Kanuni Sultan Süleyman’ın Mezarı ve Türbesi Nerede?

Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı Devleti'ne en başarılı yıllarını yaşatan padişahtır. Peki Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı ve türbesi nerededir?
Kanuni Sultan Süleyman’ın Mezarı ve Türbesi Nerede?

Kanuni Sultan Süleyman'ın Mezarı ve Türbesi Nerede?

Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselişi Kanuni Sultan Süleyman'ın ölümü ilk olarak duraksama döneminin başlamasına, sonrasında ise düşüş döneminin başlamasına neden olmuştur. Kanuni Sultan Süleyman'ın 40 yıl süren padişahlık serüveni büyük başarılarla beraber 40 yıl sürmüştür. Kanuni Sultan Süleyman, 7 Eylül 1566 yılında vefat etmiştir. Peki Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı ve türbesi nerededir?

İşte Osmanlı Devleti'ni en geniş sınırlara ulaştırmış Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı ve türbesi;

Kanuni Sultan Süleyman Nasıl Öldü?

Kanuni Sultan Süleyman Mezarı ve Türbesi

Kanuni Sultan Süleyman 73 yaşındayken bile ordusu ile sefere giden bir komutandı. En son ise Zigetvar Seferi'nde ordusuna liderlik etti. Bu sefer esnasında yaşının da verdiği bir yorgunluk sebebiyle rahatsızlandı ve bir anda kötüleşmeye başladı. Vücudu bu yorgunluğa dayanamadı ve 7 Eylül 1566 yılında yani 73 yaşında vefat etti. Kanuni Sultan Süleyman'ın sefer düzenlediği Zigetvar ise fethedildi.

Kanuni Sultan Süleyman Nereye Defnedildi?

Kanuni Sultan Süleyman Mezarı ve Türbesi

Bir dönem ekranlarda yayınlanan ve birçok kesim tarafından izlenen "Muhteşem Yüzyıl Dizisi" ile birlikte "Kanuninin mezarı ve türbesinin nerede?" olduğu sıkça sorulmuş ve cevabı bulunmaya çalışılmıştır.

Elde edilen bilgiler neticesinde Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı, Mimar Sinan tarafından yaptırılan Süleymaniye Camii'nin avlusunda yer almaktadır.

İddaalara göre, Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organları Zigetvar'da, naaşı ise İstanbul Süleymaniye Camii'nin avlusunda yer alan bahçededir. Sultan Süleyman'ın kalbinin çıkartılarak Macaristan'a gömüldüğü iddia edilmektedir.

Kanuni Sultan Süleyman Mezarı ve Türbesi

Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarını ziyaret etmek isterseniz, İstanbul'un Eminönü ilçesinde yer alan Süleymaniye Camii'sine gidebilirsiniz.

Benzer İçerik Önerileri
Süleymaniye Camii ÖzellikleriOsmanlı Padişahlarının Bilinmeyen Yönleri

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum