Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır, Kolay Havuçlu Kek Tarifi

Tarçın aromasıyla damağınızda harika bir lezzet bırakan havuçlu kek, kolay tarifi sayesinde evlerde kısa sürede yapılabiliyor. İşte havuçlu kek tarifi.
Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır, Kolay Havuçlu Kek Tarifi

Doğal ve sağlıklı bir lezzet arayanlar için mükemmel bir seçenek olan havuçlu kek, lezzeti ve sağlıklı özellikleriyle birçok kişinin sevdiği bir tariftir. Basit malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan havuçlu kek, evinizde kolayca yapabileceğiniz ve misafirlerinizin beğenisini kazanabileceğiniz kolay bir tariftir. Lezzeti, nemli yapısı ve doğal malzemeleri ile havuçlu kek, diyet yapanlar için de idealdir.

İşte pratik havuçlu kek tarifi...

Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu Kek Tarifi

  1. İlk olarak yumurtaları şeker ile çırpınız. Şeker eridikten sonra yağ ve sütü ekleyip karıştırın. Daha sonra ununu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediniz.
  2. Havuçları ufak ufak rendeleyiniz. Rendelediğiniz havuçları da kek karışımına ekleyip iyice çırptıktan sonra vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırıp kek kalıbına dökünüz.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişiriniz. Kekinizi dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Havuçlu Kek Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı un

Havuçlu Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu kek yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta fırınınızın önceden ısıtılmış olması gerekmektedir. Bunun haricinde malzemelerinizin mutlaka oda sıcaklığında saklamalısınız. Aynı zamanda kekinizi fırından çıkarır çıkarmaz kesmeyin. En az 30 dakika dinlenmeye alın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ispanaklı Kek TarifiAyvalı Kek Tarifi

Havuçlu kek yapmak ne kadar sürer?

Havuçlu kek yaklaşık olarak 45 dakika pişirme ve 25 dakika dinlenme süresi gerektirir.

Havuçlu kek için gerekli olan malzemeler nelerdir?

Havuçlu kek için şunlar gereklidir: havuç, şeker, un, yağ, kabartma tozu, vanilya, tarçın, su, süt ve yumurta.

Havuçlu kek fırında nasıl pişirilir?

Havuçlu kek için, tüm malzemeler bir kasede karıştırılır, kek kalıbına dökülür ve 180°C'de yaklaşık 30 dakika fırında pişirilir.

Havuçlu kek nasıl saklanır?

Havuçlu kek, soğuk bir yerde mümkün olduğunca kapalı olarak muhafaza edilmelidir. En iyi sonuç için, havuçlu kek 2 gün içinde tüketilmelidir.

Havuçlu kek için alternatif malzemeler neler?

Evet, havuçlu kek tarifi için alternatif malzemeler bulunmaktadır. Örneğin, şeker yerine stevia, un yerine tam buğday unu veya mandalina suyu yerine portakal suyu gibi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.