Para Yerine Ne Kullandıklarına Çok Şaşıracaksınız! İşte Dünyanın En İlginç 10 Para Birimi

Günümüzde hayatımızı hatta kararlarımızı bile paranın yönettiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu içeriğimizde eski yıllarda para birimi olarak kullanılmış ilginç paraları araştırdık ve derledik. İşte birbirinden ilginç 10 para birimi;
Para Yerine Ne Kullandıklarına Çok Şaşıracaksınız! İşte Dünyanın En İlginç 10 Para Birimi

Dünya Tarihindeki En İlginç Paralar

Yıllar geçtikçe ortaya birçok garip banknot ve madeni para çıkmaktadır. Zamanında kullanılmış, günümüzde de hala kullanılmakta olan bazı para birimlerinin anlamlarını ve değerlerini sizler için derledik. İşte dünya tarihindeki en ilginç paralar;

Dünya Tarihindeki En İlginç 10 Para


Dünya'nın En İlginç 10 Parası

  • Bronz Bıçaklar
  • Manchukuo Yuan Parası
  • Parmigiano Peyniri
  • Yüzük ve Takı
  • Yunus Dişleri
  • Tuz
  • Macar Pengő
  • Kakao Çekirdekleri
  • Almanya'nın Tahta Banknotu
  • Filipinler'in 100.000 Peso'luk Banknotları

1. Bronz Bıçaklar

Büyük bronz bıçaklar, Çin'de yaygın olan para birimlerinden birisiydi. 2,500 yıl önce Çinli prens, paranın zor kazanıldığı zamanlarda bıçakların para birimi olarak kullanılmasına izin verdi.

Bronz Bıçak


2. Manchukuo Yuan Parası

Manchukuo Yuan, Japon İmparatorluk kuvvetlerinin Mançurya'yı işgal ettiği dönemlerde ortaya çıkmış bir para birimidir.

manchukuo-yuan-parasi.jpg


3. Parmigiano Peyniri

Parmigiano peyniri, Orta Çağlarda İtalya'da ortaya çıkmış, uzun yıllar finansal işlemlerde kullanılmıştır. Günümüzde Credito Emiliano bankasında 187.5 milyon dolar değerinde 440.000 tekerlek Parmigiano peyniri bulunmaktadır.

parmigiano-peyniri.jpg


4. Takılar

Mısır İmparatorluğu'nda yaygın olan takılar, madeni paraların yerini almıştır. Takılar çoğunlukla takas yapılırken kullanılmıştır.

takilar.jpg


5. Yunus Dişleri

Eski yıllarda Solomon Adalar'ında yunus dişleri para birimi olarak kullanılmıştır. Euro, dolar gibi para birimleri değer kaybettiğinde yunus dişlerinin değeri büyük ölçüde artmıştır.

yunus-disleri-001.jpg


6. Tuz

Tuz, tarihin en eski para birimlerinden birisidir. Dünya'nın çoğu bölgesinde kullanılmıştır. Doğu Afrika'nın yıllar boyunca ana para birimi tuz olmuştur.

-tuz.jpg


7. Macar Pengő

Macaristan'ın para birimi olan Pengo yüksek enflasyon sonucu ortaya çıkmış olan bir para birimidir. Macaristan, 1946 yılında 100 milyon milyar Pengo'luk banknotlarını piyasaya sürmüştür. Çok büyük bir para gibi gözüken 100 milyon milyar Pengo, sadece 20 Amerikan sentine eşitti.

-macar-pengő.jpg


8. Kakao Çekirdekleri

1500'lü Yıllarda İspanya, Orta Amerika'nın çoğu bölgesini sömürgeleştirdiğinde kakao çekirdeği dünyaya hızla yayıldı. Kakao bitkisinin veriminin düşüklüğünden ötürü, kakao çekirdekleri çok nadir bulunan bir mal haline geldi. Hatta uzun yıllar boyunca Orta Amerika'da para birimi olarak kullanıldı.

kakao-cekirdekleri.jpg


9. Almanya'nın Tahta Banknotu

Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Almanya büyük bir krizin içine girdi. Değeri düşen Alman Markı'nın yerine kasabalarda, tahtaların, oyun kartlarının hatta alüminyum parçalarının üzerine baskılar yapıldı ve para olarak kullanılmaya başlandı.

almanyanin-tahta-banknotu.jpg


10. Filipinler'in 100.000 Peso'luk Banknotları

1998 yılında Filipinler Merkez Bankası tarafından 100.yılın şerefine üretilen Filipin Pesosu 21 santim genişliğe, 35 santim uzunluğa sahiptir. Dünya'nın en büyük parası olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

filipin-pesosu.jpg

Önerilen İçerik; Para Kazanmanın Pratik ve Hızlı 60 Yolu!

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum