Su İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Su içen kişi kilo mu alır? Yoksa kilo mu verir? Aşırı zayıflık çeken kişilerin kilo alabilmek için ne yapması gerektiğini araştırdık.
Su İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Kilo Alma ve Su İlişkisi

Kilo problemi yaşayanların büyük çoğunluğu fazlalık kilolarından şikayet etse de bir kısım insan da kilo alamamaktan şikayet etmektedir. Şişmanlık gibi zayıflık da rahatsız edicidir. Giyilen kıyafetler yakışmaz, çelimsiz görüntü yüzünden sağlıksız görünürler. Sağlık sorunları yaşanmıyorsa eğer aşırı zayıf olmak normal değildir. 

Zayıflık çeken ve kilo alamayan kimselerin durumu araştırıldığı zaman farklı sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Kimisi sağlık, kimi genetik, kimi de iştahsızlık ile alakalıdır. Bu konulara değinmeden önce kilo almak ve su ilişkisini anlatacağız.

Su içmek genelde kilo vermek için önerilen yöntemler arasındadır. Özellikle yemeklerden önce içilecek su, mideyi dolduracak ve onu şişirerek fazla yemenize engel olacaktır. Bu yöntem çoğu kilo vermek isteyen kişinin uyguladığı bir yöntemdir. Doktorlar su içmeyi tavsiye eder çünkü normal bir insan günde 2-3 litre arası su tüketmelidir. Fiziksel aktiviteye ve iklime göre bu oran değişmektedir. 

Su İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Su içmek metabolizmayı hızlandıracağı için daha fazla kalori harcamak anlamına gelir. Kalori harcamak demek kilo vermek demektir. Tabi su belli bir miktar yardımcı olsa da spor ya da hareket etmek daha önemlidir.

Yemeklerden önce içilecek su için ise uzmanlar her sağlıklı insanın bunu yapması gerektiğini belirtmiştir. Kilo almak isteyenler için ise su içmeyin gibi bir tavsiye mevcut değildir. Kilo verdiriyor diye az su içen kişi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilir.

Kilo almak isteyenler günlük içilmesi gereken miktarda su içmelidirler. Su içerken ne zaman içtiklerine dikkat etmeleri yeterli olacaktır. Yemeklerden hemen önce içmek iştah kesiyorsa bunu daha önceki bir zamanda yapmalıdırlar. Buna dikkat edildiği sürece su içmenin kilo vermek üzerinde fazla etkisi olmayacaktır. Hatta yeterli su tüketmek, kilo almak isteyenler için avantaja dönüştürülebilir. 

Su tüketiminde yapılacak ufak değişiklikler ile kilo alımı hızlandırılabilir. Kilo almak yavaş bir süreç olacağı için hemen sonuç beklemek yanlış olacaktır. Günlük 700-800 kalori fazladan alarak haftada 1 kilo artış sağlayabilirsiniz.

Bunu yaparken normal su yerine meyve suyu tüketebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre kilo almak isteyenlerin su yerine süt tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Süt, susuzluğu kesebilen içecekler arasında yer alır. Aynı zamanda sağlıklı protein, karbonhidrat ve yağ içerir. 

Zayıf İnsanlar Neden Kilo Alamaz?

Sağlıkla ilgili bir sıkıntı yoksa eğer zayıflık, yeme düzensizliği ya da iştahsızlık ile alakalıdır. Amerikalı uzmanlar, aynı ortamda yaşayan ve biri şişman, diğeri ise aynı şeyleri yemesine rağmen kilo alamayan insanlar üzerinde test uygulamaya karar verirler.

Su İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Deneklerden yedikleri her şeyi not etmelerini isterler. Deney bir süre devam eder. Sonunda bakarlar ki kilo alamadığını iddia eden kişiler aslında iddia ettikleri gibi aynı şeyleri aynı miktarlarda yemiyorlardır.

Ya miktarları az yiyor ya da ara atıştırmalıklardan uzak duruyorlardır. Yapılan test aslında durumun söylendiği gibi olmadığını ve zayıf olanların daha az yediğini ortaya koymuştur.

Nasıl Kilo Alınır?

Kilo almak için yapılacak ilk şey daha fazla yemektir. İştah sorunu çekenler için farklı yöntemler uygulayarak sonuç alınabilmektedir. Sadece ana öğünlerde bol yemek tek başına yeterli değildir. Ara öğünlerde mutlaka yüksek kalorili gıdalar alınmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi kalorisi yüksek olacak diye sağlıksız yiyeceklerin yenmesi anlayışını ortadan kaldırmaktır. Kalorisi yüksek olmasına rağmen sağlıklı olan bir sürü atıştırmalık vardır. Bunların başında kuruyemişler, tahin-pekmez ikilisi, sütlü tatlılar ve şekerli yoğurt gibi pratik ama karbonhidrat içeriği zengin yiyecekler gelmektedir.

Daha sağlıklı kilo alabilmek için kullanılacak en etkili yöntem spordur. Spor yapmak vücuttaki kas miktarını arttıracağı için vücudun kalori ihtiyacını tetikleyecek ve iştahı arttıracaktır. Özellikle vücut geliştirme sporunda kas kütlesinin artmasıyla açlık ihtiyacı doğru orantılı artış gösterecektir.

Su İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Yüksek protein içeren besinler ve aynı zamanda yüksek karbonhidrat içeren besinler bir arada alındığı zaman kilo artışı yağ olarak değil de kas şeklinde olacaktır. En sağlıklı yöntem budur.

Kas geliştirme yapan zayıf kişiler kilo aldırıcı karbonhidrat tozlarını kullanabilirler. Spor ile birlikte alındığı zaman yüksek karbonhidrat, protein, yağ ve vitamin içeriği ile oldukça yardımcı olacaktır.

Spor yapmayan kişilerin de az miktarlarda kullanması mümkün olsa da 100-150 gr civarındaki bir porsiyonda 700-800 kalori alındığı için yağlanma sorunlarına yol açabilir. Fındık, yer fıstığı, Antep fıstığı ve kaju gibi kuruyemişler yüksek kalori ve mineral içeriğiyle sağlıklı kilo almanıza yardımcı olurlar.

En güzel kilo aldırıcılardan olan fıstık ezmesi başlı başına kilo aldırıcı bir ara öğündür. Ekmeğin üzerine bolca sürülerek istenilen yerde kolayca tüketilebilir.

Yatmadan önce yenen yemekler de kilo alımını destekler. Çok ağır olmamak kaydıyla karbonhidrat açısından zengin yemekler yemek, kilo alımı için en etkili yöntemlerdendir. Makarna, pirinç, patates ve şekerli içecekler ile birleşince gece boyunca vücudunuzun depo yapması sağlanmış olacaktır.

Sabah kahvaltılarının iyi yapılması da kilo alımı için çok önemlidir. Kahvaltı en önemli öğündür. Onu atlamak vücudu uzun süre aç bırakmak demektir. İştahım olmuyor diyenler kısa bir yürüyüş yaparak iştahlarının açılmasını sağlayabilirler.

Hızlı yemek ve porsiyonları büyütmek diğer pratik çözümler arasındadır. Yavaş ve keyifli yemek kilo almamak için önerilir. Kilo almak isteyenler tam tersini uygulamalıdır. Mideden gelen doygunluk hissi beyne ulaşıncaya kadar mideye indirebildiği kadar yemek indirmelidir.

Aynı şekilde büyük tabaklar kullanmak da etkilidir. Tabağın büyümesi her zaman yediğiniz porsiyonun küçük kalmasına neden olacaktır. Büyük tabak ile büyük porsiyon yemeye çalışırsanız mideniz genişler ve muhakkak kilo alırsınız.

Kilo Almanın Püf Noktaları Nelerdir?

Su İçmek Kilo Aldırır mı, Verdirir mi?

Kilo almak istiyorsanız mutlaka bu noktalara değinmelisiniz. İlk olarak midenin büyümesi için her öğünde bir-iki lokma fazla yemek yiyin, karbonhidrat ve yağ alımını arttırın, ara öğünlerde yüksek kalorili atıştırmalıklar tüketin, spor yapın, hızlı yemek yiyin, yatmadan önce yemek yiyin, meyve suyu ve şekerli içecekler tüketin, daha az hareket edin, fazla uyuyun, kalori hesabı yapın ve bol bol su için.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın YollarıKilo Aldırıcı Diyet Listesi
Kilo Alamayanlar için Beslenme Önerileri

Su içmek kilo aldırıyor mu?

Su, kilo vermeye yardımcı olan içeceklerden birisidir. Özellikle yağ yakımını artıran su her gün mutlaka tüketilmelidir. Çok su içmek kilo aldırmaz. Su içerisinde hiçbir şekilde kalori barındırmaz. Ancak kilo almak isteyen kişiler su tüketimine dikkat etmelidir. Günlük ihtiyacı kadar su içerse kilo alımı kolaylaşır.

Kilo almak için su nasıl içilmeli?

Kilo almak için ilk olarak günlük 800 kalori fazladan almalısınız. Daha sonrasında yemeklerinizi tüketirken normal su yerine meyve suyu içebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre kilo almak isteyen kişiler su yerine süt tüketmelidir.

Su içmeyen kilo alır mı?

Su içmeyen kişilerin vücutları susuz kaldığı zaman sindirim enzimleri ve bağırsakların çalışma temposu yavaşlar. Yavaşlayan sindirim sistemi kilo artışına neden olabilir fakat bu bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Günlük ihtiyacınız kadar su içmek her zaman daha sağlıklıdır.

1 litre su kaç kilo aldırır?

Suyun özgül ağırlığı 1'e eşit olduğu için 1 litre su, 1000 gram yapar. Bu durumda yarım litre su da 0,5 kilograma denk gelir. Su yeterli miktarda içildiği zaman kilo aldırır. Günlük ihtiyacınız olan su miktarını içmeniz gerekir.

Gece su içmek kilo aldırır mı?

Vücudumuzun ihtiyacı olan sıvıyı uyku saatinden önce alırsak, vücut suyu hücreleri yenilemek için kullanır. Uyku zamanı su içmenin kalori yaktırdığı ve kilo kaybettirdiği bilinmektedir. Bu yüzden gece su içmek kilo aldırmaz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum