Türkiye'nin Heyecan Uyandıran 17 Kış Kamp Yeri

Macera seviyorsanız eğer sizin için kışın gidebileceğiniz en iyi kış kamp rotalarını liste haline getirdik. İşte o yerler...
Türkiye'nin Heyecan Uyandıran 17 Kış Kamp Yeri

Kamp yapmak sadece yaz aylarına özgü bir aktivite değil. Gerekli önlemleri alındığı taktirde kış aylarında da doğayla iç içe güzel bir kamp gerçekleştirebilirsiniz. Tabi kışın kamp yaparken belli başlı hususları da göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bu hususlara dikkat ettiğiniz takdirde sorunsuz ve keyifli bir şekilde kış kampı yapabilirsiniz.

''Kış kampı nerede yapılır?'' diye merak edenler için hazırladığımız bu içeriğimiz Türkiye'nin en iyi kış kampı alanlarından bir lise içeriyor. Sizde kar, kış demeden kamp yapmayı seviyorsanız listemizdeki rotalara göz atabilirsiniz.

Kış Kamp Alanları Listesi

SıraKamp AlanıBölgeKamp Türü
1AladağlarNiğdeÇadır
2Erciyes DağıKayseriÇadır
3Ilgaz Dağı Milli ParkıKastamonuÇadır
4Kaz DağıBalıkesirÇadır
5UludağBursaÇadır
6KapadokyaNevşehirÇadır/Karavan
7Yenice Kent OrmanıKarabükÇadır
8Yedigöller Milli ParkıBoluÇadır/Karavan
9Davraz DağıIspartaÇadır
10BozdağİzmirÇadır
11SaklıkentAntalyaÇadır
12Cehennem ŞelaleleriKırklareliÇadır
13Murat DağıUşakÇadır
14Işık DağıAnkaraÇadır
15Sülüklü Göl KampBoluÇadır
16Kızlar SivrisiAntalyaÇadır
17ZiganaGümüşhaneÇadır

Kış Kampı Yapılacak En İyi 17 Yer

İşte Karlar altında kış kampı yapacağınız en iyi yerler...

1. Aladağlar Milli Parkı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Hiç şüphesiz kış kampı denildiği zaman akla gelen yerlerden bir Niğde’de bulunan Aladağlar Milli Parkı’dır. Burası her yıl yaklaşık 9 ay beyaz örtüyle kaplı olduğundan dolayı kış kampını sevenlerin Türkiye'de en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Yazları bile oldukça serin bir havası ve karlı bölgeleri olan bu kamp alanı, tamamen doğayla baş başa olabileceğiniz bir yer. Dağa çıkış zorlu hava koşullarından dolayı riskli olsa da arazi araçlarıyla sorunsuz bir şekilde ulaşabileceğiniz bu kamp alanı, dağcılarında sık sık uğradığı yerler arasında bulunuyor.

Adres51660 Demirkazık/Çamardı/Niğde

Yorumlar

👤 Dağcılık faaliyetleri için tam bir merkez. Her tür tırmanış için zirve koşullarına sahip. Ayrıca belirli kamp alanlarına sahip. Az sayıda su temin edeceğiniz alan var, dağcı çantası taşıma için katır hizmeti var.

👤 Burası böyleyse cennet nasıl acaba. Suyu, havası, doğası vs vs vs. Tek kelimeyle muhteşem. Anlatmaya gerek yok. Gidip görmek lazım.

2. Erciyes Dağı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Genellikle kayak merkeziyle adını sıkça duyduğumuz Erciyes Dağı, kış kampı içinde en uygun yerler arasında bulunuyor. Hem dağcıların hem de çadır kampını sevenlerin ilgi gösterdiği Erciyes Dağı'nda arabayla belli bir noktaya kadar gidilebiliyor. Kamp yapılacak yere ulaşabilmek için 4 saatlik bir yol yüründüğünden dolayı yanınıza bütün malzemelerinizi eksiksiz almanız gerekiyor.

AdresErciyes Dağı, Yukarı, 38210 Hacılar/Kayseri

Yorumlar

👤 Temiz hava ve kış mevsimi etkinlikleri için mutlaka ziyaret etmelisiniz.

👤 Erciyes dağı temiz havası ve kış sporları için olduğu kadar astro-fotoğrafçılık için de en güzel yerlerden birisidir

3. Ilgaz Dağı Milli Parkı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek dağı olarak bilinen Ilgaz Dağı, kışın kamp yapmayı sevenlerin tercih ettiği rotalar arasında yer alıyor. Sarıçam, karaçam ve göknar ağaçlarının altında bembeyaz karla kaplanmış mis gibi temiz havada kamp yapmanın yanı sıra dağa tırmanmanın da oldukça yaygın olduğu Ilgaz Dağı, kayak merkezine de sahip olduğundan dolayı kış etkinlikleri için ülkemizde çok fazla tercih ediliyor.

Adres37210 Bostan Köyü/Kastamonu Merkez/Kastamonu Merkez/Kastamonu

Yorumlar

👤 Oksijeni damarlarınızda hissetmek için harika bir yer. Sadece kışın değil yazında uğrayabileceğiniz doğal bir güzellik.

👤 Yollar tertemiz çalışanlar sevecen ve ilgili, güzel bir gündü.

4. Kaz Dağı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Oksijen bakımından oldukça zengin olan ve bünyesinde birbirinden farklı doğal güzellikler barındıran Kaz Dağları, Balıkesir ve Çanakkale arasında bulunuyor. Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe sahip olan bu dağ, kış kampı içinde tercih ediliyor. Rehbersiz kamp kurmanın yasak olduğu Kaz Dağları'nda rehber ücreti ve giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Bu durum kampçıların canını sıksa da Kaz Dağları'nın eşsiz güzelliklerini yaşamak isteyenler tekrar tekrar gidiyor.

AdresPınarbaşı, 10302 Edremit/Balıkesir

Yorumlar

👤 Çok güzel doğası var anlatılmaz görmek lazım.

👤 Yazı ayrı kışı ayrı güzel. hep böyle kalması dileğiyle.

5. Uludağ

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Kış denildiğinde herkesin aklına gelen ilk yer Uludağ oluyor. Kayak sporları ve kış kampları için vazgeçilmez bir adres olan Uludağ, İstanbul'a yakın olduğundan dolayı hafta sonları kaçamağı için uygun yerler arasında bulunuyor. Kayak pistlerinin etrafındaki korunaklı alanlar ve Sobra, Kadı, Kirazlı ve Sarılalan bölgeleri dağda güvenli kamp yapmak için uygun yerler arasında bulunuyor. Hem teleferik hem de araçla ulaşım sağlayabileceğiniz Uludağ, kolay ulaşımıyla da kampçıları memnun ediyor.

AdresUludağ, Soğukpınar, 16450 Osmangazi/Bursa

Yorumlar

👤 Karı yumuşak havası mis ulaşımı Marmara ve Ege bölgesi için kolay bir doğal milli park.

👤 Türkiye'deki sayılı doğa harikası yerlerden birisi, gezecek bir yer arıyorsanız mutlaka gidip görün derim

6. Kapadokya

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Yaz kış demeden hem yerli hem de yabancı turistlerin göz bebeği olan Kapadokya, kış kampı için de Türkiye'deki en ideal yerler arasında bulunuyor. Masalsı görüntüler sunan peribacaları eşliğinde unutulmaz bir kamp sunan Kapadokya, güneşin doğmasıyla birlikte gökyüzünde rengarenk balonlarla farklı bir deneyim yaşatıyor. Diğer kış kamplarından biraz farklı bir deneyim yaşatan Kapadokya, oldukça kolay bir ulaşım sunuyor.

AdresKapadokya, Nevşehir

Yorumlar

👤 İnsan kendisini bir rüyanın içinde gibi hissediyor.

👤 Görülmeye değer bir güzelliğe sahip.

7. Yenice Kent Ormanı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Karabük'te kamp yapılacak en güzel yerler arasında bulunan Yenice Kent Ormanı, kış kampı yapmak isteyenler için eşsiz bir doğa sunuyor. Kamp için özel bir alana sahip olan Yenice Ormanları, bu sayede elektrik, WC ve duş yeri gibi ihtiyaçların kolay giderileceği alanlar sunuyor. Oldukça konforlu bir kamp alanına sahip olan Yenice Ormanları, yaz kış kampçıların tercih ettiği bölge oluyor.

Adres78700 Saray/Yenice/Karabük

Yorumlar

👤 Şeker kanyonun başındaki işletmede 1 gece kamp kurduk. Mevsim itibariyle çok yağışlı olduğu için bizden başka kimse yoktu. Kamp alanı geniş , dere kenarında masalar var. Ateş yakma alanları belirlenmiş. Aydınlatma isterseniz temin ediyorlar. Bulaşık yıkama yerleri , çeşmesi mevcut. Tuvaletleri temiz.

👤 Kamp veya piknik yapmak için harika bir alan. Enfes bir manzarası var. Kamp yeri çok iyi düzenlenmiş.

8. Yedigöller Milli Parkı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Kamp denildiğinde akla gelen yerler arasında olan Yedigöller, çadırlı karavanlı her türlü kamp için uygun bir alan. Hem yaz sezonunda hem de dış sezonunda kampçıların akın akın gittiği Yedigöller, eşsiz göl manzaralarıyla giden herkesi büyülüyor. Özellikle kar yağdığında ayrı bir zevk veren Yedigöller'de kar üstünde sucuk ekmek yemek kış kampının olmazsa olmazları arasında bulunuyor. Ulaşım olarak da oldukça kolay bir yerde olan ve İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlere yakınlığıyla dikkat çeken Yedigöller, kamp alanlarıyla güvenli bir bölge sunuyor.

AdresMerkez, Yedigöller, 14030 Bağışlar/Merkez/Bolu

Yorumlar

👤 Kamp yapmak için ideal bir yer. Ancak tatillerde ve hafta s onları kalabalık bir yer olduğunu direk göreceksiniz. İmkanınız varsa hafta içi gidin, böylece doğa güzelliğinin farkına daha iyi varırsınız.

👤 Çok güzel bir doğası var görülmeli.

9. Davraz Dağı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Heyecanın adresi Isparta’da bulunan Davraz Dağı tam macera severlere göre. Dağda çığ riski yok denecek kadar az olması, burayı kış kampçılığı için güvenli kılıyor. Uygun ekipmanlarla gittiğinizde oldukça keyifli bir kamp deneyimi yaşayacağınız Davraz Dağı, dağcılar içinde vazgeçilmez rotalar arasında bulunuyor. Kayak merkezine sahip olduğundan dolayı kış sporları için çok fazla tercih edilen Davraz Dağı, bu sebeple kolay bir ulaşıma sahip.

AdresDavraz Dağı, 32000 Çobanisa/Isparta Merkez/Isparta

Yorumlar

👤 Muhteşem bir yer. Her gün başka bir güzellik görürsün. Zirve yolculuğu sevenlere bu imkan da var.

👤 Kış günlerinde bir defa denenmeli.

10. Bozdağ

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Trekking, yamaç paraşütü, kamp gibi birçok aktivite için uygun olan Bozdağ, Ege'nin Uludağ'ı olarak anılıyor. Kış kampı için nereye gidilir diye düşünenlere önerebileceğimiz Bozdağ, kayak yapmayı sevenler için de kayak merkezi sunuyor.

AdresBoz Dağ, Bozdağ, 35750 Ödemiş/İzmir

Yorumlar

👤 Ödemiş'ten Salihli'ye giderken tırmanılan dağın havası müthiş.

👤 Harika bir doğa gitmeye deyer.

11. Saklıkent

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Dört mevsimi bir arada yaşayabileceğiniz düşler diyarı olan Saklıkent, Antalya'da bulunuyor. 4 ay boyunca kış kampına elverişli olan Saklıkent, doğasıyla giden herkesi büyülüyor. Oldukça kolay bir ulaşıma sahip olan Saklıkent, Antalya şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

AdresGüzle, 07070 Korkuteli/Antalya

Yorumlar

👤 Manzara ve eğlence için çok iyi bir yer, hem temiz hem de görüntüsü iyi.

👤 Antalya da güneşin denizle buluştuğu bir nokta da ayrıca kar manzarası görmek isteyen doğa tutkunları için ideal bir yer . Bir an da kar yağan bir ortamdan sisler arasın da yolculuk yaparak denize ulaşabilirsiniz. Masal gibi

12. Cehennem Şelaleleri

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Kırklareli il sınırları içerisinde yer alan Cehennem Şelaleleri, İstanbul'a yakın olduğu için kamp yapanların beğenisini topluyor. Kış ve yaz aylarının vazgeçilmezi olan bu doğa harikası gizlenmiş bir vaha misali kış kampı yapmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor. Şehrin gürültüsünden uzak, bembeyaz kar altında ve sessizlik içinde huzur verecek olan Cehennem Şelalesi, yılın her dönemi görülmeye değer yerler arasında bulunuyor.

AdresKızılağaç Köyü Yolu, 39400 Kızılağaç/Vize/Kırklareli

Yorumlar

👤 Yol olarak bakıma ihtiyacı var, suyun akışı doğallığı birde kamp attın mı tüm yorgunluğun gider...

👤 Kesinlikle kamp yapmak için güzel bir yer.

13. Murat Dağı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Termal kaplıcalar yönünden oldukça zengin olan Murat Dağı, hem doğasıyla hem de şifalı suyuyla insana huzur veriyor. Kış kampı için oldukça uygun olan Murat Dağı'nda Ocak ayından Mayıs ayına kadar kar bulunuyor. Buz gibi bir havada keyifli kamp yaparken aynı zamanda sıcak kaplıcalarda iç ısıtmak için gidebileceğiniz Murat Dağı, özel kamp alanıyla da güvenli bir kamp deneyimi yaşatıyor.

AdresMurat Dağı, 64502 Uğurluca/Gediz/Uşak

Yorumlar

👤 Vazgeçilmez bir doğa harikası mükemmel.

👤 Yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzel.

14. Işık Dağı

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Kızılcahamam'da bulunan Işık Dağı, Başkent'e olan yakınlığından dolayı birçok kampçı ve dağcının gitmeyi sevdiği rotalar arasında bulunuyor. Özellikle kış kampı için harika bir doğaya sahip olan Işık Dağı, bünyesinde barındırdığı gölle de harika manzaralar sunuyor. Ulaşım olarak oldukça kolay bir noktada yer alan ve kamp alnına araçla gidilebilen bu dağ, görülmeye değer bir güzellik sunuyor.

AdresIşık Dağı, Yağcıhüseyin, 06890 Kızılcahamam/Ankara

Yorumlar

👤 Çok hoş doğada olmanın huzurunu iliklerinize kadar hissedebilirsiniz

👤 Burada 2 gece kamp yaptım, bu zamana kadar yaptığım en keyifli kamplardan biriydi. Ankara'ya yakın olması ve tamamen doğal bir kamp alanı olması çok büyük avantaj. Ankarada yaşıyorsanız ve bir kaç gün kaçayım diyorsanız bence gidilebilecek en iyi yerlerden biri.

15. Sülüklü Göl

Kış Kampı Yapılacak Yerler

''Kış kampı için nereye gidilir?'' diye soranlara önerebileceğimiz bir başka rota da Sülüklü Göl. Bolu sınırları içinde bulunan Mudurnu Sülüklü Göl yaz kış fark etmez sunduğu güzel manzaralar, temiz havası ile doğa severler için muhteşem bir bölge. Kışın göl kenarında kuracağınız kamp ile kendinizi iyi hissedeceksiniz bu alan, şehrin stresinden uzaklaşmak için tercih edilmesi gereken rotalardan biri.

AdresSülüklü Göl Yolu, 14800 Avdullar/Mudurnu/Bolu

Yorumlar

👤 Öncelikle bu yerde kamp yapmayı düşünen arkadaşlar için eksiği olmayan kamp çantası şart. Neden diye soracak olursanız kamp alanı olarak geçmesine rağmen Wc hariç hiçbir olanağı yok

👤 Sülüklü göl kamp için ideal bir yer.

16. Kızlar Sivrisi

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Yılda 5 ay boyunca karın olduğu Kızlar Sivrisi, Antalya Elmalı'da yer alıyor. Karasal iklime sahip olduğundan dolayı oldukça soğuk bir alan olan Kızlar Sivrisi'nde kış kampı yapmak için oldukça iyi ekipmanlara sahip olmanız gerekiyor. Özel kamp alanına sahip olan Kızlar Sivrisi'nde çadır kurabileceğiniz gibi ayı zamanda kamp evleri de sunuluyor.

AdresBüyüksöğle, 07700 Elmalı/Antalya

Yorumlar

👤 Çok güzel bir doğası var.

👤 Kamp yapmak isteyenlerin kesinlikle deneyimlemesi gereken yerler arasında bulunuyor.

17. Zigana

Kış Kampı Yapılacak Yerler

Türkiye'de kış kampı yapmak için en uygun yerler arasında bulunan Zigana, Gümüşhane'de yer alıyor. Kayak tesislerine sahip olan Zigana'da tesis etraflarına kolayca kamp kurabilme ve güvenli kamp yapma imkanı sunuyor. Karla kaplı doğasıyla ve bol oksijeniyle bütün stresinizi atıp yerine huzur dolacağınız Zigana, dağcıların da tercih ettiği rotalar arasında bulunuyor.

AdresZigana, 29802 Zigana/Torul/Gümüşhane

Yorumlar

👤 Çok güzel bir doğaya sahip. Tamamen doğal bir ortamda kamp yapma imkanı sunuyor.

👤 Kamp severlerin kesinlikle deneyimlemesi gereken bir rota. Çok güzel huzur verici.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'a Yakın Kamp AlanlarıKaravanla Seyahat Yapmanın Püf Noktaları
Kamp Yaparken Dikkat Edileceklerİstanbul'da Kamp Yerleri
Türkiye'deki Kamp YerleriKamp Sandalyeleri
Kamp LambalarıAraç Üstü Çadır Modelleri
En İyi Kamp BuzluklarıKamp Masaları
Uyku Tulumu ModelleriEn İyi Kamp Çadırları

Kış kampı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Kış kampı yaparken dikkat etmeniz gerekenler arasında; uygun kıyafetler seçmek, doğru uyku tulumu seçmek, sağlam çadıra sahip olmak, çadırı uygun yere kurmak, kamp ateşini çadıra yakın kurmamak ve yiyecekleri donmaktan korumak Kış kampının sorunsuz geçmesi için uygulanması gereken noktalardır.

Kış kampı için nereye gidilir?

Kış kampı için tercih edebileceğiniz yerler arasında; Aladağlar Milli Parkı, Erciyes Dağı, Ilgaz Dağı Milli Parkı, Kaz Dağı, Uludağ, Kapadokya, Yenice Kent Ormanı, Yedigöller Milli Parkı, Davraz Dağı, Bozdağ, Saklıkent, Cehennem Şelaleleri, Murat Dağı, Işık Dağı, Sülüklü Göl Kamp, Kızlar Sivrisi ve Zigana kar altında kamp yapabileceğiniz en iyi yerlerdir.

Kışın kamp olur mu?

Kaliteli ve hava şartlarına göre uygun malzemeler sağlandığı sürece kışın yapılan kampta tıpkı yaz kampı gibi keyifli olacaktır.

Türkiye'de kamp nerede yapılır?

Türkiye'de kamp yapılacak yerler arasında; Yedigöller Milli Parkı, Kelebekler Vadisi, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı, Çubucak Orman Kampı, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Kabak Koyu, Köprülü Kanyon Milli Parkı, Karagöl-Sahara Milli Parkı, Aladağlar Milli Parkı, Gökçetepe Tabiat Parkı, Kömür Limanı, Borçka Karagöl Tabiat Parkı, Erikli Şelale Kamp Alani, Gito Yaylası ve Yenice Kent Ormanı Türkiye'deki en iyi kamp alanlarıdır.

Kış kampında nasıl giyinmeli?

Kış ve dağlık havada kıyafet seçiminiz hayati önem taşıyor. Kışlık mont ve ayakkabılar sadece yeterli değil. Çoraptan eldivene kadar, giyinmek için yanınıza alabileceğiniz her şey suya dayanıklı, ısıyı tutan ve çabuk kuruma özelliğinin olması gerekiyor. İyi ve termal içlik hem içinizi ısıtacak, hem de sizi kat kat giyinmekten kurtaracaktır.

Doğru uyku tulumu nasıl seçilir?

Kamp yapacağınız yerin ısı sıcaklığını dikkate alarak uyku tulumu seçmeniz gerekiyor. Tulumun hangi malzemeden yapıldığına, su geçirgenliğine ve altına seçeceğiniz matın kalınlığına dikkat etmeniz gerekiyor. Doğru uyku tulumu seçildiğinde -20 derecede bile üşümeden uyumanız mümkündür.

Kış kampında çadır nasıl kurulur?

Kış şartlarında kamp yapmak istiyorsanız eğer, çadır kurarken bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Çadırınızı tepelere, çığ düşme olasılığı yüksek olan yerlere kurmaktan kaçının. Rüzgarın fazla estiği yerlere değil de, sakin çevresine göre daha esintinin az olduğu yerlere kurun. Çadırı kurmadan önce zemini ezin ve karı sertleştirin. Sonra çadırınızı yöntemlerine uygun olarak kurabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.