Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Bu içeriğimizde, hindistan cevizi yağının kullanım alanlarından  bahsedeceğiz. İşte hindistan cevizi hakkında bilinmesi gerekenler.
Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Doğal beslenme, temiz yaşam, uzun ömür meraklıları olarak her besinin, ürünün en doğalını, en faydalısını bulup tüketmek, kullanmak istiyoruz. İşte hal böyle olunca da “gezegenin en sağlıklı ve en çok yönlü yağı” olarak tanımlanan hindistan cevizi yağını da daha yakından tanıyalım.

En İyi Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Listesi

SıraFaydasıEtkiUygulama
1Cildi NemlendirirCildi NemlendirirMasaj
2Saç ve Saç Köklerine İyi GelirSaçları KorurOvalayarak
3Tırnak Eti Bakımını İyi GelirYumuşatırSürme
4Vücudu NemlendirirCildi NemlendirirMasaj
5Çatlaklara İyi Gelirİzleri Yok EderMasaj
6Çatlamış Dudaklara İyi GelirNemlendirirSürme
7Makyaj TemizlerÇıkarma Etkisi YüksekSürme
8Kurumuş Ciltlere UygulanabilirCildi RahatlatırMasaj
9Peeling İçin KullanılabilirPeelingMasaj
10Çatlamış Topuklara İyi GelirYumuşatırSürme

Hindistan Cevizi Yağının 10 Faydası

İşte hindistan cevizi yağının faydaları..

1. Cildi Nemlendirir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Tamamen doğal yolla cildimizi nemlendirmek, aynı zamanda korumak için, hindistan cevizi yağını vücudumuzun her bölgesinde kullanabiliyoruz. E vitamini yönünden çok zengin bir yağ hindistan cevizi yağı. Aynı zamanda da cilt tarafından çok kolayca emilebilen ve hafif bir yapıya sahip. Özellikle de hassas ciltler için harika bir nemlendirici. Hassas ciltler için çok iyi bir nemlendirici diyoruz, çünkü hassas ciltlerin, özellikle ürün seçimi yaparken, içerisinde renklendirici, koruyucu cilde böyle anında reaksiyon gösterebilecek kimyasallar olmaması gerekir. Hindistan cevizi yağında bu kimyasalların hiçbir tanesi olmadığı için hassas ciltler için çok çok uygun bir nemlendirici.

2. Saç ve Saç Köklerine İyi Gelir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağının içerisindeki asitler saç köklerini beslediği gibi, aynı zamanda saçınızdaki kırıklara karşı da koruyucu bir tabaka görevi görür. İsterseniz, komple saçınıza hindistan cevizini uygulayıp streç bir filmle sararak da bekleterek bakım yapabilirsiniz.

İsterseniz de elinize çok az miktarda alıp, zaten oda sıcaklığında eriyeceği için, elinizde böyle hafifçe ovalayarak, saç uçlarınıza ve saçınızın boy kısımlarına da hem parlaklık katmak, elektriklenmesini önlemek aynı zamanda da kırıklarınızı onarmak için uygulayabilirsiniz.

3. Tırnak Eti Bakımını İyi Gelir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Başka bir kullanım alanı, tırnak eti bakımı. Manikür ve pedikürden önce, tırnak etlerinizi yumuşatmak için, hindistan cevizi yağını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, manikürünüz ve pedikürünüz bittikten sonra da el ve ayaklarınızı nemlendirmek için kullanabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta, manikürünüz pedikürünüz bittikten sonra, tırnaklarınızın yağlı kalmamasına özen gösterin yoksa ojeniz kalıcı olmayacaktır.

4. Vücut Nemlendiricisi Olarak Kullanılabilir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hoş kokusuyla hindistan cevizi yağını vücut nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz. Her banyodan sonra yumuşayan cildinize masaj yoluyla da emdirebilirsiniz, zaten çok ince bir yağ ve vücut tarafından çok kolayca emiliyor.

5. Çatlaklara İyi Gelir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Vücut çatlaklarının giderilmesinde faydalı olan hindistan cevizi yağı aynı zamanda hamilelik çatlakları için de, %100 doğal ve çok güzel bir çatlak kremidir.

6. Çatlamış Dudaklarda Kullanılabilir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Çatlamış ve kurumuş dudaklar için de hindistan cevizi yağı çok güzel bir dudak nemlendiricisidir. Eğer dudaklarınız çok fazla çatlamamışsa, yani kanama noktasına gelmemişse, peeling sonrasında da dudaklarınıza hindistan cevizi yağı uygulayabilirsiniz. Ama eğer dudaklarınız çok fazla çatlamışsa yani kanama noktasındaysa, peeling yapmadan, aklınıza geldikçe hindistan cevizi yağını dudaklarınıza sürekli uygulayın.

7. Makyaj Temizleyicisi Olarak Kullanılabilir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağını, makyaj temizleyici olarak da kullanabilirsiniz. Özellikle göz makyajını ve dudak makyajını çıkartmada oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Kullanımı da çok kolay, bir makyaj pamuğuna, biraz hindistan cevizi yağı alıp; göz, dudak makyajınızı çok pratik bir şekilde çıkarabilirsiniz.

8. Kurumuş Ciltlere Uygulanabilir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Güneş sonrasında gerginleşmiş ve kurumuş cildi rahatlatmanın en kolay yöntemlerinden biri, hindistan cevizi yağı uygulamaktır. Eğer güneş öncesinde de kullanırsanız bronzlaştırıcı etkisi olduğunu da hatırlatmak isterim. Aynı zamanda hindistan cevizi yağı cildi besleyerek canlılık kazandırır, hindistan cevizi yağı ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız Hindistan Cevizi Yağının Faydaları içeriğimize göz atmalısınız.

9. Peeling İçin Kullanılabilir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Hindistan cevizi yağı, evde çok pratik bir şekilde el, ayak ve vücut peelingi yapabilmenize olanak sağlayan çok pratik bir yağ. İçerisine yalnızca esmer şeker ya da deniz tuzu karıştırmanız yeterli. Hindistan cevizi yağını, aynı zamanda, çıkarılması zor makyajlarınız için de kullanabilirsiniz. Burada pamuk kullanmayacaksınız, sadece elinizle, elinize aldığınız hindistan cevizi yağını, tüm cildinize masaj yaparak cildinizdeki tüm makyajı akıtabilirsiniz.

10. Çatlamış Topuklara İyi Gelir

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Çatlamış topuklarınızı tedavi etmek için de kullanabilirsiniz. Gece yatmadan önce, hindistan cevizi yağını topuklarınıza sürüp, üzerine bir çorap giyin ve o şekilde uyuyun. Sabah kalktığınızda topuklarınızın yumuşacık olduğunu göreceksiniz.

En İyi Hindistan Cevizi Yağı Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Wefood150 ml10/9.9
2Arifoğlu200 ml10/9.7
3Bayvital1000 ml10/9.8
4The LifeCo337 gr10/9.6
5Güzel Ada Gıda150 ml10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Hindistan Cevizi
Yağı Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Hindistan Cevizi Yağı Tavsiyesi

İşte cilde iyi gelen hindistan cevizi yağı markaları:

1. Wefood Organik Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Wefood Hindistan
Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim150 ml

En çok satan hindistan cevizi yağı Wefood Organik, kullanıcılarından tam not almayı başarıyor. 150 ml olarak satışa sunulan ürün, kokusu ve tadıyla adından söz ettirmeyi başarıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Ufak bir şey ancak çok iyi. Kokusu mükemmel. M** Ç**

👤 Kahveyle birlikte kullanıyorum gayet güzel. M** Ş**

2. Arifoğlu Organik Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Arifoğlu Hindistan
Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim200 ml

Vücut losyonu olarak ta kullanabileceğiniz Arifoğlu organik hindistan cevizi yağı, hamilelik dönemlerinde cilt çatlamalarının önüne geçiyor. Kullanıcıları tarafından sıkça tavsiye edilen ürün, bizce en iyilerden bir tanesi.

Kullanıcı Yorumu

👤 Kullanıyorum ve çok memnunum, herkese öneririm. N** L**

👤 Hamilelik dönemim için kullanıyorum üçüncü siparişim çok güzel gerçekten. G** O**

3. Bayvital Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Bayvital Hindistan
Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim1000 ml

Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı istiyorsanız Bayvital tam size göre. 1 lt olarak satışa sunulan ürün, tadı ve kokusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Çok satanlar arasında yer alan ürün, içerisinde katkı maddesi ve koruyucu içermiyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Ürünün lezzeti bildiğiniz hindistan cevizi , yerken kendinizi kaptırıp çok kaşıklamayın. Recep A**

👤 Harika bir kokusu var. Orijinal soğuk sıkım. Tadı ve aromasıda çok hoş. Ben çok memnun kaldım. O** S**

4. The LifeCo Organik Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
The Lifeco Hindistan
Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim337 gr

En iyi hindistan cevizi yağları arasında yer alan The LifeCo, hem vücut losyonu hem gıda olarak kullanılabiliyor. 337 gr olarak satışa sunulan ürün, içerisinde glüten içermiyor. Bu sayede sıkça tercih edilen hindistan cevizi yağı, kullanıcılarından olumlu yorumlar alıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 En iyi hindistan cevizi yağı. Kokusu, tadı harika. A** Ö**

👤 Organik bir ürün, gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. M** K**

5. Güzel Ada Gıda Organik Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Amazon
Fiyatını Gör
Güzel Gıda Hindistan
Cevizi Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör
Özellikler
Hacim150 ml

Filipinlerden gelen hindistan cevizleriyle yapılan yağ, kullananlar tarafından sıkça tavsiye ediliyor. Uygun fiyatıyla listemizdeki yerini alan Güzel Ada hindistan cevizi, aromasıyla adını duyurmayı başarıyor.

Kullanıcı Yorumu

👤 Kokusunu çok beğendim. İnanılmaz güzel kokuyor. D** M**

👤 Çok lezzetli ve sağlam. S** T**

Hindistan Cevizi Yağı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Hindistan cevizi yağı kullanımı nasıl olmalıdır?

Hindistan cevizi yağı cilt üzerine haricen kullanıma uygun bir bitkisel yağdır. Cildin güzelleşmesi ve bölgesel ağrılar için faydalı olan hindistan cevizi yağını cildinizin üzerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağını satın alırken nelere dikkat edilmeli?

Burada dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, oda sıcaklığında katı olan, özellikle organik olan hindistan cevizi yağlarını tercih etmenizi öneririz. İçerisinde inceltici katkı yağları olmayanları tercih ederseniz, hem vücudunuz için hem de saçınız için en doğrusunu seçmiş olursunuz.

Hindistan cevizi yağı cilde nasıl uygulanır?

Hindistan cevizini bir cezve içerisinde kaynatın ve ılıyana kadar bekletin. Beklettiğiniz hindistan cevizi yağını cilt üzerine masaj yaparak uygulayın. Maske uygulaması gibi cilt üzerine hindistan cevizi yağını yaydıktan sonra 1 saat kadar bekletin. Cildiniz hindistan cevizi yağını iyice emdikten sonra durulayın.

Hindistan cevizi yağı nerede muhafaza edilir?

Hindistan cevizi yağı taze kalması için buzdolabında muhafaza edilmelidir. Hindistan cevizi yağı buzdolabında katılaşabilir ancak bu durum bozulduğu anlamına gelmez. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında tekrar sıvılaşacaktır.

Hindistan cevizi yağı nerelerde kullanılır?

Cildin nemlendirilmesi, akne ve sivilce oluşumu gibi alanlarda sıklıkla kullanılan hindistan cevizi yağı bazı bölgesel ağrıların tedavisinde de kullanılmaktadır.

Hindistan cevizi yağı yağ yakar mı?

Hindistan cevizi yağı iştah azaltıcı etki yapmaktadır. Bu sayede kilo vermede etkili olabilir. Ayrıca hindistan cevizi yağı, yağ yakımında da etkili olduğu biliniyor.

Hindistan cevizi yağı yenir mi?

Hindistan cevizi yağı yenilebilir bir bitkisel yağ olup pastane ürünlerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Kilo alıp vermede sorun yaşayanlar için hindistan cevizi yağı tüketimi oldukça etkilidir.

Hindistan cevizi yağının orijinal olduğu nasıl anlaşılır?

Hindistan cevizi yağının orijinal olup olmadığını anlamak için 22 derece sıcaklıkta katı veya sıvı olma durumuna bakılır. Eğer hindistan cevizi 22 derece sıcaklığın altında katı ise orijinaldir. Ayrıca hindistan cevizi kokusu almanız ve ürünün yumuşak formda olması önemlidir.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.