Google Acil Durum ve Afetlerde Uyarı Yapacak

Teknoloji ve yazılım lideri Google, yepyeni bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Google, artık doğal afetler ve diğer bölgesel krizler için uyarı yapacak.
Google Acil Durum ve Afetlerde Uyarı Yapacak

SOS Alerts adı verilen bu yeni özellik, arama sonuçlarının tepesinde ya da haritalardaki bölgelerde uyarı olarak karşımıza çıkarak, doğal afetler ve diğer bölgesel krizler için bildirimde bulunacak.

Şirket, bu hizmeti sunabilmek için Federal Acil Durum Yönetim Merkezi, Kızıl Haç, Filipinler Atmosferik, Coğrafi ve Astronomi Hizmetleri Yönetimi başta olmak üzere, birçok kuruluşla çalıştığını açıkladı.

Google, aramalarda durumun özetini, haritaları, ilgili haberleri, varsa acil durum telefonlarını, web sitelerini ve diğer ilgili bilgileri ekrana getirecek.

Afet bölgesine yakınsanız, Google size tüm bu bilgileri içeren bir bildirim de gönderebilecek.

Haritalarda ise ilgili durumlarda Google bu bilgiyi açılır pencere ile karşımıza çıkartacak.

Arama sonuçlarında olduğu gibi, Google Haritalar da olayla ilgili bilgi, telefon numaraları ve web sitelerini görüntüleyecek.

Bunun yanı sıra, haritada gerçek zamanlı güncellemeleri, kapanan yolları ve ulaşımdaki değişiklikleri de görmek mümkün olacak.

Yeni özellik, masaüstü, mobil web ve Android ile iOS'taki Google uygulamalarının yanı sıra, mobil için Google Haritalar'da devreye giriyor.

SOS Alerts, Google'ın benzer durumlar için hazırladığı kişi bulma, kriz haritası ve uyarılar uygulamalarının yanında yerini aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum