Vücudu Ne Gençleştirir? Gençliğinizi Koruyan 10 Doğal Besin

Yaşlanmayı durduramasak da bazı besinleri tüketerek bu süreci yavaşlatabiliriz. İçeriğimizde gençliğinizi koruyan besinleri detaylıca inceledik.
Vücudu Ne Gençleştirir? Gençliğinizi Koruyan 10 Doğal Besin

Genç, enerjik ve güzel kalmak herkesin arzusudur. Bunun için insanlar bakım ürünleri kullanmakta hatta cerrahi operasyonlara bile başvurmaktadır. Oysa günlük olarak tükettiğimiz besinlerle de genç kalma sürenizi daha uzun tutabilirsiniz. Bu içeriğimizde gençleştiren besinleri bir araya getirdik.

Gençleşmenizi Sağlayan Besinler Listesi

SıraBesinEtkisi
1ZeytinyağıHücreleri Onarır
2DereotuHücreleri Yeniler
3SarımsakDolaşımı Düzenler
4AvokadoPürüzsüzleştirir
5Yumurta ve SütGöz Sağlığını İyileştirir
6TavukHücreleri Yeniler
7BalıkHastalık Oluşumunu Önler
8PortakalPeeling
9NarAnti Aging
10Yeşil ÇayFonksiyonlara Destek Olur

Vücudu Gençleştiren 10 Besin

İşte gençliğinizi koruyan besinler...

1. Zeytinyağı

Cildi Gençleştiren Besinler

Gençleşmenizi sağlayan besinlerden en öne çıkanı zeytinyağıdır. Zeytinyağı erken yaşlanmaya ve kırışıklıklara karşı mükemmel bir silahtır. Önemli bir nem deposu olan zeytinyağı, içeriğinde hücre onaran maddeler bulunduruyor. Bu sayede organlarınız daha fonksiyonlu bir şekilde çalışır.

Cildi Gençleştiren Besinler

İçeriğinde bol miktarda kalsiyum bulunan bu bitki, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücre yenilenmesine yardımcı oluyor. Haftada birkaç kez yenmesi önerilen dereotunu çay olarak da tüketebilirsiniz.

3. Sarımsak

Cildi Gençleştiren Besinler

Gençleşmenizi sağlayan bir diğer besin ise sarımsaktır. Sarımsak bitkisinin içerdiği allizin, dolaşımı harekete geçirir ve temizleyici bir etki yapar. Düzenli bir şekilde kullanıldığında cildi yumuşatan ve kaybettiği nemi geri kazandıran sarımsak aynı zamanda ölü hücreleri ciltten atar. Ek olarak bu besinin mantar ve egzema gibi enfeksiyonları da önlediğini söyleyelim.

4. Avokado

Cildi Gençleştiren Besinler

E vitamini bakımından zengin olan avokado, cildin pürüzsüzleşmesine ve yumuşak hale gelmesine katkı sağlamaktadır. Vitamin ve mineral bakımından zengin içeriğe sahip olması sayesinde kırışıklıkları ortadan kaldıran besin, bu etkisi sayesinde gençleşmenize destek oluyor. Ayrıca bu ürünün sindirim sistemi sorunlarına iyi geldiğini belirtelim.

5. Yumurta ve Süt

Cildi Gençleştiren Besinler

Sütün içerdiği maddeler cildi gençleştirmenin yanı sıra kemiklere, hafızaya ve görme yeteneğine olumlu katkıda bulunuyor. Yumurta ve süt doğal protein kaynakları olması sayesinde vücuda enerji vermekle beraber hücre yenilenmesini de destekliyor. Bu sayede vücudunuz daha pürüzsüz ve parlak bir yapıya kavuşuyor.

6. Tavuk

Cildi Gençleştiren Besinler

En fazla protein içeren gıda maddelerinden birisi olan tavuk, bağ dokusundaki liflerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Cildin birincil yapısal proteinini bol miktarda içermesi sayesinde dolgun, sağlam ve genç görünümden sorumlu olan tavuğu düzenli olarak tüketmenizi öneriyoruz.

7. Balık

Cildi Gençleştiren Besinler

Hastalıkları önleyerek vücudun güçlü kalmasını sağlayan balık, Omega 3 gibi yağ asitleri bakımından zengin olduğu için cildin yenilenmesine destek olmaktadır. Haftada 2-3 kez balık tükettiğiniz takdirde kuru ciltleri nemlendiren besin, parlayan ve dolgun bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.

8. Portakal

Cildi Gençleştiren Besinler

Doğal bir cilt dengeleyici olan portakal, sivilce, akne ya da siyah noktaların yok olmasını sağlıyor. Cildinizde bulunan izlerden kurtulmanızı sağlayan besin aynı zamanda C vitamini deposudur. Bu sayede cildinizin yanı sıra vücudunuza da birçok faydada bulunur.

9. Nar

Cildi Gençleştiren Besinler

Antioksidan kaynağı bakımından zengin olan nar, cilt üzerinde anti aging etkisi yaratmaktadır. Bu sayede cildinizde oluşan kırışıklıklar ortadan kalkar. Cildin kolajen dengesini koruyan bu meyve aynı zamanda nem desteği de sunuyor. Bu sayede cildiniz daha önce hiç olmadığı kadar parlak ve pürüzsüz olacak. Ek olarak bu besinin vücudunuzun işleyişine de destek olacağını söyleyelim.

10. Yeşil Çay

Cildi Gençleştiren Besinler

Ciltteki renk eşitsizliklerini dengeleyerek daha güzel bir görünüme sahip olmanızı sağlayan yeşil çay, cilt kusurlarını azaltmak için en çok tercih edilen bitki çayıdır. Antioksidan bakımından zengin olması sayesinde cilde birçok fayda sağlayan bitki çayı, yüksek miktarda mineral ve vitamin içermesiyle cildin işleyişine destek olmaktadır. Bu sayede yaş artmasının getirdiği cilt ve vücut problemlerine daha az maruz kalırsınız.


İlginizi Çekebilir
Anti-Aging Krem ÖnerileriCildi Gençleştiren Bitki, Besin ve Çaylar

Cildi en çok ne güzelleştirir?

Cildi güzelleştiren meyveler berry grubundakilerdir. Üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut, ahududu ve çilek gibi besinler yoğun miktarda antioksidan içermeleri sayesinde cildi güzelleştirmektedir.

Genç kalmak için ne yemeli?

Her zaman genç kalmak istiyorsanız bazı besinleri düzenli olarak tüketmeniz gerekiyor. Bu besinler arasında portakal, yeşil sebzeler, badem, ceviz, yeşil çay, su, ay çekirdeği, yulaf, sebzeler, nar, soya, barbunya ve zeytinyağıdır.

Cildi ne gençleştirir?

Cildi gençleştiren birçok besin bulunuyor. Bu besinler arasından en öne çıkanları ise Brüksel lahanası, brokoli, hardal otu, pazı, tere, marul, şalgam, turp ve karalahanadır. Bu besinler vücudu toksin maddelerden arındırması sayesinde cildi gençleştirmektedir.

İnsanı ne yaşlandırır?

Kimse yaşlanmak istemez. Bu yüzden bazı besinlerden uzak durmanız gerekiyor. Yaşlanmamıza neden olan besinler arasında trans yağlı fast food ürünler, tuz, şeker, alkol, kahve, baharatlı yiyecekler, işlenmiş et, asitli içecekler ve pizza bunlardan en çok tüketilenleridir. Bu besinlerden uzak durmanızı öneriyoruz.

Su içmek cildi güzelleştirir mi?

Vücuttaki toksinleri arındıran suyun cildi güzelleştirdiği uzmanlar tarafından söylenmektedir. Günde 2 litre su tüketimi yaptığınız takdirde cildinizin kısa süre içerisinde toplandığını ve daha güzel bir yapıya kavuştuğunu fark edeceksiniz.

Hangi meyve cildi beyazlatır?

Cildinizi beyazlatmak istiyorsanız sarı ve kırmızı meyvelerin tüketimine özen göstermeniz gerekiyor. Bu meyveler içeriklerindeki yüksek miktarda bulunan antioksidanlar sayesinde cildinizdeki renk eşitsizliklerini dengeliyor. Bu sayede kısa süre içerisinde cildiniz olması gereken rengine dönüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.