Gülşah Soydan Kimdir

Yeşilçam'ın sevilen çocuk karakteri Gülşah'ı canlandıran Gülşah Soydan, 15 Eylül 1969'da İstanbul'da dünyaya geldi.
Gülşah Soydan Kimdir

Gülşah Soydan Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen Gülşah Soydan, Yeşilçam'ın yıldızlarından Hülya Koçyiğit'in kızıdır. Kamera karşısına ilk kez Gülşah isimli film ile geçen Gülşah Soydan daha sonra bir kaç filmde daha oynadı ardından oyunculuğa veda etti. 1976'da Gülşah Küçük Anne isimli filmde yer aldı. Film, annesi ver kardeşine bakmak için balon satan küçük bir kızın yaşdıklarını anlatıyor. filmin başrolerinde ise Hülya Koçyiğit, Gülşah Soydan ve Fikret Hakan yer aldı. 

gulsah-soydan.jpg

1977'de ise İbo ile Güllüşah isimli filmde Gülşah karakterini canlandırdı. Film, sevdiği kadına erişebilmek için kız kaçıran İbo isimli bir adamın ve kaçırdığı kızın yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde Kemal Sunal, Gülşah Soydan, Deniz Türkali ve Ayşen Gruda yer aldı. 1986'da ise Gülçiçek isimli filmde Kader karakterni canlandırdı. Filmin başrollerinde ise Hülya Avşar, Mustafa Alabora, Gülşah Soydan ve İsmail Hakkı Şen yer aldı. 

gulsah-soydan2.jpg

1989'da Arkadaş isimli filmde Gülşah karakterini canlandırdı. Film, tatilde yakın bir ilişki kuran bir grup genç, oynadıkları oyun nedeniyle hiç istemedikleri olaylara karışmalarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Gülşah Soydan, Uluç Dilgütay, Bedri Uğur, Saadet Cıkanış ve Banu Berker yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • 1975-Gülşah

  • 1976-Gülşah Küçük Anne

  • 1977-İbo ile Güllüşah

  • 1986-Gülçiçek

  • 1989-Arkadaş

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.