Kırmızı Işıkta Beklemek Tarih Oluyor

Geliştirilen yeni uygulama sayesinde araç kullanırken kırmızı ışığa takılma ihtimalinizi ortadan kalkıyor.
Kırmızı Işıkta Beklemek Tarih Oluyor

Trafikteki düzeni sağlayan trafik ışıklarına takılmak istemeyen sürücüler çoğu zaman kazalara sebebiyet veriyor.

Trafik ışıklarından kaynaklı kazalar üzerine araştırma yapan Connected Signals firması EnLighten ismini verdiği uygulama ile trafik ışıklarının yanıp sönme sürelerini hesaplıyor ve sizlere sunuyor. GPS ile eşzamanlı çalışan uygulama sürücülere ışığın ne zaman yanıp ne zaman söneceğini siz daha ışığa varmadan gösterge ekranınıza iletiyor.

BMW EnLighten

Şu an için sadece BMW firması ile çalışan sistemin en yakın zamanda tüm araçlara ilave edilmesi bekleniyor. Ayrıca telefon ile de eşlenebilen uygulama iOS ve Android cihazları da destekliyor. İsteyenler için aracınız uygulamayı desteklemese bile akıllı telefonunuza indirip uygulamayı kullanabilirsiniz.

Uygulamanın mantığı gayet basit işliyor. Trafik ışıklarının önceden tanımlanmış olduğu uygulama siz ışığa yaklaşırken ışığın, kırmızı ya da yeşil yandığını ve değişmesi için kaç saniye kaldığını ekranınıza yansıtıyor. Böylece siz de ışık için hız ayarlaması yapıp olası bir kazanın önüne geçmiş oluyorsunuz.

Uygulama harita ve GPS bazlı çalıştığı için henüz sadece belirli ülkelerde kullanılabiliyor. Bu ülkeler arasında ise Türkiye şu an için yer almıyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.