Hayalinizdeki Cilde Kavuşmanın 5 Püf Noktası!

Cilt bakım rutini kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Mevsim dönümlerinde sürekli olarak cilt sorunlarıyla karşılaşıyorsanız, sizler için derlediğimiz önerileri dikkate alın.
Hayalinizdeki Cilde Kavuşmanın 5 Püf Noktası!

Hayalinizdeki Cilde Kavuşmanın Püf Noktaları

Cilt bakım rutini kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Fakat eğer, herkes için geçerli olan beş temel soruna, basit ve temel çözüm planı oluşturursak cilt sorunlarınız ortadan kalkacaktır. Bu basit adımları uyguladığınızda cildinizdeki değişimi adım adım göreceksiniz.

cilt-011.jpg


1. Gözeneklere Dikkat Edilmeli

Yaş ilerledikçe gözeneklerin genişliği ve açıklığı artmaktadır. Fakat bu açıklığın asıl temel nedeni ise güneşe maruz kalmaktan kaynaklanır. Bunun çözümü daha çok salisilik, glikolik asit ya da retinoid bazlı ürünler kullanmaktan geçer. Bu içeriği taşıyan ürünler gözenekleriniz görünümünü azaltmaktadır.

cilt-bakimi-015.jpg


2. Göz Çevresini Kontrol Altında Tutun

Kırışıklık, mor halkalar ya da şişlikten şikayetçi iseniz, mutlaka bu sorunlar için göz kremleri kullanmanız gerekmektedir. Göz kremlerini kullanmadığınız sürece bu sorunun kendi kendine geçmesi pek mümkün olmamaktadır.

cilt-bakimi-016.jpg


3. Pigmentasyon Seviyesi

Kimi zaman hormonal değişimlerden de oluşan bu sorunun asıl nedeni güneş korumasının ihmal edilmesidir. Bu sorunun çözümü güneş kremlerini ihmal etmemekten geçmektedir. 

cilt-bakimi-017.jpg


4. Cilt Tonunuzu Test Edin

Cildinize dokunduğunuzda dolgun, gergin ve pürüzsüz olduğunu hissetmiyorsanız, cildinizin elastikiyetini arttırmanın zamanı gelmiş demektir. Bu sorun için üretilen cilt bakım kremleri tercih edebilir, bu kremlerle cilt bakımınız rutin haline getirirseniz kurtulabilirsiniz.

cilt-bakimi-018.jpg


5. Nem Seviyesini Kontrol Altında Tutun

Hepimiz bebek teni gibi, pürüzsüz, yumuşak bir tene kavuşmak isteriz. Bunun için cildinizin nem ihtiyacına karşılayacak nemlendiricinizi kullanmanız gerekmektedir. Günlük nem ihtiyacını kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

cilt-bakimi-019.jpg

Önerilen İçerik: Evde Cilt Bakımı İçin 10 Doğal ve Pratik Çözüm Önerisi

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum