İnternetin Gizemli Yüzü Deep Web Hakkında Bilgiler

İnternetin yüzde 90'ını oluşturan Deep Web hakkında ne kadar bilgilisiniz? Peki internetin gizemli ve korkunç yüzü Deep Web nedir, katmanları nelerdir?
İnternetin Gizemli Yüzü Deep Web Hakkında Bilgiler

Deep Web Hakkında Bilgiler

Deep Web, uzun yıllardır var olan ancak herkes tarafından bilinen bir yer değil. Bildiğiniz sitelerden çok farklı bir yapı ve içeriğe sahip olan Deep Web, herkes için sakıncalı olabilecek derecede farklı bir internet ağdır. Bu sakıncalı durumdan dolayı Google ve Yandex gibi arama motorları uzak durur.

Bu ağ içerisinde yüklenen videolar, fotoğraflardan anlaşılacağı üzere tüm ülkelerde uygulanan yasakların hiçbiri yok, insan öldürmenin bile… Uyuşturucu ticareti, kiralayabileceğiniz seri katiller, istediğiniz her türlü silah teminatı, bomba ve patlayıcı yapımı, siyasilerin yasaklanan video ve ses kayıtları, interneti parmağında döndüren hackerler, ehliyet, pasaport satan sahte belgeciler vb... gibi chat odaları içerisinde 50 binden fazla sakıncalı site mevcut. Peki Deep Web nedir, giriş nasıl yapılır, Deep Web kaç katmandan oluşur ve katmanları nelerdir?

İşte internetin gizemli ve korkunç tarafı Deep Web hakkında bilinmeyenler;

1. Deep Web'in Katmanları ve Özellikleri

Deep Web Hakkında Bilgiler

İnternetin yüzde 90’lık kısmını oluşturan Deep Web’e bağlandığınız an kendinizi vahşet, korku, çocuk malum filmleri ve uyuşturucu gibi durumların içerisinde bulmuyorsunuz. Oralara erişmek için sürekli Deep Web’te arayış içinde olmak zorundasınız. Bunun için katmanlar arası gezmeniz gerekiyor ancak her bir katmanın derinliği farklı. Burada toplamda 8, birbirinden farklı ve ilginç katmanlar bulunuyor. İlk 4 katmanına, herkes evindeki bilgisayarla rahatça girebiliyorken diğer 4 katmana ise ultra bilgisayarlarla girilebiliyor. Bu ultra bilgisayarlar, işlemcileri özel yapılan normal bir bilgisayardan binlerce kat daha hızlı olan bilgisayarlardır.

8 katmandan oluşan Deep Web’in katmanları:

0 ile 1.Katman: Günlük hayatta kullandığımız siteler.

2. Katman (Bergie Web): Bu katman klasik arama motorlarının yasakladığı siteleri içerir.

3. Katman (Deep Web): Deep Web’in başlangıç seviyesidir.

4.Katman (Charter Web): Deep Web’in Tor ve Özel Erişim Seviyesi olarak ikiye ayrılan bölümüdür. Tor Seviyesinde, yasaklanmış filmleri kitaplar, videolar, müzikler gibi bulguların yanı sıra bahis hileleri ve devletlerin ajanları gibi verileri içerir. Özel Erişim ise, bilimin ve teknolojinin arka yüzünü gösteren videolar, devletlerin savaş projeleri, İlluminati, masonlar ve gizli örgütler gibi verileri içerir.

5. Katman (Marianas Web): Türkiye’de kimsenin ulaşamayacağı bu kısımla ilgili bilgiler çok fazla yoktur. Çok derin bir katman olan bu katmana ulaşıla bilinirse devletleri yok etme noktasına kadar getirebilecek olayların yapılabileceği düşünülüyor.

6.Katman (Dangerous): Deep Web’in her katmanı bir tehlike arz etmekte ancak bu seviye Deep Web’in en tehlikeli seviyesi olarak adlandırılıyor.

7. Katman (Virus Shoup): Savaş Bölgesi olarak ilan edilen bu bölge, adından da anlaşılacağı üzere virüs bataklığı gibidir. Amaçta zaten 8.katmana kimseyi ulaştırmamak.

8. Katman (The Primarch System): Kimsenin bilmediği Primarch Sistemi tarafından kontrol edilen bu sisteme direkt erişilmiyor. Günümüzdeki hiçbir bilgisayarın baş edemeyeceği bir sistemle korunan 8.katman, “İnternetin Patronu” olarak da bilinir.

2. Deep Web'e Giriş İçin Tor ve Proxy Yazılımları

Deep Web Hakkında Bilgiler

Deep Web’e girmeniz için normal arama motorlarını kullanamazsınız. Klasik arama motorlarının ulaşamadığı dinamik html ve karmaşık uzantılar için özel bir yazılım olan Tor Browser ya da Proxy’i kullanmanız gerek. Tor Browser, onion siteleri içerir. Burada devlet belgeleri, psikolojinizi bozacak deneyler, bomba ve silah kullanımı gibi içeriklere ulaşılabilir. Proxy ise, Tor Bowser gibi onion uzantılı sitler yerine tamamen yasa dışı siteleri bulur. Ünlülerle ilgili her türlü bilgi, belge, alışveriş ortamları, virüsler, hackerler gibi uzantıları bulur. Ancak Deep Web birçok katmandan oluşur ve her bir katman daha çok bilgi istiyor.

İnternet hakkında şaşırtıcı gerçekleri öğrenmek için buraya tıklayın.

3. Deep Web'in Para Birimi: Bitcoin

Deep Web Hakkında Bilgiler

Deep Web'te bulunan tehlikeli kişilerle herhangi bir iş ve ya alışveriş yapacaksanız bunun için normal para yerine Bitcoin kullanmanız gerekiyor. Yapılacak işlemin ücreti için paranızı Bitcoin’e çevirip işleminizi buradan doğru yapmalısınız. 2009’da hayata geçirilen Bitcoin, elektronik para olarak biliniyor. Ancak bu paranın diğer paralardan farkı hiçbir devlete, merkez bankasına veya kurumlara bağlı değildir. Son yıllarda ziyaretçilerinin müthiş sayıda arttığı Deep Web’te tahmini olarak yılda 5 milyar dolar değerinde para akışı sağlanıyor. Bu para akışının artışındaki en büyük etmenlerden teki, girmek için kullanmanız gereken Tor Browser arama motorudur.

Hacker grubu Anonymous'un yaptığı 10 örnek davranışı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum