Prezervatif Nasıl Seçilir? Hangi Prezervatif Ne İşe Yarar?

Prezervatifler verdikleri hislere göre ayrılmaktadır. Bu içeriğimizde prezervatif çeşitlerinin nasıl bir etkiye sahip olduğunu inceledik.
Prezervatif Nasıl Seçilir? Hangi Prezervatif Ne İşe Yarar?

Prezervatif bir diğer adıyla kondom 400 yıldır cinsel ilişkilerde kullanılmaktadır. İlk başlarda tek bir çeşit olan prezervatif, cinsel yolla hastalık bulaşmaması ve ilişki sonucunda çocuk olmaması için kullanılıyordu. Ancak prezervatifler günümüzde cinsel performansı artırmaya yarayacak kadar ilerledi.

Prezervatifler, çeşitlerine göre cinsel ilişkiye yön vermektedir. Kimi prezervatif çeşidi erken boşalma sorunu yaşayanlara, kimi prezervatif çeşidi ise ereksiyon sorunu yaşayan kadınlara göre üretildi. Bu nedenle cinsel ilişkiye girerken doğru prezervatif kullanılması cinsel ilişki için oldukça önemlidir.

İşte prezervatif çeşitleri ve etkileri...

1. Klasik Prezervatif

Hangi Prezervatif Ne İşe Yarar

Klasik prezervatif, en eski prezervatif çeşididir. Bu prezervatif cinsel ilişkiden doğabilecek hastalıklara engel olmak ve ilişki sonunda gebe bırakmamak için kullanılır. Ülkemizde ve dünyada en çok satılan prezervatiftir.

2. İnceltilmiş Prezervatif

Hangi Prezervatif Ne İşe Yarar

İnceltilmiş prezervatif, kalınlığı oldukça inceltilmiş olan ve çok esnek bir yapıya sahip olan prezervatiflerdir. Cinsel ilişkiden duyulacak olan hissi artırmak için kullanılan bir prezervatiftir. Bu nedenle erken boşalma sorunu yaşayan erkekler kesinlikle bu prezervatifi kullanmamalı.dır Ayrıca inceliğinden dolayı ilişki sırasında vajinada en çok patlayan prezervatiftir. Bu prezervatif ile gireceğiniz cinsel ilişkide hızlı hareketler sergilememelisiniz.

3. Tırtıklı Prezervatif

Hangi Prezervatif Ne İşe Yarar

Klasik prezervatif ile aynı kalınlığa sahip olan bu prezervatifler, tırtıklı bir yapıya sahip. Kadınların cinsel ilişkiden duyacağı hazzı artırmak geliştirilen bu prezervatif, erkeklerin duyacağı hazzı biraz düşürüyor. Özellikle cinsel ilişki sırasında ereksiyon sorunu yaşayan kadınlar için oldukça iyi sonuçlar ortaya koymaktadır.

4. Geciktirici Prezervatif

Hangi Prezervatif Ne İşe Yarar

Son çeşit olan geciktirici prezervatif adından da anlaşılabileceği gibi erken boşalma sorunu yaşayan erkekler için üretilmektedir. Cinsel ilişki süresini uzatacak olan bu prezervatifi aynı zamanda ilk cinsel ilişki deneyiminde bulunacakların kullanması da önerilmektedir.

İlginizi Çekebilir
Cinsel İlişkide Zevk Veren ŞeylerCinsel Gücü Arttıran Takviyeler Nelerdir?

Prezervatif boyu neye göre?

Prezervatiflerin boyu penisin erekte olmuş halinin kalınlığına göre ayarlanmaktadır. Büyük olan prezervatiflerin genişliği 55 mm'dir. Orta boy 52 mm, küçük boy 49 mm, ekstra küçük boy ise 48 mm'ye uygun olarak üretilmektedir.

Durex mi daha iyi OK mu?

Kullanıcıların yapmış olduğu değerlendirmelere göre Durex markası OK'a göre daha iyidir. Kişiden kişiye değişmekle beraber Durex'in kayganlaştırıcısının daha etkili olduğu, daha az kaşındırdığı ve daha güzel koktuğu söylenmektedir.

Prezervatif bedeni nasıl bulunur?

Almanız gereken prezervatif bedenini bulmak için penisinizin çevre uzunluğunu ölçmeniz gerekiyor. Daha sonra bulduğunuz uzunluğu ikiye bölün. Ortaya çıkan değer almanız gereken genişlikteki prezervatifi göstermektedir.

Kondom neye göre seçilir?

Prezervatif seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta penisin genişliğidir. Bu genişliğe uygun olarak boyut seçimi yapılmalıdır. Çünkü her prezervatif olması gerektiğinden daha uzundur. Burada genişlik asıl fark yaratandır.

1 kondom kaç kere kullanılır?

Prezervatiflerin her biri tek kullanımlıktır. Tek defadan fazla kullanılan prezervatifler oldukça ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Hamile kalma ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılması bu sorunlardan en önemlileridir.

Kadınlar için prezervatif var mı?

Kadınların da kullanabileceği prezervatifler bulunmaktadır. 15 cm uzunluğunda olan ve poliüretandan yapılmış bu prezervatifler normal prezervatiflerle aynı işlevi görmektedir. Aralarındaki tek farklı bu prezervatifin vajinaya yerleştirilmesidir.

Prezervatif neden çıkar?

Prezervatifin çıkmasının nedeni vajinanın yeterince kaygan olmamasıdır. Bu durum yeterli miktarda ön sevişmenin yapılmadığı ve kayganlaştırıcıların kullanılmadığı zamanlarda karşımıza çıkmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum