Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Komedi Filmi

Yabancı komedi filmi sevenleri buraya alalım. İzlerken kahkahalara doyacağınız hem güncel hem nostaljik film listesi ile karşınızdayız. İşte birbirinden güzel keyfinizi yerine getirecek en güzel 10 komedi filmi...
Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Komedi Filmi

truman showTRUMAN SHOW

Truman Burbak muhteşem güzellikte, masallardan çıkmış gibi bir adada yaşamaktadır. Orada doğmuş, okula gitmiş ve yine orada evlenmiştir fakat bu sıradan bir hayat değildir. Truman 30 yaşına geldiğinde bazı şeylerden şüphelenmeye başlar. Babası küçükken denize açılarak boğulmuş ve ölmüştür fakat bir gün babasını caddede yürürken görür. Daha sonra eşinin hareketlerinden ve fotoğraflarından yola çıkarak gerçeği anlar. Aslında Truman' ın hayatındaki herkes aslında oyuncudur ve Truman' ın her anı bir televizyon kanalında saniye saniye yayınlanmaktadır. Başrolde usta komedyen Jim Carrey' nin oynadığı film hem komedi hem de hem de trajedi içeriyor.

 

 


 

the bucked listŞİMDİ YA DA ASLA (THE BUCKED LIST)

Fakir bir araba tamircisi olan Carter, maddi yetersizliklerden dolayı okulunu yarıda bırakmış ve bakmak zorunda olduğu kişiler için çalışma hayatına atılmıştır. 3 çocuk büyüten adamın maddi durumu hiçbir zaman rahat olmamıştır. Bir gün hastalanıp hastaneye kaldırıldığında aynı odaya bir başka hasta gelir. Bu adamın adı Edward' tır ve hastanenin sahibidir. Ayrıca milyonlarca dolar serveti vardır. Edward' a kanser teşhisi konulmuştur ve 6 ay ile 12 ay arası ömrü kaldığı söylenmiştir. İkilinin hastane odasında başlayan dostlukları yapmak isteyip de yapamadıkları şeyleri yapmaya karar vermeleriyle bir serüvene dönüşecektir. Başrollerde Morgan Freeman ve Jack Nickholson gibi usta isimlerin yer aldığı film sizi hem güldürecek hem de izlerken size çok şey kazandıracak.

 

 


 

yes manBAY EVET (YES MAN)

Carl Allen, anti sosyal bir adamdır. Karısından da ayrılan adamın tek yaptığı aktivite işten çıkınca eve gidip film izlemektir. Arkadaşlarının davetlerine her zaman olumsuz cevaplar verir fakat bir gün bir arkadaşı onun psikolojisini düzelteceğine inandığı bir seminere götürmeye ikna eder. Gittikleri seminerde bundan sonra gelen tekliflere hep evet şeklinde yanıt vermesi tekin edilir. Seminerden çıkında hayır dediği tekliflerden sonra hep kötü şeyler olmaya başlayınca gelen tüm tekliflere evet diyen Carl'ın hayatı bir anda değişir. İnanılmaz sosyal bir adam olan ve şansı yaver giden Carl, güzel bir kız arkadaş bulur. Bir süre sonra her şeye evet demenin de zararlı olabileceğini görmeye başlayacaktır. Başrolünde Jim Carrey' nin harika performansıyla izleyeceğiniz film moraliniz bozuk olduğunda sizi hızlıca neşelendirecektir.

 


 

meet parentsZOR BABA (MEET THE PARENTS)

Grek Focker, hemşir olarak çalışmaktadır. Uzun bir ilişki yaşadığı Pam ile evlenme kararı verir fakat bir sorun vardır. Pam teklifini kabul etmeden önce babasıyla tanışması gerektiğini ve evleneceklerini önce babasına söyleyip onay alması gerektiğini söyler. Bunun üzerine Pam' in evine giden Grek orada birkaç gün aile ortamında yaşamak zorunda kalır. Pam' in babası ise eski bir CIA ajanıdır. Grek' e güvenmeyen kız babası ona, bodrumunda bulunan ofisinde yalan makinesi testi yapmak ister. Bu sırada Pam' in kardeşi de evlenmek istediğini belirtince işler daha da karışık bir hal alır. Filmde usta oyuncu Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson ve Dustin Hoffman eşlik etmektedir. Bizdeki kız isteme olayına benzer durumları yaşayan damat adayı hikayesini anlatan film size kahkahalar attıracak cinsten...

 


 

home aloneEVDE TEK BAŞINA (HOME ALONE)

Kevin annesininin aşırı korumacı tavrından ve ağabeyinin tutumundan hiç memnun olmayan bir çocuktur. Hatta ailesini sevmediği de söylenebilir. Bir gün yine annesinden çatı katında yatma cezası alır. Kevin sabah kalktığında evde kimsenin olmadığını görür. Ailesi tatile giderken Kevin' i unutur. Kevin ilk başta evde yalnız kaldığı için korksa da aslında bu durumun arayıp da bulamadığı bir fırsat olduğunu anlar. Bundan sonra kafasına göre günleri istediği gibi geçiren Kevin, eve dadanan iki hırsız ile de yalnız mücadele etmek zorunda kalır. Film 90lı yıllarda çocuk olanların asla unutamayacağı bir filmdir. Başrolünde Macaulay Culkin' in yer aldığı film hala bile izlerken sizi güldürmeyi başaracaktır.


 

bruce almightyAMAN TANRIM (BRUCE ALMIGHTY)

Bruce Nolan yerel bir televizyon kanalında haber yapmaktadır. Yaptığı haberler ile insanları eğlendiren fakat kendisi hiç eğlenemeyen Bruce' nin hayali ya farklı ülkelerde haber yapan bir adam olmak ya da ana haberi sunan yaşlı anchormanın yerini almaktır. Karamsar olan Bruce işler istediği gibi gitmeyince her seferinde tanrıyı suçlamaktadır. Çalıştığı yerde işler birden sarpa sarar ve işinden kovulur. Bu konuda da yine Tanrı'yı suçlayan ve isyan eden Bruce' nin karşısına insan silüetiyle Tanrı gelir ve madem bu kadar isyan ediyorsun tüm güçlerimi 24 saatliğine sana vereceğim der. Bruce 24 saat tanrı olacaktır ve tüm dünyadaki insanların isteklerine cevap vermek durumundadır. Filmde Bruce karakterini Jim Carrey canlandırmaktadır. Birbirinden ilginç mimikleriyle usta oyuncu izleyenleri yine güldürmeyi başarmaktadır.

 


 

rush hourBİTİRİM İKİLİ (RUSH HOUR)

Honkong' da dövüş sanatları ustası bir polis çok sevdiği ve saygı duyduğu arkadaşının Amerika' ya Çin konsolosu olarak atandığını ve kızının orada kaçırıldığını öğrenir. Kızın bulunması için görevlendirilen ve Amerika' ya gönderilen müfettiş Lee bu görevde yalnız olmayacaktır. FBI tarafında James adında aşırı sorumsuz ve vurdum duymaz bir adam Lee' ye eşlik edecektir. James rahat tavırlarıyla Lee' ye destek değil köstek olmaya başlamıştır. Daha sonra aslında James kendisinin FBI tarafından Lee' yi engellemesi ve onu yavaşlatması için gönderildiğini öğrenir. Kızı kurtarmak için Lee ile birlikte takım olan ikilinin peşine bu kez FBI da takılmıştır. Filmde Jackie Chan ile birlikte Chris Tucker başrolleri paylaşmaktadır. Filmde aksiyon sahnelerinde bile komedi unsurları yer almaktadır.

 

 


 

police academyPOLİS AKADEMİSİ (POLICE ACADEMY)

Efsane filmler arasında yer alan Polis Akademisi serisi, ilk filmden itibaren yoğun ilgi görmüş ve seri filmler çekilmeye devam edilmiştir. Filmin konusu adından da anlaşılacağı üzere polis akademisine polis olmak için gelen birbirinden ilginç ve farklı adayların yaşadığı maceralar anlatılmıştır. Akademi ayrım yapmaksızın herkesi kabul etiği için farklı ortamlara ve farklı kültürlere ait kişileri bir arada tutmak ve onları eğitmek hiç kolay olmayacaktır. Eğitmenlerin zorlu mücadelesinin aksine adaylar oldukça keyifli anlar geçirmektedirler. Haylaz şakalar ve ilginç karakterler ile Polis Akademisi gülmek istemeyenleri bile güldürmeyi başarmış bir film serisi olmuştur.

 


 

city lightsŞEHİR IŞIKLARI (CITY LIGHTS)

Şehir Işıkları 1931 yılında çekilen oldukça eski bir filmdir. Diğer Charlie Chaplin filmleri gibi bu film de sessizdir. Konusuna gelince sokak serserisi olan bir adamın, kör bir kıza aşık olmasıyla başlayan hikayeyi anlatır. Serseri adam iyi kalplidir ve aşık olduğu kadının gözlerinin ameliyat ile düzeltilmesi için bir yol arar. Daha önce hayatını kurtardığı bir milyonere ulaşır ve durumu anlatır. Milyoner yardım edebileceğini ve ona ameliyat için gerekli olan parayı borç verebileceğini söyler fakat sonra bu milyoner sözünü tutmaz. Sevimli serseri parayı bulmak için değişik maceralara atılır. Aradan 85 yıl geçmiş olmasına rağmen eskimeyen bu filmde filmi izlerken kahkahalarınıza engel olamayacaksınız.

 

 


 

the hangoverFELEKTEN BİR GECE (THE HANGOVER)

Arkadaşlarının düğününden önce Las Vegas' ta bekarlığa veda partisi düzenleyen kafadarlar işin ucunu kaçırınca olanlar olur. Gece aşırı sarhoş olurlar ve sabah uyandıklarında kaldıkları evde tavuklar, kaplan ve 6 aylık bir bebek bulurlar. Geceye dair en ufak bir şey hatırlayamayan kafadarlar daha sonra düğünü olacak arkadaşlarının da olmadığını fark ederler. Evdeki ipuçlarını takip ederek geceye dair ne yaptıklarını çözmeye ve durumu normale döndürmeye çeviren arkadaşların yaşadıkları maceralar sizi fazlasıyla eğlendirecek. Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Justin Bartha ve Ed Helms' in başrollerini paylaştığı film son yıllarda yapılan en başarılı komedi filmleri arasında ilk sıralarda geliyor.

 

 

 

Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Dram Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Psikolojik Film

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Bilim Kurgu Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Aksiyon Filmi

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Polisiye Film

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Savaş Filmi

Aamir Khan Kimdir ve Filmleri Nelerdir?

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.