Karlovy Vary Gezilecek Yerler

Çek Cumhuriyeti'nin önemli şehirlerinden bir tanesi olan Karlovy Vary kenti, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. İşte sizler için derlediğimiz köklü bir tarihe sahip olan Karlovy Vary gezi rehberi hakkında her şey.
Karlovy Vary Gezilecek Yerler

Karlovy Vary Hakkında Bilgi

  • Çek Cumhuriyeti'nin Bohemya Bölgesi'nde yer almaktadır.
  • Şehrin tarihi 1300'lü yıllara dayanmaktadır.
  • Şehir ismini 1370'li yıllarda imparator Charles IV tarafından almıştır.
  • Karlovy Vary şehrinin en eski ismi Karlsbad'dir.
  • Nüfusu 60.000'dir.
  • Para birimi olarak Çek Korunası (CZK) kullanmaktadırlar.
  • Eski yıllarda bu tarihi şehri Mustafa Kemal Atatürk'de ziyaret etmiştir.
  • Şehirde dil olarak Çekçe ve İngilizce dili kullanılmaktadır.
  • Karlovy Vary şehrinin bir diğer özelliği ise kaplıca şehri olmasıdır.
  • Dünya'nın en iyi spa merkezlerine ve kaplıcalarına sahiptir.
  • Şehirde pek çok tarihi eser ve mekan bulunmaktadır.
  • Her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Karlovy Vary Gezilecek Yerler

Bu içeriğimizde Karlovy Vary'de gezip görebileceğiniz yerleri şu başlıklar altında işleyeceğiz.

  1. Karlovy Vary gezilecek yerler listesi
  2. Karlovy Vary müzeleri
  3. Karlovy Vary'de yer alan tarihi mekanlar
  4. Karlovy Vary'deki turistik notalar
  5. Karlovy Vary otel önerileri
  6. Karlovy Vary'de nerede ne yenir?
  7. Karlovy Vary Festivalleri
  8. Karlovy Vary'de ulaşım nasıl sağlanır?
  9. Karlovy Vary'e ne zaman gidilir?
  10. Karlovy Vary'e nasıl gidilir?

Dvrorak Park

Karlovy Vary'de temiz hava dolu bir gün geçirmek istiyorsanız. Dcrorak Park'ı tercih edebilirsiniz. Parkın tarihi 1881 yılında kadar gitmektedir. Parkın en güzel ve en ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi de 23 metre boyunda ve 200 yaşında olan bir çınar ağacına sahip olmasıdır. Güzel bir yürüyüş için oldukça güzel olan bu park, yazları sokak sanatçılarıyla dolmaktadır. Parkın kaldırım kenarlarında bulunan sokak sanatçıları parkın havasına ayrı bir enerji katıyor diyebiliriz. Park da bulunan Antonın Dvorak'a adanmış anıt, ünlü heykeltıraş Karel Kunes tarafından yapılmıştır. Karlovy Vary'de güzel bir gün geçirmek istiyorsanız bu parkı ziyarete gidebilirsiniz.

Dvrorak Park


Jan Becher Müzesi

27 çeşit baharatın ve bitki özünden yapılmış Çek likörü Becherovka, Jan Becher Müzesinde yer almaktadır. 38 Derece alkole sahip olan bu içki aynı zamanda Karlovy Vary şehrinin en ünlü içkilerinden bir tanesidir. Tarihi açıdan oldukça önemli olan bu müze, çeşitli turlar düzenlemektedir. Bu turlar çoğunlukla turistlerin katılımıyla gerçekleşmesinden dolayı sadece çek dili konuşmamaktadır. Turlarda İngilizce, Almanca ve Rusça dilleri de konuşulmaktadır. Aynı zamanda müze içerisinde Jan Becher logolu birçok hediyelik eşya da bulunmaktadır. Müzenin giriş saatleri ise 09.00 - 17.00 arasındadır.

Jan Becher Müzesi


Aziz Peter ve Paul Katedrali

Karlovy Vary'nin merkezinde Westend Bölgesi'nde yer alan Aziz Peter ve Paul Katedrali, 1893 ve 1898 yılları arasında mimar Gustav Widemann tarafından inşa edilmiş ve aynı zamanda dekore edilmiştir. Muazzam bir görüntüye sahip olan bu tarihi bine her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Duvarlarında bol süs ve figür barındıran bu kilise remi olarak 1898 yılında açılmıştır. Şehir içerisinde oldukça popüler bir yer alan olan Aziz Peter ve Paul Katedrali, görülmesi gereken yer arasında yer alır.

Aziz Peter ve Paul Katedrali


St. Luke Balmumu Müzesi

Karlovy Vary şehrinin en önemli tarihi mekanları arasında yer alan bu müze, içerisinde son 120 yılın önemli kişilerinin balmumu heykelleri bu sergide yer almaktadır. İç dekor olarak ahşap bir ambiyansa sahip olan St. Lıke Balmumu Müzesi, çeşitli turlarda düzenlemektedir. Ünlü kişilerin balmumlarıyla fotoğraf çektirebilir eşsiz figürler ile tanışabilirsiniz.

St. Luke Balmumu Müzesi


Moser Cam Müzesi

Karlovy Vary şehrinin en güzel ve bir o kadar da inanılmaz müzeleri arasında yer alan Moser Cam Müzesi, içerisinde dikkat çekici tasarımlar ve harika görseller barındırmaktadır. Tam 150 yıllık cam işçiliği ile karşılaşacağınız bu sergide gözlerinizi eserlerden alamayacağınıza eminiz. Haftanın her günü hizmet veren bu müze, harika bir atmosfere sahiptir. Aynı zamanda 9 uluslararası dilde 7 belgesel ile tamamlanmış olan bu müzeye mutlaka gitmelisiniz.

Moser Cam Müzesi


The Park Colonnade

Karlovy Vary şehrinde şifalı suların aktığı çeşmeler bulunmaktadır. Bu çeşmeler, Vridelhi Colonnade, Park Colonnade, Markt Colonnade, Castle Colonnade ve Hot Spring Colonnade olmak üzere 5 tanedir. Ünlü Viyana mimarları Ferdinand Fellner ve Hermann Helmer'ın tasarımına göre Josef Waldert yerel inşaatçı ile 1880 ve 1881 yılları arasında inşa edilmiştir. Son derece görkemli dekoruyla göz dolduran Park Colonnade gezilmeye değer bir mekan olarak bilinir.

The Park Colonnade


Diana Gözlem Kulesi

Karlovy Vary de yer alan Dosluk Tepesi'nde bulunan Diana Gözlem Kulesi 1914 yılımda inşa edilmiştir. Deniz seviyesinden yaklaşık 549 metre yükseklikte bulunan bu kule, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ocak ayı hariç yılın her günü herhangi bir ücret talep etmeksizin hizmet veren Diana Gözlem Kulesi, harika bir orman terasına sahiptir. Diana Restorana sahip olan kule de harika yemekler ve içecekler bulunur. Gezinizin ardından güzel bir dinlenme seçeneği olarak bu restoranda vakit geçirebilirsiniz.

Diana Gözlem Kulesi


Diana Kompleksi

Kaplıca ormanları ile çevrili olan Diana Kompleksi, Karlovy Vary şehrinin en güzel yerlerinden bir tanesidir. Komplekste yer alan spa ve çardakların yanı sıra kaplıca kentinin tarihi hakkında birçok anıt yer almaktadır. Temiz hava da yürüyüş yapmak isteyenler için Diana Nordic yürüyüş etkinliğine katılarak, güzel bir gün geçirebilirsiniz. Yem yeşil doğayla iç içe bir tatil için son derece uygun yer olan Diana Kompleksine mutlaka gidin diyebiliriz. Aynı zamanda D,ana Kompleksine yer alan Mini Zoo ve Kelebek Evi adlı gezilecek yerlere de uğramanızı tavsiye ederiz.

Diana Kompleksi


Karlovy Vary'de Nerede Kalınır? Otel Önerileri

Dünya'nın en popüler turizm merkezlerinden biri olan Çek Cumhuriyeti, tarihi mekanları ve gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam etmektedir. Karlovy Vary olmak üzere Çek Cumhuriyeti'nin diğer önemli şehirleri arasında Ostrava ve Plzen şehri de yer almaktadır. Son yıllarda Türk turistlerin de ziyaretlerinin artması sonucu önemli bir turizm merkezi haline gelen Çek Cumhuriyeti ülkesinin en büyük üçüncü şehri olan Karlovy Vary'i konu olarak ele aldık. Bu içeriğimizde Karlovy Vary'de konaklanacak otel önerilerini derledik. İşte en kaliteli ve en uygun Karlovy Vary otelleri;


Hotel Petr

Karlovy Vary'nin en iyi otelleri arasında yer alan Hotel Petr, Ana Bulvar'da merkezi bir konuma ve Spa Colonnade'e sadece 100 metre mesafede yer almaktadır. Ücretsiz wifi hizmeti sunan bu otel, Çek mutfağı ile donatılmış bir restorana sahiptir. Tüm odalarında tv bulunan Hotel Petr yardımsever personelleri ile güzel bir hizmet vermektedir.

Hotel Petr

Adres: Vřídelní 86/15, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 353 230 114

Fiyat: 45€


Penzion Pavel

Çek Cumhuriyeti'nin en iyi şehirlerinden bir tanesi olan Karlovy Vary'de bulunan Penzion Pavel, Mill Colonnade'ye 4 kilometre, Market Colonnade'e 5 kilometre ve Kaplıca'ya 5 kilometre uzaklıktadır. Konum açısında oldukça güzel bir yere sahip olan Penzion Pavel, ücretsiz wifi, ücretsiz otopark, teras da kahvaltı gibi hizmetler sunmaktadır.

Penzion Pavel

Adres: Vilová 325/6, Karlovy Vary, 360 04, Çek Cumhuriyeti

Tel: +420 853 430 812

Fiyat: 55€


Ferdinandhof Hotel

Karlovy Vary'nin en iyi otelleri arasında knedisine yer edinen Ferdinandhof Hotel, Colonnade Pazarı'na 200 metre mesafede yer almaktadır. Ziyaretçilerine ücretsiz wifi, harika yemekler yapan restoran, havaalanı servisi hizmeti sunan Ferdinandhof Hotel Kaplıca'ya yaklaşık 300 metre, Mill Colonnade'ye 2,2 km ve Aziz Mary Magdalene Kilisesi'ne 200 metre uzaklıkta ve aynı zamanda Moser Cam İşleri tesise 7 km iken Jan Becher Müzesi, otele 3,7 km mesafe uzaklıktadır. Bu oteli Karlovy Vary'nin gezilecek yerlerine olan yakınlığı ile tercih edebilirsiniz. Seyehatinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Ferdinandhof Hotel

Adres: Moravská 200/28, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 776 062 099

Fiyat: 75€


Heluan Hotel

Sizler için Karlovy Vary'nin en iyi ve aynı zamanda en uygun otellerini derlemeye devam ediyoruz. Heluan Hotel, sadece konforuyla değil, Karlovy Vary'nin tarihi mekanlarına yakınlığıyla da ön plana çıkmaktadır. Karlovy Vary kaplıca bölgesinin kalbinde, Kollonade Kalesi'nin karşısında ve İlkbahar ve Pazar sütunlarına 100 metre mesafede bulunan Heluan Hotel, ziyaretçilerine spa ve sağlık merkezi, otopark, evcil hayvan izni, ücretsiz wifi ve harika bir kahvaltı yapabileceğiniz restoran hizmeti vermektedir.

Heluan Hotel

Adres: Tržiště 387/41, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 355 321 111

Fiyat: 65€


Interhotel Central

Çek Cumhuriyeti'nin en güzel ve bir o kadar da görkemli şehirlerinden bir tanesi olan Karlovy Vary'nin en güzel otellerinden olan İnterhotel Central, tarihi bir mekandır. Tarihi yaklaşık 100 yıl öncesine dayanan bu otele bayılıcağınıza eminiz. Karlovy Vary spa bölgesinin tam kalbinde Divadelní náměstí üzerindeki Belediye Tiyatrosu'nun yanında yer alana İnterhoel Central, ziyaretçilerine spa ve sağlık merkezi, otopark, yüzme havuzu, ücretsiz wifi, bar, evcil hayvan izni gibi hizmetler sunmaktadır.

Interhotel Central

Adres: Divadelní nám. 253/17, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 353 182 630

Fiyat: 75€


Karlovy Vary Nerede Ne Yenir?

Çek mutfağı son derece lezzetli yemeklere sahiptir. Sizlerin de beğeneceğinize emin olduğumuz yemekleriyle ünlü restoran ve cafeler konusunda bazı araştırmalar yaptık. İşte Çekya’nın önemli şehirlerinden bir tanesi olan Karlovy Vary de yer alan en iyi restoran ve kafeler;


Restaurace Sklipek

Bodrum katında olmasına rağmen harika bir servis hizmeti ile ziyaretçilerini karşılayan Restaurace Sklipek, eşsiz Çek mutfağının yanı sıra doğu Avrupa ve orta Avrupa mutfağına da sahiptir. Öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmeti veren Restaurace Sklipek, geleneksel yemekleri içerisinde barındırmaktadır. Aynı zamanda alkol barındıran bu mekanda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Restaurace Sklipek

Adres: Moskevská 901/2, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 602 882 887


Velkopopovicka Pub

Karlovy Vary'nin en iyi bar kafeleri arasında kendisine yer edinen Velkopopovicka Pub, güzel yüzlü personel hizmetiyle ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Harika kokteyller barındıran bu yerde öğle yemeği ve akşam yemeği yiyebilirsiniz. Mutaf olarak ağırlıklı Çek, Avrupa mutfağı kullanmaktadırlar. Ortam ve ambiyans olarak oldukça iyi bir yer olan Velkopopovicka Pub'a mutlaka gidin deriz.

Velkopopovicka Pub

Adres: Petřín 1113/10, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 353 232 007


Smichovsky Pavilon

Çek mutfağının muazzam yemekleri ile tanışabileceğiniz bu restoranda, kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, brunch ve gece eğlencesi ile karşılaşabilirsiniz. Son derece tavsiye edilebilir bir mekan olan Smichovsky Pavilon, ambiyans ve dekorasyon açısından oldukça uygun. Smichovsky Pavilon, yardım sever ve güzel yüzlü personelleriyle eşsiz bir hizmet vermektedir.

Smichovsky Pavilon

Adres: Lidická 274/2, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 601 225 599


Restaurace U Krizovniku

Çek Cumhuriyeti'nin en güzel şehirlerinden olan Karlovy Vary'nin merkezinde yer alan bu restorana mutlaka gitmenizi tavsiye ediyoruz. Restaurace U Krizovniku, Çek ve Avrupa mutfağına sahiptir. İçerisinde birbirinden muaazam tadlara sahip yemeklerle dolu bu restoranda aç kalmanız neredeyse imkansız. Öğle yemeği, akşam yemeği ve brunch hizmeti veren bu restoran iç ambiyans olarak da size ferah bir hava kazandıracaktır. 

Restaurace U Krizovniku

Adres: Moravská 2093/2A, 360 01 Karlovy Vary, Çekya

Tel: +420 606 049 586


Staroceska Restaurace

Günün yorgunluğu atmanız için en ideal noktalardan bir tanesi diyebiliriz. Aynı zamanda harika bir akşam yemeği için oldukça uygun olan Staroceska Restaurace, sahip olduğu harika menüsü ile güzel bir hizmet vermektedir. Ziyaretçilerin genellikle hoş yorumlarda bulunduğu bu restoran da güzel dakikalar geçirmeniz kaçınılmak olur. İç dekorasyonu sizi açacak ve ferah bir şekilde yemeğinizi yiyebileceksiniz.

Staroceska Restaurace

Adres: Zahradni 948/49, Karlovy Vary 360 01 Çek Cumhuriyeti

Tel: +420 785 079 256


Karlovy Vary Festivalleri

Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen kentleri ve turizm merkezlerinden bir tanesi olan Karlovy Vary şehri, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Tüm doğal güzelliklerinin yanı sıra çeşitli festivallerde düzenleyen Karlov Vary şehri birbirinden eğlenceli şenliklere ev sahipliği yapmaktadır. Çekya'nın bir diğer önemli kenti olan Prag şehri hakkında ayrıntılı bilgiye Prag Gezilecek Yerler adlı içeriğimizde ulaşabilirsiniz. İşte Karlovy Vary'de gerçekleşen festivaller;


1. Uluslararası Film Festivali

Her yıl temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Film Festivali binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşmektedir. Dünya üzerinde adından sıkça söz ettiren bu festival, yılın belirli günlerinde büyük bir organizasyon sonucu hazırlanmaktadır. Coşkulu bir festival atmosferi yaşayan Karlovy Vary Şehri, temmuz aylarında her yıl bu festivali gerçekleştirmektedir. Çekya'nın ünlüleriyle bu festivalde karşılaşmanız gayet normaldir. Konserler, partiler, basın toplantıları, törenler ve elbette film gösterileriyle renklenen Karlovy Vary şehri Uluslararası Film Fesitvali'ne büyük önem göstermektedir.

Uluslararası Film Festivali


2. Karlovy Vary Folklor Festivali

Eylül ayınında başlarında gerçekleşen bu festival, dünyanın dört bir tarafından gelen uluslararası halk sanatçılarının katılımıyla gerçekleşmektedir. Dünya'nın her bir tarafından gelen sanatçıların gerçekleştirdiği halk oyunlarıyla şenlenen bu güzel festivale mutlaka katılmanızı öneririz. Görsel şölenin yanı sıra, şarkı ve dans gösterileriyle Karlovy Vary şehrine adeta renklilik getirmektedir.

Karlovy Vary Folklor Festivali


3. Klasik Müzik Festivali (Dvorak Autumn)

Klasik Müzik Festivali, Karlov Vary şehrinde eylül ayının her hafta sonuna bir senfoni orkestrası konseri düzenlemesi sonucu gerçekleştirilen bir festivaldir. Bu festivalde klasik müzik konusunda büyük bilgi sahibi olacağınıza eminiz. Ayrıca bu büyük festival Karlovy Vary Senfoni Orkestrası'nın işbirliği ile gerçekleştirilen bir festivaldir. Bu festival genellikle Belediye Tiyatrosu'nda ya da Spa konser salonunda gerçekleştirilir.

Klasik Müzik Festivali


4. Karlovy Vary Jazz Festivali

Her yıl eylül ayında başlayan bir festival olan Karlovy Vary Jazz Festiavli 2001 yılından itibaren kutlanmaktadır. Jazz Festivali, ismiyle sizi yanılmasın. Çünkü bu festival sadece jazz müziklerde oluşmamaktadır. Tüm festival boyunca, blues, gospel, swing gibi daha bir çok müzik türlerine rastlayabilirsiniz. Ayrıca Karlov Vary Jazz Festivali dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıların katılımıyla da gerçekleştirilmektedir.

Karlovy Vary Jazz Festivali


5. Karlovy Vary Yemek Festivali

Karlov Vary şehrinde her yıl mayıs ayında kutlanan bir festivaldir. Genellikle mayıs aylarının başında gerçekleşen bu festival, gastoronomi toplantısı özelliği taşımaktadır. Bölgenin en iyi yerel restoranları bu festivalde kendi mutfak sanatlarını konuşturmaktadırlar. Festivali ziyaret edenler gösterideki barmen ve aşçıların şovlarını izlerken eğlence vakit geçirebilirler. Aynı zamanda etkinliği bir diğer eğlenceli organizasyonu ise Koş Garson Koş adlı oyundur. Bu oyun sonunda kazananlar elbette ödüllendirilmektedir.

Karlovy Vary Yemek Festivali


Karlovy Vary'de Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Çek Cumhuriyeti'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Karlovy Vary şehir, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Ziyaretçilerini çeşitli spa merkezleri şehir manzaraları ve sahip olduğu tarihi mekanları ile karşılayan Karlovy Vary gezilip görülmeye değer bir şehirdir. Karlovy Vary Havalima'nın dan şehrin merkezine 6 numaralı otobüsler ile ulaşabilirsiniz. Şehir merkezi ile havalimanı arası 7 km'dir. Bu nedenle kısa süre içerisinde merkezden havalimanına ulaşabilirsiniz. Şehir içi gezinti turları her yıl nisan ve eylül ayında gerçekleşmektedir. 91 ve 92 numaralı otobüsler ile bu turlara katılabilirsiniz. Şehir içinde ulaşım otobüs, tramvay ve taksilerdir. Sizlere rahat ve hızlı ulaşım için taksileri önerebiliriz. Taksiler tahmin ettiğinizden çok daha düşük bir fiyata sizi gitmek istediğiniz yere ulaştırabilir. Karlovy Vary küçük bir kent olduğu için ulaşım son derece kolaydır.

Karlovy Vary'de Ulaşım


Karlovy Vary'e Ne Zaman Gidilir?

Çekya'nın her mevsimi harika geçmektedir. Çekya'nın önde gelen şehirleri arasında yer alan Karlovy Vary'de yaşanan her mevsimin ayrı bir güzelliği bulunmaktadır. Daha çok karasal iklimin var olduğu Karlovy Vary'de kış ayları sert ve soğuk, yaz aylarında ise sıcak ve kurak geçmektedir. Elbette soğuk bir tatil geçirmek istemiyorsanız şehrin gezilecek yerlerini görmek için yaz ve bahar aylarını tercih etmenizi öneririz. Tertemiz bir havaya sahip olan Karlovy Vary, genellikle yaz aylarında turistlerin akınına uğramaktadır. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Karlovy Vary kentine gelmeden önce rezervasyonlarınızı yaptırmayı unutmayın deriz.

Karlovy Vary ne zaman gidilir


Karlovy Vary'e Nasıl Gidilir?

Tatilinizi Karlovy Vary şehrinde geçirmek istiyorsanız fakat aklınızda nasıl giderim diye düşünüyorsanız aslında oldukça basit. Türkiye'den Karlovy Vary şehrine direk uçuş bulunmamaktadır. Ancak aktarmalı olarak gidebileceğiniz Karlovy Vary şehrine toplamda 10-15 saat arasında gidebilirsiniz. Bir diğer yol ise Türkiye'den Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olan Prag'da gidip oradan Hlvani Nadrazi tren istasyonu aracılığıyla Karlovy Vary kentine 3 buçuk saat süren yolculuk ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Tren yolculuğunda kişi başı olan gidiş dönüş ücreti toplamda 34 euro olarak belirlenmiştir.

Karlovy Vary nasıl gidilir

Önerilen İçerik;

Çek Cumhuriyeti Gezilecek Yerler

NeOldu.com / Tatil

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.