Karavanla Seyahat Planı Yapmanın 11 Püf Noktası

Karavanla seyahat etmeyi planlıyorsanız eğer, kusursuz bir tatil geçirmeniz için hazırladığımız püf noktaları inceleyebilirsiniz.
Karavanla Seyahat Planı Yapmanın 11 Püf Noktası

Karavanla Seyahat Etmenin Püf Noktaları Neler?

Gezmeyi ve eğlenmeyi seviyorsanız karavanla tatil tam da size göre bir seyahat seçeneği olabilir. Karavanla seyahat etmek hele ki uzun bir seyahat ise bu hiç kolay değildir. Sizler için bu içeriğimizde karavanla uzun bir seyahate çıkmadan önce bir kez daha düşünmeniz gereken maddeleri ve nelere özen göstermeniz gerektiğine dair püf noktaları araştırdık ve derledik.

1. Kendinize Uygun Karavan Seçin

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

İster satın alın isterseniz de kiralayın tatilinizin kaç gün süreceğine ve kaç kişi olacağınıza göre bir karavan tercih etmeniz daha konforlu seyahat yapmanızı sağlayacaktır. Moto karavan denilen kamyon kasa ve römorklu kasalar aracın arkasına bağlanarak kullanılan karavan tercih etmeniz durumunda B tipi ehliyet yeterli olacaktır.

2. Karavanınızın Bakımını Yaptırın

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

İster satın almış, isterseniz de kiralamış olun seyahate çıkmadan önce karavanınızın bakımlarını yaptırmalısınız. Bu sayede olası kazalara ve arızalara karşı önlem alarak daha sorunsuz bir tatil yapabilirsiniz.

3. Gideceğiniz ve Konaklayacağınız Rotayı Belirleyin

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Yolculuğa çıkmadan önce nerede tatil yapacağınızı, hangi güzergahlardan gideceğinizi ve konaklama alanınızı planlamış olmanız daha sorunsuz bir tatil için olmazsa olmaz püf noktalar arasında yer alıyor. Özellikle ilk defa karavanla seyahate çıkıyorsanız nerede kalacağınızı önceden planlamış olmanız, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız bir park alanını bulmanızı kolaylaştıracaktır.

4. Ekipman Listesi Yapın

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Yolculuğa çıkmadan önce kişi sayısına göre hazırlamanız gereken ekipman listesi, her türlü ortamda daha rahat tatil yapmanızı ve ihtiyaçlarınızı unutmamanızı sağlayacaktır. Kamp masası, kamp sandalyesi, çadır, mangal, tente, battaniye, çamaşır ipi ve alet çantası gibi ekipmanlar, karavanla tatil yapmak istediğinizde yanınızda olması gereken eşyalardır

5. Mutfak Eşyalarını Unutmayın

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Karavanla tatil yapmanın bir güzel yanı da kendi yemeğinizi kendi damak zevkinize göre hazırlayabilme lüksüne sahip olmanız. Bunun için öncelikle mutfak eşyalarınızın eksiksiz olması istediğiniz lezzetleri kolayca hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca tatile çıkmadan önce yanınıza mutlaka yemek malzemeleri, kuruyemiş ve içecek alın. Özellikle uzun yolculuk yapmayı planlayanlar için vakumlu yiyecekler ve konserveler yeni keşifleri kolayca yapmanızı sağlayacaktır.

6. Hava Şartlarına Karşı Hazırlıklı Olun

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Tatil yapacağınız yere göre kıyafet bulundurmanız hem hasta olmamanız için hem de konforlu bir tatil için oldukça önemlidir. Karavanla seyahat yapılan yerler genellikle deniz kenarı veya ormanlık alanlar olduğundan dolayı yazları bile akşamları serin olacağından, yanınızda dört mevsim kıyafet bulundurmanız gerekmektedir.

7. Yanınıza Bisiklet Alın

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Keşif yapmayı çok seviyorsanız yanınıza mutlaka bisiklet almanız gerekiyor. Her zaman karavanla veya yürüyerek ulaşabileceğiniz yollar olmayacağından dolayı bisikletle doğada keşif yapmak hem daha kolay hem de daha eğleneli olacaktır.

8. Temiz ve Düzenli Olun

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Karavanınızda sağlayacağınız temizlik ve düzen daha hijyenik ortamda tatil yapmanızı sağlayacaktır. Çöpleri düzenli şekilde atmadığınız zamanlar sinek ve böcek gibi istenmeyen misafirlere davetiye çıkarmış olursunuz. Ayrıca her karavanın tuvalet ve lavaba atıkları için altta veya yanda atık depoları bulunuyor. Bu depolarında uygun bir alana düzenli olarak boşaltılması hijyen için önem arz ediyor.

9. Ecza Dolabı Bulundurun

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Ufak tefek kazalara, sinek ve böcek ısırıklarına ve hastalıklara karşı ecza dolabı buldurmayı unutmayın. Baş ağrısı, mide bulantısı gibi her tatilde olabilecek hastalanmalara karşı kullandığınız ilaçları yanınızda bulundurmanız daha sorunsuz bir seyahat sağlayacaktır. Ayrıca böcek ve sinek ısırıklarına karşı vücut losyonları ve spreyleri de akşamları dışarıda daha rahat oturmanızı sağlayacaktır.

10. Elektrik ve Su Kullanımında Dikkatli Olun

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Karavanla tatil yapmanın en önemli püf noktaları arasında elektrik ve su kullanımında göstereceğiniz tasarruf ön plana çıkıyor. Kısıtlı olan elektrik ve suyu seyahate çıkmadan önce yeteri kadar depolamalı ve gereksiz yere boşa harcamamalısınız. Bu sayede dağ başında olsanız bile hem konfordan hem de hijyenden ödün vermemiş olursunuz.

11. Güvenliğinizi Sağlayın

Karavanla Seyahat Planı İçin Püf Noktalar

Karavanla istediğiniz yerde konaklama özgürlüğüne sahip olsanız bile güvenli bulmadığınız alanlara park etmeyin. Olası hırsızlıklara karşı kapı ve cam kilitlerinizi yatarken ve karavan dışındayken mutlaka takın. Daha güvenlikli olan karavan parklarında dahi konaklama yapsanız güvenlik önlemlerinizi mutlaka alın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'a Yakın Kamp AlanlarıTürkiye'deki Kamp Alanları
En İyi Kamp BuzluklarıKamp Masaları
Kamp SandalyeleriAraç İçi Su Isıtıcısı

Karavan kiralarken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Karavan kiralamadan önce kaç kişilik seyahate çıkacağınız ve nasıl bir tatil planladığınız önem arz ediyor. Kişi sayınıza göre karavan seçmeniz daha konforlu yolculuk yapmanızı sağlayacaktır. Ayrıca moto karavanlar için B tipi ehliyet yeterli olduğundan dolayı sahip olduğunuz ehliyete uygun kiralama işlemi yapmanız gerekiyor.

Karavanda tuvalet nereye gidiyor?

Karavanların altında veya yan taraflarında tuvalet ve duş atıkları için bir depo bulunuyor. Her karavanın tuvalet sistemi ve buna bağlı olarak gider sistemi de farklı olsa atık depoları belirli aralıklara boşaltılması gerekiyor.

Karavanda su ihtiyacı nasıl karşılanır?

Her karavanın kendi ihtiyacına göre belirli litrede su deposu bulunmaktadır. Bu su depoları genellikle 30-100 litre arasında olduğundan dolayı banyo, tuvalet ve yemek gibi ihtiyaçlar için yeterli oluyor.

Karavan her yere park edilebilir mi?

Normal araçların park yasağı olmadığı yere moto karavanlar park yapabiliyor fakat tente ve masa açamıyor. Kamp yapmak için park yeri arıyorsanız eğer karavanlar için özel oluşturulan park alanlarını tercih etmeniz gerekiyor.

Karavana plaka takmak zorunlu mu?

750 kilo ve altı olan karavanlar için plaka takma zorunluluğu yoktur. 750 kilo ve üstü karavanlar için O2 belgesi, ruhsatı ve plakası olması zorunludur. Ayrıca plakası olan karavanların tıpkı arabalar gibi düzenli muayene olması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum