka güzel. Yaz aylarında özellikle Arapların akınına uğrayan Ayder kışın size kalmış durumda. Kayak yok belki ama yerli kayak festivalleriyle fark yaratıyor. Kızak, muşamba, şamyel hatta rafting botlarıyla inanılmaz bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. 

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum