Sağlıklı Patiler İçin En İyi 5 Kedi Tırmalama Tahtası

Kedilerin tırnak bakım ihtiyacını giderebileceği ve eğlenceli vakit geçirebileceği en iyi kedi tırmalama tahtası ve kedi tırmalama evi modelleri listemizde
Sağlıklı Patiler İçin En İyi 5 Kedi Tırmalama Tahtası

Kediler, kokularını ve görsel işaretlerini bırakmak, pençelerini keskinleştirmek ve bacaklarını germek için tırmalama ihtiyacı duymaktadır. Kedinizin bu ihtiyacını gidermesi için her daim kaliteli bir kedi tırmalama tahtasına ihtiyacı olduğunu unutmayın. Eğer ki kedinize bu imkanı tanımazsanız, muhtemelen evinizdeki koltuk, halı, yastık ve kumaşlara zarar vermek isteyecektir.

En İyi Kedi Tırmalama Tahtası Listesi

SıraModelÖlçüneoldu Puanı
1Cat Hause Y0467x40x40 cm10/10
2Cat Hause Y0350x30x32 cm10/9.8
3Cat Hause Y0640x55x98 cm10/9.7
4Cat Hause S05112x40x40 cm10/9.0
5Cat Hause T04 76x34x34 cm10/8.9
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
Hepsiburada
Fiyatlarını Gör

En İyi Kedi Tırmalama Tahtası Tavsiyesi

Sağlıklı ve güçlü tırnaklar için en iyi kedi tırmalama tahtası modelleri:

1. Cat Hause Y04 Kedi Tırmalama Evi

kedi-tirmalama-tahtasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Cat House Y04 peynir modelli kedi tırmalama evi, son derece kullanışlı tasarımıyla sevimli dostlarınızın hem tırnak bakımını yapmasına hem de oyun oynamasına olanak sağlıyor. Bir hayli kaliteli malzemeden üretilen bu kedi tırmala evi, küçük dostunuzun keyif içerisinde tırnak bakımı yapmasına ve oyunlar oynamasına imkan sunuyor.

2. Cat Hause Y03 Kedi Tırmalama Tahtası

kedi-tirmalama-tahtasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Evcil hayvan sahipleri tarafından en çok tercih edilen kedi tırmalama tahtaları arasında yer alan Cat House Y03 modeli, salyangoz biçimindeki tasarımı ve kulübe biçiminde ki haznesi sayesinde yavru ve yetişkin kedilerin günlük tırnak bakımlarını gerçekleştirebileceği harika bir tasarıma sahiptir.

3. Cat Hause Y06 Kedi Tırmalama Evi

kedi-tirmalama-tahtasi-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Hem kedi kulübesi hem de kedi tırmalaması olarak kullanılabilen Cat Hause Y06 modeli, eşsiz pamuksu dokusu ve ev şeklinde ki tasarımıyla sevimli dostlarınızın asla hayır diyemeyeceği bir konfora sahip.

4. Cat Hause S05 Kedi Tırmalama Tahtası

kedi-tirmalama-tahtasi-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Yuvarlak tasarımıyla kedinizin hem tırnak bakımlarını yapabileceği hem de oyun aktivitelerini gerçekleştirebileceği Cat Hause S05 kedi tırmalama tahtası, son derece kullanışlı tasarımı ve uygun fiyat seçeneğiyle evcil hayvan sahiplerinin en çok tercih ettiği kedi tırmalamaları arasında yer alıyor.

5. Cat Hause T04 Kedi Tırmalama Tahtası

kedi-tirmalama-tahtasi-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
Hepsiburada
Fiyatını Gör

Tüm kedilerin kullanımına uygun tasarıma sahip Cat Hause T04 tırmalama tahtası, sevimli dostlarınızın tırnak bakım ihtiyaçlarını kolayca gerçekleştirebileceği kaliteli malzemelerde üretilmiştir.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kediler neden tırmalama tahtası kullanmalı?

Kediler için tırmalama onların ilkel, içgüdüsel dürtülerinden biridir. Yalnızca yavru kedilere has olmayan bu davranış tüm kedigillerin hayatı boyunca yaptığı genel bir alışkanlıktır. Kedi ebeveyn olarak, bu normal davranışın sebeplerini defalarca düşünmüş olabilirsiniz ya da kendinize “Kediler neden tırmalar?” diye sormuş olmalısınız. Bilmeniz gereken tek şey kedilerin neden tırmalamak istediği değil bu durumun onlar için doğal bir hareket olmasıdır. Tüm bunların yanından kedilerin tırmalama isteği sevimli dostlarınız da kaygıyı hafifletir, tırnakları onarır, kasları güçlendirir. Kedi tırmalama isteği kedi psikolojisi açısından günlük hayatın bir parçasıdır ve kendi bölgelerini işaretlemek için bu yola başvururlar.

Kedilerde tırnak bakımı neden önemli?

Kedi tırnakları kendini savunma ve av yakalamak için oldukça önemlidir. Her daim düzenli bakım gerektiren kedi tırnakları sağlıklı ve güçlü kalması için kaliteli beslenme ile beraberinde doğru bakım gerektirmektedir. Kedilerde tırnak önemi:

Esneme: Kediler Halınız gibi eşyaların üzerinde tırnaklarını kullanarak esneme hareketleri yaparlar. Bu durum kedinizin vücudunu bükmesine ve germesine izin verirken aynı zamanda egzersiz konusunda büyük bir zevk kaynağıdır.

Tırmanma: Kediler kendilerini güvende hissetmek için genellikle yüksek alanlara tırmanmayı tercih ederler. Sevimli dostlarımız tüm bu işlemleri yaparken tırnaklarını kullanarak ağaçlara ve diğer yüzeylere tırmanmaktadır. Kedi tırnağı aynı zamanda kedilerin eşyaları kavramasına böylece düşmesini ve kaymasını önlemeye yaramaktadır.

Kokusunu bırakma: Kediler tırnaklarıyla attıkları çiziklerde, pençelerindeki bezlerde üretilen özel bir kokuyu bırakmaktadır. Bu olay genellikle kedilenin imzası olarak adlandırılmaktadır. Bu imza kedinin diğer kedilere bir mesaj bıraktığını gösterir.

Korunma: Kedi tırnağı, herhangi bir avcıyla karşı karşıya kaldığında kendini savunma yöntemi olarak harekete geçmektedir. Evcil kedilerde dahi geçerli olan bu savunma mekanizması, kedinin kendini tehlikede hissetmesi durumunda faaliyet göstermektedir.

Taurinin faydaları neler?

Taurin , tüm proteinlerin yapı taşları olan bir amino asit türüdür. Taurin sadece hayvansal bazlı proteinlerde bulunur ve kedilerde normal görme, sindirim, kalp kası fonksiyonu, normal hamilelik ve fetal gelişimin sürdürülmesi, sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunması için son derece önemlidir. Taurin, kedide önemli bir amino asittir.

Taurin kedilerde aşırı kiloya bağlı obezite riskini en aza indirgemektedir.
Taurin kedilerde beyin sağlığını destekler ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur.
Taurin kedilerde üreme sağlığını destekler ve sağlıksız yavru riskini en aza indirgemektedir.
Taurin kedilerde bağışıklık sistemini korur.
Taurin evcil hayvanınızın sağlıklı görme yeteneğine katkıda bulunur.

Yüksek kaliteli hayvan bazlı protein içeren kedi mamaları, normal ve sağlıklı bir kedi için yeterli düzeyde taurin içermektedir. Köpek mamaları ise bir kedinin normal gereksinimlerini karşılamak için yeterli miktarda taurine sahip değildir. Büyüme, gelişme ve kalp hastalığı gibi sorunlardan muzdarip kediler için özel formüle edilmiş bazı kedi maması diyetlerine ek taurin eklenebilir. Taurin takviyesi nispeten güvenlidir ve kedide herhangi bir sorun meydana getirmez.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.