Kakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Kullanım Alanları

Nemlendirici, onarıcı ve bronzlaştırıcı etkisiyle bilinen kakao yağı hakkında bilgileri derledik. İşte Kakao yağının faydaları ve kullanım alanları...
Kakao Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları ve Kullanım Alanları

Kakao Yağının Mucizevi 5 Faydası

Kakao ağacının yemişlerinden elde edilen ve birçok kozmetik ürününde kullanılan kakao yağı, antioksidan özelliğine sahiptir. Aynı zamanda cildi nemlendirmesi, yaraları kısa sürede onarması ve cilde parlak bir görünüm kazandırması yönünden oldukça tercih edilmektedir.

Kozmetik sektörünün yanı sıra gıda sektöründe de tercih edilen kakao yağı uzun raf ömrüne sahiptir. Kozmetik ürünler satan mağazalarda bulunan sıvı halde kakao yağları saf değildir. Saf kakao yağı oldukça serttir. Saf kakao yağı cilt üzerinde kısa sürede etki sağlar.

Katı olarak temin ettiğiniz kakao yağını eriterek kullanabilirsiniz. Gerek yara tedavisinde gerek bronzlaşmak için kullanıldığında kısa sürede olumlu sonuçlar verir.

Kakao Yağının Faydaları Listesi

SıraFaydaEtki
1NemlendirmeYumuşak Cilt
2BronzlaştırmaKolay Bronzlaşma
3Yaraları İyileştirmePürüzsüz Cilt
4Dudakları NemlendirmeYumuşak Dudak
5Cildi GüzelleştirmeCanlı Cilt

İşte kakao yağının mucizevi 5 faydası;

1. Nemlendirici Özelliğe Sahiptir

Kakao Yağının Faydaları

E vitamini bakımından zengin olan kakao yağı cildin nemlendirilmesinde olumlu sonuçlar verir. Cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturan kakao yağı, kurumuş ciltlerde ve güneş yanıklarında rahatlıkla kullanılabilir.

Kakao yağının hassas ciltlere karşı hiçbir yan etkisi yoktur. Cildi yumuşatır ve parlak bir görünüm kazanmasını sağlar. Güneş yanıklarının sonrasında görülen yanma, çatlama, kuruma ve cildin gerilmesi gibi problemlerin tedavisinde kullanılabilir.

2. Doğal Brozlaştırıcı Özelliği Taşır

Kakao Yağının Faydaları

Kadınların yaz aylarında bronzlaşmak için sıkça kullandıkları bir tercih olan kakao yağı, havuç ve susam yağı ile karıştırıldığında bronz bir tene sahip olmanıza yardımcı olur. Kakao yağı nemlendirici özelliğinin yanında bronzlaştırıcı özelliğiyle bilinse de tek başına UV ışınlarına karşı korumaz ve filtre görevi görmez. Güneşlenme sırasında mutlaka koruyucu güneş kremi kullanmalısınız.

3. Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

Kakao Yağının Faydaları

İçeriğindeki zengin  E vitamini ve nemlendirici özelliği ile yara, çatlak ve kurumuş cilt tedavisinde kullanılmaktadır. Besleyici özelliğe sahip olan kakao yağı, yara, çatlak ve kurumuş ciltlerde kısa sürede olumlu yönde gelişme sağlar. 

Cildi nemlendirici özelliğinden dolayı kurumuş ciltlerde kaşınmayı engeller ve cildin nemlenmesini sağlar. Aynı zamanda kakao yağının içinde E vitamininin yanı sıra A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri de bulunmaktadır.

4. Çatlak Dudaklarda Mucize Yaratır

Kakao Yağının Faydaları

Çeşitli deri tahrişleri ve cilt kuruluklarının yanı sıra yazın sıcaklarından veya kışın soğuklarından dolayı çatlayan ve doğal yapısı bozulan dudakları nemlendirmek için kullanılabilir. Kakao yağını gün içerisinde bir kaç kullanabilirsiniz.

5. Cilt Sağlığı İçin Kullanılır

Kakao Yağının Faydaları

Kakao yağının faydaları saymakla bitmez. Cilt üzerindeki birçok problemin tedavisinde kullanılan kakao yağı, aynı zamanda egzama ve deri iltihabı gibi problemlerin tedavisinde de kullanılmaktadır.

Çatlayan derilerin tedavisinde kakao yağı olumlu sonuçlar vermektedir. Doğum çatlakları ve kilo dengesinin sürekli değişmesinden dolayı oluşabilecek çatlakların önlenmesi adına kullanılmaktadır. Kakao yağı var olan çatlakları gidermez.

Ancak olası çatlakların önüne geçer. Gebelik sürecinde meydana gelebilecek çatlakların önlenmesi adına kakao yağı kullanılabilir. Cildi nemli tutar ve çatlak oluşumunu engeller.

En İyi Kakao Yağı Listesi

SıraModelFormneoldu Puanı
1WefoodKatı10/10
2ArifoğluKatı10/9.9
3Aktar MarkaKatı10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Kakao Yağı
Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi Kakao Yağı Ürün Tavsiyesi

1. Wefood Organik Kakao Yağı 

Kakao Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Wefood
Kakao Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Kakao çekirdeklerinin preslenmesi yöntemiyle elde edilen Wefood organik yağ 34 derecenin altında katı formda duran bir üründür. Cilt yaralarının iyileştirilmesi için kullanılan bu ürün eritilerek hazır hale gelir ve masaj yapılarak cilt üzerine uygulanır. Aynı zamanda bronzlaştırıcı olarak kullanılan Wefood organik kakao yağı yemeklerde ve tatlı yapımında da kullanılabilir. 

2. Arifoğlu Kakao Çekirdeği Yağı

Kakao Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu
Kakao Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Doğal bir nemlendirici ve antioksidan etkisi sunan kakao çekirdeği yağı cildin hava almasını ve iyileşmesini sağlar. Doymuş yağ asitlerinden oluşan bu ürün kolayca emildiği için cildi uzun süre etkisi altında tutabilmektedir.  

3. Aktar Marka Kakao Yağı Katı 

Kakao Yağı Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Aktar Marka
Kakao Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yenilebilir bir yağ olan kakao yağı katı formda paketlenmiş bir halde satışa sunulmaktadır. oda sıcaklığının üstünde eriyen ve sıvı halde kullanılması tavsiye edilen kakao yağı cildin üzerine direkt olarak sürülebilir. Kakao yağını besleyici bir cilt kremi olarak kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çam Terebentin Yağının Kullanım AlanlarıBadem Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir?
Kekik Yağının Mucizevi FaydalarıMenekşe Yağının Faydaları Nelerdir?
Argan Yağının Faydaları Nelerdir?Ylang Ylang Yağının Faydaları
Gül Yağının Faydaları Nelerdir?Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları
Hint Yağının İnsan Sağlığına FaydalarıKrill Yağının Mucizevi Faydaları

En iyi kakao yağı hangisi?

Birçok faydası olan en iyi kakao yağı ürünleri arasından; Wefood Organik Kakao Yağı, Arifoğlu Kakao Çekirdeği Yağı, Aktar Marka Kakao Yağı Katı doğal kakao yağı olduğundan çok fazla tercih ediliyor.

Kakao yağının faydaları nelerdir?

Nemlendirici özelliğe sahiptir, doğal bronzlaştırıcı özelliği taşır, yaraların iyileşmesine yardımcı olur, çatlak dudakları nemlendirir, cilt sağlığına iyi gelir. Saçlara sürüldüğü andan itibaren parlaklık veren kakao yağı saç derisini de besler.

Kakao yağı cilt çatlaklarını önler mi?

Cildin nemlenmesine yardımcı olan bu yağ, düzenli kullanıldığında çatlak oluşmasına engel oluyor. Bu sayede cilt hem pürüzsüz hem de yumuşacık olur. Aynı zamanda kakao yağı ciltte oluşan egzamaya da iyi gelir.

Kakao yağı cilde nasıl uygulanır?

Erittiğiniz kakao yağını cildinize masaj yaparak uygulayın ve yağın cilde iyice etki etmesi için 1 gün bekleyin. Düzenli kullanımda cilt sorunlarını, çatlak oluşumunu engelleyen bu yağ aynı zamanda cildin nemli kalmasına yardımcı oluyor.

Kakao yağı maskesi nasıl yapılır?

Kakao yağı maskesi yapmak için ilk olarak 1 yemek kaşığı kakao yağı, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı süt ve yulaf ununu hazır etmek gerekir. Malzemeleri hazır ettikten sonra iyice karıştırarak harmanlayın.

Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürün ve yaklaşık yarım saat bekletin. Daha sonra bol su ile durulayınız. Maske içerisindeki maddelerin besin değerlerinin yüksek olması cildinizin beslenmesini ve onarılmasını sağlayacaktır.

Kakao yağı nasıl kullanılır?

Kakao yağı cilt için kullanılacaksa 1 veya 2 damla kadar damlatılarak sürülebilir. Kremlerin içerisine de karıştırılarak kullanılabilir. Saç için kullanılacağı zaman ele dökülür, saça yedirilir ve saç yıkanır. Kişi dilerse şampuanının içerisine 15, 20 damla kadar atabilir.

Kakao yağı bronzlaştırır mı?

Kakao yağı beyaz ve buğday tenli bireyler tarafından kullanıldığı zaman bronzlaştırma etkisi yaratır. Aynı zamanda bu etki uzun süre kalıcılığını korur. Kakao yağını nemlendiricilerinize ekleyerek bronzlaşabilirsiniz.

 
<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.