Sade, Doğal ve Şık 10 İskandinav Tarzı Dekorasyon Fikri

Uzun zamandır trend olan İskandinav tarzı dekorasyon fikirlerini içeriğimizde bir araya getirdik. İşte en etkileyici İskandinav tarzı dekorasyon önerileri.
Sade, Doğal ve Şık 10 İskandinav Tarzı Dekorasyon Fikri

İskandinav Tarzı Dekorasyon Önerileri

Kış soğuklarının en güzel yanı güzel evimizin sıcacık atmosferinde çayımızı ya da kahvemizi yudumlayarak dışarıdaki bembeyaz karları izlemektir şüphesiz. Şimdi bir de kışın o zorlu ve soğuk günlerini İskandinav tarzı harika bir evde geçirdiğinizi düşleyin. Zaten kış denilince dekorasyon ve mimari konusunda aklınıza hemen İskandinav stili geliyor değil mi? Biz de bu yazımızda sizler için İskandinav stili ev dekorasyonunu anlatıyoruz.

En İyi İskandinav Dekorasyon Listesi

SıraDekorasyon FikriMaliyetÖneri
1Beyaz Renk KullanımıOrtaBeyaz Aksesuarlar
2Siyah Dış CepheYüksekSiyah Dış Cephe
3Modern ve Samimi DekorOrtaAhşap Ürünler
4Yüksek Tavan ve Rustik StilYüksekRustik Ürünler
5Minimal ve Fonksiyonel MutfakYüksekUfak Ürünler
6Çalışma Alanı ve Dinlenme KoltuğuOrtaÇalışma Takımı
7Sade ve Kullanışlı AydınlatmaDüşükYer Lambaları
8Beyaz Renk KullanımıOrtaBeyaz Aksesuarlar
9El İşçiliği ile Hazırlanmış AksesuarlarOrtaAksesuar
10Aynı Odada Karışık DokularYüksekHayvan Derisi
Amazon
Fiyatlarını Gör
İskandinav
Tarzı Dekorasyon
Aradığın
Fiyatları Gör

İskandinav Tarzı Dekorasyon Tavsiyesi

İşte evinize şıklık katacak en iyi İskandinav tarzı dekorasyon fikirleri...

1. Bembeyaz Doğanın İçinde Sıcacık Bir Ev

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Ürünler
Aradığın
Fiyatı Gör

Evin dış görünüşü tam anlamıyla büyüleyici bir estetiğe sahip. Bembeyaz karların ve orman ağaçlarının arasında doğal çevrenin içinde göze batmayan ve ekolojik bir güzelliğe sahip olan ev, İskandinav tarzının çarpıcı özelliklerini yansıtıyor. Korunaklı geniş çatının altındaki ön cephenin boydan boya camla kaplı yapısı, içerinin doğal ışıktan ve güneşten verimli bir şekilde faydalanmasını sağlarken dışarıya sızan sarı ışıklarla da estetik görünümü perçinliyor.

2. Soğuk Hava Koşullarına Uygun Siyah Dış Cephe

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarım Önerisi
Aradığın
Fiyatı Gör

Evin siyah dış cephesi, özellikle Türkiye gibi sıcak iklimli ülkelerde pek de alışılmış bir mimari özellik değil ancak soğuk iklimlerde evin çok daha fazla ısınmasını ve güneşten alınan sıcaklığın muhafaza edilmesini sağlıyor. Dış cephe kaplamasının da soğuk hava koşullarına göre seçildiği evin pencereleri ve çatısı da hem estetik açıdan göz dolduruyor hem de kış şartlarına uygun şekilde dizayn edilmiş.

3. Modern ve Samimi Bir Dekorasyon

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarım Fikirleri
Aradığın
Fiyatı Gör

Evin içinde de dış cephedeki gibi İskandinav tarzı keyifli bir şıklık hakimiyetini sürdürüyor. Country tarzının İskandinav stille harmanlanarak oluşturulduğu dekorasyonda ahşap dokunuşlar sıcak renklerle karışıyor ve modern, samimi bir doku meydana getiriliyor. Odanın merkezinde duran modern odun sobası tasarımıyla çağdaş bir etki yaratırken bir cepheyi boydan boya kaplayan camlardan içeri sızan manzara da dekorasyonu tamamlıyor.

4. Yüksek Tavan ve Rustik Stil

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Oda
Aradığın
Fiyatı Gör

Evin çatısının iç mimari tasarımda çatı katına dönüştürülmemesi ve yüksek tavanlı yaşam alanları oluşturulması da iç yaşam alanlarına eşsiz bir derinlik ve ferahlık katan ayrıntılardan biri. Genellikle bu tip yüksek çatılarda ara kat eklenerek oluşturulan çatı katları her ne kadar evin metrekaresini genişletse de, böylesi bir ferahlığın evlere özgün ve sıra dışı bir stil kazandırdığı aşikar. Tavanın eğimli yapısının ve rustik ahşap unsurlarının yarattığı bu benzersiz etki salonun ana karakterini oluşturan iç mimari unsurlardan biri.

5. Minimal ve Fonksiyonel Mutfak

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Mutfak
Aradığın
Fiyatı Gör

Mutfak dekorasyonunda ise ahşabın baş rolde olduğu minimal ve fonksiyonel bir tasarım ve yerleşimle karşılaşıyoruz. Geniş mutfak lavabosu ve siyah tezgah kullanışlı bir çalışma alanı sağlıyor. Boş alanda oluşturulan küçük yemek alanı ise modern sandalye ve masayla birlikte sıcak ayrıntıları ile mutfağı hareketlendiriyor.

Evinizde İskandinav tarzını benimseyecekseniz minimal tarzı da uygulamanız gerekiyor. Dilerseniz bu tarz dekorasyon önerilerine "Minimalist Ev Dekorasyon Fikirleri" adlı içeriğimizde ulaşabilirsiniz.

6. Çalışma Alanı ve Dinlenme Koltuğu

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Çalışma Alanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Ev aslında çok da geniş bir alana sahip olmamasına rağmen her boş alan özenle tasarlanarak değerlendiriliyor. Böylece eşya kalabalığı yaratmadan ve boğucu bir atmosfer oluşturmadan ev sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir dekorasyon oluşturuluyor. Pencere tarafındaki duvara yaslanan uzun ince çalışma masası sayesinde geniş koridor alanında şık bir çalışma alanı oluşturulabilir. Bu alanın yanına ise kitap okuyup manzaranın keyfini sürebileceğiniz tek kişilik bir dinlenme koltuğu ekleyebilirsiniz.

7. Sade ve Kullanışlı Aydınlatma

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Aydınlatma
Aradığın
Fiyatı Gör

İskandinav ülkeleri bilindiği üzere genellikle kış mevsiminin hakim olduğu yerlerdir ve günün büyük bir kısmı karanlıkta geçer. Bu durumdan ötürü ferah ve aydınlık mekanlar yaratabilmek için mümkün olduğunca doğal ışıktan yararlanmak ön plandadır. İskandinav stilin hakim olduğu evlerde genellikle büyük pencereler görürüz.

Küçük ve minimalist abajurlar, yer lambaları ve duvar ışıklandırmaları İskandinav stili döşenmiş evlerin en dikkat çeken özelliğidir. Ferah ve huzurlu bir ortam bulunan bu evlerde genellikle sarı tonlarında ışıklandırma tercih edilir. Tavan lambaları yüksek tavanlardan yere yakın bir mesafede kullanılır. Bu da loş bir ortam yaratılmasını sağlar. Şık ve sade mobilyalara eşlik eden aydınlatma ürünleri bu tarzı en iyi yansıtan ürünleri oluşturur.

8. İskandinav Stilinin Rengi Beyaz Kullanımı

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Beyazı
Aradığın
Fiyatı Gör

Uzun ve karanlık kışlardan ötürü İskandinav ülkelerinde mekanlar beyaz ağırlıklı döşenir. Dolayısıyla bu stilin asıl rengi beyazdır. Genellikle İskandinav stilinde tavan ve duvarlar, evin içini olduğundan daha aydınlık göstermesi için beyaz renge boyanır. Bu odalarda da özellikle açık renkli mobilyalar tercih edilir. Oluşan çiğ görüntünün renklendirilmesi için ise İskandinav stili evlerde renkli aksesuarlar kullanılır. Bu aksesuarların renklerinde ise genellikle mavi, sarı, gri ve yeşil renklerinin pastel tonları ağırlıklı olarak kullanılır.

9. El İşçiliği ile Hazırlanmış Aksesuarlar

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Aksesuar
Aradığın
Fiyatı Gör

Gerek kültürel tarihi gerekse coğrafi yapısından ötürü İskandinav ülkelerinde doğan malzemelere ve el yapımı işçiliğe fazlaca önem verilir. Bu halkın genelinin evlerinde el yapımı aksesuarlar ve doğal dokunuşlara hep yer açılır. Keten ve pamuk gibi kumaşlarla mobilyalar süslenir veya direkt olarak bu kumaşlardan yapılır. Pastoral desenlerin her zaman yer aldığı İskandinav stilinde yine evi aydınlık göstermesi açısından beyaz renk tercih sebebidir. Soğuk havanın getirdiği soğuk hissini gidermesi açısından ahşap malzemeler İskandinav stili evlerin yapı taşını oluşturur.

10. Aynı Odada Karışık Dokular

iskandinav dekorasyon

Amazon
Fiyatını Gör
İskandinav
Tasarımlı Eşyalar
Aradığın
Fiyatı Gör

İskandinav stilinin hakim olduğu evlerde sıcaklık genellikle tekstil ürünleri bir araya getirilerek sağlanır. Soğuk iklimden ötürü ısınma amaçlı ve dekoratif olarak bir sürü hayvan derisi bu tarzın parçalarıdır. Koyun derisi, yün ve tiftik gibi yumuşacık tekstiller, soğuk iklimlerdeki İskandinav evleri için bir vazgeçilmezdir. Bu tarzdan esinlenerek oluşturulan evlerde ise daha çok estetik ve görsel sıcaklık amaçlı kullanılır. Yere atılan bir post veya kaba dokulu bir kilim İskandinav stilin en önemli parçalarıdır.

İskandinav tarzını huzur ve mutluluk için uygularız. Bize huzur ve mutluluk vaat eden bir diğer dekorasyon tarzı ise Feng Shui'nin tavsiyeleridir. Dilerseniz bu tavsiyelere "Feng Shui Dekorasyon Kuralları" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.