Kolay Sindirilebilir En İyi 5 Mide Dostu Kedi Maması Önerisi

Bağırsak hastalıkları, mide problemi ve sindirim bozukluğu yaşayan kediler için özel olarak formüle edilmiş en iyi kedi maması markaları, çeşitleri önerisi
Kolay Sindirilebilir En İyi 5 Mide Dostu Kedi Maması Önerisi

Kedilerde sindirim problemi nedir?

Birçok kedi tıpkı insanlarda olduğu gibi mide rahatsızlıklarından ve sindirim bozukluklarından muzdarip olabilir. Genellikle parazitlerin neden olduğu bu bağırsak hastalıkları şiddetli ishal, karın bölgesinde ağrı, kabızlık, su kaybı, kilo kaybı, ağız kokusu, deri ve tüy hassasiyeti gibi birbirinden farklı semptomlarla kendini göstermektedir.

Tüm bunların yanında uzun süreli sindirim sorunları "dehidrasyona, enfeksiyona hatta karaciğer veya böbrek komplikasyonlarına" yol açabilir. Genel olarak kalitesiz mama tüketimi, sindirim enzimleri eksikliği, parazitler, gıda intoleransı veya hassasiyeti kedilerde sindirim bozukluklarına neden olan başlıca durumlardır.

Eğer ki kedinizin sindirim sistemine bağlı olarak akut gastroenterir, kolit, diyare, kabızlık, pankreatit ve huzursuz bağırsak sendromu olduğunu düşünüyorsanız hazmı kolay, bağırsak dostu mamalar tüketmesi gerekmektedir. Bu yazımda küçük dostunuzun daha sağlıklı bir mideye sahip olmasına yardımcı olacak en iyi sindirim hassasiyetli kedi mamalarını araştırdım.

Kolay Sindirilen En İyi Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1 Hills Sensitive SkinTavuk10/9.9
2 La Vital SensitveSomon10/9.8
3Royal Canin Sensible 33Kümes Hayvanı10/9.8
4 Pro Plan Tavuk10/9.7
5N&D Prime Kuzu Eti10/9.9
Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Kolay Sindirim Sağlayan Kedi Maması Tavsiyesi

İşte hazımsızlık yaşayan kediler için en iyi 5 sindirim hassasiyetli kedi maması:

1. Hills Sensitive Skin Deri Tüy ve Sindirim Hassasiyeti İçin Kedi Maması

sindirim-hassasiyeti-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Sensitive Skin Deri Tüy ve Sindirim Hassasiyeti İçin Kedi Maması, bir yaş ve üzeri hassas mideye ve deriye sahip olan yetişkin kediler için özel olarak üretilmiştir. Beslenmenin sindirim sistemi ve deri sağlığı üzerindeki etkilerini yakından inceleyen firma, prebiyotik liflerin sağlıklı bir sindirim sistemi için eşsiz bir bakteri karışımı olan bağırsak mikrobiyomu açısından oldukça yararlı olduğunu söylemektedir.

Bu kapsamda üretilen Hills deri ve sindirim hassasiyeti kedi maması, yararlı bağırsak bakterilerini besleyen ve 1 yaş üzeri kedilerin mikrobiyomunu destekleyen prebiyortik lifler içermektedir. Aynı zamanda sağlıklı bir sindirim sağlamak için sindirimi kolay besinler ve liflerden üretilmiş özel bir forma sahiptir.

2. La Vital Sensitve Somonlu Yetişkin Kedi Maması

sindirim-hassasiyeti-kedi-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Birçok kedi tükettiği besinleri sindirememe problemi yaşamaktadır. Bu gibi durumlarda dengeli bir beslenme ile sindirim sorununun önüne geçilebilir. Tek yapılması gereken şey bağırsak aktivitesini destekleyen kaliteli kedi maması tercih etmek olacaktır. La Vital Sensitive Somonlu Yetişkin Kedi Maması, sindirim problemi olan (1 yaş üstü) kediler için özel bir förmüle sahiptir.

Bu özel formül, bağırsak florasının dengesinin korunmasına yardımcı olarak sindirim sistemini güçlendirmektedir. Genetiği değiştirilmiş (GDO) organizma içermeyen bu La Vital kedi maması, bağırsak aktivitesini destekleyen frukto-oligosakkarit içerir.

3. Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması

sindirim-hassasiyeti-kedi-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması, sindirim hassasiyeti olan kedilerde gıda alımını teşvik etmek için üç farklı aramaya sahiptir. Sindirim problemi yaşayan kediler için özel olarak üretilen bu kedi maması, optimal sindirim güvenliğini desteklemek için özel bir besin kombinasyonu ve dengeli bir bağırsak florası için prebiyotikler içermektedir.

Yetişkin kedilerin üriner sistem sağlığını korumaya yardımcı gıdalar içeren Royal Canin kedi maması, 1 yaş üzeri sindirim hassasiyeti olan kedilerin tam ve dengeli beslenmesine yardımcı olmaktadır.

4. Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması

sindirim-hassasiyeti-kedi-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, özellikle hazımsızlık problemi yaşayan kediler için özel olarak üretilmiştir. Kedinizins eveceği tatlardan oluşan mükemmel bir beslenme içeriğine sahip olan bu ürün, yetişkin kedinizin sindirim sağlığını desteklemek için garantili canlı probiyotiklerle gelişmesine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Evcil hayvanınızın kaslarını oluşturmaya ve korumaya yardımcı olmak için yüksek kaliteli proteinler ve kedinizin cilt sağlığını korumak için A vitamini, linoleik asit ve omega 6 yağ asidi içermektedir. Sindirim problemi yaşayan yetişkin kedilerin ihtiyaç duyduğu Purina Pro Plan tavuklu yetişkin kedi maması, küçük dostunuzun bağışıklık sistemini korumak için antioksidanlar içermektedir.

5. N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması

sindirim-hassasiyeti-kedi-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması, sindirim problemi olan kediler için özel olarak üretilmiştir. Kuzu eti ve yaban mersini içeren bu ürün, AAFCO Cat Gıda Besin Profilleri tarafından belirtilen besin seviyelerini karşılamak için formüle edilmiştir.

Sindirime bağlı olarak dışkıda zorlanma, aşırı koku gibi sorunları en aza indirgemeye çalışan nd kedi maması, içeriğinde ki sağlıklı besinler sayesinde kedinizin hem sindirim sistemini hem de diğer vücut fonksiyonlarını desteklemektedir.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Ödül MamalarıEn İyi Kedi Kumu Markaları

Sindirim problemi olan kediler nasıl tedavi edilir?

Kedinizin sindirim sistemi rahatsızlığından muzdarip olduğunu düşünüyorsanız en yakın veterinere başvurmanız gerekmektedir. Veteriner yapılan muayene ve testlerin ardından kediniz için aşağıda belirtilen tedavi yöntemlerini ön görebilir.

Bulantı önleyici ilaçlar.
Antasitler ve mide/bağırsak koruyucular.
İshalin giderilmesi için ilaçlar.
Evcil hayvanlar için formüle edilmiş probiyotikler.
İştah uyarıcıları.
Sıvı tedavisi (dehidrasyon ve elektrolit replasmanı için).

Kedilerde sindirim sorunlarına ne sebep olur?

Bağışıklık bozukluğu, gıda alerjileri, aşırı bakteri üremesi, metabolik hastalık, gıda intoleransı, parazitler, çevresel stres ve genetiğin bir kombinasyonu kedilerde sindirim sorunlarına sebep olabilir. Genellikle bir kedinin semptomları hafiftir veya başlangıçta aralıklıdır, ancak zamanla daha da kötüleşir.

Sindirim sorunları olan kediler için en iyi kedi maması hangisi?

Kediniz sindirime bağlı bağırsak sorunlarından muzdarip ise; Hills Sensitive Skin Deri Tüy ve Sindirim Hassasiyeti İçin Kedi Maması, La Vital Sensitve Somonlu Yetişkin Kedi Maması, Royal Canin Sensible 33 Hassas Yetişkin Kedi Maması, Pro Plan Tavuklu Yetişkin Kedi Maması ve N&D Prime Kuzu Etli Yetişkin Kedi Maması kullanabilirsiniz.

Kedimin sindirim sorunları olup olmadığını nasıl anlarım?

Kedilerde sindirim bozukluklarının en yaygın klinik belirtileri arasında; iştahsızlık, uyuşukluk, kusma ve ishal yer almaktadır. Bununla birlikte, özellikle yaşlı kedilerde kilo kaybı, sindirim sorunlarının bir başka yaygın belirtisidir.

Kedilerin sindirmesi kolay olan yiyecekler nelerdir?

Mideleri hassas olan kediler için genellikle ıslak mamalar önerilir. Bunun nedeni, daha yüksek nem içeriğidir, bu nedenle sindirimi daha kolaydır. (En iyi yaş kedi maması çeşitleri için buraya tıklayın) Bununla beraber kedinize hazımsızlığı önleyen sindirim hassasiyetli kuru kedi maması almanız önerilmektedir.

Kediler neden ishal olur?

Kedinizin dışkısının katı olmaması veya kabız olması aynı zamanda susuz kaldığını da gösterebilir. Kediniz küçük, sert dışkı topları bırakması durumunda veterineri aramanız gerekmektedir. Ayrıca, belirgin bir şekli olmayan yumuşak veya sıvı benzeri dışkı durumlarında derhal veterinere başvurmanız önerilmektedir.

Kedimin dışkısı neden kokuyor?

Kedilerde veya insanlarda kötü kokulu dışkı nedenleri çok benzer olabilir. Yenilen yiyecekler, kolondaki bakteriler ve bazen ciddi sağlık sorunları olabilir. Ayrıca ishal ve fazla gaz dışkıda kötü kokulara neden olabilir. Birçok kedi hastalığına ishal ve kötü kokulu dışkı eşlik eder.

Yaş kedi maması ishal yapar mı?

Yavru kediniz fazla kuru mama yemiyorsa, fazladan konserve mama ile telafi etmeniz gerekebilir. Dikkat etmeniz gereken husus aşırıya kaçmamak olmalıdır. Yine, çok fazla konserve yiyecek ishale neden olabilir ve bu da ciddi dehidrasyona neden olabilir.

Süt kediler için iyi mi? Mide sorunlarına neden olur mu?

Çoğu kedi laktoz intoleransıdır. Sindirim sistemleri, süt ürünlerini işleyemez ve sonuç, ishal ile sindirim rahatsızlığı olabilir.

Midesi hassas olan kediler ne yer?

Kedinizin midesi hassassa, onu et veya protein açısından zengin yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiş mamalarlar beslemeniz gerekmektedir. Ayrıca sebzeler veya kepekli tahıllar gibi doğru vitamin ve mineral dengesiyle beslemek önemlidir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum