Kayak veya Snowboard Yapabileceğiniz Dünyanın En Muhteşem 8 Yeri

Kayak yapmak, bazıları için kış mevsiminin en tutkulu aktivitesidir. Her yerde yaşayacağınız kayak deneyimi birbirinden farklıdır. Bu durum gittiğiniz noktanın size sunduğu imkanlarla ilgilidir. İşte dünyanın en iyi kayak yapılabilecek turizm noktaları.
Kayak veya Snowboard Yapabileceğiniz Dünyanın En Muhteşem 8 Yeri

Dünyada Kış Tatili Yapılabilecek En Muhteşem 8 Lokasyon

Dünyada mükemmel olarak tanımladığımız turistik noktalar herkes tarafından bilinmektedir. Fakat muazzam güzelliğe sahip olan bilinmeyen yerler de gezegenimizin bir parçasıdır. Bu yerler haliyle görülmeye değerdir. Kayak, kış turizmi için oldukça önemli bir aktivitedir. Dünya üzerinde ve ülkemizde dahil kayak için birçok elverişli lokasyon bulunmaktadır. İşte dünyadaki en muhteşem 8 kayak lokasyonu!


8. Tordrillo Dağları, Alaska, ABD

Tordrillo Dağları, ziyaretçilerine yaklaşık 1.2 milyon dönümlük sınırsız bir arazi sunuyor. Çeşitlilik arayanlar için burası kesinlikle muhteşem bir yer. 7.500-2.000 metre yüksekliğindeki bu dağda kar son derece tuzlu bir yapıya sahiptir. Unutulmaz bir kar tatili hayal ediyorsanız, muhteşem doğaya sahip bu yer sizi bekliyor!

tordrillo-daglari.jpg


7. Niseko, Japonya

Niseko, dünyanın en ince yağan karları ile ünlüdür. 6 farklı kayak bölgesi, 60 gondol ve 38 farklı asansörle ziyaretçilerine harika bir kar tatili deneyimi vadediyor. Kasım-Mayıs arasındaki sezon boyunca kayak severlerin hizmetine açık birçok işletmeye de ev sahipliği yapıyor.

niseko.jpg


6. Whistler Blackcomb, Kanada

Whistler Blackcomb, Ski Magazine tarafından Kuzey Amerika'da 1. Sıradaki kayak merkezi seçilmiştir. Bu tesis, 8100 dönümlük bir kayak pistiyle ziyaretçilerine kayak konusunda inanılmaz çeşitlilik sunmaktadır.

whistler-blackcomb.jpg


5. Val D'Isere, Fransa

Val D'Isere après-ski inişli çıkışlı pistleri ile aşırı keyifli bir kayak keyfi yaşatmaktadır. Birbirine kayak konusunda meydan okumak isteyen gruplar için biçilmiş bir kaftandır. 

val-disere.jpg


4. Güney Alpler, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’da Avrupa Alpleri tatil için akla gelmeyecek noktalardan birisidir. Aslında muhteşem bir kayak deneyiminin yanı sıra Yeni Zelanda’nın Güney Alpleri, en doğal manzaralardan birini de sahiptir. Güney yarımkürede yer aldığı için kış turizmi için doğru zaman kesinlikle Haziran ve Kasım ayları arasındadır.

guney-alpler,-yeni-zelanda.jpg


3. Portillo, Şili

Uzun dağlar arasında rahat bir kayak tatili arıyorsanız listenize mutlaka Portillo’yu eklemelisiniz. Bu dağ, kayak yapmaya gelen ziyaretçilerine hayallerindeki tatili sunmayı başarıyor. 

portillo,-sili.jpg


2. Lyngen Alpleri, Norveç

Lyngen Alpleri, kayakçılara istedikleri en doğal deneyimi yaşatmayı başarıyor. Denizle bitişik karlı dağları ne sıklıkla görebilirsiniz? Bu imkanı yaşatmasının yanı sıra geceleri kuzey ışıklarını da görebilirsiniz.

lyngen-alpleri.jpg


1. Tuckerman Ravine, New Hampshire, ABD

Tuckerman Ravine, kayakçılara en zorlu kış tatili deneyimini sunuyor. Burada sizi zirveye çıkaracak asansörler veya helikopterler yok! Ayrıca burası Kuzey Amerika’da yer alır ve baharda bile kayak yapabileceğiniz bir lokasyona sahiptir.

tuckerman-ravine.jpg


Önerilen İçerik; ''Türkiye'de Kış Tatili Yapabileceğiniz En Güzel Lokasyonlar!''

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.