Hafta Sonu Tatil Rotası: Uludağ

"Kış aylarında tatile nereye gitsem" dediğiniz zaman, verilen ilk cevaptır: "Uludağ." Sizler için hafta sonu, 2 günlük, Uludağ tatil planı yaptık. Tek yapmanız gereken şey; eşyalarınızı toplayıp yola koyulmak olacak.
Hafta Sonu Tatil Rotası: Uludağ

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tatil yapacağımız yerler sınırlandı. Ancak, bizler sınır tanımıyoruz. Yaz, kış demeden birbirinden güzel tatil rotalarını sizler için bir araya getirmeye devam ediyoruz.  İnsanlar genelde kışın evlerine kapanır, iş-ev arası monoton bir yaşam sürerler. Oysaki kış aylarının da kendine göre güzellikleri, yaşanacak eğlenceleri var. Öğrenciyseniz, çalışıyorsanız bunları bahane etmeyiniz. Sizler için 2 günlük bir tatil planı yaptık. Haydi o zaman rotamız: Uludağ

2 Günlük Uludağ Gezimiz Başlasın!

uludag3.jpg

Cuma günü, iş çıkışı ya da okul çıkışı, önceden hazırlamış olduğunuz küçük bir bavulla Eskihisar- Topçular feribotu ile Yalova’ya geçiniz. Yaklaşık 2 saat sonra Uludağ’da olacaksınız. Ankara’dan geliyorsanız, Bursa –Uludağ yolunu takip ederek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Eğer otobüsle gelecekseniz, Bursa’ya geldikten sonra Tophane’den kalkan Uludağ minibüslerine bininiz. Cumartesi Sabahın erken saatleri çıkmanız daha da mantıklı olabilir. Böylelikle bir günlük otel parası da vermekten kurtulmuş olacaksınız. Taksiyle çıkmayı düşünüyorsanız Heykel’den kalkan taksi- dolmuşları tercih edebilirsiniz. Minibüsler kişi başı 12,  taksi- dolmuş ise 15 TL’ye Uludağ’a çıkarıyorlar. Zam yapılmış olabilir. Teleferikle ise 5 TL’ye Uludağ’a çıkabilirsiniz. Eğer yanınızda fazla bir eşyanız yoksa teleferikle çıkmak en güzeli. Devasa kayak merkezini ayaklarınızın altına alıyorsunuz. Muhteşem bir duygu.

uludag5.jpg

Uludağ’a geldiyseniz konaklamada sorun yaşamazsınız. Bol miktarda otel seçenekleri var. Söylemekte fayda var, otellerin fiyatları biraz tuzlu. Gitmeden önce yanınıza bol miktarda para almanız gerekecek. Bir gecelik en ucuz 130 TL olabiliyor. Sezonda fiyatlar birden fırlıyor. Tabi Uludağ’da kamp da yapabilirsiniz. Ancak kamp yapmak öyle herkesin yapabileceği bir şey değildir.

Sabah otelinize yerleştikten sonra, güzelce bir kahvaltınızı yapınız. Kahvaltıyı iyi bir şekilde yapmadığınız taktirde kolayca üşütebilirsiniz.

uludag1.jpg

 

Kahvaltınızı yaptıktan sonra çevrede bulunan kayak yerlerine gidin ve kayak ekipmanlarını kiralayınız. Sadece kayak araçları 30-50 TL arasında değişiyor. Giysilerle birlikte kiraladığınız zaman 50-60 TL arası fiyatlar değişiyor. Eğer önceden hiç kayak yapmadıysanız kayak odalarının anlaşmalı olduğu eğitmenleri ya da Türkiye Kayak Federasyonu’na bağlı eğitmenlerden kayak dersi alınız.

 

ski-pass.jpg

 

Uludağ’a gelmenizin temel amacı kayarak eğlenceli vakit geçirmek olacaktır. Kayak dersinizi aldıktan sonra ilk kez kaymanın vermiş olduğu heyecanla sürekli kaymak isteyeceksiniz. Bu saatten sonra sizi durdurabilene aşk olsun. Zirveye çıkıp kaymak için Ski Pass almanız gerekiyor. İstiyorsanız 1 saat, 4 saat ya da günlük olarak kiralayabilirsiniz. Tek  çıkış 10 TL, 4 saatlik çıkış 50 TL ve günlüğü ise 70 TL’dir.

 

Kayak keyfinizin tadını çıkardıktan sonra, açık havada sucuk- ekmek keyfi yapınız. Oksijenin bol olduğu yerler insanı çabuk acıktırıyor çünkü aldığımız nefes içinde bulunan oksijenler vücudumuzdaki besinleri parçalayarak enerjiye çeviriyor. Parçalanan besinlerden dolayı insan kısa bir sürede acıkıyor.

 

uludag6.jpg

 

Yemeğinizi de yedikten sonra kayak yapmaya devam edebilirsiniz. Kar motoruyla safari yapabilir ya da bir rehber eşliğinde doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Eğer doğa yürüyüşüne çıkıyorsanız mutlaka yanınızda çevreyi çok iyi bilen birisi olmalı. Uludağ’da hava durumu ani bir şekilde değiştiği için tipi anında kaybolabilirsiniz.

 

Akşam çökmeden artık otelinize dönebilirsiniz. Yemeğinizi yiyip, günün yorgunluğunu atmak için güzelce bir uykuya dalın. Sabah erkenden kalkıp otelinizde güzel bir hamam keyfi yaparak yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Kahvaltınızı yaptıktan sonra çıkışınızı yapabilirsiniz. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin genelinde saat 11.00’den sonra otel çıkışınızı yaptığınız zaman bir gece kalmış sayılıyorsunuz. Bu gece kalmayacağınız için para ödemenize gerek yoktur.

Kahvaltıdan sonra günün geri kalan kısmını kayak yaparak ya da Uludağ’ın eteklerindeki güzellikleri keşfederek sonlandırabilirsiniz.

 

saitabat-selalesi.jpg

 

Eğer aracınızla gelmişseniz Uludağ’ın eteklerinde bulunan Saitabat Köyü ve Saitabat Şelalesi’ni mutlaka görünüz. Satibat Köyü Bursa’ya 24 km, Kestel ilçesine 12 km mesafede bulunuyor. Köyün girişinde 2 akarsu yer alıyor. Eski bir yerleşim yeri olan bu köy şimdilerde Artvin’de Bursa’ya göçenlerin yeri olmuş durumdadır.

 

Bursa’ya gelmişken o meşhur Bursa İskender’i yemeden dönmeyiniz. Çarşıdan kestane şekeri de almadan dönmeyiniz. Evet, artık geri dönüş yolculuğunuz başladı.

 

Uludağ’a arkadaşlarınızla, eşinizle gidebilirsiniz ama eğlenceyi doruklara çıkartmak istiyorsanız, tabi ki de arkadaş grubunuzla gitmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Son Olarak: Uludağ’a giderken sırt çantası kullanınız böylece rahat bir tatil geçirmiş olacaksınız. Aynı şekilde eldiven, atkı ve sizleri sıcak tutacak kıyafetler giyinin. Kar botları giymenizi öneriyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.