Her Role Giren Güleç Adam Robin Williams'ın Bilinmeyenleri...

2014 yılında intihar ederek aramızdan ayrılan Robin Williams'ın müthiş bir şekilde canlandırdığı karakterler sonsuza dek yaşayacak. İşte Robin Williams hakkında bilmedikleriniz...
Her Role Giren Güleç Adam Robin Williams'ın Bilinmeyenleri...

Başrolde Robin Williams varsa, o film izlemeye değerdir. Bu film güzel midir diye sorgulayan olmaz. Kim oynuyor sorusunun cevabı oysa, o film izlenir. Hangi türde olursa olsun…

Hem çok iyi bir komedyen hem de harika bir karakter oyuncusu olan Williams’ın gülüşü herkesin hafızasında farklı bir yerde durur. Aynı zamanda dram filmlerinde hayat verdiği karakterlerin isimleri, sözleri ve yaptıklarıyla da hafızamızda yer etmiştir. Hangimiz unutabiliriz ki John Keating'in öğretmenliğini... O, her şeyin, her rolün üstesinden gelmiştir. İşte bunu gösteren bazı filmler ve canlandırdığı roller...

robinwilliams.gif

insomnia = katil

p.adams - good will hunting = doktor

mr. doubtfire = kadın

dead poets society - world greatest dad = öğretmen

man of the year = başkan

license to bad = rahip

one our photo = sapık

the birdcage = eşcinsel

ve daha birçok örneği…

Robin Williams, 21 Temmuz 1951’de Chicago’da doğmuştur.

robinwilliams-003.jpg


Williams, oyunculuk sevdası için Siyasal Bilimler öğrenimini yarıda bırakmış, oyunculuk eğitimi almaya başlamış. İyi ki de öyle yapmış. İzlediğimiz her filminde, mimiklerinin tadını bize vermiş oldu.

robinwilliamsgif-004.gif


Ancak Williams oyunculuk eğitimini de yarım bırakmıştır. Bunun sebebi ise hocalarından aktör John Houseman'ın kendisine öğretilebilecek hiçbir şey kalmadığını söyleyerek okuldan ayrılmasını tavsiye etmesidir.

robinwilliamsgif-005.gif


Williams, eğitimini bıraktıktan sonra hemen filmlerde rol almaya başlamadı. Öncelikle gece kulüplerinde gösteriler yaparak çalışma hayatına giriş yaptı. 1987'de Günaydın Vietnam filminde canlandırdığı askeri bir radyo muhabiri rolüyle dünya çapında tanınmaya başladı.

robinwilliamsgif.gif


Entertainment Weekly, onu yaşayan en komik adam olarak seçti.

robinwilliamsgif-002.gif


Sadece komedi filmlerinde değil, dram türündeki filmlerde de üstün oyunculuğuyla göz doldurdu.

robinwilliamsgif-006.gif


Kariyeri boyunca Oscar, Emmy, Altın Küre, Grammy ve Sinema Oyuncuları Derneği ödüllerine layık görüldü.

robinwilliamsgif-001.gif


Türkçe’ye Can Dostum olarak çevrilen, orijinal adı Good Will Hunting olan filmde Williams’ın Matt Damon ile olan her sahnesi ayrı ayrı güzeldir.

robinwilliamsgif-003.gif


Ölü Ozanlar Derneği’nde ise canlandırdığı John Keating rolü ile öğrencileri kendisine hayran bırakan, onlara özgürlüğü ve edebiyatı öğreten bir öğretmen olarak hafızalara kazınmıştır.

robinwilliamsgif-008.gif


Aşkın Gücü adlı filminde canlandırdığı karakter ile (orijinal ismi What Dreams May Come) bize gerçek aşkı göstermiş, hep bir eksiğin peşinde koşmamızı sağlamıştır.

robinwilliamsgif-009.gif


Ve tabii ki Insomnia (Uykusuz)…

robinwilliamsgif-010.gif


Jumanji’yi unutmamak gerek…

robinwilliamsgif-011.gif


Williams’ın pek bilinmeyen bir yönü, San Fransisco'da Robert de Niro ile birlikte Rubicon Restaurant adlı mekanı işletmesidir.

robinwilliams-006.jpg


Filmlerinde türlü türlü karakteri başarıyla canlandıran Williams, bisiklet sürmekten, yüzmekten ve ragbi oynamaktan hoşlanıyordu.

robinwilliams-005.jpg


robinwilliams-002.jpg

Özel hayatına gelirsek… Williams'ın ilk eşi Valerie Velardi'den bir, ikinci eşi Marsha Garces Williams'den ise iki çocuğu var.

robinwilliams.jpg


2011 yılından itibaren ise Susan Schneider ile evliydi.

robinwilliams-001.jpg


Sevenlerini üzen haber, bundan tam 3 yıl önce, 11 Ağustos 2014 tarihinde gelmiştir. Williams, Kaliforniya'daki evinde ölü bulunmuş, kendisini asarak intihar ettiği anlaşılmıştır.

robinwilliamsgif-012.gif


Eşi Susan Schneider, Williams'ın parkinson hastalığının ön safhasında olduğunu öğrenince depresyona girdiğini söylemiştir.

robinwilliams-001.gif

Williams’ın naaşı 12 Ağustos'ta yakılmış, külleri San Francisco Körfezi’ne dökülmüştür.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.