Kemik Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kemik suyunu, içindeki mineral ve liflerden dolayı 7'den 70'e herkesin günlük hayatta kullanması gerekiyor. Kemik suyunun faydaları nelerdir ve kemik suyu nasıl yapılır? Kemik suyunun zararları nelerdir? Bütün soruların cevabı bu içeriğimizde.
Kemik Suyunun Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kemik Suyunun Faydaları Nelerdir?

Kemik suyu, içinde bulunan kıkırdak, liflerden dolayı vücut sağlığı için oldukça yararlı ve onarıcı bir özelliğe sahiptir. Bebeklerin vücut gelişimleri için ek gıdaya geçildiğinde çorbalarında kemik suyu kullanmanız uzmanlarca öneriliyor.

bebeklerde-ek-gida-.jpg

Et ve tavuk iliklerinde bulunan iki çeşit ilik vardır. Kırmızı ilik, besleyici özelliği yüksek ve protein bakımından zengin iliktir. Sarı ilik ise kemiğin yaşlanma sürecinde kırmızı kemik iliği yağ depocuğu sarı iliğe dönüşüyor. Sarı ilik genellikle gurmelerin ve restorantların menülerin kullandıkları kemiklerdir.


Kemik Suyunun Başlıca Faydaları

  • Kemik suyunun içinde aminoasitler ve mineraller sayesinde cilt sağlığına yararı vardır. Cildin daha geç yaşta kırışıklaşmasını sağlar.
  • Bağırsak sendromu gibi ciddi bağırsak hastalıklarına iyi geldiği söylenmektedir.
  • Sindirim sisteminin düzgün ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Kemik suyu içildiğinde, uyku problemi ve stres yaşan insanları rahatlatır.
  • Kemik suyu hafızayı güçlendirir ve beynin sağlıklı çalışmasına etkisi olur.
  • Gelişim çağındaki çocukların büyüme hormonunun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. 

kemik-suyunun-baslica-faydalari.jpg


Kemik Suyu Zararları

Kemik suyu çok fazla tüketilmediği sürece zararı yoktur. Fakat aşırı şekilde kemik suyu içmek, kalp damarlarının sağlığını ciddi bir derecede etkiler. Erken yaşta kolesterol hastalıklarına yol açar. Bu yüzden her gün kemik suyu içmek size yarardan çok zarar verecektir. Kemik suyu içimine son derece dikkat edilmelidir.

kemik-suyunun-zararlari.Jpeg


Kemik Suyu Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Kemik suyu kullanımı, kış aylarında ve mevsim geçişlerinde grip ve nezle gibi durumların önüne geçmede ve mikroplara savaş açmada en güçlü silahlardan birisidir. Kemik suyunun vücuda bir çok faydası da vardır.

grip.jpg

Kendi yaptığınız kemik suyunu yemeklerinizde, soslarınızda, çorbalarınızda kullandığınızda yemeklerinizin lezzetinin büyük oranda değiştiğini ve güzelleştiğini göreceksiniz.


Kemik Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1/4 havuç
  • 1/2 kereviz sapı
  • 1/2 soğan
  • 4 adet kemik
  • Su

Hazırlanışı

  • Kemiğin aromasının ve tadının daha kuvvetli olması için kemikleri önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişiriniz.
  • Sebzeri tencerede soteledikten sonra kemikleri ve suyu ilave ediniz. 
  • Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatarak 3-4 saat pişirin.
  • Kemik suyu soğuduktan sonra buzdolabı poşetine veya buz kalıplarına koyarak buzlukta saklayınız.

Kemik Suyu Yapmanın Püf Noktası : Sebzelere ilaveten pırasada eklenebilir. İsteğe göre defne yaprağı ve sarımsak kullanmak isteyenler; aromanın çok yoğun ve baskın olmaması için defne yaprağını ve sarımsağı 1 saat bekletin.

kemik-suyu-nasil-yapilir-001.jpg


Önerilen İçerik:

Gül Suyunun Faydaları Nelerdir ?

UYARI !
İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurunuz. Unutmayın sağlık sorunlarında uygulanan tedavi yöntemleri bireylerin biyolojisi, kalıtsal özellikleri, yaş, boy, kilo farklılıkları, alerjik yönleri ve bunlar gibi onlarca farklı duruma göre değişiklik gösterebilir. Sağlık sorunlarınızın tedavisinde size ancak ve ancak doktorunuz yardımcı olabilir.

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum