Hindistan Cevizi Yağının Saça 10 Faydası ve Bakım Önerileri

Bu içeriğimizde Hindistan Cevizi yağı ile saç bakımı hakkında bilgiler vereceğiz. İşte hindistan cevizi yağının saçlara 10 mucizevi faydası...
Hindistan Cevizi Yağının Saça 10 Faydası ve Bakım Önerileri

Saçlar, insan vücudunun en hassas ve en kırılgan bölgesidir. Stres, psikolojik hastalıklar, kalıtsal bazı durumlar ve dış etkenlerde en çok etkilenen bölüm yine saçlardır. Ancak saçlara gerekli vitamin ve mineraller sunulduğunda kırılma, dökülme ve diğer sorunlar ortadan kaldırılabilmektedir. Hindistan cevizi yağı da bu anlamda saçları beslemek ve korumak için kullanılabilecek bitkilerden biridir.

Hindistan Cevizi Yağının Saça 10 Faydası

Hindistan cevizi yağı yıllardan beri saçlarda kullanılan bir bitki özüdür. İçerisinde bulunan trigliserid ve yağ asitleri, saç köklerinin beslenmesine yardımcı olur. Bu sayede saçlarda dökülme ve kırılma en düşük seviyeye iner. Saçlarında matlaşma ve cansızlık sorunu yaşayanlar Hindistan cevizi yağı ile saçlarına terapi yapabilirler. İçerisindeki mineral ve vitaminler sayesinde saçların ihtiyaç duyduğu tüm besin değerleri saçlara sunulmuş olur. Düzenli kullanılması durumunda ise saçların canlanması, dökülmelerin önlenmesi ve kırılmaların son bulması sağlanabilmektedir. 

Hindistan Cevizi yağının saça faydaları:

1. Saç derisini arındırır

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağının belki de en bilinen faydası saç derisini arındırmasıdır. Hindistan cevizi yağı saçlarınızdaki kepek, ölü deri gibi oluşumları ilk kullanımdan itibaren ortadan kaldırıyor. Tek yapmanız gereken Hindistan cevizi yağıyla maske yapmak ya da şampuana ekleyerek kullanmaktır.

Saç İçin Hindistan Cevizi Yağı
Sıra FaydalarıÜrünler
1ArındırırDiamond Hair 
2Dökülmeyi ÖnlerLove Beauty and Planet
3KalınlaştırırHerbal Science Boom Butter
4Yağı dengelerBioblas Botanic Oils
5TemizlerHead and Shoulders Supreme Nem
6Parlaklık katar
7Nemlendirir
8Kabarmayı önler
9Bukleleri düzleştirir
10Güneşten korur
İlginizi Çekebilir
Arındırıcı Şampuan Önerileri

2. Saç köklerini güçlendirerek dökülmeleri önler

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

İçeriğindeki mineraller sayesinde saç köklerini güçlendiren Hindistan cevizi yağı aynı zamanda saça etkin bakım uygulayarak yıpranmış ve hasar görmüş bölgeleri onarıyor. Bu sayede zayıflıktan kaynaklanan dökülmeler ortadan kalkıyor.

İlginizi Çekebilir
Saç Dökülmesine İyi Gelen Bitkisel Kürler

3. Saç tellerinin kalınlaşmasına yardımcı olur

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağının bir diğer faydası ise saç tellerini kalınlaştırmasıdır. Düzenli kullanımlarda saç tellerini besleyerek kalınlaşmasını sağlayan bakım yağı, bu sayede daha dolgun ve hacimli saçlara kavuşmanıza yardımcı oluyor.

İlginizi Çekebilir
Saç Tellerini Koruyan Keratinli Saç Maskeleri

4. Saç yağını dengeler

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Saçları çok yıkamak her ne kadar temizlenmemizi sağlasa da saçın ihtiyaç duyduğu yağı da ortadan kaldırıyor. Bu yüzden saçlarımızı çok fazla yıkamamak gerekiyor. Doğal yağını kaybetmiş saçların dışarıdan takviyeye ihtiyacı oluyor. Hindistan cevizi yağı da bu takviyeyi yapabilecek en iyi yağlardan birisidir.

İlginizi Çekebilir
Onarıcı Saç Bakım Yağları

5. Saçların temiz kalmasına ve hava almasına yardımcı olur

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Saçlarımızı temiz tutmanın tek yolu yıkamak değildir. Hindistan cevizi yağını kullanarak saçlarınızın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca saçın hava almasını da destekleyen bu yağ sayesinde daha ferah ve canlı saçlara sahip olacaksınız.

6. Saça canlılık ve parlaklık kazandırır

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Saçlarımızın daha canlı ve parlak olması için çok fazla kimyasal ürün kullanırız. Fakat buna gerek olmadığını söyleyelim. Az miktarda Hindistan cevizi yağı kullanımı bile saçlarınızı parlaklığını ve canlılığını arttırıyor.

İlginizi Çekebilir
Saça Parlaklık Veren Yöntemler

7. Kuruluk hissini ortadan kaldırır

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağının bir diğer faydası ise saçı yumuşatmasıdır. İlk kullanımdan itibaren saçın yumuşamasını sağlayan bu bakım yağı, düzenli kullanımlarda kuru olan saçlarınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı oluyor. Bu sayede hem kuruluk hissi kalkıyor hem de kuruluktan kaynaklanan dökülmeler duruyor.

İlginizi Çekebilir
Kuru Saçlara Özel Bakım Önerileri

8. Saçın kabarmasını önler

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Gün içerisinde kullandığımız saç şekillendiriciler saçımızı kabartabilir. Hindistan cevizi yağı bu kabarmayı önlemesiyle biliniyor. Az miktarda Hindistan cevizi yağı kullanımı bile saçlarınızın kabarmasını önler ve daha rahat şekil almasına yardımcı olur.

9. Kıvrılan buklelerin düzleşmesine yardımcı olur

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağının faydalarından biri de kıvrılan buklelerin düzleşmesini sağlamasıdır. Şüphesiz bukle oluşturmak için çok fazla emek sarf ederiz. Fakat her zaman istediğimiz güzellikte bukle oluşturamayız. Bir miktar Hindistan cevizi yağı kullanarak buklelerimizin daha düzgün olmasını sağlayabiliriz.

İlginizi Çekebilir
Dalgalı Saç Yapmanın Yolları

10. Saçı güneş ışınlarına karşı korur

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Her ne kadar güneş ışını saçlarımız için gerekli olsa da bu ışına fazla maruz kalmanın büyük zararları bulunuyor. Bu yüzden güneşe çıkmadan önce Hindistan cevizi yağı kullanmamız gerekiyor. Bu sayede güneşin altında kalacağımız süre boyunca saçlarımıza gelebilecek olan hasarlardan korunmuş oluyoruz.

Benzer İçerik Tavsiyeleri
Menekşe Yağı Saça FaydalarıSaç Bakım Yağları

Hindistan Cevizi Yağı İçeren 5 Ürün

SıraÜrünlerEtkisiFormneoldu Puanı
1Diamond HairKomple OnarımSerum10/9.9
2Love Beauty and PlanetSaçı GüçlendirirKrem10/9.7
3Herbal Science Boom ButterSaç Dökülmesini ÖnlerYağ10/9.8
4Bioblas Botanic OilsSaçı OnarırŞampuan10/9.7
5Head and Shoulders SupremeKepeği EngellerŞampuan10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Hindistan
Cevizi Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Hindistan cevizinin faydalarını ve nasıl kullanılması gerektiğini yukarıda anlattık. Bu kısımda ise Hindistan cevizi özü bulunan saç bakım ürünlerini bir araya getirdik. O zaman en etkili Hindistan cevizli saç bakım ürünlerini sıralayalım.

İşte hindistan cevizi yağı içeren saç bakım ürünleri.

1. DIAMOND HAIR

Hindistan cevizi yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Besleyici Serum
Aradığın
Fiyatı Gör

İçerisindeki 12 farklı bitkinin özü sayesinde saçı kökten uca kadar besleyerek güçlenmesini sağlayan serum, bu sayede kırılmaların ve dökülmelerin önüne geçiyor. Formülündeki keratinle saç diplerine etki ederek hasar görmüş kökleri onarıyor. Düzenli kullanımlarda dökülen saçları geri kazanmanıza yardımcı oluyor. Son olarak saçın uzama hızını arttıran bu ürünün kepek gibi saç derisi hastalıklarını engellemede de oldukça başarılı olduğunu belirtelim.

2. Love Beauty and Planet

Hindistan cevizi yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Love Beauty
Hindistan Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yoğun Hindistan cevizi içeriği sayesinde saçı etkin bir şekilde besleyerek güçlendiren bakım kremi, ilk kullanımdan itibaren daha güzel saçlara sahip olmanızı destekliyor. Vegan içeriği olması sayesinde daha sağlıklı saçlara sahip olacağınız Love Beauty and Planet, cansız ve hasar görmüş saçlar için idealdir. Ek olarak bu ürünün saçlarınızın daha güçlü ve hacimli görünmesini sağlayacağını belirtelim.

3. Herbal Science Boom Butter

Hindistan cevizi yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Herbal Science
Hindistan Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

7 farklı yağ içeren formülü sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılayan Herbal Science, saç kırılmalarını ve dökülmelerini önlemeye yardımcı oluyor. Kepek ve ölü deri oluşumunu en aza indiren bakım yağı aynı zamanda saçı dış etkenlere karşı koruyor. Son olarak bu bakım yağının saç uzama hızını arttırdığını da belirtelim.

4. Bioblas Botanic Oils

Hindistan cevizi yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioblas
Hindistan Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

İçeriğindeki yoğun Hindistan cevizi sayesinde saçı besleyen Bioblas şampuan, yıpranmış saçların hızlı bir şekilde onarılmasına yardımcı oluyor. Saç dökülmesine karşı günlük olarak kullandığınızda kısa süre içerisinde etkisini gösteren ürün, paraben ve ftalat gibi maddeleri içermiyor. Ek olarak bu şampuanı parlaklığını yitirmiş ve cansız saçlara sahip okurlarımıza öneriyoruz.

5. Head and Shoulders Supreme Nem

Hindistan cevizi yağı içeren ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Head and Shoulders
Hindistan Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

Argan ve Hindistan cevizi yağı içeren formülü sayesinde saçı kökten uca kadar besleyen Head and Shoulders, düzenli kullanımlarda kepeği tamamen ortadan kaldırıyor. Saç derisine nazik bir şekilde bakım yaparak yumuşamasını ve güçlenmesini sağlayan şampuan, bu sayede kırılmaların önüne geçiyor. Ayrıca bu ürünün dermatolojik olarak test edildiğini belirtelim.


Hindistan cevizi yağı içeren en iyi ürün hangileri?

İçeriğinde hindistan cevizi yağı bulunan en iyi saç bakım ürünleri arasında: Diamond Hair, Love Beauty and Planet, Herbal Science, Bioblas ve Head and Shoulders gibi kaliteli markaların ürünleri fazlasıyla seviliyor.

Hindistan cevizi yağının faydaları neler?

Hindistan cevizi yağının faydaları: saç derisini arındırır, saç köklerini güçlendirir, saç tellerini kalınlaştırır, saç yağını dengeler, saçları temizler, saçlara canlılık ve parlaklık kazandırır, kuruluk hissini engeller, saç kabarmasını önler, bukleleri düzleştirir ve güneşten korur.

Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır?

Banyo esnasında veya diğer zamanlarda saçlarınızı hafif nemlendirdikten sonra bir miktar Hindistan cevizi yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. Sonra bone yardımı ile saçlarınızı kapatın ve 1-2 saat kadar bekletin (ne kadar uzun süre kalırsa, etkisi o kadar daha fazla olur). Daha sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayarak durulayın.

Hindistan cevizi yağı kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Marketlerde, saç bakım ürünlerinin satıldığı yerlerde veya internet sitelerinde Hindistan cevizi yağı içerikli çok sayıda ürün bulunmaktadır. Şampuan, maske vs. ancak saç bakım uzmanlarına göre bu tip ürünleri kullanmaktansa yağı direkt olarak saçlara uygulamak daha yararlıdır. En nihayetinde satın alınan ürünlerin içerisinde koruyucu maddelerle birlikte kimyasal diğer maddeler de bulunmaktadır bu da saçlara bir yandan yarar sağlarken öte yandan saç sağlığının yok olmasına neden olmaktadır.

Hindistancevizi yağı ile saçlara bakım yaparken de dikkat edilmesi gereken en önemli konu, aşırıya kaçmamaktır. Özellikle yağlı saçlarda az miktarda kullanmak önemlidir. Çünkü saçların fazla yağlanması da bazı problemlere neden olmaktadır bu yüzden doğru ve düzeyinde Hindistan cevizi yağı kullanmak en sağlıklı sonuçları elde etmeye yardımcı olacaktır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.