Kan Temini İçin İnsansız Hava Araçları Kullanılacak

ABD'li bilim adamlarının kan taşıyan insansız hava araçları üzerinde yaptıkları denemeler olumlu sonuçlandı. Bu araçlar sayesinde en ücra yerlere bile kan ulaşımı kolayca sağlanabilecek. İşte, ayrıntılar...
Kan Temini İçin İnsansız Hava Araçları Kullanılacak

Kan, insanlar için en önemli hayati ihtiyaçtır. Günümüze kadar birçok insan kan beklerken yaşamını yitirmekteydi. Amerikalı bilim adamları kan teminini en kısa sürede sağlamak için küçük insansız hava araçlarıyla kan ulaştırılması için yeni sistem üretti. Kan taşıyan insansız hava araçlarıyla yapılan ilk denemeler bu araçların kanı çok güvenli bir şekilde gereken yerlere zamanında ulaştırdığını gözlemlendi.

 

kan-temini-.jpg

Her Yere Kolayca Kan Ulaştırılacak

Amerikalı bilim adamları ortaya koydukları keşif sayesinde ulaşılması en güç yerlere bile kan temini sağlanacağını düşünüyor. Ayrıca gönderilen kanın hastalara bir sorun yaşamadan ulaşması için aşırı hızlanma ve inişlerdeki kontrolsüzlükler en aşağı seviyelere çekilmiştir. Denemeler ABD'deki John Hopkins Üniversitesi yakınlarında bir köyde gerçekleştirildi. Kan taşıyan araçların uçuş yüksekliği 100 metrenin altındaydı. Araçlar 6 ila 38 dakikalık uçuşlarla denendi ve başarılı sonuçlar elde edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.