İbrahim Özyavuz Kimdir? & Hakkında Bilgi

1963 yılında Şanlıurfa ilinin Harran ilçesinde doğan MHPli siyasetçi İbrahim Özyavuz hakkında bilinmesi gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte İbrahim Özyavuz'un biyografisi!
İbrahim Özyavuz Kimdir? & Hakkında Bilgi

İbrahim Özyavuz Biyografisi

27. dönem yerel seçim ve milletvekili genel seçiminde, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından açıklanmış olan Şanlıurfa ilinin 1. sıradan adayı İbrahim Özyavuz'dur.


İbrahim Özyavuz'un Memleketi Neresidir?

1963 yılında Şanlıurfa ilinin Harran ilçesinde dünyaya gözlerini yeni açan İbrahim Özyavuz'un annesi Fatma Özyavuz ve babası da Ömer Avni Özyavuz'dur. Kalabalık bir ailenin ortanca çocuğu olarak dünyaya gelen İbrahim Özyavuz'un memleketi de Şanlıurfa ilinin Harran ilçesidir. Babası o küçükken tarım ve ticaretle iş yaptığı için büyüdüğünde çiftçi ve ticaret işi yapan büyük bir adam olmayı istediği söylenmektedir.


İbrahim Özyavuz'un Eğitim Hayatı

İbrahim Özyavuz maddi yokluk imkanlarıyla büyüdüğü için üniversite okuyamamıştır. İlkokulu doğup büyüdüğü yer olan Harran'da, ortaokul ve lise öğrenimini de Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde tamamlamıştır. Üniversite okumak her zaman içinde kaldığı için sürekli kitap okuyarak açığını kapatmaya çalışan İbrahim Özyavuz'un çevresindeki insanlar onun çok zeki bir adam olduğunu söylemektedir.


İbrahim Özyavuz'un İş ve Siyaset Yaşamı

İbrahim Özyavuz ailesinden gelen bir gelenek olarak doğup büyüdüğü yer olan Şanlıurfa'ya da katkı sağlamak amacıyla aynı yerde tarımcılık ve ticaret yapmaktadır. Bu süreç zarfında 2002 yılından 2009 yılına kadar Şanlıurfa'nın amatör liginde mücadele etmekte olan Harran Spor takımının kulüp başkanlığını da yapmıştır. Siyasete girişi de tam bu zamanlardan önde 1974 yılından 1980 yılına kadar Akçakale ilçesinin Milliyetçi Hareket Partisine bağlı olarak çalışan ülkü ocağına üye olmasıyla başlamıştır. Siyasete Milliyetçi Hareket Partisi aracılığıyla başladıktan tam 14 yıl sonra, 1994 yılından 2009 yılına kadar 3 dönem boyunca Harran ilçesinin belediye başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2011 yılının yerel seçimlerinde tekrar Milliyetçi Hareket Partisi aracılığıyla Şanlıurfa milletvekili adayı olmuş, 2012 ve 2015 yılları boyunca da Şanlıurfa Milliyetçi Hareket Partisinin İl başkanlığı görevini yürütmüştür. 2015 yılında yapılan seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinin kurultayına MYK üyesi olarak seçilmiştir.

Önerilen İçerik;

 MHP MYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.