İdeal Penis Boyu Ne Kadar? Kaç Cm Olmalı ve Nasıl Ölçülür?

Birçok erkeğin merak ettiği ideal penis boyu kaç cm olmalı sorusunun cevabını verdik. Yazımızda bu konu hakkındaki bilinmesi gerekenleri bulabilirsiniz.
İdeal Penis Boyu Ne Kadar? Kaç Cm Olmalı ve Nasıl Ölçülür?

Penis boyu takıntıları erkeklerin hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bilip bilmeden konuşulan şeyler yüzünden erkekler olmadık çözümlere yönelebilmektedir. Bu içeriğimizde ideal penis boyu ne kadardır ve cinsel ilişkide bu önemli mi gibi soruların cevaplarını bir araya getirdik.

İşte ideal penis boyu hakkında bilinmesi gerekenler...

Cinsel İlişkide Penis Boyu Önemli mi?

İdeal Penis Boyu

Çoğu erkek penis boyuna güvenmediğinden dolayı cinsel ilişkiye girmeye çekiyor ya da ilişki sırasında öz güven kaybı yaşıyor. Bundan dolayı da erken boşalma, ereksiyon güçlüğü ve cinsel isteksizlik yaşıyor. Bu da partnerinin tatmin olmasının önüne geçiyor.

Penis boyu takıntısı olmayan erkekler ise cinsel ilişkiyi daha rahat yaşamaktadır. Partnerini ve kendisini tatmin edebiliyor. Uzmanlar çiftlerin cinsel ilişki esnasında penis boyundan çok birbirlerine güvenlerinin ve açık sözlü olmalarının daha fazla haz verdiğini ifade ediyor.

İdeal Penis Boyu

Cinsel ilişkide penisin en önemli görevi kadının anaçlığını kullanmasına yardım edip gebe kalmasını sağlamak ve partnerini tatmin etmektir. Bu görevleri yapmak için ise penisin boyuna değil sperm sayısına ve işlevine bakılmaktadır.

Uzmanlara göre boy çok da fazla önemli değildir. Nedeni ise vajinanın 10 cm uzunluğunda bir organ olmasından kaynaklanıyor. Yapılan araştırmalar vajinanın en fazla haz aldığı bölgenin ilk 3’te birlik bölümü olduğunu ortaya çıkartmıştır. Bu gölge de ortalama ilk 3-4 cm arasına denk gelmektedir. Bu yüzden de penisin boyu çok fazla önemli değildir.

İdeal Penis Boyu Ne Kadar Olmalıdır?

İdeal Penis Boyu

Penis boyu için net bir rakam söylenemez. Bu ülkelere ve kişinin genetiğine göre farklılık gösterir. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya 15.521 erkek katılmış ve ortaya çıkan sonuç ile ortama erekte halde penisin 13.24 cm, erekte değilken ise 9.16 cm olduğu saptanmıştır.

Penis boyu kaç cm olmalı sorusunu neredeyse her erkek sormuştur. Yukarıda söylemiş olduğumuz gibi vajina 10 cm'lik bir organdır ve bunun üçte birlik bir kısmı en çok hazzı vermektedir. İdeal penis boyu da buna bağlı olarak 9-16 cm arasında değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla her erkeğin partnerini tatmin edebileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

Penis Boyu Nasıl Ölçülür?

İdeal Penis Boyu

Penis boyu ölçmek erekte haldeyken yapılır. Cetvel ya da metre kullanılır. Penisin karın bölgesindeki çıkış yeri başlangıç kabul edilir. Baskı yapılmadan cetvel koyulur ve penis başı uzunluğuna kadar olan bölüm alınır.

Aynı şekilde çevresini ölçerken ise yine karın bölgesinden çıkışı baz alınır ve metre bu bölgeye sarılarak ölçüm yapılır. Ancak kilo almanın ve vermenin penisin çevre ölçüsünü değiştirebileceğini söyleyelim.

Penis Boyu Nasıl Uzatılır?

Eğer penisinizin küçüklüğünden oldukça rahatsızsanız bunun için daha tam olarak bir uzmanlaşma söz konusu değildir. Uzatma ve kalınlaştırma operasyonları ise son derece risk taşımaktadır. Bu yüzden kişiye bilgilendirmenin oldukça detaylı bir şekilde yapılması gerekir.

İdeal Penis Boyu

Yapılan ameliyat ile penisinizi iki santim civarında uzatmanız mümkündür. Ancak bu ameliyat daha çok kişide mikropenis durumu var ise kullanılmaktadır. Ameliyat sırasında penisin asıcı bağları kesilir ve gömülü olan kısım dışarı çıkarılır. Bu sayede uzatma sağlanabilmektedir.

Genç yaşlarda yaptırılan uzatma ameliyatından sonra penisiniz boyu aynı kalmakta. Fakat yaşlılarda peniste küçülme olduğundan dolayı penis boyu aynı kalmayabilir. 50 yaş ve üzeri kişilerde peniste sertleşme dahi görülmektedir.

İlginizi Çekebilir
Cinsel Yolla Bulaşan HastalıklarPeyronie Hastalığı Nedir?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum