8 Genç Kalma Tavsiyesi

Uzun yıllar genç kalabilmek, sağlıklı ve zinde bir hayat sürmek herkesin hayalidir. Peki, sağlıklı ve uzun yaşamak için neler yapmanız gerekiyor? İşte genç, sağlıklı ve uzun yaşamanın sırları yaşlanmayı sırlarını açmak için birkaç tavsiye sunuyor.
8 Genç Kalma Tavsiyesi

Genç Kalma Tavsiyeleri

Uzun ve sağlıklı bir hayat sürmeyi kim istemez ki? Sıhhatli ve inde bir hayat bütün insanların istediği bir nimettir. Ancak herkes bu isteğe nail olamaz çünkü sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken birçok ayrıntı vardır. Peki, sağlıklı ve uzun yaşamak için neler yapmanız gerekiyor? İşte; genç, sağlıklı ve uzun yaşamanın sırları yaşlanmayı sırlarını açmak için birkaç tavsiye sunuyor.

saglikli-uyku-001.jpg


Uyku ve Yeme Alışkanlıkları

Yaşlılıkla savaşmanın en etkili yöntemlerinin başında uyuma ve uyanma saatleri gelmektedir. Uyku düzeniniz kesinlikle ideal seviyelerde olmalıdır. Günde 8 saat dinlenmeye özen gösterin. Ayrıca yemek çok önemlidir. Sofraya oturduğunuzda karnınızı tıka basa doldurmak yerine sık ve az yemeyi kendinize adet edinin. Tuzu çok fazla kullanmamaya gayret gösterin.

saglikli-gidalar.jpg


Uzun ve Sağlıklı Yaşam İçin Tavsiyeler

1. Çay, önemli bir besindir ve vücudunuzu toksinlerden arındırır. Çayı düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

cay-005.jpg


2. Zencefil, enfeksiyonları söker atar ve bedeni zinde tutar. Mide bulantılarını önler.

zencefil-006.Jpeg


3. Sarımsak, kolesterole karşı dengeleyici bir görev üstlenir. Üstelik kanı sulandırarak dolaşım sistemine fayda sağlar ve iltihapları söker.

sarimsak-005.PNG


4. Omega 3 zengini besinler (Balık, yumurta, brokoli, kuruyemişler vs.) kalp ve damar rahatsızlıklarını önler ve bedeni her zaman zinde tutar.

omega3.jpg


5. Yeşil elma, kan şekerini düzenleyerek kanser riskini en aza indirger. 

yesil-elma-014.jpg


6. Kahverengi pirinç, kan şekerini dengeleyen besinlerden biridir.

kahverengi-pirinc.jpg


7. Çilek, ahududu, üzüm ve böğürtlen gibi meyveler C ve E vitamini bakımından zengin olduğundan vücudu temizler ve yaşlanma sürecini geciktirir. 

cilek-009.jpg


8. Gazlı içecekler, kafein, nikotin ve hazır gıdalardan kesinlikle uzak durun.

gazli-icecekler-002.jpg

Önerilen İçerik: Genç ve Güzel Görünme Tavsiyeleri

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.