Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Kaşıntıyı Gidermenin Etkili 6 Yolu

Yaz aylarının en çok rastlanılan sorunlarından birisi kaşıntıdır. Kaşıntı problemini çözmek için birçok doğal yöntem vardır.
Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Kaşıntıyı Gidermenin Etkili 6 Yolu

Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

Yaz mevsiminde aşırı sıcaklara bağlı olarak terleme, alerjik problemler ve bazı haşerelerin etkisine bağlı olarak kaşıntı ortaya çıkabiliyor. Elbette kaşıntıdan korunmak için kimyasal madde içeren birçok ürün bulunmaktadır. Yalnız bu ürünler kaşınmayı önlerken derinizde farklı sorunların oluşmasına da yol açabilmektedir. Bu yüzden kaşıntı sorununu tabii usullerle yok etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Peki evde kaşıntıya ne iyi gelir ve kaşıntıya iyi gelecek bitkiler hangileridir?

İşte, kaşıntıyı engellemenin doğal yolları şunlardır;

1. Soğuk Su

Kaşıntıya ne iyi gelir

Soğuk su kaşıntıya karşı birebirdir. Su yerine buz da uygulayabilirsiniz. Çok kısa sürede kaşınmanız geçecektir.

2. Soda

Kaşıntıya ne iyi gelir

Niçin kaşıntı problemi yaşadığınıza bakmaksızın soda tüm kaşınma sorunlarını siler atar. Bir yemek kaşığı sodaya birkaç damla su ekleyerek karıştırın. Daha sonra kaşınan yerlerinize uygulayın. Kısa süre içerisinde kaşıntının durduğunu hissedeceksiniz.

3. Limon

Kaşıntıya ne iyi gelir

Limonu kaşıntılardan kurtulmak için güvenle kullanabilirsiniz. Kaşıntı sorunu yaşadığınız bölümlere limon suyunu sürerek 10-15 dakika bekletin. Ardından durulayın. 

4. Yulaf

Kaşıntıya ne iyi gelir

Yulafın terkibinde bulunan antioksidanlar aracılığıyla kaşıntıyı ortaya çıkaran nedenleri ortadan kaldırır. Çok az yulafla suyu harmanlayın. Macun kıvamına geldiğinde kaşıntı hissi veren bölgeye uygulayın. Kaşıntının geçtiğini düşündüğünüzde suyla durulayın.

5. Karanfil Yağı

Kaşıntıya ne iyi gelir

Karanfil yağı terkibindeki maddelerin etkisiyle kaşıntı sorununu anında keser. Karanfil yağını gerekli yere sürün ve 10-15 dakika sonra yıkayın.

6. Aloe Vera

Kaşıntıya ne iyi gelir

Bu bitki başlı başına bir bakteri düşmanıdır. İçeriğindeki vitamin ve mineraller nedeniyle cildinizde ortaya çıkan her türlü kaşıntı sorununu kısa sürede ortadan kaldırır. Aloe vera yaprağını ikiye bölün ve yaprağın özünden çıkan sıvıyı kaşıntı sorunu olan yerlere uygulayın. 

Kaşıntı Neden Meydana Gelir?

Kaşıntıyı gidermenin bir diğer önemli yolu da nedenini bulmaktır. Kaşıntı birçok nedenden dolayı meydana geliyor olabilir. içeriğimizin bu kısmında da kaşıntının neden meydana geldiğini derledik.

Cilt Kuruluğu

Cildimizin doğal dengesini koruyabilmesi için yeterince nemli, esnek olması gerekiyor. Özellikle kış aylarında kapalı ortamlarda uzun saatler boyunca kalmak, kalorifer, klima ve sobaların yakılmasıyla birlikte ortamdaki havanın kuruması cildimizin de neminin azalmasına yol açar. Böyle cilt kurumalarında kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülme görülür.

Cilt Hastalıkları

Kişinin cildinin kendine has özellikleri, genel sağlık durumu da kaşıntıyı tetikliyor olabilir. Bazı cilt hastalıkları deride kaşıntıya sebep olur. Özellikle egzama, kurdeşen, suçiçeği gibi hastalıklar ciltte kaşıntıya yol açar.

Kaşıntıyla ilgili bir diğer içeriğimiz olan "Kaşınmanın Zevk Vermesinin Nedeni Nedir?" içeriğine erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İç Hastalıklar

Bazı kaşıntılar kişinin iç organlarındaki anomalilerden, rahatsızlıklardan kaynaklanmaktadır. Lösemi, karaciğer hastalıkları, böbrek yetmezliği gibi iç hastalıkları ciltte kaşıntıya neden olabiliyor. Bunlara ek olarak; kanser, tiroit bezi hastalıkları başta olmak üzere pek çok iç hastalıklar kaşıntıya yol açabilir.

Sinirsel Bozukluklar

Çoğu kişi "sinirlenince kaşınıyorum" ifadesini duymuştur ya da bizzat kendisi de yaşamıştır. Multipl skleroz, diyabet, sinir sıkışması ve zona (herpes zoster) gibi sinir sistemini etkileyen hastalıklar ciltte kaşıntıya neden olabiliyor ve o durum geçmeden kaşıntı da geçmiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum