Petzzshop'dan Hayvanları Koruma Günü'ne Özel Dev Kampanya!

Dünya Hayvanları Koruma Günü, duyarlı varlıklar olarak insanları harekete geçmeye teşvik eden hayvanlar için daha iyi bir gelecek hatırlatması...
Petzzshop'dan Hayvanları Koruma Günü'ne Özel Dev Kampanya!

Hayvanların doğal yaşam alanlarına saygı duymak, sokakta yaşayan hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, çiftliklerde zor koşullar içinde yaşayan hayvanlara daha yaşanabilir bir ortam sunmak konusunda farkındalık oluşturarak dostlarımız için biz de bir şeyler yapabiliriz.

Bugün, soyu tükenme tehlikesi altında olan 15.000’den fazla hayvan türü var. Hayvanların yok olmadığı ve korunup iyileştiği bir dünya dileğiyle…

4 Ekim'e Özel Kampanyalı Ürünler Petzzshop.com'da!

4 Ekim'e Özel Kampanyalı Ürünler Petzzshop'ta!

Türkiye'nin en sevilen evcil hayvan ürünleri satış platformu Petzzshop, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne özel kampanyalarıyla kedi, köpek, sürüngen, kemirgen, kuş ve akvaryum ürünleri dahil olmak üzere tüm kategorilerde geçerli dev indirim fırsatlarını bugüne özel başlattı! Yalnızca 24 saat sürecek olan Hayvanları Koruma Günü Kampanyası ile petzzshop.com adresinden yapacağınız on binlerce üründe geçerli dev indirim fırsatlarını kaçırmayın!

Petzzshop Kampanyalı Ürünler
Köpek MamasıKedi Maması
Kedi KumuKonserve Köpek Maması
Köpek Bakım ÜrünleriKedi Bakım Ürünleri
Konserve Köpek MamasıKöpek Oyuncakları
Kedi OyuncaklarıKöpek Ödül Maması
Akvaryum ÜrünleriKemirgen Ürünleri
Kuş ÜrünleriSürüngen Ürünleri

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü: Tarihi, Amacı ve Önemi

petzzshop.webp

Dünya nüfusu arttıkça bizlere milyonlarca yıldır eşlik eden hayvan dostlarımıza olan özen de azalıyor. Hayvanların doğal yaşam alanlarını kendi bünyesine katarak daha da büyüyen insanoğlu, hayvanların bir bir yok olma tehlikesi altında olmasına göz yumuyor. İşte bu nedenle bugün çok önemli bir gün, dünyada yalnızca biz insanlar yaşamıyoruz!

Tarihi

Bu dünyanın daha iyi ve yaşanabilir hale gelmesini sağlayan hayvan dostlarımızın 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun! 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü 1931 senesinden bu yana her yıl, ister doğal yaşam alanında olsun ister sokaklarda yaşayan hayvanlar olsun yaşam koşullarını iyileştirmek ve onları korumak için farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanır.

Amacı

Dünya nüfusu arttıkça bizlere milyonlarca yıldır eşlik eden hayvan dostlarımıza olan özen de azalıyor. Hayvanların doğal yaşam alanlarını kendi bünyesine katarak daha da büyüyen insanoğlu, hayvanların bir bir yok olma tehlikesi altında olmasına göz yumuyor. İşte bu nedenle bugün çok önemli bir gün, dünyada yalnızca biz insanlar yaşamıyoruz! ister doğal yaşam alanında olsun ister sokaklarda yaşayan hayvanlar olsun yaşam koşullarını iyileştirmek ve onları korumak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Hayvanların doğal yaşam alanlarına saygı duymak, sokakta yaşayan hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek, çiftliklerde zor koşullar içinde yaşayan hayvanlara daha yaşanabilir bir ortam sunmak konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kutlanmaktadır. Unutulmamalıdır ki her hayvanın yaşama hakkı vardır.

Ne Yapabiliriz?

  • Hayvanları Koruma Günü’nde belediye veya derneklerin etkinliklerine katılabilir, farkındalık oluşmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Barınaklarda gönüllü bir şekilde çalışarak onların bakımına yardımcı olabilir, hasta ya da yeni doğmuş hayvanlara ilgi gösterebilirsiniz.
  • Hayvanları koruma fonlarına bağışta bulunarak nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanları koruyabilirsiniz.
  • Unutmayın, sevgi en büyük ilaçtır. İşte onları sevmekle başlayın.

Bugün, soyu tükenme tehlikesi altında olan 15.000’den fazla hayvan türü var. Hayvanların yok olmadığı ve korunup iyileştiği bir dünya dileğiyle…

Hayvanları Koruma Günü Ne Zaman Kutlanır?

Hayvanları koruma günü 5000 kadar hayvanseverin katılımıyla ilk kez Berlin’de, 24 Mart 1925 senesinde kutlandı. 1929 senesinde 4 Ekim’de, 1931 senesinde Floransa’da yapılan bir toplantıyla kabul edilerek uluslararası alanda kutlanmaya başlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hayvanları Koruma Günü Sözleri, Mesajları

Unutmayın!Hayvanlar, çevrenin korunmasında ve insan sağlığında hayati bir rol oynadıkları için doğanın önemli bir parçasıdır. Ekosistemdeki tüm hayvanlar, doğanın ekolojisini dengelemek için bir arada var olur. Bazı hayvanlar, besinleri döngüden çıkarmamıza yardımcı olurken, diğerleri ayrışma, karbon ve azot döngüsünü hızlandırır.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum