Dünyayı Gezdim Diyebilmek İçin Görmeniz Gereken 14 Harika Yer

Dünyanın en güzel yerleri gezmek ve görmek isteyenlerin sayısı oldukça fazladır. Peki, “dünyayı gezdik gördük” diyebilmek için nerelere gidilmelidir? İşte, dünyayı gezdim diyebilmek için mutlaka görmeniz gereken 14 harika yer…
Dünyayı Gezdim Diyebilmek İçin Görmeniz Gereken 14 Harika Yer

Dünyayı dolaşmak az ya da çok olmasına bakılmaksızın herkesin hayalinde yatan bir husustur. Ancak kimi zaman maddi sıkıntılardan kimi zaman ise vakit ve güç yokluğundan dolayı bu her daim mümkün olmayabilir. Tam fırsat elde edildiğinde ise nerelerin gezilmesi icap ettiği sorunu ile karşı karşıya kalınır. Peki, ölmeden önce görülmesi gereken yerler arasında nereler bulunmaktadır. İşte "Dünyayı gezdim" demek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken 14 harika yer...

1. Atlas Okyanusu Kıyısındaki Eşsiz Şehir: Porto

mutlaka görmeniz gereken yerler

Pek çok insan Portekiz'i turistik destinasyonlarının dışında görür. Halbuki Portekiz hem yeryüzündeki cennet hem de çok ucuz bir ülke olarak tanınır. Üstelik Türkiye ile de çok sayıda benzerliği varır. İşte bu ülkenin hem şirin hem de büyülü şehri olan Porto muhakkak görülmesi gereken yerlerdendir. Üstelik pek sık ziyaret edilmiyor olması da bu kenti ayrıca tercih edilesi kılacaktır. Yemekleri ise apayrı lezzetlere sahiptir.

Porto Gezilecek Yerler içeriğini de ziyaret edebilirsiniz.


2. Kendine Has Rengi Olan Şehir: Sevilla

mutlaka görmeniz gereken yerler

İspanya'nın en güzel şehirlerinden biri ve Endülüs'ün de başkenti olan Sevilla, eşsiz bir mimariye sahiptir. Aynı zamanda dar sokakları ve tarihi dokusu ile de görülmeye değerdir. Bu kentin kendine has bir rengi olduğunu anlatan bir şarkı dahi bestelenmiştir.

Sevilla Gezilecek Yerler içeriğini de ziyaret edebilirsiniz.


3. Değişmek Üzere Olan Küba'nın Başkenti: Varadero

mutlaka görmeniz gereken yerler

Küba'da değişim çok uzun zaman önce başladı. Öyle ki Varadero gibi turistik yerlerin artık mazide kalan Küba ile alakası dahi yok. İşte bu değişim Küba'nın iç kısımlarına doğru ilerlemekte. Tüm bunlara rağmen Havana halen daha görülmeye değer. Bu şehirde nevi şahsına münhasır yapı ve kokular halen daha misafirleri ağırlamaya hazır.

Küba Gezilecek Yerler içeriğini de ziyaret edebilirsiniz.


4. Sırları Çözülemeyen Piramitlerin Şehri: Kahire

mutlaka görmeniz gereken yerler

Dünya üzerinde en çok görülmek istenen yerlerden bir tanesi de doğal olarak Mısır ve bu ülkenin başkenti Kahire'dir. Kahire'nin Gize adı verilen bölgesinde yer alan piramitler muhakkak görülmeye değerdir. Aynı zamanda halen daha sırrı çözülememiş bu eşsiz yapılar insanı ayrıca heyecanlandıracaktır.

Kahire Gezilecek Yerler içeriğini de ziyaret edebilirsiniz.


5. Güzel Atlar Diyarı: Kapadokya

mutlaka görmeniz gereken yerler

Aslında bu yer pek de yabancı sayılmaz. Güzel atlar diyarı olarak tanınan yer Kapadokya'nın ta kendisi. Nitekim Kapadokya isminin anlamı da tam olarak bu. İşte bu bölgede yer alan peri bacaları yılın her zamanı muhakkak görülmeye değer.


6. Damla Sakızının Anavatanı: Sakız Adası

mutlaka görmeniz gereken yerler

Damlar sakızına ek olarak daha pek çok büyülü etkiyi bünyesinde barındıran Sakız Adası ya da orijinal adı ile Chios, kapı vizesi ile de gidilebilen bir ada olması yönünden son derece popüler. Aynı zamanda bu adanın köyleri de ayrıca görülmeye değer.


7. Doğanın En Güzel Yüzünü Gösterdiği Ülke: İzlanda

mutlaka görmeniz gereken yerler

Hem doğal güzellikleri hem de pek çok insanın hayali ile yaşadığı kuzey ışıklarını izlemek için İzlanda kadar mantıklı ikinci bir seçim daha olamaz. Bu ülkedeki sıcak su kaynaklarından doğanın en büyülü gösterilerinden bir tanesi olan kuzey ışıklarına kadar çok sayıda muhteşem yönü mevcut. Tek olumsuz yanı ise pahalı bir ülke olması.


8. Zenginlik ile Fakirliğin En İnce Çizgisi

mutlaka görmeniz gereken yerler

Gürcistan'ın Batum şehri, zenginlik ile fakirliğin ayrıldığı nokta dikkate alındığı zaman en mantıklı örneklerden bir tanesini sunuyor. Aynı zamanda bu şehirde dünyanın en görkemli lüksünün hemen ardında sefaletin olması da çok farklı bir deneyim sunuyor.

Batum Gezilecek Yerler içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


9. Manzaraların Mükemmelliğine Doyum Olmayan Tuna Nehrinin Çocuğu

mutlaka görmeniz gereken yerler

Macaristan'ın başkenti olan Budapeşte, dünya üzerindeki en güzel manzaraları sunan kentlerden bir tanesi. Aynı zamanda bu kentin neredeyse her noktası tarihi eserler ile dolu. Mimarisi ise bambaşka bir göz alıcılık vaat ediyor. Aynı zamanda dünyanın bilinen diğer nehirlerini görmek için "Dünyanın Görülmesi Gereken 9 Sıra Dışı Nehir" içeriğini ziyaret edebilirsiniz.


10. Uzakdoğu'nun Gelişmiş Metropolü

mutlaka görmeniz gereken yerler

Singapur, dünya üzerindeki en gelişmiş şehirlerden bir tanesi olarak tanınmakta. Aynı zamanda Singapur'un sadece tek bir şehirden ibaret küçücük bir ülke olması da bambaşka bir çekicilik sunuyor. Pek çok kişi tarafından Uzakdoğu'nun New York'u olarak da tanınıyor.


11. Tarihin Büyüsüne Kapılıp Gitme Adası

mutlaka görmeniz gereken yerler

Şili'ye bağlı olmasına rağmen ana karadan uçakla gitmesi dahi beş saate yakın süren bir ada olan Paskalya Adası ya da Easter Island, yüzlerce heykelin adaya nasıl geldiği, nasıl inşa edildiği ve nasıl adanın dört bir yanına yayıldığı hakkında sayısız gizemi barındırmakta.


12. Türkiye'den Ancak Bu Kadar Uzak Olunabilir

mutlaka görmeniz gereken yerler

Harita üzerinde aynı görüş açısında dahi görmenin çok zor olacağı kadar uzak bir ülke Fiji. Bu ülke hem eşsiz sahilleri, hem nispeten uygun fiyatları hem de en uzakta olmanın verdiği hazzı sunması bakımından eşsiz bir seçenek olarak dikkat çekiyor.


13. Rüya Şehrini Görmeden Olmaz: St. Petersburg

mutlaka görmeniz gereken yerler

Adeta bir rüya şehri olarak inşa edilmiş olan St. Petersburg her haliyle görmeye değer. Rusya'nın en çok merak edilen şehirlerinden bir tanesi olarak tanınan bu kent, pek çok tarihi esintiyi de bünyesinde taşıyor.


14. Afrika'nın En Uç Kıyısındaki Güzel Şehir: Cape Town

mutlaka görmeniz gereken yerler

Güney Afrika'nın en büyük ve en güzel şehirlerinden bir tanesi olarak bilinen Cape Town, hem gelişmiş olması hem de doğal güzellikleri ile her halükarda görülmeye değer pek çok esinti vaat ediyor.


Önerilen İçerik: Dünyada Gezilmesi Gereken 10 Mekan

NeOldu.com / Sosyal Fayda

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum