Kadınları Orgazma Ulaştıran Mantar! Uzmanlar Şaşkın...

Bir mantar türü var ki kokusuyla kadınları orgazm ediyor. İşte koklayan kadınları orgazm eden gizemli mantar hakkında ilginç bilgiler...
Kadınları Orgazma Ulaştıran Mantar! Uzmanlar Şaşkın...

Hawaii'de volkanik arazilerde yetişen ve nadir rastlanan bir mantar türünün kadınlar üzerinde yarattığı etki şaşırttı. Sebebi ise koklayan kadınları orgazm etmesi. Mantar bilim insanlarının da dikkatini çekti. Yapılan araştırmalar ortaya ilginç sonuçlar koydu.

Kadınları kokusuyla orgazm ettiği söylenen ve Hawaii’nin volkanik yamaçlarında yetişen mantar türü bu etkisiyle dikkatleri topladı. 2001'de John Halliday ve Noah Soule adlı araştırmacılar tarafından incelenen mantarın, “Dictyophora” familyasından bir mantar olduğu belirtildi.

Dictyophra türü mantarların yarattığı bu etkinin yanı sıra erkek cinsel organını andırması mantarın ilgi çekiciliğini daha da arttırdı.

Araştırmada Yer Alan Kadınların Yarısı Orgazm Oldu!

Çalışmada ilginç bir sonuca daha ulaşıldı. Mantar kadınları orgazm ediyor ama erkekler kokuyu iğrenç ve etkisiz buluyor.

Mantar Nasıl Orgazm Ediyor?

Yapılan araştırmada mantarın nasıl orgazm ettiği hakkında bazı bulgulara ulaşıldı.

Mantarın yapısında hormon benzeri bileşikler bulunuyormuş. Bunların, seks sırasında salgılanan nörotransmitterlere benzemesinin etkisinin bu şekilde olabileceği tespit edildi.

Bilim insanlarının düşüncesine göre mantarın bu kokuya sahip olmasının nedeni, böcekleri üzerine çekerek sporların taşınmasını ve bu sayede üremeyi sağlamak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.