İstanbul Dışına Çıkmadan Tatil Yapılacak En İyi 9 Yer

Şehir dışına tatile gidemeyenler için İstanbul 'da tatil yapılabilecek alternatif yerleri sizler için listeledik. İşte İstanbul'un tatil yerleri...
İstanbul Dışına Çıkmadan Tatil Yapılacak En İyi 9 Yer

İstanbul dışına çıkmadan doğayla baş başa tatil yapmak isteyenler için hazırladığımız bu içeriğimiz, hafta sonları, bayram tatilleri veya kafa dinlemek için yapılan kaçamaklarda çok fazla tercih ediliyor. Yoğun tempoya alışkın olan İstanbulların nefes alacakları bu tatil yerleri, İstanbul'da denize girmek içinde en uygun yerler arasında bulunuyor. İşte hem İstanbul'un içinde hem kafa dinleyip hem de eğlenebileceğiniz tatil yeri...

İstanbul'daki Tatil Yerleri Listesi

SıraMekanBölgeÖne Çıkan
1ŞileŞileDoğası/Tarihi
2KilyosSarıyerPlajları
3SilivriSilivriPlajları
4PolonezköyBeykozDoğası
5BüyükadaAdalarPlajları/Tarihi Mekanları
6PoyrazköyBeykozDoğası
7AğvaŞileDoğası/Plajları
8HeybeliadaAdalarPlajları/Tarihi Mekanları
9RivaBeykozPlajları

İstanbul'da Tatil Yapılacak En İyi 9 Yer

İşte İstanbul'dan çıkmadan tatil yapacağınız en iyi yerler...

1. Şile

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

İstanbul'da tatil denildiğinde akla ilk gelen yer olan Şile, hem doğal güzellikleri hem de tarihiyle dikkat çekiyor. İstanbul'un bir ilçesi olmasına rağmen doğayla iç içe kalmanızı sağlayan Şile, birbirinden farklı plajlarıyla yazları İstanbulluların denize girmek için tercih ettiği yer oluyor. İster uzun bir tatil isterseniz de günübirlik olarak gidebileceğiniz şile de birçok otel ve pansiyon yer alıyor.

AdresŞile, İstanbul

2. Kilyos

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

İstanbul'da denize girilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunan Kilyos bir diğer adıyla Kumköy, günübirlik tatilcilerin ve kampçıların tercihi oluyor. Geniş plajlarıyla İstanbul sıcağında ferahlama sunan Kilyos, İETT otobüsleriyle kolayca ulaşılabildiğinden dolayı da birçok kişiyi kendisine çekiyor. Bizans döneminden kalma Topçu Kalesi'yle de fotoğraf tutkunlarını kendisine çeken Kilyos, yaz aylarında dolup taşıyor.

AdresKumköy, 34450 Sarıyer/İstanbul

3. Silivri

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

İstanbul merkeze uzak olsa da İstanbul'da denize girmek isteyenlerin tercih ettiği Silivri, özellikle yaz aylarında daha da kalabalık oluyor. Yeşil alanları, köyleri ve plajlarıyla ilgi gören Silivri, yazlıkçılarında dikkatini çekiyor.

AdresSilivri, İstanbul

4. Polonezköy

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

Betondan sıkılanlar için yemyeşil doğası ve bol oksijeniyle İstanbullulara can olan Polonezköy, şehrin merkezinde yer alıyor. Hafta sonu doğa yürüyüşlerinden pikniğe kadar birçok aktivite için tercih edebileceğiniz Polonezköy, yemyeşil ormanlarda kamp yapmayı sevenler içinde beğeni topluyor. Ayrıca çok sayıda butik otel, pansiyon ve villa tarzında evlerin yer aldığı polonezköy, sadece günübirlik tatillerde değil uzun tatiller içinde doğa severleri bekliyor.

AdresPolonez, 34829 Beykoz/İstanbul

5. Büyükada

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

İstanbul'dan bunalanların ilk kaçış noktası olan Büyükada, piknik alanları, tarihi yerleri ve birbirinden farklı plajlarıyla adeta Ege'de gibi hissettiriyor. Vapurla ulaşılabilen Büyükada, hem günübirlik hem de birkaç günlük tatil için hem yerli hem de yabancıların gözde tatil yerleri arasında bulunuyor. Prens Adaları'nın en büyüğü olmasıyla da birçok plaj sunan bu Büyükada, İstanbul'un en temiz denizini barındırıyor.

AdresBüyükada, Adalar/İstanbul

6. Poyrazköy

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

Beykoz'a bağlı bir mahalle olan Poyrazköy, sakin ve huzurlu ortamıyla İstanbul'da günübirlik tatil yapılacak yerler arasında bulunuyor. Denize girmek için küçük bir koya sahip olan Poyrazköy, yemyeşil ormanlarıyla bol oksijen sunuyor. İETT otobüsleriyle de kolayca ulaşılabilen bir konumda yer alan Poyrazköy, piknik içinde tercih edilen tatil yerleri arasında bulunuyor.

AdresPoyraz, 34829 Beykoz/İstanbul

7. Ağva

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

İki nehrin ortasında kalan Ağva, Şile'ye bağlı bir yer. Yemyeşil ormanları, şelaleleri, gölleri, plajları ve şirin köyleriyle yazları yazlıkçıların ve tatilcilerin akınına uğrayan Ağva, birbirinden güzel butik otelleriyle hem yaz hem de kışın İstanbulluların hafta sonu kaçamak yaptığı yerler arasında bulunuyor. İstanbul'da tatil için tercih edilecek yerlerden biri olan Ağva, kano, ATV turu, doğa yürüyüşü, balık tutma ve yüzme gibi birçok aktivite sunuyor.

AdresAğva Merkez, Şile/İstanbul

8. Heybeliada

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

Adalar arasında ikinci en büyük ada olmasıyla dikkat çeken Heybeliada, İstanbul'da tatil yapmak isteyenlerin beğenisini kazanıyor. Büyükada kadar kalabalık olmadığından dolayı nispeten daha sakin olan Heybeliada, berrak denizleri ve az bilinen koylarıyla adeta Güney'de bir tatil kasabasında gibi hissettiriyor. Piknik alanlarının yanı sıra Bizans dönemlerinden kalma tarihi yapılarıyla da ilgi uyandıran Heybeliada, özellikle ilkbahar da kuş sesleri eşliğinde huzur dolu bir tatil sunuyor.

AdresHeybeliada, 34973 Adalar/İstanbul

9. Riva

İstanbul'da Tatil Yapılacak Yerler

İstanbul'da tatil yapılacak yerler listemizdeki son adres Riva. Karadeniz'e kıyısı olan Riva, hem plajları hem de doğasıyla tatilcilerin ve yazlıkçıların İstanbul'da tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. İstanbul'dan çok uzaklaşmadan keyifli ve sakin bir tatil yapma imkanı sunan Riva, piknik alanlarıyla da hafta sonları yoğun ilgi görüyor.

AdresRiva, 34829 Beykoz/İstanbul
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'a Yakın Tatil YerleriGünübirlik Gidilecek Yerler

İstanbul'da tatil yapılacak yerler neresi?

İstanbul'da tatil yapılacak yerler arasında; Şile, Kilyos , Silivri, Polonezköy, Büyükada, Poyrazköy, Ağva, Heybeliada ve Riva İstanbul'da hafta sonu tatil yapılacak yerlerdir.

İstanbul'da 2 günlük tatil için nereye gidilir?

İstanbul'da yaşayanlar için 2 günlük tatil yapılacak yerler arasında; Şile, Kilyos, Büyükada, Ağva, Riva, Kerpe, Şarköy, Enez ve Heybeliada İstanbul'dan kısa tatiller için gidilecek yerlerdir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.