Kilo Problemi Olan Kediler İçin En İyi 5 Diyet Kedi Maması

Kilo problemi olan kedilerin her daim sağlıklı ve fit uzun bir yaşam sürmesi için özel olarak tasarlanmış en iyi light/diyet kedi maması markaları önerisi
Kilo Problemi Olan Kediler İçin En İyi 5 Diyet Kedi Maması

Aşırı kilolu veya obez kediler; diyabet , artrit, cilt problemleri, yüksek tansiyon, ortopedik sorunlar, kanser ve diğer hastalıklar da dahil olmak üzere birçok sağlık riskiyle karşı karşıya olsa da , iyi haber diyet ve beslenme , evcil hayvanınızın şeklini ve sağlığını almanıza yardımcı olabilir. Kediniz hiç olmadığı kadar uyuşuk ve mutsuz mu görünüyor? Yediği besinlere bağlı olarak son zamanlarda giderek artan bir kilo problemi olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

Yapılan araştırmalar kedilerde ani kilo artışı durumlarını altta yatan hastalıklar dışında kalitesiz ve yanlış kedi maması tüketimi ile beraberinde kısırlaştırma sonrası kontrolsüz besin tüketimine bağlamaktadır. Aşırı kilolu ve obez kediler genellikle yaşıtlarından daha kısa ömürlüdür aynı zamanda aileleriyle fiziksel olarak daha az etkileşim kurma eğilimindedir ve daha az oyun oynarlar.

Birçok kedi sahibi obez kedisine az mama verdiğinde zayıflayacağına inanır. Unutmayın, "mevcut yiyeceklerinin hacmini basitçe azaltmak uygun değildir . Bu, zamanla yetersiz beslenmeye neden olacaktır." Bunun aksine kediniz için özel olarak formüle dilmiş diyet mama kullanmanız gerekmektedir.

Hem bir köpek hem bir kedi sahibi olarak bu yazımda çeşitli sebeplere bağlı olarak aşırı kilo alan ve obez kediler için özel olarak üretilmiş en iyi kedi mamalarını araştırdım. Ayrıca köpekler için en iyi diyet mamaları adlı yazıma göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

En İyi Diyet Kedi Maması Listesi

SıraMarkaYaş Grubuneoldu Puanı
1Orijen Fit-TrimYetişkin10/9.8
2Royal CaninYetişkin10/9.5
3Hills LightYetişkin10/9.7
4Pro Plan LightYetişkin10/9.8
5Mera Adult Yetişkin10/9.6
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Diyet Kedi Maması Tavsiyesi

İşte kilo problemi olan kediler için en iyi 5 diyet kedi maması:

1. Orijen

en-iyi-diyet-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin Diyet Kedi Maması, kilo almaya meyilli kediler için özel olarak üretilmiştir. Kedinize doğal bir diyet imkanı sunan Orijen, yetişkin kedilerde kilo kaybını arttıran L-karnitin maddesi içermektedir.

Öte yandan et ve protein açısından sonra derece zengin olan bu ürün, taze meyve ve sebzelerden üretilmektedir. İlk 10 bileşeni premium hayvan kaynağı olan Orijen Fit-Trim Tahılsız Kilo Kontrolü İçin light Kedi Maması, kısırlaştırma sonrasında hormon etkilerine bağlı olarak kilo alan kediler içinde son derece ideal bir diyet mamasıdır.

2. Royal Canin

en-iyi-diyet-kedi-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Diyet Kedi Maması, aşırı kilo almaya açık kedilerin ideal vücut formunun ve kas kütlesinin korunmasına yardımcı olmaktadır. Sağlıklı bir vücut kondisyonunu korumaya yönelik olarak dengelenmiş olan bu ürün, içerdiği lifli özel bir besin formülü sayesinde kedinizin yeme istediğini azaltmaktadır.

Aynı zamanda kas kütlesini korumaya yardımcı olmak için yüksek proteine sahiptir. Tüm bunların yanında kedinizin kilo almasını engellemek için düşük yağ içermektedir.

3. Hills

en-iyi-diyet-kedi-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Light Tavuklu Diyet Yetişkin Kedi Maması, küçük dostunuzun ideal kilosunu ve sağlıklı yaşamını koruyabilmek için son derece düşük kalorili besinlerder üretilmektedir. Yağın sağlıklı metabolize edilmesi için L-karnitin ile zenginleştirilmiş içeriğe sahip Hills kedi maması, düşük kalori seviyesiyle kedinizin daha fazla kilo almasını engellemektedir.

Yüksek kaliteli protein ve doğal lifler sayesinde iki öğünde tokluk hissi yaratan Hills diyet kedi maması, aynı zamanda sağlıklı deri ve parlak tüyler için yüksek miktarda Omega 6 ve E Vitamini içermektedir.

4. Pro Plan

en-iyi-diyet-kedi-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Pro Plan Light Hindili Kedi Maması, kilo problemi yaşayan kediler için özel olarak üretilmiştir. Özellikle kısırlaştırma sonrasında kedilerde meydana gelen ani kilo artışlarının önüne geçen Purina Pro Plan light kedi maması, kedinizin sevdiği lezzetlerden ödün vermeden tüm besinleri ekstra lifler ve az yağlı gıdalardan almasına yardımcı olmaktadır.

Son derece lezzetli bir mama olarak bilinen bu ürün, yüksek kaliteli bileşenleri sayesinde kedinizin ipeksi ve parlak tüylere sahip olmasına da olanak sağlamaktadır.

5. Mera

en-iyi-diyet-kedi-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Birçok kedi kısırlaştırmanın ardından hormonal değişikliklere bağlı olarak aşırı yeme isteğinden dolayı kilo almaktadır. Bu durumun önüne geçmek için Mera, bir yaş üstü kedilere ideal besin değerlerini saplamak için özel formüle edilmiştir. Bu formül, dengeli ve besleyici tüketimler kısırlaştırılmış kedilerin ideal kilosunun korunmasına yardımcı olmaktadır.

Mera Adult Tahılsız Somonlu Yetişkin Kedi Maması, düşük kalorili formülü sayesinde kedilerin ideal vücut kondisyonunu sürdürmesine yardımı olmaktadır.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Mama Kabı ModelleriEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedilerde obezite nedir?

Obezite, vücutta aşırı yağ birikmesidir. Bu sebeple çoğu kilolu kedi aşırı vücut yağına sahip olacaktır. Kediler ideal vücut ağırlığının %10-20 üzerinde olduklarında fazla kilolu olarak kabul edilirler. İdeal vücut ağırlıklarının %20 veya daha fazla üzerinde olduklarında obez olarak kabul edilirler.

Kedilerde aşırı kilo tehlikeli mi?

Evet. İlk bakışta gözünüze sevimli görünen bu durum, aslında kedilerde ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Aşırı kilolu obez kediler, yüksek tansiyon ve ortopedik sorunlar gibi birçok hastalıkla karşı karşıyadır. Kedinizin sağlığı için kaliteli diyet kedi maması kullanmanız gerekmektedir.

Kedilerde obezite belirtileri nelerdir?

Kedilerde obezite, vücut ağırlığı rehberine bakılarak belirlenmektedir. Kedinizin ağırlığının ideal vücut ağırlığından %10 ile %20 fazla olması durumda kediniz şişman olarak kabul edilmektedir. Ayrıca kedilerde obezite belirtilerinin en yaygın göstergesi, aşırı yeme isteği ile beraberinde gelen şişmanlamadır.

Aşırı kilonun kediler üzerindeki etkisi nedir?

Aşırı kiloya sahip olmak, tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde zayıflatmaktadır. Kedi obez olması durumunda kendi bakımını yapmakta zorlanacağı gibi cilt problemleri ile beraberinde çeşitli kemik ve eklem sorunları yaşayabilir. Ayrıca aşırı kilo kedilerde nefes almada zorluk ve kalp problemlerine sebep olabilir.

Obez kediler ne kadar yaşar?

Aşırı kiloya sahip obez kediler, normal kedilere nazaran yarı yarıya daha az ömre sahip olabilir. Ortalama sağlıklı bir kedinin 10-15 yıl yaşam süresi olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu süre obez kedilerde 3 yıla kadar düşmektedir.

Obez kediler nasıl beslenmeli?

Obez kediler, daha fazla kilo almamak ve yaşam kalitesini düşürmemek için sağlıklı bir diyetprogramı ile beslenmelidir. Kilolu kediler için özel olarak formüle edilen light kedi maması kullarak kedinizin düşük kalorili yüksek protein değerine sahip sağlıklı bir beslenme düzeyine sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kediler kısırlaştırma sonrası kilo alır mı?

Kedilerde kısırlaştırma doğrudan kiloya neden olmamakla birlikte beslenmesinde düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Kediniz kısırlaştırılmadan önce aldığı kalori miktarını kısırlaştırma sonrası alırsa, bu kiloya sebep olacaktır. Bu sebeple her daim kısırlaştırılmış kediler için özel olarak formüle edilmiş kısır kedi maması vermelisiniz. En iyi kısır kedi mamalarına göz atmak için buraya tıklayın.

Kedilerde obezitenin tehlikeleri nelerdir?

Obezite bir kedinin ömrünü kısaltır ve onları hastalık geliştirme olasılığını artırır. Orta derecede kilolu olmak bile bir kedinin yaşam beklentisini azaltır. Yani aşırı yağ, bir kedinin sağlığını ve ömrünü olumsuz etkiler. Obez kediler aşağıdakiler için artan bir risk geliştirir:

birçok kanser türü, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hipertansiyon
osteoartrit ve etkilenen eklemlerin daha hızlı dejenerasyonu
idrar kesesi taşları
daha az ısıya dayanıklı oldukları için anestezik komplikasyonlar

Kedilerde obezite tedavisi nasıl yapılır?

Kedilerin çok hızlı kilo vermeleri tehlikelidir çünkü bu onları, açlık sırasında metabolizmadaki bir değişikliğin bir sonucu olarak karaciğerde yağın biriktiği potansiyel olarak ölümcül bir karaciğer hastalığı olan hepatik lipidoz gelişimine yatkın hale getirir. Vücut ağırlığında kademeli, sabit bir azalma idealdir; Aşırı kilolu bir kedinin ideal vücut kondisyonuna ulaşması bir yıl kadar sürebilir. Kedinize her şeyden önce diyet kedi maması vermeyi ve bolca egzersiz yapmayı unutmayın.

Obez kediler için egzersiz nasıl olmalı?

Sağlıklı bir kiloyu korumak için egzersiz önemlidir. Ev kedileri tipik olarak daha az egzersiz yaparlar ve bu nedenle obeziteye daha yatkın olabilirler. Ev kedileri ayrıca stres veya can sıkıntısı çekebilir ve bu da aşırı yemelerine neden olabilir. Obez kedinize egzersiz yaptırmak için mamasını oyun topları içerisine koyabilir, ilgisini çekecek oyuncaklarla hareketli kalmasını sağlayabilirsiniz. Kediniz için en iyi egzersiz oyuncaklarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum