İstanbul'da Hafta Sonu Doğada Gezilecek 17 Eşsiz Yer

İstanbul'un kalabalığından, trafiğinden yorulduysanız; yaz kış fark etmeden hafta sonları gidebileceğiniz, doğa içinde bulunan yerleri sizler için derledik
İstanbul'da Hafta Sonu Doğada Gezilecek 17 Eşsiz Yer

İstanbul, her geçen gün yapılan yeni yapılarla doğadan biraz daha koparılıyor. Baktığımız zaman artık merkezi yerlerde ağaç namına hiçbir şey göremiyoruz. Oysa ki; insan negatif enerjisini, huzursuzluklarını doğada gezerek; doğanın muhteşem sesini dinleyerek atabilir. Hafta sonu İstanbul’un kalabalığından, betonlarla çevrilmiş yapısından kurtulmak istiyorsanız, bütün olumsuzluklara rağmen doğasını koruyan, doğayla iç içe yerlerinde hafta sonunuzu ailecek geçirmeye ne dersiniz? 

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler Listesi

SıraYerlerÜcretGiriş Saatleri
1Yıldız ParkıÜcretsiz09:00-23:00
2Emirgan KorusuÜcretsiz07:00-23:00
3Heybeli AdaÜcretsiz24 saat
4Beykoz KorusuÜcretsiz24 saat
5AğvaÜcretsiz24 saat
6Kınalı AdaÜcretsiz24 saat
7Belgrat OrmanıÜcretsiz24 saat
8Aydos OrmanıÜcretsiz24 saat
9Hidiv KasrıÜcretsiz24 saat
10PolonezköyÜcretsiz07:00-00:00
11BüyükadaÜcretsiz24 saat
12BurgazadaÜcretsiz24 saat
13RivaÜcretsiz24 saat
14Saklıgöl ŞileÜcretsiz24 saat
15Karaburun LimanıÜcretsiz24 saat
16Kulindağ EviÜcretsiz09:00-22:30
17Nezahat Gökyiğit Botanik BahçesiÜcretsiz09:30-19:00

İstanbul Doğada Gezilecek 17 Yer

İşte, sizin için derlemiş olduğumuz İstanbul'daki doğada gezme rotaları...

1. Yıldız Parkı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da doğada gezebileceğiniz yerler arasında Yıldız Parkı oldukça önemli bir konumdadır. Beşiktaş gibi merkezi bir semtin içerisinde yer alan Yıldız parkı, Beşiktaş’ın ol kalabalığının ortadan kalktığı ağaçlar ve kuşlarla rahatlığın dibine kadar yaşandığı bir yerdir. Birçok İEET otobüsünün geçtiği Yıldız Parkı’na aynı zamanda Beşiktaş’tan ve bazı çevre semtlerden yürüyerek gidebilirsiniz. Yıldız Parkı, İstanbul’da doğa gezisi planı yaptığınızda her mevsim gezip görebileceğiniz bir yer… Aynı zamanda Park içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri tesislerde bulunmaktadır.

İstanbul'da bulunan sosyal tesislerle ilgili detaylı bilgi almak için İstanbul Anadaolu Yakası Sosyal Tesisleri ve İstanbul Avrupa Yakası Sosyal Tesisleri içeriklerini ziyaret edebilirsiniz.

2. Emirgan Korusu

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Boğaz kenarında yer alan ve İstanbul’da doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin uğrak noktası olan Emirgan Korosu, içerisinde yemyeşil ağaçların bulunduğu bir yer… İstanbul içerisinde doğayla iç içe bir yer bulmak aslında o kadar da zor değil. İşte, Emirgan Korusu hem boğazın güzelliğini hem de ormanda ağaçlar arasında yürüyüş yapmayı sizlere sunuyor. Sarıyer’de yer alan bu koru, İstanbul’da her mevsim doğada gezi yapmak için tercih edilesi bir yer…

3. Heybeli Ada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Yazımızın içerisinde İstanbul’da doğa gezisi yapılacak yerler arasına Heybeli Ada’yı eklemezsek yanlış olurdu. İstanbul’un en önemli figürlerinden bir tanesi olan Adalar, her mevsim gezilecek ve görülecek yerlerin başında gelmektedir. Heybeli Ada, diğer adalara göre daha sakin ve gürültüsüzdür. Bu yüzden eğer İstanbul’da doğada gezilecek yerler arıyorsanız, Heybeli Ada’yı kesinlikle tercih edebilirsiniz.

4. Beykoz Korusu

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İçerisinde yüzlerce yıllık ağaçları barındıran ve İstanbul’un yeşillikle dolu bir ilçesi olan Beykoz’da, doğada gezi yapmak isteyenler için Beykoz Korusu harika bir tercih… İstanbul’da ailecek doğa gezisi yapılabilecek ender mekanlar arasında bulunan Beykoz Korusu’nda çok keyifli zamanlar geçireceğinize eminiz.

5. Ağva

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da doğa gezisi yapılabilecek yerlerden bir tanesi de genellikle yaz aylarında tercih edilen Ağva… Aslında yaz ayları diye kısıtlamak yanlış olur ancak genel yoğunluğu bu aylarda almaktadır. Sıcağın bunalttığı dönemlerde insanlar trafikten ve gürültüde uzak doğa gezisi yapmak istiyor. İşte, Ağva’da yapılacak doğa gezisi de bunu tam olarak karşılıyor. Eğer henüz Ağva’ya yolunuz düşmediyse, harika bir doğada gezi planı düzenleyebilirsiniz.

6. Kınalı Ada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Yukarıda da belirttiğimiz üzere, İstanbul’da gezilecek yerler arasında Adalar mutlaka olmalıdır. Hem eğlenmek hem de gezmek için Adalar adeta bulunmaz Hint kumaşı… Peki, doğa gezisi yapılabilir mi? Bu sorunun cevabı tabi ki Evet. Kınalı Ada’da İstanbul’da doğa gezisi yapılabilecek yerler arasındadır. Büyük Ada, Heybeli Ada ve Burgaz Ada’ya göre biraz küçüktür.

7. Belgrat Ormanı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da 5400 hektarlık bir ormanlık alana sahip olan Belgrad ormanı, İstanbul’da doğa gezisinin yapılacağın yerlerin başında gelmektedir. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda kuzey bölgesinde yer alan Belgrad Ormanı’na mutlaka gitmenizi öneririz. Harika vakitler geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

8. Aydos Ormanı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’un yeni yeni tanınan yerleri arasında gösterilen Aydos Ormanı, İstanbul’da doğa gezisi yapılması için güzel bir tercih olacaktır. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Aydos Ormanı, İstanbul’da gürültüden, trafikten ve kalabalıktan uzak bir bölgedir. Aynı zamanda şehrin oksijen kaynakları arasında yer almaktadır. Bu cümle bile İstanbul’da doğada düzenlenecek geziler arasında Aydos Ormanı’nın ne kadar değerli olduğunu gözler önüne sermektedir.

9. Hidiv Kasrı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’un gezilecek yerleri arasında o kadar çok seçenek mevcut ki, saymakla bitiremeyiz. Sadece korular ve kasrıları tercih olarak sunsak sayfalarca yazı yazmamız gerekebilir. İşte, doğanın harika görüntüsünün yer aldığı yerlerden bir tanesi de Hidiv kasrı’dır. İstanbul’da doğada gezi yapmak isteyen okurlarımız İstanbul’un doğa harikası bu kasrı kesinlikle tercih etmesini öneriyoruz.

10. Polonezköy

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da sadece doğanın sesini ve kokusunu tatmak istiyorsanız en etkili adresimiz Polonezköy olmalıdır. Doğayla iç içe olmayı seven ailelerin, okullarda öğretmenlerin öğrencileri getirdiği en çok gidilen, İstanbul’un arka bahçesi konumunda olan, ormanın korunduğu nadir yerlerden olan Polonezköy, hafta sonu gelebileceğiniz doğayla en iç içe mekandır. Orman manzarası, yemyeşil bir doğası ve orman yolları bulunan bu yere geldiğiniz zaman; bol yeşilliğin olduğu bu alanda yürüyüşünüzü yapıp sonrasında mangal üzerinde ızgara yapınız. Piknik alanınızı kurup güzelce bu temiz havanın tadını çıkarınız.

Ulaşım: Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık sapağından sapıp, Acarkent’i geçtikten sora Polonezköy tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz.

11. Büyükada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Ailecek, arkadaşlarınızla, sevgilinizle hafta sonu İstanbul’un trafiğinden kurtulmak istiyorsanız istikametiniz Büyükada olacaktır. Büyükada’da sadece birkaç kurumsal araç dışında egzozu olan arabalar görmeyeceksiniz. Hafta içi trafik yaratan, benzin kokusu salan arabaları burada görmeyeceksiniz; onların yerine otantik bir havası olan at arabaları ve bisiklet süren insanlar göreceksiniz. Buraya geldiğiniz zaman bisiklet kiralayan yerler göreceksiniz. Bisikletinizi kiralayıp güzel bir ada turu yapınız. Biraz yokuş olduğu için zorlanabilirsiniz. Adanın girişinde bulunan restoranlarda dilediğiniz gibi lezzetler tadabilirsiniz. Büyükada'ya geldiğiniz zaman faytonla Sevda Tepesi, Aya Yorgi kilisesini de ziyaret etmeden geri dönmek de olmaz.

12. Burgazada

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Büyükada’nın kalabalığından hoşlanmıyorsanız Burgazada sizler için daha iyi bir alternatif. İstanbul’da doğal yerler arasında yer alan Burgazada Sait Faik Abasıyanık’ın romanlarına konu olmuştur. Bu adanın hemen karşısında Heybeli ve Kınalıada manzarası yeşillikler içinde bir gün geçirmeniz mümkündür. Burada faytonla gezebilir, bisiklet kiralayabilirsiniz. Büyükada’ya göre daha az engebeli olduğu için burada bisiklet sürmek daha kolay. Yemek yemek istiyorsanız vapur iskelesinin yakınında yer alan restoranları ambiyansı ve imkanları doğrultusunda tercih edebilirsiniz.

13. Riva

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İkinci Köprü yolundaki Kavacık sapağından döndükten sonra, yarım saatte ulaşılan Riva, İstanbul’un doğada gezilecek yerler listesinde yer alıyor. Riva, daha çok yazın tercih ediliyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünün var olduğu bu yerin doğası da harika. Bahar ve kış günlerinde de gelebileceğiniz bu yerde denizin dalgalarını dinleyebilir, muhteşem havasıyla temiz havasını soluyabilirsiniz. Riva Deresi’nin Karadeniz ile buluştuğu noktada Kalyon Restoran’da meze ve balık ziyafetiyle kendinize geleceksiniz. Buradaki balıkçıların kendine özel mezeleri bulunmaktadır.  Gezenti Anne

14. Saklıgöl Şile

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

Ümraniye’den Şile yoluna saptıktan sonra 1 saat içinde ulaşılan Şile’de yazın deniz, kum ve piknik alanları piknik keyfi sunarken; sezon dışında ise deniz havası alabilir, limanda yürüyüş yapıp, balıkçı teknelerinde balık yiyebilir ya da eviniz için taze balık alabilirsiniz.

Diğer bir alternatif de ana yoldan Şile merkezine tam ters yönde sapıp, Saklıgöl yolu üzerinde gözleme ayran keyfi yapmak. Sonrasında da Saklıgöl’e doğru yol alıp trekking yapabilirsiniz. Orman içine saklanmış bu gölün manzarası, havası bir harika. Burada birçok imkan da mevcuttur. İster mangal kiralayıp kendi etinizi kendiniz pişirirsiniz; istiyorsanız da göl çevresinde bulunan restoranlarda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. Geldiğiniz zaman burada konaklamak istiyorsanız Şile ve çevresinde konaklama yerleri mevcuttur.

15. Karaburun Limanı

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul’da Avrupa Yakasında gezilecek doğal yerler arasında bulunuyor. Karaburun Limanı, Çekmece göllerinin hizasına denk gelen Arnavutköy’e bağlı olan Karadeniz kıyısında bir liman köydür. Uçsuz bucaksız bir kumsalı olan bu güzel manzaralı yerin Hanımeli isimli bir de meşhur balıkçısı bulunuyor. Göktürk Kemerburgaz’a doğru yapılan yeni yol sebebiyle ulaşım rahat olduğu için balıkçı oldukça ilgi görüyor. Pazar günü yerine cumartesi günü geldiğiniz zaman daha rahat etmiş olacaksınız.

16. Kulindağ Evi

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İkinci Köprü yolu üzerindeki Kavacık sapağında Riva’ya doğru giderken karşınıza çıkan Mahmut Şevket Paşa Köyü ayrımında ulaşılan Kulindağ, ormanlık bir vadinin kenarına kurulmuş bir dağ evidir. Doğasıyla insanı büyüleyen Kulindağ’ı ister günübirlik ziyaret edip buradaki restoranlarda orman manzaralı kahvaltı ya da öğlen yemeğinizi yiyebilirsiniz. İstiyorsanız gece dağ evinin etrafındaki bungalovlarda konaklayabilirsiniz. Akşam yakılan kamp ateşi, söylenen muhteşem türkülerle bu güzel doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

17. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

İstanbul'da Gezilecek Doğal Yerler

İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir’in dev kulelerinden yakınında ancak sizleri bu görüntüden, egzoz kokusundan kurtaracak bir koruyucu bahçedir. Otoyolların kesiştiği bir noktada devasa bir parkın olduğunu düşünmek oldukça güçtür. Ancak gidip gördüğünüz zaman inanabilirsiniz. Eşi tarafından Nevzat Gökyiğit adına yapılan bu dev botanik bahçe, İstanbul trafiğinde, beton yığınlarıyla insanı yoracak havasından kurtulmak isteyenlerin kendisini atabileceği merkezi bir konumda yer alıyor. Gittiğiniz zaman burayı çok seveceksiniz. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum