Keratin Bakımı veya Yüklemesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Saç bakımında en etkili yöntemlerden bir tanesi de keratin bakımı işlemidir. Bu içerikte keratin yüklemesi ne işe yarar sorusuna cevap bulabilirsiniz.
Keratin Bakımı veya Yüklemesi Nedir, Ne İşe Yarar?

Keratin Bakımı (Yüklemesi) Hakkında Tüm Bilgiler

Saç güzelliği, her kadın ve erkek için önemli bir konudur. Saçlarımıza yaptığımız bakımların doğru olması ise en önemli konudur. Bazen bakım yaptığımızı düşündüğümüz halde saçlarımızın istemsizce zarar görmesine neden olabiliyoruz. Bu da ciddi anlamda uğraşmayı gerektiren sonuçlarla karşı karşıya kalmamıza neden olabiliyor. Saçlarımız için doğru ürünleri kullanmak, daha sağlıklı ve istediğimiz şekilde saç yapısına sahip olmamızı kolaylaştırır. Son dönemlerde kendinden daha fazla söz ettiren keratin bakımı da doğru kullanıldığında, saçlarımızda istediğimiz güzelliği yakalamamıza fırsat sunuyor.

Keratin bakımı (yüklemesi), kıvırcık veya çok fazla olan dalgalı saçların düzleştirilmesi temeli ile uygulanan bir bakım türüdür. Ancak bu bakım sadece saçların düz olması ve şekil alması için uygulanan bir bakım türü değildir. Keratin, insanların derisinde, tırnaklarında, dişlerinde ve saçlarında bulunan bir maddedir. Bu madde, bazen dış etkenlerden dolayı bazen de doğal yaşlanma süreci ile kaybolmaya başlar. Bu yüzden saçlarda kırılmalar, matlaşma ve cansızlık gibi sorunlar görülmeye başlar. Keratin bakımı (yüklemesi) de eksik olan keratinin dışarıdan verilerek tamamlanmasına verilen isimdir. Keratin nedir? Keratin ne işe yarar? Keratin yüklemesi nedir? Bu gibi soruların cevabını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Keratin Ne İşe Yarar?

keratin ne işe yarar

Keratin ne işe yarar sorusunun cevabı aslında çok basittir. Keratin, yukarıda da belirttiğimiz gibi doğal yaşlanma süreci ile insan vücudunda azalmaya başlayan bir maddedir. Bazen de keratinin eksilmesine neden olan başka şeyler de olabiliyor. Mesela saçları sıcak suyla yıkamak, sık saç yıkamak, saç maşası, saç düzleştiricisi kullanmak gibi etkenler de saçlardaki keratin oranının düşmesine neden olabilir. Bu da saçlarda güzelliğin yok olmasına ve saçların sağlığından uzaklaşmasına neden olur.

Saçlarına zaman ayırarak daha güzel görünmesini isteyenlerin keratin bakımı yapmaları kaçınılmazdır. Hem daha sağlıklı saçlara sahip olabilmek hem de daha kolay bir şekilde şekil almasını sağlamak adına yapılan bu işlem, saçların sağlıkla ışıldamasını sağladığı için de ayrıca tercih edilmektedir.

Keratinin Faydaları Nelerdir?

keratin ne işe yarar

Saç güzelliğine önem verenler, saçlarının sağlıklı kalmasını da isterler. Tabi yukarıda saydığımız etkenler, saçların sağlığını yitirmesine neden olduğu için saç bakımına daha bir önem vermek gerekiyor. Keratinin faydaları da aslında tam olarak burada kendini gösteriyor. Yani hem saç güzelliği hem de doğal görünüm ile saç sağlığının bir arada elde edilebilmesi açısından keratinin faydalarından yararlanmak gerekir. Peki, keratinin faydaları nelerdir?

Keratin kullanılmasının temel amacı, saçların kendi doğal halinde de keratinin olması ve yaşanan eksikliğin tamamlanmasıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi keratin eksikliği, saçlarda ve vücutta bir takım problemlerin oluşmasına neden olmaktadır. Saçlarda eksilmesi durumunda; saçların matlaşması, parlaklığını yitirmesi, kırılmaların oluşmasına ve önlem alınmadığında saçlarda dökülmelerin meydana gelmesine neden olmaktadır. Keratin yüklemesi, bu tip sorunların önüne geçebilmek adına uygulanan bir bakım türüdür.

Keratin Yüklemesi Ne Kadar Sürede Yapılması Gerekir?

keratin ne işe yarar

Saç sağlığı insan sağlığı üzerinde önemli etkilere neden olur. Özellikle sosyal yaşamı olumlu ya da olumsuz yönde etkilemesinden dolayı bakıma önem vermek gerekir. Keratin yüklemesi ne kadar süre ile yapılmalıdır? Bu sorunun cevabı aslında kişinin saç yapısında yatmaktadır. Aşırı yıpranmış, kırılmış, kurumuş ve canlılığını yitirmiş saçlarda haftada 3 defa uygulanması idealdir. Ancak buna karşın daha az yıpranan saçlarda daha az kullanılabilir. Yani bunun kararını vermek kişinin kendi saç yapısına bağlı olarak değişmektedir.

Keratin Uygulamasını Fazla Uygulamak Zararlı mı?

keratin ne işe yarar

Keratin uygulaması her ne kadar saçların doğal sağlığına ve güzelliğine kavuşmasına yardımcı olsa da burada da aşırıya kaçmamak önemlidir. Her şeyin fazlası zarar olduğu gibi fazla keratin uygulamak, saçların hava almasına engel olabileceği için belli bir aralıkla işlem uygulamak daha doğru olur. Uzmanlar bu işlemi haftada en fazla 3 defa uygulamamızı öneriyor. Ancak saçlarınızın yapısına göre bunu kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey, saçlarınızda anormal bir durum görmeye başladığınızda keratin yüklemesi işlemini bırakmak olacaktır.

Saç bakımında doğru yöntemler uygulayarak saçlarınızın hem daha sağlıklı hem de daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Ama herhangi bir işlem yapmadan önce işin uzmanına danışarak fikir edinmeniz, keratin yüklemesi işlemini de yine uzmanlara bırakmanız, daha sağlıklı sonuç elde etmeniz adına faydalı olacaktır.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Saç MaskesiKeratin Şampuan

En İyi Keratin Takviyesi Listesi

SıraÜrünFormEtkiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Liquid Keratin Saç BotoksuSetDüzleştirici, Onarıcı10/9.8
3Intense Keratin Saç BotoksuSetBesleyici, Düzleştirici10/9.7
4Okay Keratin SmoothMaskeOnarıcı, Besleyici10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Keratin
Takviyeleri
Aradığın
Fiyatları Gör

Yukarıdaki kısımda keratinin ne işe yaradığından ve hakkında bilinmesi gereken tüm bilgilerden bahsettik. Bu kısımda ise evde keratin yüklemesi yapabileceğiniz ürünleri bir araya getirdik. O zaman vakit kaybetmeden evde keratin bakımı yapabileceğiniz en iyi 5 ürünü sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Keratin Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlardaki en önemli proteinin keratin olduğunu hepimiz biliyoruz. Diamond Hair saç serumu içerisindeki minerallerin yanı sıra yoğun miktarda keratin de içeriyor. İçeriğindeki bu yoğun keratin sayesinde kırılan ve yıpranan saçlarınıza bakım yaparak kökten uca kadar onaran serum, bu sayede daha sağlıklı ve yumuşak saçlara sahip olmanızı sağlayacak. 12 farklı bitkinin bir araya getirilip harmanlanmasıyla ortaya çıkan ürün, bu sayede saçınızın ihtiyaç duyduğu tüm besini karşılıyor. Böylelikle saçınız daha önce hiç olmadığı kadar yumuşak, esnek ve parlak olur. Son olarak bu saç serumunun kepekleri önlemede de oldukça iyi olduğunu belirtelim.

2. Liquid Keratin Saç Botoksu Yıpranmış Saçlara Keratin Yükleme Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Liquid
Keratin
Aradığın
Fiyatı Gör

Saçlardaki hasarlı bölgelere yoğun keratin takviyesi yaparak onarımını sağlayan bu ürün, özel formüle edilmiş içeriği sayesinde saç ve derisinin rahatlamasını sağlıyor. Bu sayede uyuyan kökler canlanır ve bu da saçın daha hızlı bir şekilde uzamasını destekler. Zengin içeriği sayesinde saç uçlarındaki kırılmaları ve yıpranmaları ortadan kaldıran ürün aynı zamanda kaşıntı problemini de yok ediyor. Bu sayede hem daha sağlıklı hem de daha dolgun saçlara sahip olursunuz.

3. Intense Keratin Saç Botoks & Keratin Seti

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Intense
Keratin
Aradığın
Fiyatı Gör

Uygulanan kimyasal işlemler ya da çevresel etkenler yüzünden saçları oluşturan protein olan keratinin eksikliği meydana gelebilir. Intense markasının bu ürünü sayesinde saçınıza keratin yüklemesi yaparak bu eksikliği kapatmanız mümkün. Bu sayede besin ihtiyacının karşılanmamasından kaynaklanan kuruluk, yıpranma ve dökülmeler engellenir. Mineral bakımından zengin içeriği sayesinde saç derisini rahatlatarak kökleri canlandıran ürün aynı zamanda yeni saç oluşumu için gerekli ortamı hazırlıyor.

4. Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske

keratin içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Okay
Keratin
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Okay Keratin Smooth Onarıcı Maske ürünüyle bitiriyoruz. İlk kullanımdan itibaren saçınızı yumuşatarak daha kolay kontrol edilebilir hale gelmesine yardımcı olan maske, içeriğindeki yoğun miktardaki keratin sayesinde saçı onarır ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Besleyici içeriği sayesinde saçınızın besin ihtiyacını karşılayan maske aynı zamanda kaşıntıya karşı savaşıyor. Son olarak saçın nem dengesini koruyan bu ürünün yıpranmış saçlara sahip kişiler için ideal olduğunu belirtelim.


Keratin yükleme nedir?

Keratin takviyesi, saç tellerini güçlendirmek ve dolgunlaştırmak için yapılan bir bakımdır. Keratin, saç tellerini sararak incelen telleri güçlendirerek kalınlaştırır. Bu sayede saçlarınız hem daha güçlü hem de düz olur. 

Keratin yükleme nasıl yapılır?

Keratin yüklemesinin ilk adımı saçınızı özel bir şampuanla yıkamaktır. Bu yıkama sayesinde saç tellerinde bulunan pullar açılır. Kısa bir süre geçtikten sonra keratin maddesi bu pullardaki boşlukları doldurması içi saça uygulanır. Keratin yüklemesinin en basit hali buydu. Keratin yüklemesi yapabileceğiniz en iyi ürünler ise DIAMOND HAIR Saç Serumu, Liquid Keratin Saç Botoksu, Intense Keratin Saç Botoksu, Okay Keratin Smooth'dur. Bu ürünleri kullanarak saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Keratin yüklemesi saça zarar verir mi?

Keratin bakımı yapılırken saç oldukça yüksek ısıya maruz kalır. Bu ısı yüzünden saçlarınız zarar görebilir. Keratin bakımı yaparken ekstradan kimyasal madde kullanımı ise saçta kopma ve kırılmaya neden olabilir.

Keratin saçta kaç saat kalmalı?

Eğer saçlarınız aşırı dalgalı veya kıvırcık ise 48 saat sonra yıkayabilirsiniz. Saçlarınız hafif dalgalı ve düz ise bu süre 24 saate düşmektedir. Brezilya fönü keratinin ömrünü uzatmak için 2 gün boyunca yıkanmamalıdır. Yıkanırken ise sülfatsız şampuan kullanılmalıdır.

Keratin yüklemesi ne kadar?

Keratin setleri ortalama olarak 400 ile 500 TL arasındadır. Kuaför setleri ise 3000 ile 5000 TL aralığındadır. Keratin bakımı uygulamasının kuaförde fiyatları ise değişiklik gösterir. Ortalama fiyatlar 500 ile 2000 TL'dir.

Keratin yüklemesi hangi aralıklarla yapılır?

Keratin bakımı veya yüklemesi saçlarını sürekli boyatan bayanlara yönelik bir bakım türüdür. Aksi halde normal bireylerin kullanılması önerilmez. 3 ayda bir kesinlikle yaptırılmalıdır. Saçların ihtiyaç duyduğu keratin miktarını geri kazandırır.

Keratin eczanede satılır mı?

Keratinleri eczanede bulmak mümkündür. İsteğe bağlı olarak internet üzerinden sipariş verilerek de keratin içerikli ürünleri alabilirsiniz. Ürünü almadan önce iyice araştırmanızı ve ürün hakkında bilgi sahibi olmanızı öneriyoruz.

Keratin bakımı ne kadar kalıcı?

Keratin bakımı ortalama 3 ile 6 ay boyunca kalıcılık sağlamaktadır. Düzleştirici etkisiyle birlikte saçlarınızı düzleştirmek isteyen kişiler de keratini deneyebilir. Saçları düz bir şekilde tutma süresi ise 3 ile 5 ay arasındadır.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum