Keetso Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Oldukça yakışıklı olması ile dünyada ün yapmış olan Keetso kedisi, esrarengiz tarzı ve büyüleyici duruşu ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Keetso kedisi hakkında merak edilen bakım ve özellikleri ile ilgili herşey..
Keetso Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Keetso Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Keetso, kedi türleri arasında oldukça yeni bir ırk olarak bilinmektedir.  Adınız büyük ayaklı anlamına gelen Najaro kelimesinden alan Keetso kedisi, oldukça yakışıklı olması ile bilinmektedir. Ayrıca gerçekten oldukça büyük ayak yapısı onu diğer kedilerden ayıran en büyük özelliklerinden bir tanesidir.

Gaynor Jean-Louis ve Amanda Poulton tarafından son zamanlarda geliştirilen Keetso kedisi, oldukça yeni olmasından dolayı kedi dernekleri tarafından cins olarak tanınmamaktadır. Bu küçük dostumuzun dünyaya gelmesinde ki amaç büyüleyici, sevecen ve kusursuz bir kedi ortaya çıkartmak için oldukça seçici ve dikkatli üreme işlemleri gerçekleştirilmektedir. İngiltere başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarında yetiştirilmekte olan Keetso kedisi ilerleyen süre zarfında dünya üzerinde geniş kitlelere yayılması beklenmektedir.

Keetso kedisi


Keetso Kedisi Kişiliği

Keetso kedisi kişiliği itibari ile kendine bir hayli güvenen yapısı ve düşünceli tavırları ile oldukça ilginç bir kedi türü olarak bilinmektedir. Ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyan bu küçük dostumuz, özellikle ilgi odağı olmaktan başka birşeyi sevmediği söylenmektedir. Her daim ilgi ve alaka bekleyen Keetso kedisi adeta bir bebek gibi davranmaktadır.

Aile fertleri ile güçlü bir bağ kurma özelliğine sahip olan Keetso kedisi, sevdikleri insanlar ile etkileşimli oyunlar oynamaktan zevk almaktadır. Ayrıca evin rahat bir köşesinde koltuğa kıvrılarak olup biteni izlemekte onun için bir yaşam tarzı haline geldiği söylenmektedir.

Keetso kedisi

Keetso kedisi ilgi odaklı bir kedi olmasından dolayı yalnız bırakılmaktan asla memnun kalmamaktadır. Hemen her dakika sizinle iç içe olmaktan kendini alıkoyamayan bu tür, yoğun iş hayatına sahip aileler için pek de uygun görülmemektedir. Ayrıca Keetso kedisinin yapmaktan büyük zevk aldığı bir diğer durum ise yüksek bir noktaya çıkıp evi seyretmek olacaktır.

Son derece akıllı olan Keetso kedisi, yeni şeyler öğrenme konusunda oldukça hızlı olduğu söylenmektedir. Her daim mutlu olmak için birşeyler ile meşgul edilmek isteyen Keetso kedisi interaktif oyunlar oynamaktan da büyük zevk almaktadır.


Keetso Kedisi Görünümü

Keetso kedisi oldukça büyük uzunluğa sahip bir kedi türüdür. Beraberinde büyük kafa yapısı ve güzel uzun yüz hatları ile oldukça yakışıklı bir görünüme sahip oldukları söylenmektedir. Eşsiz bir görünüme sahip olmasında bir diğer etken ise orta büyüklüğe sahip gözleri ve muazzam kulak yapısı olarak bilinmektedir.

Geniş omuz yapısı ve kalın boyunu ile bir hayli kaslı bir cüsseye sahip olan Keetso kedisi, güçlü bacakları ile oldukça sağlıklı bir görünüme sahiptir. Farklı renk ve desenlerde görülebilen Keetso kedisi genellikle sarımsı ve gümüş tonlara sahip tüy yapısı ile Toyger’a benzetilmektedir.

Keetso kedisi


Keetso Kedisi Bakımı

Keetso kedisi diğer kedi türlerinde olduğu gibi tüy bakımı oldukça önemlidir. Özellikle hafta da birkaç kez taranması ölü tüylerden kolayca kurtulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca hava şartlarına uygun olarak Keetso kedinizi ılık bir banyo ile rahatlatabilirsiniz.

Keetso kedisi

Çevre temizliğinde oldukça hassas olduğu bilinen Keetso kedisi her daim hijyenik bir ortamda barınması gerekmektedir. Özellikle düzenli olarak kedinizin mama, su ve kum kabını dezenfekte etmeniz bakteri ve mikropların önüne geçecektir. Ayrıca temizlik işlemlerinizde deterjan kullanmamaya özen göstermeniz bir hayli önemlidir.

Keetso kedisi tüy bakımı kadar tırnak bakımı da oldukça önemlidir. Özellikle uzayan tırnakların çevreye zarar vermesi yada bakteri oluşumlarının önüne geçebilmek için düzenli kesim işlemlerinin saplanması gerekmektedir. Tırnak kesiminde oldukça dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatarak bu konuda kedi kuaförü ile iletişime geçmenizi öneririz.

Keetso kedisi


Keetso Kedisi Sağlık Durumu

Keetso kedisi yapılan araştırmalar sonucunda herhangi bir kalıtsal hastalığa sahip olmadığı bilinmektedir. Beraberinde doğru beslenme ve uygun yaşam alanı sağlanması dahilinde ortalama yaşam süresi 12 ile 18 yıl arasında değişiklik gösterdiği söylenmektedir.

Yaşamsal faaliyetlerinin her daim en üst düzeyde tutulması için Keetso kedinize kaliteli kedi maması yedirmeniz gerekmektedir. Damak lezzetine uygun bir birinden farklı mama çeşitleri ile yaşına uygun mama seçimi yapmaya dikkat ediniz. Ayrıca fazla kiloya sahip Keetso kedisi için diyet maması tüketmeniz gerekecektir.

Keetso kedisi bağışıklık sisteminin güçlü kalması için aşı işlemlerinin düzenli olarak uygulanması gerekmektedir. Özellikle yavru döneminde iç ve dış parazitlerinin veteriner hekim tarafından uygulanması gerekmektedir. Ayrıca vücut direncinin sağlam olması için diğer aşılarını da ihmal etmeyiniz.

Keetso kedisi


Keetso Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Doğası gereği oldukça rahat ve sakin olan Keetso kedisi özellikle çocuklu aileler için oldukça iyi bir tercih olduğu söylenmektedir. Her daim çocukların etrafında olmaktan büyük mutluluk duyan bu küçük dostumuz, onlar ile oyunlar oynamaktan ve evin her köşesini dolaşmaktan zevk almaktadır.

Keetso kedisi çocuklar kadar diğer evcil hayvanlar ile de iyi anlaşabilmektedir. Ancak köpekler ile uğraştığı bilinen Keetso kedisi için biraz dikkatli olmanız önerilmektedir. Özellikle diğer evcil hayvanlar ile bir araya getirildiğinde kontrollü bir şekilde gözetim altında olması en doğru tercih olacaktır.


Keetso Kedisi Özellikleri

 

  • Oldukça yeni bir kedi türü olan Keetso kedisi ir hayli çekici, yakışıklı ve muazzam bir kişileğe sahiptir.
  • Keetso kedisi görünümü ile adeta bir Toyger kedisini andırmaktadır. Ağırlıklı olarak sarımtırak gümüş rengine sahip olduğu bilinmektedir.
  • Her daim ilgi beklemekte olan Keetso kedisi aile ferleri arasında kendinin her daim sevilmesi ve ilgi duyulmasından büyük mutluluk duymaktadır.
  • Keetso kalite mama ve doğru beslenme şekli ile ortalama yaşam süresi 18 yıl olarak bilinmektedir.
  • Eğer ki Keetso kedisi sahiplenmeye arar verdiyseniz, sayıca oldukça az olan bu kedi türü için oldukça dikkatli, titiz ve ilgili olmanız gerekmektedir.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.