Isırgan Otunun Saça 10 Faydası ve En İyi 5 Maske Önerisi

Saç bakımında ısırgan otunun faydalarını sizler için bu içerikte bir araya getirdik.İşte ısırgan otunun saça faydaları ve kullanımı hakkında bilgiler.
Isırgan Otunun Saça 10 Faydası ve En İyi 5 Maske Önerisi

Isırgan Otu Saça Faydaları

”Isırgangiller” ailesinden bir bitki olan ısırgan otu, çiçekli ve köklü bir yapıya sahiptir. Ülkemizin neredeyse tüm bölgelerinde yetişebilen ot, besin değeri bakımından hayli zengindir. Çeşitli bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ısırgan otu, saç bakımında da kullanılmaktadır. Piyasada satılan saç bakım ürünleri, şampuan, serum ve diğer birçok ürünün içerisinde ısırgan otu bulunmaktadır. Isırgan otunun saçlara faydası ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur. O zaman vakit kaybetmeden ısırgan otunun saça faydalarını listelediğimiz içeriğimize geçelim.

İşte ısırgan otunun saça faydaları...

1. Isırgan Otu Dökülmüş Saçları Yeniden Çıkartır

ısırgan otu saça faydaları

Saç dökülmesi, çok ciddiye alınmayan bir problem olsa da çoğu insanı içten içe rahatsız eden bir durumdur. Erkeklerde saç dökülmesi çok fazla sorun teşkil etmese de kadınlarda bu sorunun yaşanması psikolojik hastalıklara kadar yol açabilmektedir.

Saç bakım uzmanlarının aktardıklarına göre ısırgan otunun faydalarından en büyüğü dökülmüş saçların yeniden çıkmasını sağlamasıdır. Yani ısırgan otu saç çıkarır mı sorusunun cevabı evettir. Yapılan klinik testlerinde de anlaşılan bu etkisi, ısırgan otunun saç köklerini ve hücreleri uyarıcı olmasından dolayıdır. Omega-3 uçucu yağ, vitamin ve magnezyum bakımından zengin olan bu ot aynı zamanda çay yapılıp maske olarak da kullanılabiliyor. Bu maske sayesinde dökülen saçların hücreleri uyarılır ve böylece saçların yeniden çıkması sağlanmaktadır.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesinin Nedenleri ve En Etkili Çözüm Yolları

2. Isırgan Otu Saç Derisini Onarır

ısırgan otu saça faydaları

Saç derisi, saçların dökülmesine, kepeklenmesine ve diğer problemlere neden olan bölümdür. Dış etkenlere maruz kalan saç derisi, zaman içinde hücreleri yenileyemez duruma gelir. Özellikle de aşırı kullanılan fön makinesi, maşa ve diğer saç düzleştiriciler, sadece saç uçlarına değil aynı zamanda saç derisine de zarar vermektedir.

Isırgan otu, bakteri ve yabancı diğer etkenlere karşı saç derisini koruma altına almaktadır. Isırgan otu saç maskesi yaparak saç derisinin hücrelerini uyarabilirsiniz. Bu da saçlarınızın yeniden çıkmasına yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir
Saça ve Saç Derisine Faydalı Yağlar

3. Isırgan Otu Antioksidan Etkiye Sahiptir

ısırgan otu saça faydaları

Bakterilere karşı hücre duvarını sağlamlaştıran ısırgan otu maskesi adeta bir koruma kalkanı görevi üstlenmektedir. Zararlı bakterileri moleküllere ayırarak zararlı etkilerini yok etme gücüne sahip olan ısırgan otu, C ve E vitamini bakımından hayli zengin bir bitkidir. Saç derisinin onarılması, kan dolaşımının hızlandırılması gibi önemli etkilere sahip olan ot, yüzyıllardan bu yana uzak doğu ülkelerinde kullanılmaktadır.

4. Isırgan Otu Kepeği Ortadan Kaldırır

ısırgan otu saça faydaları

Sağlıksız saç derilerinin ölü derilere dönüşmesi ile yaşanan kepek sorunu neredeyse tüm insanlarda olan bir sorundur. Aslında bunun en büyük nedeninin dış etkenler olduğunu söylemek gerekiyor. Çevre kirliliği, yetersiz beslenme, yanlış kullanılan ürünler, saç düzleştiricilerin aşırı kullanılması gibi nedenlerden dolayı zamanla saç derisi ölür ve kepek sorunları başlar. Isırgan otunun faydaları arasında yer alan saç derisini yenileme özelliği, ölü saç derisindeki hücreleri uyararak yeniden dirilmesini sağlıyor. Bu da kepeklenme sorununu ortadan kaldırır.

İlginizi Çekebilir
Kepekten Kolayca Kurtulma Yöntemleri

5. Saça Parlaklık Verir

Isırgan Otu Saça Faydaları

Saça parlaklık ve canlılık kazandıran ısırgan otu aynı zamanda yumuşaklık hissi de yaratmaktadır. Saçların parlak olması için ısırgan otu kaynatılır, daha sonra maske şeklinde saça uygulanır. Bir süre saçta bekledikten sonra şampuan ile yıkanır. Saçların gürleşmesini de sağlayan ısırgan otu, saça hacimli bir görüntü verir.

İlginizi Çekebilir
Saçlarınızı Parlak Yapacak Yöntemler

6. İnce Telli Saçları Kalınlaştırır

Isırgan Otu Saça Faydaları

İnce telli saçlar diğer saçlara göre çok daha kırılgandır. Tellerin güçlenmesi ve kalınlaşması ileride oluşabilecek kellik problemlerini engellemektedir. Saçlardaki seyrekliği de engelleyen ısırgan otu, aynı zamanda saçın ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve mineralleri içerisinde barındırmaktadır. Bu da saçın beslenmesini sağlar.

İlginizi Çekebilir
İnce Telli ve Seyrek Saçları Gürleştirme Yöntemleri

7. Yıpranmış Saçlara İyi Gelir

Isırgan Otu Saça Faydaları

Yüksek ısıdan dolayı yıpranmış, hor kullanılmış cansız saçları canlandırmak için ısırgan otu denenebilir. Maşa, fön makinesi, düzleştirici, tarak, saç şekillendirici aletler saçlara ciddi oranda zarar verir. Saç eski canlılığını kaybeder, dökülmeye ve kırılmaya başlar. Bunun önüne geçmek için ısırgan otu yağı maskeleri kullanılabilir.

İlginizi Çekebilir
Yavaş Uzayan, Yıpranmış Saçlar Nasıl Kurtulur?

8. Aşırı Yağlanmaları Önler

Isırgan Otu Saça Faydaları

Saçların aşırı yağlanması en büyük problemlerden birisidir. Sabah saçlarınızı yıkamanıza rağmen gecesinde yağlı bir görüntüye sahip oluyorsa ısırgan otu maskelerini deneyebilirsiniz. Isırgan otu, saçın yağ dengesini koruyarak aşırı yağlanmasına engel olur. Ayrıca saç çıkarma özelliği de vardır.

9. Saç Derisini Onarır

Isırgan Otu Saça Faydaları

Saçlardaki problemin neredeyse hepsi derinin sağlıklı olmamasından dolayıdır. Dış etkenlerden oldukça hızlı etkilenen saç derisi saç dökülmesi, yıpranma, kepeklenme, kaşıntı, yağlanma gibi durumlara sebebiyet verir. Bunun önüne geçmek için saç derisini nemlendirmeli ve sağlıklı bir hale getirmeniz gerekir. Isırgan otunu düzenli olarak kullanarak saç derisini kısa sürede onarmanız mümkündür.

10. Saç Tellerini ve Deriyi Korur

Isırgan Otu Saça Faydaları

Isırgan otu antioksidan bir etkiye sahiptir. Saçlardaki hücreleri bakterilere karşı korur. Ayrıca saç tellerinin üzerinde katman oluşturarak zararlı güneş ışınlarından veya yüksek ısı veren aletlerden saçı uzak tutar. Dökülmelere sebebiyet veren bazı durumlar ısırgan otu sayesinde ortadan kalkar. Zararlı bakterileri yok eder.

İlginizi Çekebilir
İnce Telli Saçları Gürleştirme Yöntemleri

Isırgan Otu ile Yapılabilecek Maskeler

Isırgan otunun saça faydalarını yukarıda sizler için detaylı olarak inceledik. Peki ısırgan otu saça nasıl uygulanır, ısırgan otuyla yapılabilecek maskeler nelerdir? İşte ısırgan otu ile yapabileceğiniz saça fayda sağlayan en etkili maskeler...

1. Isırgan Otu Zeytinyağı Maskesi

ısırgan otu saça faydaları

Saç dökülmesi yaşayan kişilerin uygulaması gereken bu maske sayesinde kısa sürede saçlarınızda değişimin yaşandığını göreceksiniz. Bir miktar kurutulmuş ısırgan otunu zeytinyağı ile karıştırın. Daha sonra hazırladığınız bu kürü tülbent yardımı ile süzün. Saçlarınıza uyguladıktan sonra bone ile kapatmanız daha sağlıklı olacaktır. 2-3 saat kadar beklettikten sonra hafif şampuan yardımı ile saçlarınızı durulayın. Bu maskenin 3-6 hafta arasında uygulanması durumunda saçlardaki dökülme probleminin ortadan kalktığını göreceksiniz.

2. Isırgan Otu Çayı Maskesi

ısırgan otu saça faydaları

Isırgan otunun saçlarda gösterdiği en önemli etki dökülen saçları yeniden çıkartmasıdır. Isırgan otu çayını demleyerek içebilir veya bunu maske olarak kullanabilirsiniz. Her iki durumda da saçlarınıza faydalı geleceğini göreceksiniz. 2-3 ay kadar uygulayacağınız bu yöntemin sonunda dökülen saçların yerine yeni köklerin çıktığını göreceksiniz.

3. Isırgan Otu Sabunu Maskesi

ısırgan otu saça faydaları

Isırgan otu sabunu, aktarcılarda veya saç bakım ürünlerinin satıldığı gibi mağazalarda da bulunabilen bir üründür. Saçları onarmak ve güçlenmesini sağlamak için kullandığınız kimyasal içerikli şampuanlar yerine ısırgan otu sabunu kullanabilirsiniz. Banyo yaparken tek başına kullanabileceğiniz gibi şampuanınızla birlikte de kullanabilirsiniz.

4. Isırgan Otu Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

ısırgan otu saça faydaları

Saç derisi ve saç dokusunda problem yaşayanların kullanabilecekleri en ideal saç maskelerinden biri ısırgan otu ile Hindistan cevizi yağıdır. Her iki bitki özünün de saç ve saç derisine olan faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Özellikle kepek sorunu ile başa çıkmak için kullanılması önerilen bir maske türüdür. Her iki malzemeyi birbiriyle karıştırın. Daha sonra maske şeklinde saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 2-3 saat saçlarınızda beklettikten sonra hafif şampuan ile saçlarınızı yıkayarak durulayın. Haftada 1-2 defa uyguladığınızda etkisini fazlasıyla göreceksiniz.

5. Isırgan Otu, Lavanta ve Adaçayı Maskesi

ısırgan otu saça faydaları

Isırgan otu, lavanta ve adaçayını karıştırdıktan sonra demlediğiniz karışımı süzün. İçerisine 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave ederek saçlarınıza uygulayın. Saçlarınıza masaj yaparak elde ettiğiniz bu karışımı sürün. Ardından tarak yardımı ile saçların uçlarına ve diğer bölümlerine yedirin. 1-2 saat beklettikten sonra saçlarınızı hafif şampuan ile yıkayarak durulayın.

Saçlarda yaşanan dökülme, kırılma, kuruluk, kepeklenme, elektriklenme gibi sorunların çözümünde kullanabileceğiniz ısırgan otu ile saçlarınızın yeniden doğal güzelliğine kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Bazı saçlarda aynı problemler yaşamasına rağmen nedenleri daha farklı olabilmektedir. Bu nedenle herhangi bir ürün kullanmadan önce doktorunuza danışmanız çok daha sağlıklı olacaktır.


Benzer İçerik Tavsiyeleri
Hindistan Cevizi Yağının Saça FaydalarıSaç Bakım Yağları

En İyi Isırgan Otu İçeren Ürün Listesi

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1DIAMOND HAIRKomple OnarıcıSerum10/10
2TresanSaçı BeslerŞampuan10/9.7
3FarmasiKırılmaları ve Dökülmeleri ÖnlerŞampuan10/9.8
4Bioblas Botanic OilsSaça Dolgunluk ve Hacim VerirŞampuan10/9.8
5ThaliaSaçı ParlatırŞampuan10/9.7
6Diamond Hair DailyOnarıcıŞampuan10/9.9
Amazon
Fiyatlarını Gör
Isırgan Otu
İçeren Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

Isırgan Otu Özü İçeren En İyi 6 Ürün Tavsiyesi

Yukarıda ısırgan otunun saça olan faydalarından bahsettik. Bu kısımda ise ısırgan özüne ya da yağına sahip etkili saç bakım ürünlerini bir araya getirdik.

İşte ısırgan otu içeren en iyi ürünler:

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

Isırgan otu içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Besleyici Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

Isırgan otunun dökülen saçlara ne kadar iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Diamond Hair saç serumu, 12 farklı bitkinin seyreltilmemiş yağlarından oluşuyor. İçeriğinde ısırgan otu özünü de yoğun miktarda içeriyor.

Isırgan otu sayesinde saçlarda oluşan kırılma ve yıpranmaları durduran serum, %100 doğal bileşenlerden oluşuyor. İçeriğindeki Ozon sayesinde kimyasal işlemlerden ya da çevresel faktörlerden kaynaklanan dökülmeleri durduruyor. Aynı zamanda yeni saç kökü oluşumunu da destekliyor.

Kullanıcı yorumlarında aşırı yıpranmış, kepekli, dökülen ve geç uzayan saçlarda oldukça başarılı olduğu dikkat çekiyor.

Kür tercih etmeyen kullanıcılar için aynı markanın 3 farklı saç tipinde üretilen sık kullanıma uygun günlük şampuanları da bulunuyor. Şampuanlarının da oldukça iyi olduğu öne çıkan yorumlar arasında.

2. Tresan Dökülme Karşıtı Isırgan Otu Şampuan

Isırgan otu içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Tresan
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki ısırgan otu özü sayesinde saç derisindeki kan dolaşımını uyaran bu şampuan, paraben ve gluten gibi maddeleri içermiyor. Saçlarınızı kökten uca kadar derinlemesine besleyen ısırgan otlu şampuan, bu sayede kırılmaları ve dökülmeleri önlüyor. Ayrıca saç uzama hızını da arttıran bu ürünü kuru ya da normal saça sahip okurlarımıza öneriyoruz.

3. Farmasi Isırgan Özlü Parlaklık Veren Şampuan

Isırgan otu içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Farmasi
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Isırgan ekstresiyle formüle edilmiş içeriği sayesinde saçınıza etkin bakım uygulayan şampuan, bu sayede saçlarınızda oluşan kırılmaların ve dökülmelerin önüne geçiyor. Arındırıcı etkisiyle saçlarınızı nazikçe temizleyen ürün, saçlarınızda oluşan kepeği ve ölü deriyi ortadan kaldırıyor. Bu sayede hem temiz hem de canlı saçlara sahip olursunuz.

4. Bioblas Botanic Oils Isırgan Yağlı Şampuan

Isırgan otu içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioblas
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Isırgan yağı içeriği sayesinde hasar görmüş saçların kalınlaşmasını sağlayan bu şampuan, ilk kullanımda bile saçlara dolgunluk ve hacim sağlıyor. Düzenli kullanımlarda saç yıpranmalarını ve kırılmaları onaran ürün, saç dökülmelerini de engelliyor. Ek olarak paraben ve ftalat içermeyen bu şampuanı saç telleri ince olan okurlarımıza öneriyoruz.

5. Thalia Isırgan ve At Kestanesi Özlü Saç Dökülmesine Karşı Şampuan

Isırgan otu içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Thalai
Şampuan
Aradığın
Fiyatı Gör

Saç ve derisini nazikçe temizleyen Thalia şampuan, saçlarda kaybedilen parlaklığın geri kazanılması için etkili bir bakım uyguluyor. Saç dökülmeleri için özel olarak tasarlanan ürün, düzenli kullanımlarda dökülmeleri durduruyor ve yeni kök oluşumunu destekliyor. Ayrıca saç diplerindeki kaşıntıyı hafifleten bu şampuan, saç dökülme sorunu yaşayan kişiler için en ideal ürünlerden birisidir.

6. DIAMOND HAIR Günlük Şampuan

Isırgan Şampuan

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Besleyici Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

Diamond Hair Daily şampuan saç tipine uygun şekilde formüle edilmiş 3 farklı şampuandan oluşmaktadır. Yoğun keratin içeren şampuan (Tüm Saç - Hassas Saç), (Kuru Saç) ve (Yağlı Saç) olmak üzere birbirinden ayrılıyor. 3 farklı saç tipine uygun üretilen şampuanın saç tipinize uygun olanını tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu şampuan ayrıca saç dökülmesi, aşırı yıpranmış ve yavaş uzayan saçlarda da oldukça etkili. Kullanıcılarının yorumlarını incelediğimizde başarılı bir ürün olduğuna dikkat çekilmesi öne çıkan yorumları arasında yer alıyor.

Isırgan otu içeren en iyi ürünler hangisi?

Formülünde ısırgan otu bulunan en iyi saç bakım ürünleri arasında: Diamond Hair, Tresan, Farmasi, Bioblas, ve Thalia gibi ünlü markaların en kaliteli saç bakım ürünleri yer alıyor.

Isırgan otunun saça faydaları neler?

Isırgan otunun saça faydaları:

Dökülmüş saçları yeniden çıkartır, saç derisini onarır, antioksidan etkiye sahiptir ve kepeği ortadan kaldırır.

Isırgan otu ile yapılabilecek maskeler neler?

Isırgan otu ile yapılabilen saça fayda sağlayan maskeler:

Isırgan otu zeytinyağı, ısırgan otu çayı, ısırgan otu sabunu, ısırgan otu hindistan cevizi yağı, Isırgan otu lavanta ve adaçayı maskelerini saçınıza uygulayarak kısa sürede olumlu yönde etkiler görebilirsiniz.

Isırgan otu saç için nasıl kullanılır?

Isırgan otu kaynayan suyun içerisine atılır ve 5 dakika kadar içeride bekletilir. Daha sonra su soğumaya bırakılır. Su süzülerek temiz bir kaba alınır. Saçlar bu su ile yıkanır, 1 saat kadar ıslak bir şekilde bekletilir.

Isırgan otu saç çıkarır mı?

Isırgan otunun saça birçok faydası vardır. Saç çıkarıcı özelliğiyle öne çıkan ısırgan otu, kökleri ve hücreleri uyarıcı etkiye sahip olmasından dolayı kısa sürede etkisini gösterir. Uzamayan, seyrekleşmiş saçlar için ısırgan otu suyu önerilir.

Isırgan otu suyu nasıl demlenir?

Kurutulmuş bir ısırgan otundan bir yemek kaşığı kaynayan suyun içerisine atın. Daha sonra ocağın altını kapatın. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Fincana süzdükten sonra afiyetle içebilirsiniz.

Isırgan otu saçta ne kadar kalmalı?

Isırgan otunun saçta kalma süresi 30 dakika veya 1 saattir. Saçta beklediği süre boyunca deriye nüfuz eder ve bakterilerle savaşır. Saç derisini nemlendirir, ferahlatır ve ihtiyacı olduğu vitaminlerle besler.

 
<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum