Bilim İnsanlarının Bile Cevabını Bilmediği İnsan Mucizeleri

Günlük hayatımızda yaptığımız bir davranış ya da bir organımız, hayallerimiz, hislerimiz, sürekli yaptığımız hareketler, yaşadığımız duygular vardır. Peki, sebeplerini hiç düşündünüz mü?
Bilim İnsanlarının Bile Cevabını Bilmediği İnsan Mucizeleri

İnsan Mucizeleri

Günlük hayatımızda sıradan olan ancak bilimsel açıdan bile açıklanamayan gerçekler var. Bizde sizler için düşünsek de sebebi henüz çözülemeyen mucizeleri araştırdık ve derledik. İşte insan mucizeleri;


1. Mikropların Varlığı

Vücudumuzda ki her bir hücrenin içinde yaşayan on mikrop vardır. E.Coli, Bacteoides Fragililis gibi bakteriler burun, ağız ve deride yaşarlar. Bu mikroplar sizi hastalıklardan korurlar. Mikroplar sizin sağlıklı ve dinç olmanızı sağlarlar. Yine de mikropların vücudumuzda nasıl bir rolleri var tam olarak cevap bulunamamıştır.

mikroplarin-varligi.jpg


2. Körelmiş Organlar ve Bazı Vücut Parçaları

Bu organlara verilebilecek en güzel örnek, Apandistir. Apandisit size, vücudunuza hiç zarar vermeyen körelmiş bir organdır. Vücudumuzda bulunan bu körelmiş organların işlevlerinin ne olduğu henüz sır olarak özelliğini korumaktadır.

korelmis-organlar.jpg


3. Esneme

Günlük hayatımızda yaptığınız ve bulaşıcı olan esnemenin nedeni de uzmanlar tarafından açıklanamayan bir durumdur. Birkaç teori olmakla beraber beynin ısınmasını engelleyen ve bizi uyanık tuttuğuna dair varsayımlar vardır.

esneme.Jpeg


4. Hatıralar

Hatıralar nasıl beynimizde yer alıyor ve gerektiğinde nasıl hatırlanıyor? Uzmanlar buna cevap bulamıyor.

hatiralar.jpg


5. Uyku ve Rüyalar

Uykusuzluğun sağlığımıza zararları olduğu bilinse de, neden uyumak gerektiğinin cevabını uzmanlar henüz bulamamışlar. Neden rüya görürüz gerçek sebebi nedir bu da bilinmeyenler arasındadır.

uyku-ve-ruyalar.jpg

 

Önerilen İçerik; Tarihteki En Çılgın 10 Bilim Adamı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum