İstanbul Gezilecek Yerler Turistik Gezi Rehberi Listesi 2024

İstanbul gezi rehberi; gezilecek yerler, tarihi mekanlar, turistik yerler, eğlenceli mekanlar, sakin yerler, mutlaka görmeniz gereken noktalar.
İstanbul Gezilecek Yerler Turistik Gezi Rehberi Listesi 2024

Geze geze bitiremeyeceğiniz, her noktasında farklı bir kültürün ve medeniyetin izlerine rastlayacağınız beyaz güvercinlerin semasında uçtuğu ilahi şehir İstanbul'un tarihi, kültürü ve doğal tabiatını keşfetmeye hazır mısınız? 

İstanbul'da Mutlaka Görülmesi Gereken 200 Yer!

Şehr-i Diyar İstanbul.. Bizans'ın başkenti, medeniyetlerin beşiği, Peygamber Efendimiz (SAV) övgüsüne mahzar olmuş komutanın, Fatih Sultan Mehmet'in şehri. Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti. Türkiye Cumhuriyeti'nin en değerli mücevheri. Farklı kültürlerin ve inanışların bir arada yaşadığı, iki kıtayı birbirine bağlayan, Asya'nın Avrupa'ya geçiş noktası olan dünyanın en stratejik noktası.

15 milyondan fazla nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehri, 2010 Avrupa Kültür Başkenti. Tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle hem yerli hem yabancı turistlerin göz bebeği. Büyüleyici ihtişamıyla yüzyıllardır şairlerin, yazarların ve sanatçıların ilham kaynağı. Sarayları, camileri, parkları, hanları, hamamları, hisarları, çarşıları, kiliseleri ve daha binlerce tarihi eseriyle bir şehirden daha fazlası. İstanbul...İki büyük cihanın kesinti noktasında Türk Vatanının ziyneti, Türk Tarihinin serveti, Türk Milletinin göz bebeği, bütün vatandaşların kalbinde yeri olan şehir.

İster Anadolu Yakası'nda isterseniz Avrupa Yakası'nda olun, bu şehrin muhteşem manzaraları, haşmetli kubbeleri, birbirinden güzel sayfiyeleriyle İstanbul'da gezilip görülmesi gereken yerler sizi bambaşka dönemlere taşıyacak. İşte İstanbul'da gezilecek yerler ve İstanbul Gezi Rehberi...

Avrupa Yakası Gezilecek Yerler

İstanbul gezilecek yerler

Avrupa Yakası İstanbul'un batı tarafında yer alır. Avrupa Kıtası'nda olması nedeniyle ismi Avrupa Yakası olarak anılır. Avrupa Yakası Eski İstanbul olarakta bilinir çünkü Doğu Roma İmparatorluğu yani Bizans'ın merkezi, Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezi bu yakada bulunur. Saraylar bu yüzden Avrupa Yakasında ''sur içi'' olarak adlandırılan noktada yer alır. Anadolu Yakası'ndaki saraylar son yüzyıllarda inşaa edilmiş olup daha çok Av Köşkü, Kasr, Ek saraylar olarak tasarlanmıştır.

Sayısız tarihe ev sahipliği yapan Avrupa Yakası ilçeleri arasında Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sarıyer, Silivri, Sultangazi, Şişli, Zeytinburnu yer almaktadır. Neredeyse Avrupa Yakası'nın her ilçesinde asırlardır dimdik ayakta duran yüzlerce tarihi eser vardır. Bu eserler arasında saraylar, camiler, müze haline getirilmiş tarihi binalar, kiliseler, mabetler, çeşmeler, sarnıçlar, kuleler, dikili taşlar, yalılar, surlar yer alır.

Avrupa Yakası Tarihi Camiler

1. Sultan Ahmet Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

1609-1617 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından yaptırılan cami, görkemli mimarisi ve tarihi geçmişiyle tarihi yarımadanın simgeleri arasında yer almaktadır. Ayasofya Camii ile karşılıklı olarak inşa edilen ibadethane, aynı zamanda Sultan Ahmed Meydanı'na ismini vermiştir. 

📍 Sultan Ahmet, Atmeydanı Cd. No:7, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-19:00

🌐 Google Maps Aç

2. Ayasofya Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Ayasofya-i Kebir Camii olarak da bilinen cami, İstanbul'un tarihi camileri arasında yer almaktadır. Eski bir müze, bazilika ve katedral olarak da bilinen Ayasofya, 
Doğu Roma İmparatorluğu'nda kralların taç giydiği yerdir. Birinci kilise İmparator Konstantios tarafından (337-361) yıllarında yaptırılmıştır.1453 yılında Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde ilk Cuma Namazını burada kılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde bu katedrale minareler eklenerek camiye dönüştürülmüştür. Günümüzde ibadete açılarak yeniden cami olarak hizmet vermektedir. 

📍 Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

3. Eyüp Sultan Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'un fethi sırasında Eyüp Sultan Hazretleri'nin kabrinin yerini bulunmasını emretmişti. Akşemseddin'in gördüğü rüya üzerine bu nokta keşfedilmiş ve başta bir türbe inşaa edilmiştir. 1458-1459 yılları arasında camii yapılmıştır. Sultan 3. Selim zamanında ise şimdiki halini almıştır. Eyüp Sultan Hazretleri geçmişte İstanbul kuşatmasında yer almıştır. En önemli sahabelerden biridir. Hz. Muhammed SAV. Mekke'den Medine'ye göç ettiğinde onu evinde ilk misafir eden isimdir. Sonraki yıllarda İstanbul kuşatması sırasında vefat etmiş ve isteği üzerine surların altına defin edilmiştir. Yüzyıllar sonra Fatih Sultan Mehmet onun adına bu türbeyi ve akabinde camiyi inşa ettirmiştir.

📍 Merkez Mh, Cami Kebir Sk. No:1, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

🕓 09:30-16:00

🌐 Google Maps Aç

4. Süleymaniye Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Mimar Sinan'ın eserlerinden biridir. Kanuni Sultan Süleyman'ın adına inşaa edilmiştir. 1550-1557 yıllarında yapılmıştır. Osmanlı mimarisinin estetik dokusunu yansıtan en önemli eserlerden biridir. Bugün cami olarak hizmet vermektedir. Bu eser mimar Sinan'ın kalfalık dönemi eserleri arasındadır. Kubbe genişliği 26,5 metre yüksekliği ise 53 metredir.

📍 Süleymaniye Mah, Prof. Sıddık Sami Onar Cd. No:1, 34116 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-17:00

🌐 Google Maps Aç

5. Beyazid Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'un Beyazıt semtinde yer alan cami, Osmanlı klasik dönem mimarisinin en güzel örnekler arasında gösterilmektedir. Sultan II. Bayezid tarafından 1506 yılında inşa edilen külliyenin bir parçası olan cami, Kapalı Çarşı'nın tam orta noktasında bulunmaktadır. 

📍 Beyazıt, Yeniçeriler Cd., 34126 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

6. Arap Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

San Paolo Kilisesi'nden camiye çevirilen Arap Camii, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Galata semtinde bulunmaktadır. İstanbul'un fethi ile camiye çevrilen yapı, gotik mimari tarzıyla İstanbul'un tarihi camileri arasında yer almaktadır.

📍 Azapkapı, 34421 Beyoğlu/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

7. Dolmabahçe Camii (Bezm-i Alem Valide Sultan Camii)

İstanbul Gezilecek Yerler

Bezm-i Alem Valide Sultan Camii olarak da bilinen Dolmabahçe Camii, Sultan Abdülmecit'in annesi Bezmialem Valide Sultan tarafından yaptırılmaya başlanmıştır. Ölümü üzerine inşaatı Sultan Abdülmecit tamamlamış olup tasarımını Garabet Balyan gerçekleştirmiştir. 

📍 Ömer Avni, Meclis-i Mebusan Cd. No:34, 34427 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-17:00

☎️ +902125122320

🌐 Google Maps Aç

8. Ortaköy Camii (Büyük Mecidiye Camii)

İstanbul Gezilecek Yerler

Büyük Mecidiye Camii olarak da bilinen Ortaköy Camii, Beşiktaş ilçesinin Ortaköy semtinde yer almaktadır. Neo Barok tarzında inşaa edilen cami, Sultan Abdülmecid tarafından 1853 yılında Mimar Nigoğos Balyan'a yaptırılmıştır. 

📍 Mecidiye, Mecidiye Köprüsü Sk. No:1 D:1, 34347 Beşiktaş/İstanbul

🕓 04:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

9. Fatih Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan cami, 1463 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. 1470 yılında hizmete açılan Fatih Camii, şehrin yedi tepesinden birinde inşaa edilmiştir. 

📍 Topkapı, 34083 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

10. Yeni Camii (Pertevniyal Valide Sultan Camii)

İstanbul Gezilecek Yerler

Halk arasında Yeni Camii olarak da bilinen Pertevniyal Valide Sultan Camii, 1869-1871 yılları arasında Sultan II. Mahmut'un eşi ve Sultan Abdülaziz'in annesi olan Pertevniyal Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır. 

📍 İskenderpaşa, Atatürk Blv. No:3, 34080 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

11. Kılıç Ali Paşa Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'un Tophane semtinde bulunan cami, Kaptan-ı Derya Kılıç Ali tarafından Hicri takvime göre 988 yılında Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. 1580 yılında hizmete açılan Kılıç Ali Paşa Camii, aynı zamanda türbe, medrese ve hamamdan oluşan bir külliyeye sahiptir. 

📍 Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemeraltı Cd. No:50, 34425 Beyoğlu/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

12. Molla Zeyrek Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Eski adıyla Pantokrator Manastiri Kilisesi olan Molla Zeyrek Camii, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer almaktadır. Ayasofya'dan sonra İstanbul'da ayakta kalmayı başarmış en büyük kilise olarak bilinen bu cami, Doğu Roma döneminde inşaa edilmiştir. 

📍 Zeyrek, İbadethane Sk. No:2, 34083 Fatih/İstanbul

🕓 06:00-22:00

☎️ (0212) 512 23 20

🌐 Google Maps Aç

13. Nuruosmaniye Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'da inşaa edilmiş ilk barok özellikli cami olma ünvanına sahip Nuriosmaniye Camii, 1748-1755 yılları arasında mimar Simon Kalfa ve Mustafa Ağa tarafından yapılmıştır. Kapalıçarşı'nın hemen girşinde yer alan cami, Osmanlı Mimarisi'nin en güzel örnekleri arasında gösterilmektedir. 

📍 Mollafenari, Vezirhan Cd. No:4, 34120 Fatih/İstanbul

🕓 06:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

14. Firuz Ağa Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Sekiz köşeli kasnağa oturan kubbesiyle Bursa üslubunda inşaa edilen Firuz Ağa Cami, 1491 yılında II. Bayezid'in hazinedarbaşısı Firuz Ağa tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı Mimarisi'nin en güzel örnekleri arasında gösterilen cami, Sultanahmet Meydanı ile Divanyolu Caddesi'nin kesiştiği köşede yer almaktadır. 

📍 Binbirdirek, Firuz Ağa Cami, Fatih/İstanbul

🕓 06:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

15. Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

İstanbul'un tarihi camileri arasında yer alan Kasımpaşa Büyük Piyale Paşa Camii, 6 kubbesi, tek minaresi ve dikdörtgen yapısıyla Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer almaktadır. Cami içerisinde Piyale paşanın mezarı bulunmaktadır. 

📍 Kaptanpaşa, Sel Sk. No:4, 34440 Beyoğlu/İstanbul

🕓 06:00-22:00

☎️ (0212) 243 13 10

🌐 Google Maps Aç

16. Rüstem Paşa Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Fevkani yapısı ve çini süslemeleriyle dikkat çeken Rüstem Paşa Camii, Kanuni Sultan Süleyman'ın sadrazamlarından olan ve aynı zamanda kızı Mühriman Sultan'ın kocası Dmat Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. 1561 yılında yapımına başlanan cami, İstanbul'un Fatih ilçesi Tahtakale semtindeki Hasırcılar Çarşısı'nın içinde yer almaktadır. 

📍 Rüstem Paşa, Hasırcılar Cd. No:62, 34116 Fatih/İstanbul

🕓 06:00-22:00

☎️ +902126316453

🌐 Google Maps Aç

17. Atik Ali Paşa Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Zincirlikuyu Camii olarak da bilinen Vasat Atik Paşa Camii, 6 kubbesiyle İstanbul'un çok kubbeli yapılarından bir tanesidir. 1502 yılında II. Bayezid'in sadrazamı Atik Paşa tarafından yaptırılan ibadethane, 1512 yılında ibadeta açılarak günümüze kadar ulaştırılmıştır. 

📍 Atikali, Mah., Beyceğiz Mh. Muhtarlığı, 34087

🕓 06:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

18. Şehzade Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Mimar Sinan'ın çıraklık eserim dediği cami, I. Süleyman'ın 22 yaşında ölen oğlu Mehmed adına 1543-1548 yılları arasında yaptırılmıştır. İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Şehzadebaşı Camii avlusunda Destari Mustafa Paşa türbesi yer almaktadır. 

📍 Kalenderhane, Şehzadebaşı Cd. No:44, 34134 Fatih/İstanbul

🕓 06:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

19. Yeraltı Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Kurşunlu Mahzen olarak da bilinen Yeraltı Camii, Evliya Çelebi'ye göre 711 yılında Abdülaziz oğlu Ömer tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı'da Mahzen-i Sultani olarak anılan caminin giriş kapısında İstanbul'da kitabe üstünde görülen en eski tuğrası yer almaktadır. (I. Mahmud) Kemerli sütunları, yeşil ışıklandırması ve türbesiyle Karaköy Vapur İskelesi'nin hemen yakınında yer almaktadır. 

📍 Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:23, 34425 Beyoğlu/İstanbul

🕓 06:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

20. Kalenderhane Camii

İstanbul Gezilecek Yerler

Eski adıyla Theotokos Kyriotissa Kilisesi olarak bilinen Kalenderhane Cami, Doğu Roma döneminden kalma yapılardandır. İstanbul'un Vefa semtinde yer alan ibadethane, 18. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından camiye çevrilmiştir. Yapı Bizans Mimarisi'nin örneklerini taşımaktadır. 

📍 Kalenderhane, 16 Mart Şehitleri Cd. No:11, 34134 Fatih/İstanbul

🕓 06:00-22:00

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Tarihi Kiliseler 

1. Aya İrini Kilisesi (Azize İrini Kilisesi)

İstanbul gezilecek yerler

Azize İrini Kilisesi olarak da bilinen Aya İrini Kilisesi, İstanbul'da camiye çevrilmeyen en büyük Bizans kilisesidir. 4. yüzyılın başlarında I. Konstantin zamanında yapımına başlanan kilise, Topkapı Sarayı'nın 1. avlusunda, Ayasofya Camii'nin hemen yakınında bulunur. 

 📍Cankurtaran, Soğuk Çeşme Sk. No:14, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-18:00

☎️ +902125120480

🌐 Google Maps Aç

2. Sveti Stefan Bulgar Kilisesi (Demir Kilise)

sveti-stefan-bulgar-kilisesi.jpg

Demir Kilise olarak da bilinen Sveti Stefan Kilisesi, Prens Stefan Bogaridi'nin bağışladığı arazi üzerine toplanan yardımlarla 1849 yılında inşaa edilmiştir. İlk etapta ahşap olarak tasarlanan kilise, 1898 yılında çıkan yangının ardından yerine 500 ton ağırlığında bugün ki Demir Kilise yaptırılmıştır. 

 📍 Balat, Mürselpaşa Cd. No:10, 34087 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-17:00

☎️ +902122480921

🌐 Google Maps Aç

3. Aya Triada Kilisesi (Church of the Holy Trinity)

İstanbul gezilecek yerler

İstanbul'un tarihi kiliseleri arasında yer alan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi, 1880 yılında Osmanlı sarayının inşaa işlerinde kalfalık yapan mimar Vasilaki İonnidi tarafından inşaa ettirlmiştir. İsmini Hıristiyanlığın simgesi Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'tan alan kilise, Neo Barok tarzıyla Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır. 

 📍 Katip Çelebi Mah., 34433 Beyoğlu/İstanbul

🕓 10:00-18:00

🌐 Google Maps Aç

4. Saint Peter ve Saint Paul Kilisesi

İstanbul gezilecek yerler

Kiliselerin camiye çevrilmesiyle 1604 yıllında Dominikan Tarikatı tarafından yaptırılan kilise, Galata'da ayakta klamayı başarmış üç Orta Çağ Latin kilisesinden biridir. Öte yandan kilisenin avlusunda I. Justinianus döneminde Doğu Roma İmparatorluğu'nun başkomutanı Flavius Belisarius yatmaktadır. 

 📍 Bereketzade, 34421 Beyoğlu/İstanbul

🕓 Perşembe, Cumartesi, Pazar 15:30-17:30

🌐 Google Maps Aç

5. Sent Antuan Kilisesi (St. Antony of Padua)

İstanbul gezilecek yerler

İstiklal Caddesi'nin simgeleri arasında yer alan St. Antuan Katolik Kilisesi, gotik mimari tarzıyla 1906 yılında mimar Giulio Mongeri tarafından yapılmıştır. Eski kilisenin yerine yapılan bu yapı, 1912 yılında Aziz Antuan'ın naşının Padova Basilikası'ndaki yerine taşınmasının yıldönümünde ibadeta açılmıştır. 

 📍 Tomtom, İstiklal Cd. No:171, 34433 Beyoğlu/İstanbul

🕓 08:00-19:30

☎️ +902122440935

🌐 Google Maps Aç

6. Fener Rum Patrikhanesi

İstanbul gezilecek yerler

İstanbul Rum Ortodoks Patrikhanesi olarakda bilinen Fener Rum Patrikhanesi, ortodoks hristiyanlığı temsil eden 14 otosefal kiliseden bir tanesidir. Dünyadaki 300 milyondan fazla ortodoksun temsilcisi ve dini lideri olarak görülen I. Bartholomeos, günümüzde İstanbul-Yeni Roma Başepiskoposu ve Ekümenik Patriğidir. 

 📍 Yavuz Sultan selim Mah. Dr. Sadık Ahmet Cad. Nr. 19, 34083 Fatih

🕓 09:00-16:30

☎️ +902125319670

🌐 Google Maps Aç

7. Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Ortodoks Kilisesi 

İstanbul gezilecek yerler

İstanbul'un fethinden önce Cenevizlilerin Ermenilere sattığı kutsal alan üzerine inşaa edilen Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde İstanbul'da inşaa edilmiş en eski Ermeni Kilisesi'dir. Kilise Beyoğlu ilçesinin Karaköy semtinde yer almaktadır. 

📍 Hacımimi, Kemeraltı Cd. No:40, 34425 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-16:00

☎️ (0212) 292-5762

🌐 Google Maps Aç

8. Vlaherna Meryem Ana Kilisesi (Panagia Vlaherna Meryem Ana Ayazması)

İstanbul gezilecek yerler

Panagia Vlaherna Meryem Ana Ayazması olarak da bilinen Vlaherna Meryem Ana Kilisesi,ilk olarak 450-457 yılları arasında İmparator Markianus'un karısı Pulheria tarafından yaptırılmıştır. İstilalar, yangınlar ve değişimlerle 1860 yılında bugün ki haliyle yeniden inşaa edilmiştir. Yapı bugün Fatih ilçesinde ibadeta açık tarihi Bizans kiliseleri arasında yer alıyor.

📍 Ayvansaray, Kuytu Sk., 34087 Fatih/İstanbul

🕓 08:00-18:00

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Park, Koru ve Ormanlar

1. Gülhane Parkı

İstanbul gezilecek yerler

Alay Köşkü, Topkapı Sarayı ve Sarayburnu arasında yer alan Gülhane Parkı, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaptırılmış tarihi bir bahçedir. Park aynı zamanda 1839 yılında Tanzimat Fermanı'nın okunduğu yerdir. Bu neden Gülhane Hatt-ı Hümayunu da denilmektedir. 

📍 Cankurtaran, Kennedy Cd., 34122 Fatih/İstanbul 

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

2. Yıldız Parkı

İstanbul gezilecek yerler

Şehirden o kadar da uzaklaşamam mı diyorsunuz? O halde sizi Yıldız Parkı'na alalım. Avrupa Yakası'nın kalbinde saklı bir cennet. Yıldız Korusu olarak da bilinen park, IV. Murat tarafından satın alınarak kızı Kaya Sultan'a hediye olarak verilmiştir. İçerisinde Malta Köşkü ve Çadır Köşkü'nün yer aldığı bu tarihi park, Balmumcu'dan Ortaköy'e uzanan Palanga Caddesi, Ortaköy'den Beşiktaş'a uzanan Çırağan Caddesi'nin sınırlarını oluşturmaktadır.

📍 Yıldız, 34349 Beşiktaş/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

3.  Maçka Demokrasi Parkı

macka-demokrasi-parki.jpg

Dolmabahçe, Maçka, Nişantaşı ve Harbiye arasındaki Kadırgalar Vadisi'ne kurulan park, zengin bitki örtüsü ve eşsiz günbatımı manzarasıyla hem fotoğrafçıların hemde turizstlerin en gözde mekanları arasında yer alıyor. Parkın içerisinde aynı zamanda 1993 yılından bu yana hizmet veren teleferik hattı bulunmaktadır. 

📍 Harbiye, Kadırgalar Cd., 34367 Şişli/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

4. Emirgan Korusu

emirgan-korusu-001.jpg

İstanbul'un karmaşasından bir an kurtulabilmek için tercih edebileceğiniz yerlerden biri. Harika doğası ve koru içindeki yeşilin binbir rengi sizi büyüleyecek. İstanbul'un eşsiz boğaz kıyısında bulunan Emirgan Korusu, 17. yüzyılda Osmanlı Padişahı IV. Murad tarafından İranlı Emir Güne Han'a hediye edilmiştir. 19. yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından Mısır Hıdivi İsmail Paşa'ya verilen park, 1940 yılında kamulaştırılarak halka açılmıştır. 

📍 Reşitpaşa, Emirgan Sk., 34467 Sarıyer/İstanbul

🕓 06:00-22:00

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

5. Naile Sultan Korusu

naile-sultan-korusu.jpg

Ortaköy-Kuruçeşme arasında yer alan Naile Sultan Korusu'nun ilk sahibi, Osmanlı padişahı II. Abdülhamit'in kızı Naile Sultan'dır. Koru içerisinde bir de büyük bir konak yer almaktadır. Günümüzde özel mülk olan koru, halka açık değildir. 

📍 Ortaköy, Muallim Naci Cd. No:61, 34347 Beşiktaş/İstanbul

☎️ 0212 258 60 82

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

6. Belgrad Ormanı

belgrad-ormani-005.jpg

Yeşilin bin bir tonunu içinde barındıran, doğanın sesini hissedebileceğiniz, ciğerlerinize oksijeni doyasıya çekebileceğiniz bir yer. Kahvaltı, piknik gibi aktivitelerle hayatınızı renklendirebilirsiniz. Bizans ve Osmanlı döneminde İstanbul'un içme suyunu sağlayan Belgrad Ormanı, Kanuni Sultan Süleyman'ın Sırbistan seferi dönüşünde yanında getirdiği Belgradlılardan adını almaktadır. Eski bir Belgrad köyü olan alan, günümüzde hayvan çeşitliliği, doğal bitki örtüsü ve ağaçlık alanlarıyla son derece zengin bir coğrafyaya sahiptir.

📍 Kemer, 34450 Sarıyer/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Yaya Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

7. Atatürk Arboretumu

ataturk-arboretumu-001.jpg

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi üyeleri ve öğrencilerinin bilimsel çalışmalar yapabilmesi için kurulan yer doğa severlerin ziyaretine de açık. Haftasonları sakin bir yerlere kaçıp doğa ile iç içe zaman geçirmek istiyorsanız sizin için mükemmel bir yer.

📍 İstanbul Üniversitesi, Kemer, Orman Fakültesi, 34450 Sarıyer/İstanbul

🕓 08:30-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902122261929

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Tarihi Kale, Kule ve Hisarlar

1. Rumeli Hisarı

rumeli-hisari-002.jpg

İstanbul'un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırılarak karşı Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Rumeli Hisarı boğazın en dar noktasına inşa edilmiştir. Anadolu Hisarı ile karşılıklı yapılan yapı, 90 günlük kısa bir sürede yapılan muhteşem bir Osmanlı eseridir. 

📍 Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd., 34470 Sarıyer/İstanbul

🕓 09:00-19:00

☎️  0212 263 29 97

🌐 Google Maps Aç

2. Yedikule Zindanları ve Hisarı

yedikule-zindanlari-ve-hisari-001.jpg

Bizans döneminde misafir gelen kralları ağırlamak için inşa edilen Yedikule, Bizans İmparatoru Theodosius tarafından yaptırılmıştır. Theodosius'tan sonra tahta geçen oğlu Yedikule'nin etrafına dört tane gözlem kulesi yerleştirerek kaleyle birleştirmiştir. İstanbul'un Fethi'nden sonra Fatih Sultan Mehmet kaleye üç kule ve sur ekleyerek bölgeyi garnizon haline getirmiştir. 

📍 Yedikule, Yedikule Meydanı Sk. No:9, 34107 Fatih/İstanbul

🕓 08:30-18:00

☎️ +902125858933

🌐 Google Maps Aç

3. Garipçe Kalesi

garipce-kalesi-002.jpg

1757-1774 yılları arasında Sultan II.Mustafa tarafından yaptırılan Garipçe Kalesi, Osmanlı döneminden kalma en güzel eserler arasında yer almaktadır. Antik Çağ'da Lykion Limen adı verilen koy üzerinde ki kayalıklara inşa edilen kale, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından da bir süre kullanılmıştır. 

📍 Garipçe, Fehim Sk. No:85, 34450 Sarıyer/İstanbul

🕓 09:00-17:00

🌐 Google Maps Aç

4. Galata Kulesi

galata-kulesi-012.jpg

Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında inşa edilen Galata Kulesi, İstanbul'un en önemli sembolleri arasında yer almaktadır. İstanbul Boğazı ve Haliç'i panoramik olarak izleyebileceğiniz bu kule, dünyanın en eski kuleleri arasında yer almaktadır. Haclı Seferleri'nde tahrip edilen kule 1348 yılında "İsa Kulesi" adıyla Cenevizliler tarafından Galata surlarınba ek olarak yenilenmiştir. Osmanlı döneminde Hristiyan esirlerin barınağı olarak kullanılan yer, II. Murat döneminde rasathane olarak kullanılmıştır. 17. yüzyılın ilk yarısında Hazerfen Ahmet Çelebi tahtadan yaptırdığı kanatlarıyla Galata Kulesi'nden Üsküdar'a uçmuştur. Sonrasında gözlem kulesi olarak kullanulan yer, III. Selim döneminde çıkan yangınla büyük bir tahribata uğramıştır. 

📍 Bereketzade, Galata kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-19:00

☎️ (0212) 293 81 80

🌐 Google Maps Aç


5. Beyazıt Kulesi

beyazit-kulesi-002.jpg

İstanbul'un Beyazıt semtinde 1749 yılında inşa edilen kule, Osmanlı döneminde yangınları gözetlemek amacıyla yaptırılmıştır. İlk etapta ahşam olarak inşa edilen Beyazıt Kulesi, 1756 yılında çıkan Cibali ve 1826 yılında yeniçeri ayaklanmasında yanmıştır. Sultan II. Mahmut döneminde tekrardan inşa edilen yapı, toplamda 180 basamaktan oluşan 85 metre yüksekliğindedir. 

📍 Beyazıt Mah İstanbul Universitesi rektörlüğü, 34452 Fatih/İstanbul

🕓 08:30 – 16:45

☎️ +902124400000

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Tarihi Saray, Köşk ve Kasırlar (turuncu)

1. Topkapı Sarayı

topkapi-sarayi-008.jpg

Yapımı 1478 yılında başlamıştır. Fatih Sultan Mehmet'in emri ile inşaa edilmeye başlamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetim merkezidir. Sultanlar burada ikame etmişlerdir. Yıllar geçtikçe eklentiler yapılarak bugünkü halini almıştır. Unesco Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır.

📍Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-18:00 (Salı kapalı)

☎️ +902125120480

🌐 Google Maps Aç

2. Çırağan Sarayı

ciragan-sarayi-001.jpg

İstanbul'un en görkemli yapıları arasında yer alan Çırağan Sarayı, Lale Devri'nin en önemli simgelerindendir. III. Ahmed tarafından Vezir-i Azam İbrahim Paşa'ya hediye edilmiş, ilk yalı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın eşi Fatma Sultan için inşaa edilmiştir. Burada düzenlenen meşale şenlikleriyle saray Farsçada ışık anlamına gelen Çırağan ismini almıştır. 

📍 Yıldız, Çırağan Cd. No:84, 34349 Beşiktaş/İstanbul

🕓 24 saat açık

☎️ +902123264646

🌐 Google Maps Aç

3. Dolmabahçe Sarayı

dolmabahce-sarayi.jpg

Osmanlı gemilerinin demirlendiği ve denizcilik törenlerinin yapıldığı sahil bölgesi 16.yüzyılda doldurularak Dolmabahçe adını almıştır. İlk yapımında Beşiktaş Sahil Sarayı olarak anılan bölge, 19. yüzyılda modernleşme ile beraberinde Sultan I. Abdülmecit tarafından yıktırılarak yeniden inşa ettirilmiştir. 1856 yılında kullanıma açılan saray, 10 Kasım 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu yerdir. Saray 110 bin metrekarelik alanı ve eşsiz boğaz manzarasıyla yıl içerisinde milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. 

📍 Vişnezade, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul

🕓 09:00-16:00 (Salı kapalı)

☎️ +902122369000

🌐 Google Maps Aç

4. Tekfur Sarayı

tekfur-sarayi.jpg

Blaherne Sarayı'nın bir parçası olarak inşaa edilen Tekfur Sarayı, adını Bizanslı yerel yöneticiye verilen isimden almaktadır. Osmanlı döneminde saray olarak kullanılan yer, Sadrazam İbrahim Paşa zamanında İznikli ustaların çini atölyesi olarak kullanılmıştır. 19. yüzyılda cam fabrikası olarak işlev gören saray, günümüzde müze olarak halka açılmıştır. 

📍 Ayvansaray, 34087 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-18:00

☎️ +902125256130

🌐 Google Maps Aç

5. Ihlamur Kasrı

ihlamur-kasri.jpg

Milli Saraylar arasında yer alan Ihlamur Kasrı, Osmanlı döneminde padişahların günübirlik dinlenme yer olarak kullanılmıştır. Neo-Barok akımının izlerini taşıyan yapı, 19. yüzyıl Osmanlı yapılarının en zarif örnekleri arasında gösterilmektedir. Beşiktaş, Yıldız ve Nişantaşı semtlerinin ortasında yer alan Ihlamur Vadisi'nde bulunan Ihlamur Kasrı, Osmanlı döneminde padişahların atış ve talim yeri olarak da kullanılmıştır. 

📍 Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No 80, 34365 Şişli/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902122595086

🌐 Google Maps Aç

6. Yıldız Sarayı (Yıldız Köşkü)

yildiz-sarayi-(yildiz-kosku).jpg

Sultan III. Selim'in annesi Mihrişah Sultan için yaptırılan Yıldız Sarayı, II. Abdülhamid döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun ana sarayı olarak kullanılmıştır. Saray II. Abdülhamid'in Dolmabahçe Sarayı'nda yaşadığı dramatik olayların hemen ardından taşındığı ve Yıldız Saray-ı Hümayunu olarak anıldı yerdir. 

📍 Yıldız 34349 Beşiktaş/İstanbul

🕓  09:00-19:00 (Pazartesi 13:00'dan sonra)

☎️ (0212) 258 30 80

🌐 Google Maps Aç

7. Florya Atatürk Deniz Köşkü

florya-ataturk-deniz-kosku.jpg

Atatürk'ün yazları dinledindiği bir merkez olarak kullanılan Florya Deniz Köşkü, 1935 yılında Seyfi Arkan tarafından yaptırılmıştır. Deniz tabanına çakılan sütunlar üzerine inşaa edilen köşk, Mustafa Kemal Atatürk'ün siyasi ve bilimsel toplantılarında sıklıkla kullandığı yer olarak bilinmektedir. 

📍 Basınköy, Çekmece İstanbul Cd. No:23, 34153 Bakırköy/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902124265151

🌐 Google Maps Aç

8. Maslak Kasırları

maslak-kasirlari.jpg

Suştan II. Mahmud döneminde yaptırıldığı düşünülen Maslak Kasırları, II. Abdülhamid'in şehzadelik yıllarını geçirdiği yer olarak bilinmektedir. O dönemde Maslak Çiftlikat-ı Hümayunu olarak adlandırılan kasırlar, İstanbul'un su ihtiyacını karışılamak için kullanılmıştır. 

📍 Darüşşafaka, Büyükdere Cd., 34398 Sarıyer/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902122369000

🌐 Google Maps Aç

9. Aynalıkavak Kasrı

aynalikavak-kasri.jpg

Hasköy, Beyoğlu kıyısında bulunan Aynalıkavak Kasrı, Osmanlı İmparatorluğu'nun 4. sarayı olarak bilinmektedir. Bizans döneminde imparatorların dinlenme alanı olarak kullanılan bölge, çevresinde yer alan tershanelerden dolayı Tershane Hasbahçesi olarak da anılmıştır. Okmeydanu yamaçlarında yer alan koruluk, Haliç kıyılarına kadar uzanmaktadır. 

📍 Hasköy, Aynalı Kavak Cd., 34445 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902122369000

🌐 Google Maps Aç

10. Sepetçiler Kasrı

sepetciler-kasri.jpg

1643 yılında Sultan İbrahim tarafından Bizans döneminde kalma surların üzerine inşaa edilen Sepetçiler Kasrı, günümüzde Yeşilay Genel Merkezi olarak kullanılmaktadır. Yapının en dikkat çeken kırmızı mermerleri Rusçuk ve Darıca, çinileri  İznik, demir ve çivileri de Samakoy ve Selanik'ten getirilmiştir. 

📍 Hoca Paşa, Kennedy Cd. No:25, 34110 Fatih/İstanbul

☎️ 0212 527 16 83

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Tarihi Hamamlar

1. Galatasaray Hamamı

galatasaray-hamami-002.jpg

Sultan Beyazıt döneminde saygın zatlardan Gül Baba'nın isteği üzerine 1481 yılında inşa edilen Galatasaray Hamamı, şu anki Galatasaray Lisesi'nin hemen yanı başında yer almaktadır. Hem yerli hem yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği hamam, Osmanlı kültürünün yaşatıldığı en güzel örnekler arasında gösterilmektedir. 

📍 ️Kuloğlu, Turnacıbaşı Cd. No:8, 34433 Beyoğlu/İstanbul

🕓 Rezervasyon

☎️ +902122524242

🌐 Google Maps Aç

2. Hürrem Sultan Hamamı

hurrem-sultan-hamami-002.jpg

Ayasofya Müzasi ile Sultanahmet Camii arasında yer alan Hürrem Sultan Hamamı, Kanuni Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. 532 yılında tamamen yıkılan Zeuksippos Banyoları'nın bulunduğu yere inşaa edilen Türk hamamı, kadın ve erkekler için soğukluk, sıcaklık ve ılıklık olmak üzere toplam 3 bölümden oluşmaktadır. 

📍 ️Cankurtaran, Ayasofya Meydanı No:2, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 Rezervasyon

☎️ +902125173535

🌐 Google Maps Aç

3. Cağaloğlu Hamamı

cagaloglu-hamami-003.jpg

Osmanlı İmparatorluğu zamanında Sultan Mahmut Kütüphanesi'ne gelir elde etmek amacıyla I. Mahmut döneminde 1741 yılında inşa edilen Cağaloğlu Hamamı, mimar Süleyman Ağa tarafından yapımına başlanmış olup mimar Abdullah Ağa tarafından tamamlanmıştır. İstanbul'un en büyük çifte hamamı olma özelliğine sahip olan yer, Barok uslüptaki yapısıyla soğukluk ve sıcaklık bölümlerinden oluşmaktadır. 

📍 ️Alemdar, Prof. Kazım İsmail Gürkan Cd. No:24, 34110, 34110 Fatih/İstanbul

🕓 11:00-21:00

☎️ +902125222424

🌐 Google Maps Aç

4. Çemberlitaş Hamamı

cemberlitas-hamami-001.jpg

Çemberlitaş semtindeki Divanyolu Caddesi üzerinde yer alan hamam, 1584 yılında Sultan II.Selim'in eşi ve Sultan III. Murad'ın annesi Nurbanu Sultan tarafından Üsküdar'daki Valide-i Atik Külliyesi'ne gelir getirmesi için Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. 

📍 ️Mollafenari, Vezirhan Cd. No:8, 34440 Fatih/İstanbul

🕓 08:00-22:00

☎️ +902125227974

🌐 Google Maps Aç

5. Kılıç Ali Paşa Hamamı

kilic-ali-pasa-hamami-003.jpg

Osmanlı donanmasının güçlü komutanlarından Kaptan-ı Derya Kılıç Ali Paşa tarafından 1578-1583 tarihleri arasında Mimar Sinan'a yaptırılan hamam, harika silueti ve görkemli kubbesiyle Osmanlı döneminden kalan en güzel yapılar arasında yer almaktadır. 

📍 ️Kemankeş Karamustafa Paşa, Hamam Sk. No:1, 34425 Beyoğlu/İstanbul

🕓 Rezervasyon

☎️ +902123938010

🌐 Google Maps Aç

6 . Süleymaniye Hamamı

suleymaniye-hamami-004.jpg

Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1557 yılında Mimar Sinan'a yaptırılan hamam, Süleymaniye'nin büyük külliyesinin bir parçası olarak inşa edilmiştir. Mimar Sinan'ın yardımcılık döneminde yaptığı eserler arasında gösterilen Süleymaniye Hamamı, geometrik bacaları ve masaj taşını çevreleyen 8 mermer  kolonuyla Osmanlı'nın en güzel eserlerindendir.

📍 ️Süleymaniye, Mimar Sinan Cd. No 20, 34116 Fatih/İstanbul

🕓 10:00-20:00

☎️ +902125195569

🌐 Google Maps Aç

7. Gedikpaşa Hamamı

gedikpasa-hamami-003.jpg

1475 yılında Gedik Ahmet Paşa tarafından Mimar Hayrettin'e yaptırılan hamam, Osmanlı Mimarisi'nin önemli eserleri arasında gösterilmektedir. Afyonkarahisar'daki Gedik Ahmet Paşa külliyesine gelir sağlamak için inşa ettirilen yapı, İstanbul'un en önem çarşı hamamları arasında yer almaktadır. 

📍 ️Mimar Hayrettin, Hamam Cad, Gedik Paşa Cd. No:61 D:No:61, 34126 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-21:30

☎️ +902125178956

🌐 Google Maps Aç

8. Mihrimah Sultan Hamamı

mihrimah-sultan-hamami-002.jpg

Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan adına 1562-1565 yılları arasında Mimar Sinan'a yaptırdığı hamam, Türk hamam kültürünün en önemli eserleri arasında yer almaktadır. 

📍 ️Karagümrük, Fevzi Paşa Cd. No:333 D:333, 34091 Fatih/İstanbul

🕓 06:30-23:00

☎️ +902125230487

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Tarihi Hanlar ve Çarşılar

1. Kapalıçarşı (Grandbazaar)

kapalicarsi-(grandbazaar)-001.jpg

Beyazıt, Nuriosmaniye ve Mercan semtlerinin ortasında yer alan Kapalıçarşı'nın Cevahir Bedesteni Bizans döneminde, Sandal Bedesteni ise 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır. Çarşının asıl büyük kısmı Kanuni Sultan Süleyman tarafından inşaa ettirilmiştir. Dünyanın en büyük çarşısı olarak da bilinen yapı, 30.700 metrekarelik alanda 66 sokağa, 4.000 dükkana, 5 camiye, 5 çeşmeye, 10 kuyuya, 1 sebile, 1 şadırvana, 24 kapıya ve 17 hana sahiptir.

📍 ️Beyazıt, Kalpakçılar Cd. No:22, 34126 Fatih/İstanbul

🕓 10:00-18:00

☎️ +902125191248

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

2. Mısır Çarşısı

misir-carsisi-004.jpg

Eminönü'ndeki Yeni Camii'nin arkasında ve Çiçek Pazarı'nın hemen yanı başında yer alan Mısır Çarşısı, Sultan III.Murat'ın annesi Safiye Sultan tarafından 1597 yılında inşasına başlanılmıştır. Sultan IV.Mehmet'in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından inşası tamamlanan çarşı, İstanbul'un en eski yapıları arasında yer almaktadır. 

📍 ️Rüstem Paşa, Erzak Ambarı Sok. No:92, 34116 Fatih/İstanbul

🕓 08:00-19:00

☎️ +902125136597

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

3. Kuru Kahveci Han (Kourou Kahvedji Han)

kuru-kahveci-han-(kourou-kahvedji-han)-001.jpg

Eminönün'ndeki Tahmis Caddesi ile Çiçek Pazarı Sokağı arasında yer alan Kourou Kahvedji Han, muhteşem kahve kokuysuyla günümüzde hem yerli hem yabancı milyonlarca turisti ağırlamaktadır.Avrupa Yakası'nın simgeleri arasında yer alan Mısır Çarşısı'nın hemen yanıbaşında bulunan çarşı, aynı zamanda Kuru Kahveci Han olarakda bilinmektedir. 

📍 ️Tahtakale, Tahmis Sk. No:74, 34116 Fatih/İstanbul

4. Büyük Yeni Han

buyukyenihan-003.jpg

Çakmakçılar Yokuşu'nun sağ tarafında ve 17. yüzyılda inşa edilen Büyük Valide Hanı'nın alt köşesinde yer alan Büyük Yeni Han, Sultan III. Mustafa tarafından 1757-1774 yılları arasında vakıflara gelir sağlaması için yaptırılmıştır. 

📍 Sururi mah. Çakmakçılar yokuşu, Büyük Yeni Han 20/24 D:20/24, 34120 Fatih

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

5. Balkapanı Han

balkapani-han-001.jpg

Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen Balkapanı Han'ı, Bizans döneminden kalan ve İstanbul'un fethiyle Fatih Sultan Mehmet tarafından yeniden inşa edilen önemli tarihi eserler arasında yer almaktadır. Han ortasında geniş bir avlu, iki katlı klasik bir kervansaray mimarisiyle üstü kubbeyle örtülü 85 odandan oluşmaktadır. 

📍 ️Tahtakale, Balkapanı Sk., 34116 Fatih/İstanbul

🌐 Google Maps Aç

6. Büyük Valide Han

buyuk-valide-han-002.jpg

Türkiye'nin en büyük hanı olarak bilinen Büyük Valide Han, 1651 yılında Osmanlı padişahı IV.Murat ve İbrahim'in annesi Kösem Valide Sultan tarafından yaptırılmıştır. Han içerisinde ikinci katta bulunan mescid, zamanın İranlı tüccarları tarafından kullanılmış olup avluda Hasan ve Hüseyin için anma törenleri düzenlenmiştir. 

📍 ️Mercan, Büyük Valide Han Mercan, Çakmakçılar Ykş. no: 31, 34116 Fatih/İstanbul

🕓 06:00-20:00

🌐 Google Maps Aç

7. Laleli Taşhan

laleli-tas-han-002.jpg

Fatih ilçesinin Laleli semtinde yer alan Taşhan, 1763 yılında III.Mustafa tarafından yaptırılmıştır. Askeri nitelikli taş örgü düzeniyle İstanbul'daki tek han olma özelliğine sahip yer, toplamda iki kattan ve üç avludan oluşmaktadır. 

📍 ️Balabanağa, Fethibey Cd No:16, 34134 Fatih/İstanbul

🕓 10:00-17:30

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Müzeler (siyah)

1. Yerebatan Sarnıcı

yerebatan-sarnici-003.jpg

Bizans İmparatorlarından I. Justinianus tarafından inşaa ettirilmiştir. 527-565 yılları arasında tamamlanmıştır. İstanbul'un su ihtiyacını karşılaması amacıyla yaptırılmıştır. Yerebatan sarayı olarakta anılır. Müthiş bir eserdir. Sütunları harikadır. Her yıl yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

📍 ️Alemdar, Yerebatan Cd. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-17:30

☎️ +902125221259

🌐 Google Maps Aç

2. Galata Mevlevihanesi Müzesi

galata-mevlevihanesi-muzesi-001.jpg

İstanbul'un ilk mevlevihanesi olma özelliğine sahip olan Galata Mevlevihanesi Müzesi, 1491 yılında Afyon mevlevihanesi Şeyhi Divane Mehmed Dede tarafından Beylerbeyi İskender Paşa'nına razisi üzerine kurulmuştur. 

📍 ️Şahkulu, Galip Dede Cd. No:15, 34420 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-16:00

☎️ +902122454141

🌐 Google Maps Aç

3. İstanbul Arkeoloji Müzesi

istanbul-arkeoloji-muzesi-010.jpg

Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi olmak üzere 2 ana binadan oluşan müze, Türkiye'nin ilk müzesi olma ünvanına sahiptir. Çeşitli kültürlere ait milyonlarca eserin yer aldığı İstanbul Arkeoloji Müzesi tarihi hem yerli hem yabancı milyonlarca tarihi eser meraklısı tarafından ziyaret edilmektedir. 

📍 ️Cankurtaran, Alemdar Cad. Osman Hamdi Bey Yokusu Sok, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-19:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902125207740

🌐 Google Maps Aç

4. İstanbul Deniz Müzesi 

istanbul-deniz-muzesi-001.jpg

Türkiye'nin denizcilik tarihinin en önemli eserlerini barındıran müze, ilk olarak 1897 yılında Bahriye Nazırı Bozcaadalı Hasan Hüsnü Paşa'nın emri doğrultusunda kurulmuştur. 1961 yılında Beşiktaş'taki bugün ki yerine taşınan İstanbul Deniz Müzesi, 20.000'den fazla tarihi esere ev sahipliği yapıyor. 

📍 ️Sinanpaşa, Beşiktaş Cd. No:6 D:1, 34353 Beşiktaş/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) 10:00-18:00 (Cumartesi, Pazar)

☎️ +902123274346

🌐 Google Maps Aç

5. Türk ve İslam Eserleri Müzesi

turk-ve-islam-eserleri-muzesi-001.jpg

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Türk-İslam eserlerini topluca kapsayan ilk yer olma özelliğine sahiptir. Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden Süleymaniye Camii Külliyesi'ndeki imaret binasında 1914 yılında hizmete açılan yapı, 1983 yılında Sultanahmet Meydanı'nın batısındaki İbrahim Paşa Sarayı'na taşınmıştır. Abbasi, Memlük, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde az rastlanan eserlerin sergilendiği müze, hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. 

📍 ️Binbirdirek, Atmeydanı Cd. No:12, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902125181805

🌐 Google Maps Aç

6. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

buyuk-saray-mozaikleri-muzesi-002.jpg

Sultanahmet Camii'nin Külliyesi'nde Pazarı'nın içinde yer alan Büyük Saray Mozaikleri Müzesi,Doğu Roma Büyük Sarayı'nın revaklı avlusunun kuzeydoğu bölümünde başlatılan kazılar sonucunda ortaya çıkan mozaiklere sahiptir. 

📍 ️Arasta Çarşısı, Sultanahmet Mahallesi, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-16:30

☎️ +902125181205

🌐 Google Maps Aç

7. İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi

islam-bilim-ve-teknoloji-muzesi-002.jpg

Gülhane Parkı içerisindeki Has Ahırlar Binası'nda hizmet veren İslam Bilim ve Teknoloji Müzesi, 3500 metrekarelik sergi alanı ve toplam 585 alet, cihaz kopyaları, maket ve model koleksiyonuyla alanında Türkiye’de ilk ve Frankfurt’tan sonra dünyada da ikinci örnek yerdir.

📍 ️Cankurtaran Mah, Gülhane parkı içerisinde, Taya Hatun Sk D:8A, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-16:00

☎️ +902125288065

🌐 Google Maps Aç

8. Kariye Müzesi

kariye-muzesi-003.jpg

Eski adıyla Azize Kurtarıcı Hora Kilisesi olarakda bilinen Kariye Müzesi, Bizans döneminde kilise, Osmanlı döneminde cami olarak kullanılmıştır. Mozaikleri ve freskleriyle dünya çapında nam salan müze, Orta Çağ'da Rönesans Dönemi'ne ait sanat eserlerine sahiptir. 

📍 ️Dervişali, Kariye Cami Sk. No:18, 34087 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-17:00

☎️ +902126319241

🌐 Google Maps Aç

9. Sakıp Sabancı Müzesi

sakip-sabanci-muzesi-005.jpg

Zengin hat ve resim koleksiyonunu bünyesinde barındıran Sakıp Sabancı Müzesi, 1925 yılında Mısır Hidiv ailesinden Prens Mehmed Ali Hasan tarafından İtalyan mimar Edoardo De Nari'ye yaptırılmıştır. 1951 yılında Adanalı sanayici Hacı Ömer Sabancı tarafından Hidiv ailesinden satın alınan köşk, günümüzde en özel tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır. 

📍 ️Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:42, 34467 Sarıyer/İstanbul

🕓 00:00-20:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902122772200

🌐 Google Maps Aç

10. Halı Müzesi

hali-muzesi-005.jpg

Sultan Ahmet Cami Hünkar kasrında yer alan Halı Müzesi, Sultan I. Ahmet tarafından 1609-1617 yılları arasında yaptırılmıştır. İki kattan oluşan müzenin alt katında büyük halılari üst katında küçük halılar olmak üzere toplamda 448 halıya ev sahipliği yapmaktadır. 

📍 ️İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü - Halı Müzesi Sultanahmet Camii Avlusu Sultanahmet/ İSTANBUL

🕓 09:00-16:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902125181330

🌐 Google Maps Aç

11. Rahmi Koç Müzesi

rahmi-koc-muzesi-004.jpg

İstanbul Hasköy semtinde yer alan Rahmi Koç Müzesi içerisinde Ulu önder Atatürk'ün kıymetli eşyaları, tarihteki bilimsel aletler, tarihi demiryolu koleksiyonu, denizcilik, havacılık, haberleşme, kara yolu, buharlı ve dizel motorlar, modeller ve oyuncaklar dahil olmak üzere sayısız tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. 

📍 ️Piri Paşa, Hasköy Cd. No:5 D:No:5, 34445 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:30-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902123696600

🌐 Google Maps Aç

12. Pera Müzesi

pera-muzesi-002.jpg

İstanbul'un Tepebaşı semtinde yer alan Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı tarafından nitelikli ve geniş ölçekli kültür sanat hizmeti vermek amacıyla 2005 yılında kurulmuştur. 

📍 ️Asmalı Mescit, Meşrutiyet Cd. No:65, 34430 Beyoğlu/İstanbul

🕓 11:00-18:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902123349900

🌐 Google Maps Aç

13. Miniatürk

miniaturk-004.jpg

Türkiye'deki çeşitli yapıların maketlerinin sergilendiği Miniatürk Müzesi, dünyanın en geniş alana kurulu minyatür parkı olma özelliğine sahiptir. Haliç kıyısında eski bir parka kurulan müze içerisinde İstanbul'un önemli eserlerinden Anadolu eserlerine hatta yurtdışı eserlerine kadar sayısız minyatür bulunmaktadır. 

📍 ️Örnektepe, İmrahor Cd. No:7, 34445 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-19:00

☎️ +902122222882

🌐 Google Maps Aç

14. Masumiyet Müzesi

masumiyet-muzesi-001.jpg

Orhan Pamuk'un aynı adlı eserinden yola çıkılarak 19. yüzyıldan kalma bir evde kurulan Masumiyet Müzesi, bir romanın kurmaca evreninden kurulan ilk müze olma özelliğine sahiptir. 

📍 ️Firuzağa, Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çk. No:2, 34425 Beyoğlu/İstanbul

🕓 10:00-16:30

☎️ +902122529738

🌐 Google Maps Aç

15. Büyük Postane

buyuk-postane-002.jpg

Fatih ilçesi Sirkeci semtinde yer alan Büyük Postane, Türkiye'nin en büyük postane binası olarak bilinmektedir. İnşaatına 1905 yılında başlanan postane, 16. yüzyıl Osmanlı üslubunu yansıtan mimarisiyle hem yerli hem yabancı milyonlarca turist tarafından ziyaret edilmektedir. 

📍 ️ Hobyar, Büyük Postane Cd. No:25, 34112 Fatih/İstanbul

🕓 09:00-17:00

☎️ (0212) 526 12 00

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Seyir Noktaları ve Tepeler (mavi)

1. Pierre Loti Tepesi

pierre-loti-tepesi-001.jpg

Haliç'in muazzam panoromisini seyredebileceğiniz Pierre Loti Tepesi, adını ünlü Fransız yazar Pierre Loti'den almaktadır. Türkiye'yi ikinci vatanı olarak gören yazar, tepede yer alan Rabia Kadın Kahvesi'ne sık sık gelerek Aziyade adlı romanını yazmıştır. Tepe günümüzde hem yerli hem yabancı milyonlarca turist tarafından büyük ilgi görmektedir. 

📍 ️Eyüp Merkez, İdris Köşkü Cd., 34050 Eyüpsultan/İstanbul

🕓 08:00-00:00

☎️ +902124971313

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

2. Galata Kulesi

galata-kulesi-011.jpg

Galata semtinde bulunur. İstanbul'un en önemli sembollerinden biridir. Ayrıca dünyanın en eski kulelerinden biridir. Bizans İmparatorlarından Anastasius tarafından 528 yılında Fener Kulesi olarak inşa ettirilmiştir.

📍 ️Bereketzade, Galata kulesi, 34421 Beyoğlu/İstanbul

🕓 09:00-19:00 (20:00'dan sonra restoran açık)

☎️  (0212) 293 81 80

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Cadde ve Meydanlar (kırmızı)

1. Taksim Meydanı

taksim-meydani-002.jpg

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan Taksim Meydanı, kentin en önemli noktaları arasında yer almaktadır. Binlerce lokanta, mağaza, orel, eğlence kulübü, müze, snat galerisi ve tarihi yapılara ev sahipliği yapan meydan, İstanbul'un en fazla turist çeken yerlerindendir. 

📍 ️Gümüşsuyu, 34435 Beyoğlu/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

2. Sultanahmet Meydanı

sultanahmet-meydani-002.jpg

Sultanahmet Meydanı, Bizans döneminde hipodrum olarak kullanılan ve Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı gibi sayısız tarihi alana ev sahipliği yapan İstanbul'un en meşhur meydanlarındandır. Yıl içerisinde milyonlarca turisti ağırlayan meydan aynı zamanda restoranlar, alışveriş alanları, eğlence mekanları, oteller ve kültürel etkinlikleriyle ön plana çıkmaktadır. 

📍 ️Binbirdirek, Sultan Ahmet Parkı No:2, 34122 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

3. Beşiktaş Meydanı

besiktas-meydani-001.jpg

Barbaros Meydanı olarak da bilinen Beşiktaş Meydanı, Avrupa Yakası'nın en önemli merkezleri arasında yer almaktadır. Beşiktaş İskelesi, Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi, İstanbul Deniz Müzesi ve Beşiktaş Çarşısı'nın hemen yanı başında bulunan meydan, halkın popüler buluşma noktarındandır. 

📍 ️Cihannüma, 34353 Beşiktaş/İstanbul

🕓 24 saat açık

4. Eminönü Meydanı

eminonu-meydani-001.jpg

İstanbul'un Fatih ilçesi Rüstem Paşa mahallesinde yer alan Eminönü Meydanı, hem yerli hemde yabancı tursitlerin en çok ziyaret ettiği alanlar arasında yer almaktadır. Hemen yanıbaşında Mısır Çarşısı, Eminönü Vapur İskelesi, Yeni Camii ve tramvay hattına ev sahipliği yapan meydan İstanbul'un simgesi haline gelmiştir.

📍 ️Rüstem Paşa, mah, 34116 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

5. Ortaköy Meydanı

ortakoy-meydani-001.jpg

Sokak satıcıları, kafeleri ve eşsiz boğaz manzarasıyla İstanbul'un en gözde mekanları arasında yer alan Ortaköy Meydanı, hem yerli hem yabancı milyonlarca turistin eşsiz fotoğraf karelerini yakaladığı yerler arasında bulunmaktadır. 

📍 ️Mecidiye, İskele Sk., 34347 Beşiktaş/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

6. Beyazıt Meydanı

beyazit-meydani-001.jpg

Sultanahmet'ten Beyazıt'a giden Divan Yolu'nun sona erdiği alanda bulunan Beyazıt Meydanı, tarihi Kapalı Çarşı, Beyazıt Camii, Nuriosmaniye Camii, Sahaflar Çarşısı, İstanbul Üniversitesi ve Beyazıt Kulesi'nin yanı başında yer almaktadır. 

📍 ️Beyazıt, Ordu Cad., 34134 Fatih/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

7. İstiklal Caddesi

istiklal-caddesi-003.jpg

Tünel ile Taksim Meydanı arasında yer alan İstiklal Caddesi, toplamda 1.400 metrelik uzunluğuyla sayısız restoran, bar, kafe, mağaza, tarihi yapı ve müzeye ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul'un en popüler caddeleri arasında gösterilen yer, Bizans ve Osmanlı döneminde kalma sayısız yapıya ev sahipliği yapıyor. 

📍 ️Tomtom, Beyoğlu/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

8. Abdi İpekçi Caddesi

abdi-ipekci-caddesi-002.jpg

İstanbul Şişli ilçesine bağlı olan Abdi İpekçi Caddesi, Maçka'dan Nişantaşı'na kadar uzanan 750 metrelik bir yolu kapsamaktadır. Adını 1979 yılında öldürülen Abdi İpekçi'den alan cadde, sayısız lüks mağazaya ve kafeye ev sahipliği yapmaktadır. 

📍 ️Harbiye, Şişli/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

Avrupa Yakası Alışveriş Merkezleri (mor)

1. İstinye Park

istinye-park-002.jpg

Sarıyer'in en gözde alışveriş merkezlerinden İstinye Park, toplam 5 kattan oluşan yapısıyla toplamda 300'e yakın mağazaya sahiptir. 

📍 ️Pınar, Katar Cd No:73, 34460 Sarıyer/İstanbul

🕓 +902123455555

☎️ 12:00-22:00

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

2. Kanyon AVM

kanyon-avm-002.jpg

Restoran, sinema, alışveriş ve etkinlikleriyle ön plana çıkan Kanyon AVM, Beşiktaş ilçesinin Levent semtinde bulunmaktadır. 

📍 ️Levent, Büyükdere Cd. No:185, 34394 Şişli/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ 0212 317 53 00

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

3. Cevahir

cevahir-004.jpg

Şişli-Mecidiyeköy arasında yer alan Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi, onlarca restorantı, dünyanın önde gelen markaları ve eğlence alanlarıyla hem yerli hem yabancı turistlerin en sık ziyaret ettiği alışveriş merkezlerindendir. 

📍 ️19 Mayıs, Mecidiyeköy, Büyükdere Cd. 22/a, 34400 Kâğıthane/İstanbul

🕓 (0212) 368 69 00

☎️ 10:00-22:00

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

4. Özdilek Park AVM

ozdilek-park-avm-002.jpg

Şişli ilçesi Esentepe Mahallesi üzerinde yer alan Özdilek Park AVM, müşterilerine alışveriş, yeme-içme, sinema, eğlence ve çeşitli etkinlikleriyle birbirinden farklı hizmet seçeneğine sahiptir. 

📍 ️Esentepe, Büyükdere Cd. No.181, 34394 Şişli/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902123868850

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

5. City's Nişantaşı 

citys-nisantasi -001.jpg

Şişli ilçesi Teşfikiye Caddesi üzerinde yer alan City's Nişantaşı, Avrupa'nın önde gelen moda ve yaşam merkezi olarak şehrin en prestijli noktalarından bir tanesi olan Nişantaşı'nda yer almaktadır. 

📍 ️Teşvikiye, Teşvikiye Cd. No:12, 34365 Şişli/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902123733333

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

6. Zorlu Center

zorlu-center-002.jpg

İstanbul'un Levazım bölgesinde yer alan Zorlu Center, hem bir alışveriş merkezi hemde bir eğlence mekanı olarak ön plana çıkmaktadır. Dünyanın sayılı markalarına ev sahipliği yapan alışveriş merkezi, aynı zamanda dünyaca ünlü sanatçıların ağırlandığı eşsiz bir konser alanına sahiptir. 

📍 ️Levazım, Koru Sokağı No:2, 34340 Beşiktaş/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902129240124

🚗 Var

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Gezilecek Yerler

anadolu-002.jpg

Anadolu Yakası İstanbul'un Asya Kıtası'nda yer alan bölümüdür. Avrupa Yakasına oranla daha doğal ve daha sakindir. Tıpkı bir Avrupa Yakası gibi eşsiz tarihi eserlere, müzelere ve doğa harikalarına ev sahipliği yapan bu kıta, birçok farklı kültürün mirasına ev sahipliği yapmaktadır. Anadolu Yakasında gezilecek yerleri sıralarken doğa ile iç içe olan yerlere öncelik vereceğiz. Ardından Anadolu Yakasındaki tarihi eserler ve müzeleri sıralayacağız. 

Yazıyla kışı, ilkbaharıyla sonbaharı adeta bir kart postal karesini aratmayan manzarasıyla eşsiz güzelliklere ev sahipliği yapan Anadolu Yakası ilçeleri arasında; Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar yer almaktadır. Neredeyse her ilçesinde asırlık mimari eserlerin yer aldığı Anadolu Yakası'nın camileri, hanları, hamamları, kiliseleri, çeşmeleri, sarnıçları, surları, kuleleri, sarayları, tepeleri ve koruları başta olmak üzere gezilip görülmesi gereken her yeri sizlerle!

✈️ Sabiha Gökçen Havalimanı

🚌 Otobüs Hatları Listesi

🚇 Metro Hatları Listesi

🚉 Tramvay Hatları Listesi

🚢 Vapur Hatları Listesi

🚆 Marmaray Hatları Listesi

Anadolu Yakası Tarihi Camiler

1. Mihrimah Sultan Camii

mihrimah-sultan-camii-002.jpg

İskele Camii olarak da bilinen Mihrimah Sultan Camii, 16. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman'ın Hürrem Sultan'dan olan kızı Mihrimah Sultan için Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. Üsküdar meydanda yer alan cami, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan en önemli İslami yapılar arasında gösterilmektedir. 

📍 ️Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

2. Sultan Mustafa Camii

sultan-mustafa-camii.jpg

III. Mustafa tarafından 1760 yılında inşa ettirilen Sultan Mustafa Camii, 1858 yılında Abdülmecid tarafından yeniden yaptırılmıştır. İstanbul'da gezilip görülmesi gereken en önemli Osmanlı yapıları arasında yer alan cami, Kadıköy'ün en eski mabetlerinden bir tanesidir. 

📍 ️Caferağa, Yasa Cd. No:8, 34710 Kadıköy/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

3. Şemsi Ahmet Paşa Camii

semsi-ahmet-pasa-camii.jpg

Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma en güzel İslami eserler arasında yer alan Şemsi Ahmet Paşa Camii, 1580 yılında Şemsi Ahmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. Üsküdar sahilinin hemen yanı başında yer alan ibadethane, kesme taştan yapılmış kare planı ve 8 kubbesiyle eşsiz bir tasarıma sahiptir. 

📍 ️Mimarsinan Mh., 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

4. Kethuda Çarşı Camii

kethuda-carsi-camii.jpg

Tek minaresi ve iki şerefesiyle Kadıköy'ün en eski camisi olarak bilinen Kethuda Camii, Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılmıştır. Üzerinde yapım tarihi bulunmayan caminin yerinde Beyazıt Kethudası Mustafa Ağa tarafından 1550 yılında yaptırıldığı tahmin edilen bir tekke ve bir mescid yer almaktadır. 1952 yılında yeniden onarılan camiye 1983 yılında minare eklentisi yapılmıştır. 

📍 ️Caferağa, Serasker Cd. No:16, 34710 Kadıköy/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

5. Yeni Valide Camii

yeni-valide-camii.jpg

Valide-i Cedid Camii olarak da bilinen Yeni Valide Camii, 1708-1711 yılları arasında II. Mustafa ve III.Ahmet'in annesi Emetullah Rabi'a Gülnuş Sultan adına Kayserili Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır. Üsküdar'ın Uncular Caddesi ve Hakimiyet-i Milliye Caddesi üzerinde yer alan ibadethanenin iki şerefeli iki minaresi vardır. 

📍 ️Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

☎️ +902165313000

🌐 Google Maps Aç

6. Büyük Selimiye Camii

buyukselimiyecamii.jpg

Anadolu Yakası'nın en önemli Osmanlı yapıları arasında gösterilen Büyük Selimiye Camii, Padişah III. Selim tarafından yaptırılmıştır. Barok ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan ibadethane, 1805 yılında yapımı tamamlanan Selimiye Kışlasının hemen yanı başında yer almaktadır. 

📍 ️Selimiye, Selimiye Kışla Cd. No:56, 34668 Üsküdar/İstanbul

🕓 24 saat açık

☎️ +902166515555

🌐 Google Maps Aç

7. Atik Valide Camii

atik-calide-camii.jpg

Üsküdar'ın en eşsiz yapıları arasında yer alan Atik Valide Camii, 1570-1579 yılları arasında II. Selim'in eşi, III. Murat'ın annesi Afife Nur-Banu Valide Sultan tarafından Mimar Sinan'a inşa ettirilmiştir. 

📍 ️Validei Atik, Toptaşı Meydan Sk. No:1, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

☎️ +902165530782

🌐 Google Maps Aç

8. Vaniköy Camii

valikoy-camii.jpg

Üsküdar'ın Kandilli Mahallesi'nde yeşillikler içerisinde yer alan Vaniköy Camii, Vani Mehmet Efendi tarafından Padişah IV. Mehmed'in armağan ettiği arazi üzerine inşa edilmiştir. Boğazın hemen kıyısında yer alan caminin ahşap yapısı ve tek minaresiyle Osmanlı Dönemi'nin en önemli yapıları arasında gösterilmektedir. 

📍 ️Kandilli, Vaniköy Cd No:54, 34684 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

9. Çinili Camii

cinili-camii.jpg

Mahpeyker Kösem Valide Sultan Camii olarak da bilinen Çinili Camii, I. Ahmet'in eşi Mahpeyker Kösem Valide Sultan tarafından 1638 yılında yaptırılmıştır. İstanbul'un Üsküdar ilçesinin Murat Reis Mahallesi üzerinde yer alan cami, 1938-1965 yılları arasında restore edilmiştir. 

📍 ️Validei Atik, Validei Atik Allame Caddesi, Çinili Mescit Sk. No:4, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

☎️ +902165530782

🌐 Google Maps Aç

10. Kanlıca Gazi İskender Paşa Camii

kanlica-gazi-iskender-pasa-camii.jpg

Kanlıca İskelesi'nin hemen yanı başında yer alan Kanlıca Gazi İskender Paşa Camii, I. Süleyman ve II. Selim döneminde "Mağusa Fatihi" olarak bilinen Gazi İskender Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır. 

📍 ️Kanlıca, Barış Manço Cd. No:4, 34810 Beykoz/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

11. Serbostani Mustafa Ağa Camii

serbostani-mustafa-aga-camii.jpg

Beykoz Merkez Camii olara da bilinen Serbostani Mustafa Ağa Camii, 17.yüzyıldan önce Bostancıbaşı Mustafa Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. Zamanla tahribata uğrayan cami, 2006 yılında restore edilerek yeniden ibadete açılmıştır. 

📍 ️Merkez, Dönence Sk. No:4, 34820 Beykoz/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

12. Hacı Hesna Hatun Camii

hace-hesna-hatun-camii.jpg

Üsküdar ilçesinin Sultantepe Mahallesi'nde yer alan cami, Mihrimah Sultan'ın dadısı Hacı Hesna Hatun adına eşi Arslan Ağa tarafından 1584 yılında yaptırılmıştır. 1900 yılında tamamen yanan yapı, II. Abdülhamid tarafından yenilenerek tekrardan ibadete açılmıştır. 

📍 ️Sultantepe Mh., Hacı Hesna Hatun Cami Sk. No:44, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

13. Osmanağa Camii

osmanaga-camii.jpg

Kadıköy'ün en eski camileri arasında yer alan yapı, Kadı Mehmet Efendi Mescidi'nin harap olması üzerine I. Sultan Ahmet'in Babussaade Ağası olan Osman Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. 1612 yılında yapımı gerçekleştirilen Osmanağa Camii, II. Sultan Mahmet tarafından yenilenmiş, sonrasında meydana gelen yangınla 1878 yılında bugün ki hali yaptırılmıştır. Caminin avlusunda yer alan çınar ağacı 1800 yılında cami imamı Mehmet Asım Efendi tarafından dikilmiştir. 

📍 ️Osmanağa, Söğütlü Çeşme Cd No:36, 34714 Kadıköy/İstanbul

🕓 24 saat açık

☎️ +902163497631

🌐 Google Maps Aç

14. Yuşa Camii

yusa-camii.jpg

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan cami, kendisiyle aynı ismi taşıyan Yuşa Tepesi'nde bulunmaktadır. Tarihin en önemli tepeleri arasında gösterilen bu yer, çeşitli uygarlıklara ait dini mabet ve tapınaklara ev sahipliği yapmaktadır. Camide Yuşa Peygamber'e ait mezar bulunmaktadır. 

📍 ️Altınşehir, Ceylan Sk. No:91, 34775 Dudullu Osb/Ümraniye/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

15. Anadolu Hisarı Fatih Sultan Camii

anadolu-hisari-fatih-sultan-camii.jpg

Beykoz'un Anadolu Hisarı semtinde yer alan caminin yapım tarihi bilinmemektedir. Çıkan yangın sonrasında 1885 yılında Sultan II. Abdülhamid tarafından yenilenen Anadolu Hisarı Fatih Sultan Camii, Şehremini Emin Bey döneminde yapılan düzenlemelerle yıkılarak bugün ki halini almıştır. 

📍 ️Anadolu Hisarı, Körfez Cd. No:18, 34810 Beykoz/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

16. Hacı Bedel Mustafa Efendi Camii

haci-bedel-mustafa-efendi-camii.jpg

Osmanlı Efendi Mescidi olarak da bilinen Hacı Bedel Mustafa Efendi Camii, 1720 yılında dönemin Hüdayi Dergahı şeyhi Şeyh Osman Efendi tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı esintilerinin en güzel örneklerini taşıyan ibadethane, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Hacı Bedeş Mustafa Efendi tarafından onarılmış, 1984 yılında hayırsever Semiha Şakir tarafından restore edilmiştir. 

📍 ️Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 05:00-23:00

☎️ +902165530782

🌐 Google Maps Aç

17. Tavaşi Hasan Ağa Camii

tavasi-hasan-aga-camii.jpg

İnadiye Camii olarak da anılan Tavaşi Hasan Ağa Camii, 1587-1588 yılları arasında Sokullu Mehmet Paşa'nın hazinedarı  Tavaşi Hasan Ağa tarafından bina olarak yaptırılmıştır. Ramazan Ahmet Efendi mescide mimber koyarak mabedi camiye çevirmiştir. 

📍 ️Ahmediye, İnadiye Mektebi Sk. No:52, 34672 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

18. Hamdullah Paşa Camii

hamdullah-pasa-camii.jpg

Üsküdar'ın Çengelköy sahilinde yer alan Hamdullah Paşa Camii, 1820 yılında Kaptanı Derya Abdullah Ağa tarafından yaptırılmıştır. Dönemin saray saltanat kayığında kürekçi olarak görev yapan Abdullah Ağa, II. Mahmut döneminde Bostancıbaşı olmuştur. 1815 yılında azled edilen Abdullah Ağa, padişah tarafından affedilerek silahtar ağası, imrahor, vezir kaptanıderyası ve son olarak sadrazamlık yapmıştır. 

📍 ️Çengelköy, 34684 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

19. Ayazma Camii

ayazma-camii-001.jpg

26. Osmanlı Padişahı III. Mustafa tarafından annesi Mihrişah Emine Sultan ve ağabeyi Şehzade Süleyman adına yaptırılan Ayazma Camii, Osmanlı ve Barok mimarisinin esintilerini taşımaktadır. Yıldırım düşmesi sonucunda yanan cami, 1872 yılında yeniden inşaa edilerek ibadete açılmıştır. 

📍 ️Aziz Mahmut Hüdayi, Mehmet Paşa Değirmeni Sokaği No:10, 34672 Üsküdar/İstanbul

🕓 Sabah Namazı - Yatsı Namazı arası açık

🌐 Google Maps Aç

20. Çamlıca Camii

camlica-camii.jpg

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak bilinen yapı toplamda 57 bin 500 metrekarelik alanı ve 63 bin kişilik kapasitesitesiyle 2013 yılında inşasına başlanmıştır. Caminin külliyesinde yer alan müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve 3.500 araçlık otoparkıyla ana kübbesi İstanbul'u simgeleyecek şekile 34 metre, yüksekliği ise İstanbul'da yaşayan 72 milleti simgelemek için 72 metre olarak inşa edilmiştir. 

📍 ️Ferah, Ferah Yolu Sk. No:87, 34692 Üsküdar/İstanbul

🕓 24 saat

☎️ +902125122320

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Tarihi Kiliseler (lacivert)

1. Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi

ayia-efimia-rum-ortodoks-kilisesi.jpg

Kadıköy Osmanağa'da yer alan Ayia Efimia Rum Ortodoks Kilisesi 1694 yılında yaptırılmıştır. Kadıköy Metropoliti II. Zaharias'ın Rusya'dan temin ettiği mali desteklerle 1830 yılında büyütülen kilise, Metropolit III. Iokem'in desteği ile 1993 yılında düzenlenen ayinle yeniden ibadete açılmıştır. 

📍 ️Osmanağa, Mühürdar Cd. No:27, 34714 Kadıköy/İstanbul

🕓 Pazar 08:30-13:00

🌐 Google Maps Aç

2. Beykoz Surp Nigoğayos Kilisesi

beykoz-surp-nigogayos-kilisesi.jpg

Beykoz ilçesinde yer alan Surp Nigoğayos Kilisesi, 1776 yılında Ermenilerin ibadetine açılmıştır. Patrik Isdepanos II. Ağavni döneminde yeniden inşa edilen kilise, geçirdiği depremler ve bakımsızlıklar sonrasında 1946 yılında yeniden ibadete açılmıştır. Kilisenin içerisinde 1679 ve 1691 tarihli kitabeleri olan 2 adet mezar taşı yer almaktadır. 

📍 ️Merkez, Mehmet Yavuz Cd. No:92, 34820 Beykoz/İstanbul

🕓 İletişime geçiniz

☎️ +902163235578

🌐 Google Maps Aç

3. Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi

surp-krikor-lusaveric-kilisesi.jpg

Üsküdar ilçesinin Kuzguncuk semtinde yer alan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, Patrik Istepanos zamanında saray mimarı olan Ohannes Amiri tarafından yapılmıştır. 1835 yılında ibadete açılan kilise, 1861 yılında Bedos Ağa tarafından masrafları karşılanarak yeniden yaptırılmıştır. 

📍 ️Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd No:14, 34674 Üsküdar/İstanbul

🕓 İletişime geçiniz

☎️ (0216) 341-5002

🌐 Google Maps Aç

4. Surp Haç Kilisesi

surp-hac-kilisesi.jpg

Tarihi Ermeni kiliseleri arasında yer alan Surp Haç Kilisesi, 1689 yılında Üsküdar'da inşa edilen ilk kilise olma ünvanına sahiptir. Ermeni Patriği Hovhannes IX. Golod tarafından 1727'de tekrardan inşa edilen kilise, günümüzde aktif olarak ibadete devam etmektedir. 

📍 ️Selamiali, Meyilli Sk. No:1, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 09:00-17:00

🌐 Google Maps Aç

5. Surp Takavor Kilisesi

surp-takavor-kilisesi.jpg

Kadıköy ilçesi Caferağa mahallesinde yer alan Surp Takavor Kilisesi, 1722 yılında Surp Asdvadzadzin adıyla bilinen kilisenin yeniden inşa edilmesiyle 1814 yılında ibadete açılmıştır. Açılısından 36 sene sonra deprem ve yangın gören kilise, 1858 yılında bugün ki adıyla anılmıştır. 

📍 ️Caferağa, Mukadderhane Cd. 44-1, 34710 Kadıköy/İstanbul

🕓 İletişime geçiniz

☎️ +902163360166

🌐 Google Maps Aç

6. All Saints Moda Kilisesi

all-saints-moda-kilisesi.jpg

İstanbul Presbiteryen Kilisesi olarak da bilinen All Saints Moda Kilisesi, 1878 yılında Moda'da yaşayan İngiliz tüccar Sir James William Whittal ailesi tarafından yaptırılmıştır. Barış Manço'nun evinin hemen karşısında yer alan kilise, Türk Dünyası Kalkedon Presbiteryen cemaatinin varlığını sürdürdüğü ibadethanedir. 

📍 ️Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. no:8 D:no:8, 34710 Kadıköy/İstanbul

🕓 10:00-16:00 (Salı, Çarşamba, Perşembe) / 12:30-16:00 (Pazar)

☎️ +902164493974

🌐 Google Maps Aç

7. Tarihi Göksu Meryemana Ayazması

tarihi-goksu-meryemana-ayazmasi.jpg

Hem yerli hem yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Tarihi Göksu Meryemana Ayazması, M.S. 453 yılında İmparator Marcian tarafından yaptırılmıştır. Tam adı Panayia Vlaherna Meryem Ana Ayazması olan kilisenin ayazmasında "sadece yüzünü değil günahlarını da yıka" anlamına gelen bir yazı yer almaktadır. 

📍 ️Göztepe, No:, Ezgi Sk. No:10, 34815 Beykoz/İstanbul

🌐 Google Maps Aç

8. Surp Nisan Ermeni Kilisesi

surp-nisan-ermeni-kilisesi.jpg

Kartal ikçesi Soğanlık sokakta bulunan Surp Nisan Ermeni Kilisesi, 16. yüzyılda şapel olarak inşa edilmiş olup 1776 yılında yıkılarak yeniden ibadete açılmıştır. 1856 yılında tahribata uğrayan kilise, 1857 yılında yeniden yaptırılarak ibadete açılmıştır. Kilisenin son onarımını 1998 yılında yapılarak Patriklik Kaymakamı Başpiskopos Mesrob tarafından yeniden ibadete açılmıştır. 

📍 ️Karlıktepe, Soğanlık Cd. No:2, 34870 Kartal/İstanbul

🕓 İletişime geçiniz 

🌐 Google Maps Aç

9. Kadıköy Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi

kadikoy-aya-triada-rum-ortodoks-kilisesi.jpg

Hristiyan aleminin en önemli ibadethaneleri arasında yer alan Kadıköy Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi, 1902 yılında Patrik III. İoakim ve Kadıköy Metropoliti Yermenos tarafından inşa ettirilmiştir. Kilisenin bahçesinde Metropoliti Yermenos'un mezarı bulunmaktadır. 

📍 ️Caferağa, No:, Hacı Şükrü Sk. No:17, 34710 Kadıköy/İstanbul

🕓 İletişime geçiniz

☎️ +902163471055

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Park, Koru ve Ormanlar

1. Polonezköy Tabiat Parkı

polonezkoy-tabiat-parki.jpg

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan Polonezköy Tabiat Parkı, şehrin içinde eşsiz bir orman havası sunuyor. İstanbul'un en büyük doğal parkı olan yer, harika doğa yürüyüşleri ve yemekleriyle eşsiz bir dinlenme alanı sağlıyor. 

📍 ️Polonez, 34986 Beykoz/İstanbul

🕓 24 saat açık

☎️ +902122621515

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

2. Beylerbeyi Parkı

beylerbeyi-parki.jpg

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Beylerbeyi Parkı, eşsiz deniz manzarası ve yeşillikleriyle günün her saati hem yerli hem yabancı turistlerin vazgeçilmez dinlenme alanları arasında yer alıyor. Parkın muazzam deniz manzarasında fotoğraf çekinmekte en trend kareler arasında yer alıyor. 

📍 ️Beylerbeyi, Beylerbeyi Parkı İçi Yolu, 34676 Üsküdar/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

3. Çamlıca Parkı

camlica-parki.jpg

İstanbul'un en güzel manzaralarından bir tanesine ev sahipliği yapan Çamlıca Parkı, Üsküdar'ın Çamlıca Tepesi sırtında yer alıyor. Hem yerli hem yabancı turistlerin eşsiz manzarası için ziyaret ettiği park, aynı zamanda sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri için vazgeçilmez mekanlara sahip.

📍 ️Kısıklı 34692 Üsküdar/İstanbul

🕓 24 saat açık 

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

4. Göztepe Parkı

goztepe-parki.jpg

Kadıköy'ün Göztepe Semtinde yer alan park, sahil yolu ile Bağdat Caddesi'nin hemen ortasında yer almaktadır. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, doğayla iç içe olmak isteyenlerin tercihi Göztepe Parkı, çevre mağaza ve mekanlara olan yakınlığıyla İstanbul halkının en sevdiği alanlar arasında yer alıyor. 

📍 ️Caddebostan, Bağdat Cd., 34728 Kadıköy/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç


5. Gözdağı Korusu

gozdagi-korusu.jpg

İstanbul'un saklı güzelliklerinde Gözdağı Korusu, çam kokuları ve rengarenk çiçekleriyle şehrin en güzel alanları arasında gösteriliyor. Marmara Denizi, Yalova ve Adalar manzarasıyla hem mavinin hemde yeşilin binbir tonunu seyredebileceğiniz Gözdağı Korusu içerisinde ki piknik alanları, seyir çardakları, çocuk parkı ve gezi alanlarıyla sizi büyülemeye hazır görünüyor. 

📍 ️Dumlupınar, Gözdağı Cd, 34896 Pendik/İstanbul

🕓 08:30-23:

☎️ +902165865690

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

6. Çubuklu Korusu

cubuklu-korusu.jpg

Hidiv Korusu olarak da bilinen Çubuklu Korusu, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Çubuklu sırtlarında yer almaktadır. Bizans'tan kalma sarnıçlara ev sahipliği yapan alan, aynı zamanda Bizans dönemindeki keşişlerin yaşamını sürdürdüğü manastır olarak biliniyor. Hem tarihi hemde doğasıyla eşsiz bir tabiata sahip Çubuklu Korusu, haftasonlarını keyifle geçirebileceğiniz muhteşem bir alan.

📍 ️Çubuklu, 34805 Beykoz/İstanbul

🕓 09:00-22:30

🌐 Google Maps Aç

7. Mihrabat Korusu

mihrabat-korusu-002.jpg

Anadolu Yakası'nın en gözde alanları arasında yer alan Mihrabat Korusu, Osmanlı Dönemi'nden kalma eşsiz tarihi ve doğasıyla İstnbul'un Kanlıca sırtlarında yer alıyor. Ormanın içerisinde üç kilometrelik yürüş parkuru, kafa, restoran, organizasyon alanları, otopark ve çocuk parkı bulunduran koru, Rumeli Hisarı, Ortaköy ve İstinye Koyu'na kadar uzanan eşsiz bir boğaz manzarası sunuyor. 

📍 ️Kanlıca, Mihrabat cad, Mihrabat Korusu No:50, 34810 Beykoz

🕓 08:00-00:00

☎️ +902164258616

🌐 Google Maps Aç


Anadolu Yakası Tarihi Kale, Kule ve Hisarlar

1. Anadolu Hisarı

anadolu-hisari-002.jpg

Boğazın en dar noktasında, Rumeli Hisarı'nın hemen karşısında yer alan Anadolu Hisarı, 1395 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun en önemli eserleri arasında gösterilen Anadolu Hisarı iç ve dış kaleden oluşmaktadır. 

📍 ️Anadolu Hisarı, 34810 Beykoz/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

2. Yoros Kalesi

yoros-kalesi.jpg

Anadolukavağı sırtlarında yer alan Yoros Kalesi, Doğu Roma döneminden kalma eşsiz tarihi yapılar arasında gösterilmektedir. İmparatorluğun zayıflamasının ardından Cenevizlilerin eline geçen kale, İstanbul'daki diğer kalelere göre en büyük alanı kaplama özelliğine sahiptir. Kalenin adının ise "Kutsal yer" anlamına gelen Hieron'dan geldiğine inanılmaktadır. 

📍 ️Anadolu Kavağı, Fener Yolu No:5, 34825 Beykoz/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

3. Şile Ocaklı Ada Kalesi

sile-ocakli-ada-kalesi.jpg

İstanbul'un en popüler tatil bölgelerinden Şile'de yer alan Ocaklı Ada Kalesi, bundan tam 2000 yıl önce Cenevizliler tarafından inşaa edildiği düşünülmektedir. Birbaşka inanışa göre Bizanslılar tarafından inşa edildiği ve Osmanlılar tarafından kullanıldığı düşünülmektedir. 

📍 ️Ocaklı Ada, Şile Merkez, Şile/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

4. Riva Kalesi

riva-kalesi.jpg

İstanbul'un en güzel manzaralarından birine sahip olan tepede bulunan Riva Kalesi, eşsiz tarihi ve doğasıyla Anadolu Yakası'nın en eski yapıları arasında yer alıyor. Tahminen Cenevizliler tarafından yapıldı düşünülen kale, Osmanlı döneminde Revan Kalesi olarak anılmıştır. Kalenin yapım amacı düşman gemilerinin Riva Derisi üzerinden asker indirmesini engellemek amacıyla inşa edildiği düşünülmektedir. 

📍 ️Riva, No:, Şht. Mehmet Ali Şener Cd. No:7, 34829 Beykoz/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

5. Aydos Kalesi

aydos-kalesi.jpg

Keçi Kalesi olarakta bilinen Aydos Kalesi, Anadolu Yakası'nın Sultanbeyli ilçesinde yer almaktadır. Aydos Tepesi'nin eteklerine inşa edilen yapı, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde yaptırılmıştır. 

📍 ️Mehmet Akif, 34920 Sultanbeyli/İstanbul

🕓 24 saat açık

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Tarihi Saray, Köşk ve Kasırlar

1. Beylerbeyi Sarayı

beylerbeyi-sarayi-001.jpg

Üsküdar'ın Beylerbeyi semtinde yer alan saray, 1861-1865 yılları arasında Sultan Abdülaziz tarafından mimar Sarkis Balyan'a yaptırılmıştır. Aynı bölgede Bizans'tan kalma İstavroz Bahçeleri olarak adlandırılan bir de koru bulunmaktadır. Sarayın içerisinde aynı zamanda Mermer Köşk, Sarı Köşk, Ahır Köş ve iki küçük deniz köşkü bulunmaktadır. 

📍 ️Beylerbeyi, Abdullahağa Cd., 34676 Üsküdar/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902163219320

🌐 Google Maps Aç

2. Adile Sultan Sarayı

adile-sultan-sarayi.jpg

Mimar Sarkis Balyan tarafında Sultan Abdülmecid'in kız kardeşi Adile Sultan'a hediye olarak 1856 yılında yaptırılan saray, 1916 yılından itibaren Kandilli Kız Lisesi olarak faaliyet göstermiştir. Yangında harap olan Adile Sultan Sarayı, Sabancı ailesinin çalışmalarıyla yeniden hizmete açılmıştır. 

📍 ️Kandilli, Vaniköy Cd No : 12, 34684 Üsküdar/İstanbul

🕓 24 saat açık

☎️ +902163322333

🌐 Google Maps Aç

3. Beylerbeyi Cemil Molla Köşkü

beylerbeyi-cemil-molla-kosku.jpg

İstanbul Boğazı'nın Anadolu Yakası'nda yer alan Beylerbeyi Cemil Molla Köşkü, 1885 yılında Mahmut Cemil Efendi tarafından yaptırılmıştır. Köşk, yemyeşil doğası ve eşsiz deniz manzarasıyla Anadolu Yakası'nın en güzel yerlerinden birine inşa edilmiştir. 

📍 ️Kuzguncuk, Mesa No:23, 34674 Üsküdar/İstanbul

☎️ +902165323333

🌐 Google Maps Aç

4. Caddebostan Cemil Topuzlu Köşkü

caddebostan-cemil-topuzlu-kosku.jpg

Art Nouveau tarzında iç kartlı olarak inşa edilan Cemil Topuzlu Köşkü, 20. yüzyılın başlarında Dr. Cemil Paşa tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca Sadrazam Ahmet Muhtar Paşa'nın köşkü gördüğünde çok beğendiği ve C    emal Paşa'nın güzellik anlayışına hayran kaldığı için İstanbul belediye Başkanlığı teklifinde bulunduğu söylenmektedir. 

📍 ️Caddebostan, 34728 Kadıköy/İstanbul

🌐 Google Maps Aç

5. Çamlıca Yusuf İzzettin Efendi Köşkü

camlica-yusuf-izzettin-efendi-kosku.jpg

Büyük Çamlıca'nın batı eteklerinde yer alan köşk, Osmanlı Padişahı Sultan Reşad'ın veliahtı Yusuf İzzettin Efendi'nin adını taşımaktadır. Yapı baştan sonra Romanya'dan getirilen ve zamanla çelikleşen kerestelerden inşa edilmiştir.

📍 ️Ferah, Çamlıca Tepesi Sk. 88/1, 34692 Üsküdar/İstanbul

🕓 08:00-02:00

☎️ +902166507650

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

6. Küçüksu Kasrı

kucuksu-kasri.jpg

Göksu Kasrı olarak da bilinen Küçüksu Kasrı, Sultan Abdülmecit tarafından 1856 yılında yaptırılmıştır. Yalı niteliğine sahip olan köşk, İstanbul'un Küçüksu semtinde, Göksu Deresi ile Küçüksu Deresi arasında yer almaktadır. 

📍 ️Göksu, Küçüksu Cd., 34810 Beykoz/İstanbul

🕓 09:00-17:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902122369000

🌐 Google Maps Aç

7. Hidiv Kasrı

hidiv-kasri-006.jpg

Beykoz ilçesinin Çubuklu sırtlarına yer alan Hidiv Kasrı, 1907 yılında Mısır'ın son hidivi Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırılmıştır. Art nouveau tarzında inşa edilen yapı, eşsiz deniz manzarası ve yemyeşil doğasıyla İstanbul Anadolu Yakası'nın en güzel kasırları arasında gösterilmektedir. 

📍 ️Çubuklu Mah, Hidiv Kasrı Cd. 34805 Beykoz/İstanbul

🕓 09:00-23:00

☎️ (0216) 413 92 53

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Tarihi Hamamlar

1. Üsküdar Çinili Hamam

uskudar-cinili-hamam.jpg

Anadolu Yakası'nın tarihi hamamları arasında yer alan yer, 1640 yılında Kösem Sultan tarafından yaptırılmış. İlk etapta Çinili Camii’nin inşaatında çalışan ustaların yıkanmaları için yaptırılan hamam, günümüzde sayısız fotoğrafçı ve diziye konu olmuştur.  Kış aylarında yaklaşık 1 ton odun yakılan hamamın tabanından ve duvarlardan geçen borular sayesinde sıcaklık akışı sağlanırken “Tüfeklik” adı verilen bacalardan duman dışarıya atılmaktadır. 370 yıllık kubbeler Çinili Hamam‘ı diğer hamamlardan eşsiz bir mimariye sahiptir. 

📍 Çavuşdere Cad Çinili Hamam Sok No 6, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 07:00-22:00

☎️ +902163349710

🌐 Google Maps Aç

2. Üsküdar Eski Hamam

uskudar-eski-hamam.jpg

Rum Mehmet Paşa Camii'ne gelir elde etmek için yapılan Eski Hamam, 1471 tarihinde inşa edilmiştir. Erkekler kısmının kapısı Doğancılar Caddesi üzerinde ve Damad İbrahim Paşa Çeşmesi karşısında, Kadınlar kısmı kapısı ise Kavak İskelesi Çıkmazı üzerinde Hüsrev Ağa Camii karşısındadır. 

📍 Mimar Sinan, 46, Doğancılar Cd., 34672 Üsküdar/İstanbul

🕓 07:00-00:30

☎️ +902163432453

🌐 Google Maps Aç

3. Beylerbeyi Hamamı

beylerbeyi-hamami.jpg

Üsküdar'ın en eski hamamları arasında yer alan Beylerbeyi Hamamı, 1778 yılında I. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Hamid-i Evvel Camii'ne gelir getirmesi için yaptırılan hamam, günümüzde aktif olarak hizmet vermeye devam etmektedir. 

📍 Beylerbeyi, Yalıboyu Cd. No:70, 34676 Üsküdar/İstanbul

☎️ +902163214683

🌐 Google Maps Aç

4. Yalı Hamamı

yali-hamami.jpg

Anadolu Yakası'nın en eski hamamları arasında yer alan Yalı Hamamı, 1728 yılında Feyzullah Efendi tarafından inşa ettirilmiştir. İstanbul'un Maltepe ilçesinde yer alan hamam, Osmanlı şehzadelerinin sıklıkla kullandığı yer olarak bilinmektedir. Günümüzde hem kadın hem erkek bölümleriyle hizmet vermekte olan yer, tarihi dokusu ve eşsiz ahşap tasarımıyla ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 

📍 Yalı, Hamam Sk. No:2, 34844 Maltepe/İstanbul

🕓 07:30-00:00

☎️ (0216) 457 60 39

🌐 Google Maps Aç

5. Aziziye Hamamı

aziziye-hamami.jpg

Anadolu Yakası'nın tarihi hamaları arasında yer alan Aziziye Hamamı, 1860'lı yıllarda Osmanlı padişahı Sultan Abdüllaziz döneminde yaptırılmıştır. Kadıköy'de Recazade Sokak'ta bulunan hamam, erkek ve kadın olarak iki bölmeden oluşmaktadır. 

📍 Rasimpaşa Mh Rıhtım Cad, Recaizade Sk. No:17 D:19, 34416 Kadıköy/İstanbul

🕓 06:00-23:00

☎️ +902163491465

🌐 Google Maps Aç

6. Kuzguncuk Batak Hamamı

kuzguncuk-batak-hamami.jpg

Üsküdar Kuzguncuk'ta bulunan Batah Hamamı, 1900'lü yılların başında inşa edilmiş tarihi bir hamam özelliğine sahiptir. Dönemin gayrimüslim halkı tarafından sıkça kullanılan hamam, eski dönemlerde haç yolculuğu için Kudüs'e gitmek isteyen insanların niyet ettiği yer olarak bilinmektedir. Günümüzde şahıs işletmesi olarak faaliyet gösteren hamam, yalnızca kadınlar için uygundur. 

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Tarihi Hanlar ve Çarşılar

1. Mimar Sinan Çarşısı

mimar-sinan-carsisi.jpg

Mimar Sinan Çarşısı, 1583 yılında Üsküdar'da yer alan Topbaşı Camii'ne gelir getirmesi için III.Murat'ın annesi Nurbanu Valide Sultan tarafından Mimar Sinan'a yaptırılmıştır.   , Nurbanu Valide Sultan bu yapının inşası için Mimar Sinan'dan bir hamam yapmasını istemiştir. 

📍 Mimar Sinan, 34664 Üsküdar/İstanbul

🕓 09:00-19:00

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Müzeler

1. Anadolu Hisarı Müzesi

anadolu-hisari-muzesi-001.jpg

Tarihin en önemli eserleri arasında gösterilen Anadolu Hisarı Müzesi, İstanbul'u fethetmek isteyen Sultan Yıldırım Beyazıt tarafından inşa ettirilmiştir. 1394 yılında Karadeniz'den Bizans'a gelecek olan yardımcıları engellemek için yaptırılan yapı, günümüzde hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. 

📍 ️Anadolu Hisarı, 34810 Beykoz/İstanbul

🕓 09:00-19:00

☎️ +902122635305

🌐 Google Maps Aç

2. Uçurtma Müzesi

ucurtma-muzesi.jpg

Çocukların hafta sonu eğlenceleri arasında yer alan Uçurtma Müzesi, İstanbul Uçurtmacılar Derneği başkanlığını da yürüten Mehmet Naci Aköz, 1986 yılından itibaren topladığı uçurtma koleksiyonu ile 2005 yılında faaliyetlerine başlamıştır. Türkiye’nin tek, dünyanın ise 18 uçurtma müzesinden biri olan yer, 6 Kıta, 33 ülkeden toplanan ve toplam 2500'ün üzerinde uçurtmaya ev sahipliği yapmaktadır. 

📍 ️Aziz Mahmut Hüdayi Mahallesi Uncular Cad, Bakıcı Sk. No:12, 34672 Üsküdar

🕓 09:00-17:00 (Pazar kapalı)

☎️ +902165532337

🌐 Google Maps Aç

3. İstanbul Oyuncak Müzesi

istanbul-oyuncak-muzesi-006.jpg

Sunay Akın’ın 20 yılda 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemi ile ziyaretçilere sunmaktadır. Oyuncak müzesinin koridorları ‘’Bundan bende vardı!’’ cümlesi ile başlayan ve çocukluk hatıralarının anlatıldığı sesler ile çınlamaktadır. 

📍 ️Göztepe Mah. Ömerpaşa Cad, Doktor Zeki Zeren Sokak No:17, 34730 Kadıköy

🕓 11:00-19:00 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902163594550

🌐 Google Maps Aç

4. Barış Manço Müzesi

baris-manco-muzesi.jpg

Türk televizyon ve müzik tarihinin üstadlarından Barış Manço'nun İstanbul Moda'da yaşadığı evi, "Bir insan en son ne zaman bahsedilmekten vazgeçilirse, o zaman ölmüş sayılır" sözüyle müzeye çevrilmiştir. Manço ailesi, Kadıköy Belediyesi ve Türk Halk Bankası'nın katkılarıyla müzeye dönüştürülen ev, günümüzde her yaştan yerli ve yabancı misafiri ağırlamaktadır. 

📍 ️Caferağa, Yusuf Kamil Paşa Sk. No:5 D:No:5, 34710 Kadıköy/İstanbul

🕓 09:00-16:45 (Pazartesi kapalı)

☎️ +902163379411

🌐 Google Maps Aç

5.  Hababam Sınıfı Müzesi

hababam-sinifi-muzesi.jpg

Nostaljik bir hafta sonu geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Hababam Sınıfı Müzesi, Yeşilçam sinemasının unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı serisinin çekildiği Adile Sultan Kasrı'nda yer almaktadır. 

📍 ️Altunizade, Tophanelioğlu Cd. No:19, 34662 Üsküdar/İstanbul

🕓 09:00-17:00

☎️ +902163256444

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Seyir Noktaları ve Tepeler

1. Büyük Çamlıca Tepesi

buyuk-camlica-tepesi-001.jpg

Anadolu Yakası'nın en güzel seyir noktaları arasında yer alan Büyük Çamlıca Tepesi, eşsiz panaromik manzarası ve dinlenme alanlarıyla hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Tepede yer alan çay bahçeleri, restoranlar, eğlence ve etkinlik mekanları, şehrin eşsiz manzarasında keyif yapmak isteyenler için vazgeçilmez bir hizmet sunuyor. 

📍 ️Kısıklı, Çamlıca Tepesi, 34692 Üsküdar/İstanbul

🕓 08:00-00:00

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

2. Otağtepe 

otagtepe .jpg

Tarihi İstanbul'un fethine dayanan Otağtepe , Yıldırım Beyazıd Han'ın Anadolu Hisarı planlarını yaptığı yer olarak bilinmektedir. Tarihi dokusunun yanında eşsiz bir manzaraya sahip olan Otağtepe, şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler için muazzam bir dinlenme fırsatı sunuyor. 

📍 ️Kavacık, 34810 Beykoz/İstanbul

🕓 09:00-19:00

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

3. Aydos Tepesi

aydos-tepesi.jpg

İstanbul'un en yüksek noktası olarak bilinen Aydos Tepesi, şehrin kalabalığından ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için harika bir dinlenme imkanı sunmaktadır. İstanbul'un akciğerleri niteliğine sahiğ tepe, piknik alanları, göl manzarası ve eşsiz yeşil alanlarıyla hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. 

📍 ️Ertuğrul Gazi, 34909 Pendik/İstanbul

🕓 07:00-02:00

🌐 Google Maps Aç

4. Fetih Paşa Korusu

fetih-pasa-korusu.jpg

Muazzam doğası ve içerisinde yer alan sosyal tesisiyle İstanbul halkının vazgeçilmez dinlenme alanları arasında yer alan Fetih Paşa Korusu, şehrin karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için harika bir seyir noktası niteliğine sahip.

📍 ️Kuzguncuk Üsküdar/İstanbul

🕓 08:30-23:00 

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

5. Yuşa Tepesi

yusa-tepesi-001.jpg

İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan Yuşa Tepesi, eşsiz deniz manzarası ve yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerine mükemmel bir dinlenme imkanı sunuyor. Tepe yalnızca bir seyir noktası değil, aynı zamanda tüm inanışlar tarafından kutsal kabul edilen Yuşa Türbesi, 28. Çelebizade Mehmet Said Paşa tarafından yaptırılan camiye ev sahipliği yapmaktadır. 

📍 ️Anadolu Kavağı, 34825 Beykoz/İstanbul

🕓 09:00-18:00

💳 Ücretsiz

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Cadde ve Meydanlar

1. Bağdat Caddesi

bagdat-caddesi.jpg

Halk arasında Cadde olarak da bilinen Bağdat Caddesi, Kızıltoprak'tan başlayarak Cevizli'ye kadar uzanan alanı kapsamaktadır. Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde de Anadolu'ya bağlanan bir yol olarak kullanılan cadde, tarihi dönemlerde ticaret kervanları ve ordular tarafından sıklıkla kullanılmıştır. Günümüzde sayısız mağaza, cafe, eğlence mekanı, restoran ve parka sahip olan Bağdat Caddesi, Anadolu Yakası'nın en popüler noktalarındandır. 

📍 ️Maltepe-Kadıköy, Bağdat Caddesi

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

2. Bahariye Caddesi

bahariye-caddesir.jpg

Kadıköy denilince ilk akla gelen yerler arasında gösterilen Bahariye Caddesi, sayısız restoran, cafe, bar, eğlence merkezi, mağaza ve parklara sahiptir. Anadolu Yakası'nın İstiklal Caddesi olarak da bilinen yer, ortasından geçen tramvay yolu ve 650 metrelik trafiğe kapalı alanmıyla milyonlarca insanı ağırlamaktadır.

📍 ️General Asım Gündüz Cd. Caferağa Kadıköy/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

3. Kadıköy Rıhtım Meydanı

kadikoy-rihtim-meydani.jpg

Kadıköy İskele olarak da bilinen Kadıköy Rıhtım Meydanı, Haydarpaşa Tren Garı ile İnceburun Feneri arasında uzanan sahil şeridini kapsamaktadır. Anadolu Yakası'nın tüm noktalarına ulaşım ağı sağlayan meydan, hem yerli hemde yabancı milyonlarca turistin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Avrupa Yakası'na geçmek isteyen vatandaşların kullanacağı vapur iskeleleri de burada yer almaktadır. 

📍 ️Rıhtım Cd. Kadıköy/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

4. Üsküdar Meydanı 

kadikoy-rihtim-meydani.jpg

Anadolu Yakası'nın en yoğun yerleri arasında gösterilen Üsküdar Meydanı, adını aldığı Üsküdar ilçesinin sahil şeridinde bulunmaktadır. Milyonlarca yerli ve yabancı misafirin uğrak noktası olan meydan, aynı zamanda Marmaray, vapur, dolmuş ve otobüslerin kalkış noktası olarak da kullanılmaktadır. 

📍 ️Mimar Sinan 34672 Üsküdar/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

5. Kartallı Kazım Meydanı

kartalli-kazim-meydani.jpg

Adını ilçenin milli kahramanuı Kartallı Kazım'dan alan meydan, İstanbul Anadolu Yakası'nın en popüler alanları arasında yer almaktadır. Sayısız konser, miting, kutlama ve organizasyonlara ev sahipliği yapan Kartallı Kazım Meydanı, aynı zamanda popüler bir buluşma noktası olarak kullanılıyor. 

📍 ️Petroliş, Park İçi Yolu, 34862 Kartal/İstanbul

🕓 24 saat açık

🌐 Google Maps Aç

Anadolu Yakası Alışveriş Merkezleri

1. Akasya AVM

akasya-avm-001.jpg

Keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayacağınız Akasya Acıbadem AVM, içerisinde ki yüzlerce marka seçeneğiyle müşterilerine hem geniş ürün yelpazesi hemde uygun fiyat seçenekleri sunuyor.

📍 ️Acıbadem, Çeçen Sokağı No:25, 34660 Üsküdar/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ (0216) 325 03 72

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

2. Emaar Square Mall

emaar-square-mall-001.jpg

Güzel vakit geçirebileceğiniz eğlenceli ve keyifli alışverişin adresi Emaar Square Mall, Türkiye'den ve dünyadan ziyaretçilere sıra dışı bir deneyim yaşatacak tasarımıyla ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 

📍 ️Ünalan, Libadiye Cd No:88, 34700 Üsküdar/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +908502908090

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

3. Brandium Ataşehir AVM

brandium-atasehir-avm.jpg

En özel mağazalar, markalar sokağı, çocuklara özel eğlence alanları, fastfood ve dünya mutfağı, kafeler, sinema salonu ve daha birçok farklı alanı içerisinde barındıran Brandium Ataşehir AVM İstanbul Anadolu Yakası'nın en gözde mekanları arasında yer alıyor. 

📍 ️Küçükbakkalköy, Dudullu Cd. 23-25, 34758 Ataşehir/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902165743990

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

4. Capitol AVM

capitol-alisveris-ve-eglence-merkezi.jpg

İstanbullulara alışverişin, eğlencenin ve kültürel aktivitelerin tamamını 15 yıldır bir arada sunan Capitol Alışveriş ve Eğlence Merkezi, hem yerli hem yabancı misafirleri için eşsiz bir yelpazeye sahip. 

📍 ️Altunizade, Altunizade Altunizade Mah. Capitol Alışveriş Merkezi No: 4, Mahir İz Cd. No:97 D:98, 34662 Üsküdar/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902165547777

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

5. Kardiyum AVM

kardiyum-avm.jpg

Standartların üstünde bir alışveriş imkanı sunmak isteyen Kardiyum AVM, 13 bin metrekare kapalı alan,otopark alanı,eğlence yerleri ve bir birinden değerli mağazalarıyla hem yerli hem de yabancı misafirlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.

📍 ️Taşdelen Merkez Mah., Turgut Özal Bulvarı No:127, 34788 Taşdelen / Çekmeköy/Çekmeköy/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902164848583

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

6. Palladium AVM

palladium-avm.jpg

Anadolu Yakası'nın en gözde alışveriş merkezleri arasında yer alan  Palladium AVM, şık ve ferah tasarımıyla yemekten giyime, eğlenceden etkinliğe sayısız hizmeti içerisinde barındırıyor. 

📍 ️Barbaros, Halk Cd. No:8 D:B, 34746 Ataşehir/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902166631500

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

7. Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi

tepe-nautilus-alisveris-merkezi-002.jpg

İstanbul'un önde gelen lokasyonlarından Kadıköy-Acıbadem'de yer alan Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi, gerek ulaşımı gerekse hizmet seçenekleri olsun ziyaretçiler tarafından en sevilen noktalar arasında gösteriliyor. 

📍 ️Acıbadem, Fatih Sk. No:1, 34718 Kadıköy/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902163393929

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

8. Via/Port Outlet AVM

nhgmmvdscv-001.jpg

Türkiye'nin en eğlenceli alışveriş merkezi seçilen Via/Port Outlet AVM, outlet konsepti bakımından en büyük yer olarak biliniyor. Açık hava konseptiyle ziyaretçilerine eşsiz vbir alışveriş deneyimi sunan Via/Port Outlet AVM, havaalanına olan yakınlığıyla da yabancı turistlerin gözdesi. 

📍 ️Yenişehir, Dedepaşa Blv. No:19, 34912 Pendik/İstanbul

🕓 10:00-22:00

☎️ +902166961001

🚗 Kapalı Otopark

🌐 Google Maps Aç

3dc70c0c-433a-4e7b-a43e-d291b9480c36.jpg

İstanbul hakkında merak edilenler: İstanbul, Marmara Bölgesi’nin 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Türkiye’nin en gelişmiş ili olan İstanbul, coğrafi konumu ile öne çıkar. Marmara Bölgesi'nin kalkınmasında en büyük paya sahip şehir İstanbul'dur. Sadece Marmara değil, bu şehir tüm Türkiye'nin ekonomik ve kültürel yüzüdür. İstanbul hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

İstanbul'un eski isimleri: Byzantion, Nova Roma, Konstantinopolis, Stanpoli, Darülhilafe, Makarrı Saltanat, Dersaadet, Asitane

İstanbul bileti: Şehr-i Diyar İstanbul şüphesiz her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Tarihi bir metropol olan İstanbul'a ulaşımda birçok alternatif seçenek mevcut. Ancak bu şehri keşfedecekseniz kesinlikle yorgun ve bitkin olmamalısınız. Bu yüzden seyahat tercihinizde havayolunu tercih etmenizi özellikle tavsiye ediyoruz. Bize soracak olursanız; ''İstanbul dışından gelenler için uygun uçak bileti satın alabileceğiniz Ucuzabilet.com ilk tercihiniz olmalı.'' Öte yandan şehir içi yolculuklarınızda otobüs, YHT, tren ve feribot kullanabilirsiniz.

2523ff84-83b6-44c1-8370-48cf064bfd63.jpg

Şehir içi ulaşım: Milyonlarca yerli ve yabancı misafiri ağırlayan İstanbul, dünyanın en gelişmiş ulaşım ağlarını içerisinde barındıran eşsiz bir hizmet seçeneği sunmaktadır. Şehir içi ulaşımlarda kullanabileceğiniz İETT tarafından hizmet veren  tramvay, metrobüs, feribot, vapur, otobüs ve metrolar bulunurken aynı zamanda Ulaşım A.Ş bünyesinde hizmet vermekte olan otobüsleri tercih edebilirsiniz. Öte yandan şehrin dört bir yanına kolayca ulaşmanızı sağlayacak dolmuş ve sarı taksi dolmuşları kullanabilirsiniz. Dolmuş, taksi ve sarı taksi dolmuşlar dışında İETT'ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarında "İstanbul Kart" kullanılmaktadır. Kartın en büyük özelliği peş peşe yapılan binimlerde indirim uygulamasıdır.

İstanbul'da ne yeni ne içilir: İstanbul'a gelip de asla denemeden gitmemeniz gereken eşsiz tarihi ve lokal lezzetleri sizler için derledik. Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan birbirinden güzel İstanbul yiyecekleri ve içecekleri: Vefa Bozacısı, Akide Şekeri, Kanlıca Yoğurdu, Sultanahmet Köftecisi, Sarıyer Böreği, Badem Ezmesi, Türk Kahvesi, Kebap, Midye, Kokoreç, Kumpir, İstanbul Simidi, İskender, Balık Ekmek, Lahmacun, Beyran Çorbası, Kurufasulye Pilav, İçli Köfte,  Baklava...

İstanbul Gezilecek Yerler Haritası

İstanbul'da gezilebilecek yerlerin konumları ve gezi rehberi haritası.

İstanbul Gezi Rehberi

💯 Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

🌄 İstanbul'da Hafta Sonu & Doğa

🏟  İstanbul'daki Tarihi Pasajlar

🍳 İstanbul Kahvaltı Mekanları

🏃🏼‍♂️ İstanbul'da Koşu Yapılacak Yerler

🛒 İstanbul'un Sosyete Pazarları

🎠 İstanbul'da Hafta Sonu Geçirmek

⛺️ İstanbul Kamp Alanları

🎤 İstanbul Alkolsüz Canlı Müzik Mekan

💃 İstanbul Fasıl Mekanları

🍝 İstanbul'un Meşhur Lezzetleri

🏛 İstanbul'daki Müzeler

🌉 Boğaz'da Akşam Yemeği İçin Mekanları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum