Norveç’te Rus Casusu Balina Yakalandı!

Norveçli balıkçılar geçtiğimiz günlerde tekneleriyle giderken üzerinde kemeri olan bir balina gördü. Balinanın yanına giden balıkçılar kemerin üzerinde Rusça yazılar gördü. Yetkililer balinayı inceleme altına aldı.
Norveç’te Rus Casusu Balina Yakalandı!

Norveç’te geçtiğimiz günlerde balıkçılar evcil bir beyaz balinaya rastladı. Üzerinde kemer bulunduğunu gören balıkçılar hemen yetkililere haber verdi.

Rus Balina

Balinanın bulunduğu yere gelen yetkililer, balinanın tekneye yaklaştığını ve insanlardan korkmadığını ifade etti. Bunun üzerine balina üzerinde bulunan kemere dikkat eden yetkililer, kemerde “Equipment St Petersburg” yazısının olduğunu gördü.

Rus Balina

Gerekli yerlere bilgilendirme yapan yetkililer balinanın casus balina olabileceğini ifade etti. Bilindiği gibi Rusya bu tarz balinaları, çeşitli eğitimler ile casuslukta sıkça kullanıyor.

Rus Balina

Bir diğer iddiaya göre ise balina Rus gemisinden kaçtı ve bu yüzden evcil halde. Rusya birçok balinayı esir halde tutuyor ve eğitim vermesinin ardından salıyor.

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum