Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Kadınların mı yoksa erkeklerin mi daha zeki olduğu hep merak konusu olmuştur. Bu sebeple içeriğimiz, araştırmalara göre kimin daha zeki olduğunu söylüyor.
Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Kadınlar ve erkekler arasında kimin daha zeki olduğu her zaman tartışılan bir konudur. Çoğu zaman espri amacıyla dile getirilse de herkes bu durumun net cevabını merak eder. Bilim insanları, kadın ve erkeklerin zeka seviyelerini araştırarak bu sorunun cevabını buldu.

İşte, kimin daha zeki olduğunun bilimsel açıklaması...

Kadınlar mı Daha Zeki Erkekler mi?

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Kadınların mı yoksa erkeklerin mi zeki olduğuna dair yapılan son araştırmaların sonuçlarına göre erkeklerin daha zeki olduğu ortaya çıktı. University College’ta görevli olan Professor Adrian Furnham, yaptığı son araştırma ile erkeklerin daha zeki olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan bu araştırma sonucunda, çok az bir farkla kadınları geçen erkeklerin günlük hayatta kendilerini daha zeki görmelerinden dolayı psikolojik olarak da avantajlı oldukları belirlendi.

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Ayrıca daha önce zekanın ırkla alakalı olduğunu savunarak herkesin tepkisini çeken İngiliz bilim adamı Rushton'da yaptığı son araştırmasıyla, erkeklerin IQ seviyesinin kadınlara göre 4 puan fazla olduğunu ortaya koydu. 17-18 yaş arasında olan gönüllü 100 kadın ve erkekle yapılan bu araştırmada problem çözme, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık gibi testler uygulandı. Yapılan bu testler ışığında erkekler, kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldı.

İngiliz bilim adamına göre bu üstünlük taş devrine kadar dayanıyor. Kadınların kendilerinden daha zeki erkekleri seçmesinden dolayı böyle bir farkın oluştuğunu savunan Rushton, bu sayede gelen her nesilde erkeklerin zekada öne çıktığını söylüyor. Ayrıca erkek beyninin kadın beyninden ağır olduğunu ve buna bağlı olarak da daha fazla nöron içerdiğini savunan İngiliz bilim adamı, bundan dolayı erkeklerde bilgi akışının hızlı olduğunu söylüyor.

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Son olarak gelişen toplumlar ve kadına sağlanan haklar sayesinde, her yeni yapılan testlerde kadın ve erkek arasındaki zeka farkının giderek azaldığını söyleyen uzmanlar, ileride yapılan araştırmalarda kadınların erkek beyinlerine üstün geleceğini savunuyor. Buna örnek olarak uzmanlar, kadınların hem ev hem de iş hayatını bir arada yürüterek zekalarını daha hızlı geliştirdiğini söylüyor.

Erkek ve Kadın Beyni Arasındaki Farklar Neler?

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Erkek ve kadın beyni, hem boyut hem de özellik bakımından farklılıklar içeriyor. Bundan dolayı aynı olayda bile her iki cinsin bakış açısında farklılık oluşuyor. Kadın beyninin erkek beyninden daha hafif olduğunu söyleyen bazı uzmanlar, aradaki bu farkın zekaya bir etkisi olmadığını savunuyor. Uzmanlara göre erkek beyni kadın beynine göre daha analitik düşünebiliyor. Kadın beyni ise sanat ve sosyal alanda gelişmiş olduğundan, kadınlar günde 10 binden fazla kelime kullanabiliyor.

Kadın zekası mı erkek zekası mı?

Yapılan son araştırmalarda erkek zekasının kadından 4 puan fazla olduğunu ortaya koymuştur. Matematik yönünden gelişmiş olan erkek beyni analitik yönden üstün çıkarken, sosyal yönden ise kadınların gerisinde kalmaktadır.

Kadın ve erkek beyni arasındaki farklar nelerdir?

Erkek ve kadın beyni arasındaki en büyük fark, sinir bağlantılarının başka yerlerde olmasıdır. Erkekte ön ve arka tarafta bulunan sinir bağları, kadınlarda sağ ve sol lobda yer almaktadır. Bunun dışında erkek beyninin analitik, kadın beyninin ise sosyal yönünün gelişmiş olması aralarında ki bir diğer farktır.

Zekaya cinsiyet etki eder mi?

Yapılan araştırmalara göre zekaya cinsiyetin değil çevresel faktörlerin etki ettiği gözlemlenmiştir. Bu sebeple yetişme biçimi ve çevre bireyin zekasını doğrudan etkilemektedir.

Zeka geni kimden gelir?

Zeka geni çocuğa x kromozomuyla aktarılmaktadır. Anneden 2x, babadan ise 1x kromozomu alan çocukların zekaları anneden gelmektedir.

Herkesin zekası eşit mi?

Herkes aynı zekaya sahip değildir. Arkadaş çevresi, aile, eğitim, izlenilen film ve diziler, okunulan kitaplar gibi birçok faktör zekanın gelişmesi yönünden etkilidir.

Zekanın yüzde kaçı genetik?

Araştırmalara göre zekanın %75'i genlerden, %25 ise çevresel faktörlerden gelmektedir.

 İçerik Üreticisi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum