Tüy Dökülmesiyle Başı Dertte Olanlara En İyi 5 Kedi Maması

Kedi sahiplerinin en büyük sorunları arasında yer alan tüy dökülmesi problemini durduran tüy yumağı engelleyici hairball kedi maması markaları incelemesi
Tüy Dökülmesiyle Başı Dertte Olanlara En İyi 5 Kedi Maması

Kediler neden tüy döker?

Birçok evcil hayvan sahibinin en büyük şikayetleri arasında yer alan tüy dökülmesi, tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de oldukça normal bir durumdur. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte kediler ilkbaharda oldukça fazla tüy dökmektedir.

Tüm bunların yanı sıra kediler stres, kalitesiz beslenme, alerji, ilaç, enfeksiyon ve güneş yanığı gibi tıbbi konular nedeniyle de tüy dökebilmektedir. Kedinizde ki tüy dökülmesini en aza indirgemek için sağlıklı ve dengeli bir diyet ile beraberinde düzenli fırçalama ve tıraşlama işlemi yapın. Peki hangi kedi maması daha iyi?

Tüy Dökmeyen En İyi Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Pro Plan Elegant Somon10/9.7
2Brit CareKuzu Eti10/9.8
3 HillsTavuk10/9.8
4Orijen Et10/9.8
5N&D Tavuk-Nar10/9.7
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

Tüy Dökmeyen En İyi 5 Kedi Maması

1. Pro Plan Elegant Somonlu Kedi Maması

tuy-dokmeyen-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Pro Plan Elegant Somonlu Yetişkin Kedi Maması, hassas cilde sahip yetişkin kediler için bilimsel olarak formüle edilmiş kuru kedi mamasıdır. Ürün içeriğinde B-grubu vitaminler, E vitamini, çinko, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, diyet lifi dahil olmak üzere tüm temel besinlere sahiptir.

Özellikle çok yoğun tüy döken kediler için önerilen bu kuru mama, evinde veya ofisinde uzun tüylere sahip kedi ebeveynlerinin kurtarıcısı olacak!

2. Brit Care Tüy Engelleyici Yaş Kedi Maması

tuy-dokmeyen-kedi-mamasi-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Brit Care Hairball Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması, tüy dökme problemi olan kediler için özel olarak üretilmiştir. Kediler içgüdüsel olarak kendilerini yalama eğilimindedir ancak tüy yoğunluğu sebebiyle birçok kıl midede birikmektedir. Tüm bunların yanı sıra tüy dökme problemi olan kediler aynı ortamda yaşadığı diğer insanlara ve canlıları ciddi ölçüde zarar vermektedir.

Brit Care yaş kedi maması, içeriğindeki özel bileşenleri sayesinde kedilerin yuttuğu tüy yumaklarının kolayca atılımına ve sindirimine yardımcı olur. Tüy topaklarının oluşumunu önlemek için fonksiyonel tahıl içermeyen ve içerisinde Psyllium, somon balığı yağı, lignoselülozması bulunan ek mamadır.

3. Hills Tüy Engelleyici Kedi Maması

tuy-dokmeyen-kedi-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Hills Hairball İndoor tüy önleyici kedi maması, kedinizin günlük olarak ihtiyaç duyduğu tüm temel besinleri ve vitaminleri sağlıklı bir yaşam tarzı sağlamak için mükemmel bir şekilde dengelenmiş bir karışımıdır.

Hills'in doğal içerikler kullanan evcil hayvan beslenme uzmanları ekibi tarafından geliştirilen İndoor tarifleri, % 100 dengeli beslenmeyi garanti etmek için ana tavuk bileşeni etrafında dikkatlice dengelenmiş 50'den fazla besin içerir. Doğal içerikli vitaminler, mineraller ve amino asitler içeren Hills Hairball İndoor Hairball İndoor, her ırk kedinin tüketimine uygundur.

4. Orijen Tüy Engelleyici Kedi Maması

tuy-dokmeyen-kedi-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması, protein seviyesini% 40'da tutmak için% 85 oranında yüksek kaliteli et içermektedir. Bir kedinin doğal diyetine korumak için özel olarak hazırlanan bu ürün, Boer keçisi, yaban domuzu, çiftlik yükseltilmiş geyik eti, Kuzey Kutbu char, serbest dolaşan ördek ve çiftlikte yetiştirilmiş koyun eti içermektedir.

Taze ve bölgesel gıdalardan üretilen Orijen Tundra Tahılsız Yetişkin Kedi Maması, hiçbir kedinin asla hayır diyemeyeceği eşsiz damak lezzetiyle her kedi cinsinin tüketimine uygun olarak hazırlanmıştır.

5. N&D Tüy Engelleyici Kedi Maması

tuy-dokmeyen-kedi-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

N&D Düşük Tahıllı Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması, kısırlaştırılmış yetişkin kediler için özel olarak formüle edilmiştir. Bu yüksek proteinli, sınırlı karbonhidrat ve düşük lifli kedi mamasının ilk bileşeni kemiksiz tavuktur. Ayrıca tahıl veya glüten yoktur, bu nedenle hassas veya alerjisi olan kediler için mükemmel bir seçenektir.

Genetiği değiştirilmiş bileşenler olmadan, son derece iştah açıcı ve sindirilebilirdir N&D Düşük Tahıllı Tavuk ve Narlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması, sindirim hassasiyeti ve intoleransı veya gıda alerjisi olan kediler için muazzam bir seçenek olacaktır.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Maması MarkalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedilerde tüy dökülmesi nasıl azaltılır?

Kedinizdeki tüy dökülmelerini en aza indirgemek için tüy engelleyici kedi maması kullanmanız gerekmektedir. Öte yandan kedinizin çevreye saçılan ölü tüylerini engellemek için kedi tarağı veya kedi fırçası kullanmanız önerilmektedir. Kedinizi tımar ederken şüpheli tüy dökülmesi, kızarıklık, yumrular, kesikler, pire, keneler veya diğer parazitleri kontrol edin. Bu sorunlardan herhangi birinin belirtisini görmeniz durumunda derhal veterinere başvurun.

Kedimin tüy dökülmesini nasıl azaltabilirim?

Kedinizin tüy dökmesini azaltmak için düzenli olarak fırçalayın, ayda bir kez yıkayın, hairball kedi maması kullanın, su içmesine yardımcı olun. Tüm bu uygulamalar kedinizin aşırı tüy dökme alışkanlığının giderek sonlanmasına yardımcı olabilir.

Kedilerin ne kadar tüy dökmesi normaldir?

Kediler her gün tüy döker, ancak yılda yalnızca bir veya iki kez büyük ölçüde tüy kaybı yaşarlar. Kedinizin cinsine, tükettiği mamaya ve çevresel faktörlere bağlı olarak normal şartlarda milyonlarca tüyü rutin olarak kaybeder ve yeniden çıkarırlar.

Kediler en çok hangi aylarda tüy döker?

Kediler en çok ilkbaharda tüy dökme eğilimindedir ve vücutları mevsimsel sıcaklık değişimlerine hazırlanırken düşer. Diğer mevsimlerde aşırı tüy kaybı fark ederseniz, kedinizin herhangi bir şeye karşı alerjisi olabilir.

Kedilerde aşırı tüy kaybı normal mi?

Hayır. Kedinizin aşırı tüy dökmesine neden olabilecek birkaç sorun vardır. Örneğin, düşük kaliteli yiyeceklerden kaynaklanan yetersiz beslenme, kedinizin tüylerinin endişe verici bir oranda dökülmesine neden olabilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlarda kedinizin aşırı tüy dökmesine neden olan faktörler arasındadır.

Kedi tıraşı tüy dökülmesini durdurur mu?

Evet. Tüy dökülmesini durdurmak veya en aza indirmek için kedinizi tıraş ettirmeniz son derece etkilidir. Olumsuz olan bazı kediler traş olmayı acı verici bulabilirken, bazıları traş olmaktan korkar. Bu nedenle her daim doğru, kaliteli ve kedinin dilinden anlayan Petzz Kuaför hizmetlerinden yararlanmanızı öneririm.

Ev kedileri mevsimsel olarak tüy döker mi?

Ev kedileri sirkadiyen ritimlerini karıştıran yapay ışıklarla yaşar ve bu da mevsimsel tüylerden ziyade tüm yıl boyunca sabit bir tüy dökülmesine neden olur. Tamamen normal olarak kabul edilen bu durum özellikle havaların ısınmasıyla beraberinde giderek artış gösterebilir.

Kedi maması tüy dökülmesini etkiler mi?

Evet. Kalitesiz kedi mamaları kedinizde tüy kaybına yol açarken dökülmeyi azaltmak için mamanın toplam yağ içeriği kuru madde bazında %25-35 arasında olmalıdır. Yukarıda belirttiğim listede yer alan tüy dökülmesini engelleyen kedi mamalarını gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.