İçinizi Burkacak Gelmiş Geçmiş En İyi 19 Dram Filmi | 2024

Yoğun duyguların yaşandığı anlarınızda size çok iyi gelecek, hislerinizi derinleştirecek ve kimi zaman da güldürecek en iyi filmleri listeledik.
İçinizi Burkacak Gelmiş Geçmiş En İyi 19 Dram Filmi | 2024

Bazı sahneleri ile insanları gözyaşlarına boğan, bazı sahneleri ile buruk bir gülümseme sağlan dram temalı filmleri sizler için derledik. Özellikle de son sıralarda bulunan tüm filmleri izlemeniz gerektiğini düşünürken son yıllarda çıkan ve insanların yüreğine dokunan filmleri de listemizde derledik. 

İşte 19 En İyi Dram Filmleri...

1. Where the Crawdads Sing

En İyi Dram Filmleri
Kuzey Carolia’daki Barkley Cove isminde küçük bir kasabada bataklık kızı hakkında birbirinden çılgın söylentiler çıkar. On yaşındayken ailesi tarafından terk edilmiş olan kız bataklıkta hayatta kalmayı öğrenmek zorunda kalmıştır ve insanların düşündüğü kadar vahşi bir huyu yoktur. Hayatı kendisine okuma yazmayı öğreten Tate ile tanıştığında tamamen değişmeye başlar.

TürDramGerilimGizem
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenOlivia
Newman
OyuncularDaisy
Edgar-Jones
Taylor John
Smith
Harris
Dickinson

2. Major

En İyi Dram Filmleri
Kasım 2008 sularında var olan Bombay saldırılarında şehit olan ve Ocak 2009 yılında ise Hindistan’ın en yüksek zamanlı barış kahramanı ödülü Ashoka Chakra’ya layık görülen Binbaşı Sandeep’in hayatı sizlerle. Çocukluğunda geçirdiği anlardan, 2008’de meydana gelen saldırıya kadar her şey detaylı olarak size aktarılmaktadır.

TürDramBiyografiAksiyon
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenSashi Kiran
Tikka
OyuncularAdivi
Sesh
Prakash
Raj
Revanti

3. Sound of Freedom

En İyi Dram Filmleri
Çocuklar ne kadar kutsal varlıklardır değil mi? Bu içeriğimizde çocuklar üzerinde yapılmakta olan küresel seks tacirliğinin sonunu getirmek isteyen Tim Ballard’ın hayatı sizlerle. Eski bir ABD hükümet ajanı olan Tim; işini sevse de çocukları daha çok sevmektedir. Bu seks ticaretinin tüm detaylarını elde ettiğinde ise sevdiği işini bırakıp çocukları kurtarmaya çalışmaktadır.

TürAksiyonDramBiyografi
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAlejandro
Monteverde
OyuncularMira
Sorvino
Jim
Caviezel
Kurt
Fuller

4. The Banshees of Inisherin

En İyi Dram Filmleri
İrlanda’nın batı kıyısında ücra bir adada ömür boyu süreceğine inanılan Padraic ve Colm’un arkadaşlığı mükemmeldi. Lakin bir gün ansızın Colm beklenmedik bir şekilde arkadaşlıklarını bitirdiğinde ise ikili de kendilerini çıkmazda bulur. Kız kardeşi Siobhan ve sorunlu genç Dominic’in yardımlarıyla sersemlemiş olan Padraic hayır cevabını reddederek Colm ile arkadaşlığını iyileştirmeye çalışır.

TürKomediDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenMartin
McDonagh
OyuncularColin
Farrell
Brendan
Gleeson
Kerry
Condon

5. On Üç Yaşam

En İyi Dram Filmleri
Bir futbol takımı ve koçları maça gitmek üzere çıktıkları yolda şiddetli bir şekilde gelen yağmur ve sel nedeniyle Taylan’da bir mağarada mahsur kalırlar. Yanlarında bir gram erzak bile olmayan ekip için işler zorken oksijen seviyesinin de her dakika düşmesiyle birlikte büyük bir ölüm kalım savaşı ortaya çıkmaya başlar. Dünyanın dört bir yanından bu ekibi kurtarmak üzere Taylan’a gelen insanları ve yerel halkın nasıl kol kanat kesildiğini izlemeniz mümkündür.

TürDramMaceraBiyografi
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRon
Howard
OyuncularViggo
Mortensen
Colin
Farrell
Joel
Edgerton

6. 13 Minutes

En İyi Dram Filmleri
Küçük Heartland kasabası sakinleri için gün yeni ve her zamanki gibi başlamıştı. Lakin tüm zamanlar içinde var olmuş olan kasırganın en büyüğü geldiğinde ise tüm kasabanın harap olması ile işler değişmeye başlar. Kasırga tüm kasabayı yıkmadan önce sakinlerin sığınması için toplamda 13 dakikaları bulunmaktadır. Yaşam savaşı vermeye odaklanmış olan dört aile birbirlerine farklılıklarına rağmen birbirlerinden güç almaları gerekmektedir.

TürAksiyonDramGerilim
IMDb4,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenLidsay
Gossling
OyuncularThora
Birch
Amy
Smart
Anne
Heche

7. Clouds

En İyi Dram Filmleri
Kanser ile mücadele eden ama müziğe de aşık olan bir gencin hayatı sizlerle. Nadir görünen kemik kanseri teşhisinin konulması ile hayatı alt üst olan bir genç yaşamakta olduğu şoku atlatması ile hayatta kalan az zamanlarını değerli bir şekilde geçirmek üzere harekete geçer. Diğer hastalara ve insanlara ilham olabilmek için mükemmel bir yol bulan genç için ise işler iyiye gittiği kadar da kötüye gitmeye başlar. Tamamen gerçek bir yaşanmışlık hikayesi olan bu filmde gözyaşlarınıza engel olamayacaksınız.

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenJustin
Baldoni
OyuncularFin
Argus
Neve
Campbell
Sabrina
Carpenter

8. The Humans

En İyi Dram Filmleri
Manhattan şehir merkezinde savaş öncesi Blake ailesinin hayatı sizlerle. Şükran Günü’nü kutlamak için bir araya gelen aile korkunç felaket ile karşı karşıya kalırlar. Çökmekte olan binanın dışarısında da karanlık çökmekteyken gece gizemli şeylerle dolmaya başlar. Aile içinde gerilimler artarken birbirleri ile anlaşamıyor olmaları felaketi daha da kötü hale getirmektedir.

TürDram
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenStephen
Karam
OyuncularRichard
Jenkins
Jayne
Houdyshell
Amy
Schummer

9. On the Basis of Sex

En İyi Dram Filmleri
Ruth başarılı bir avukattır. Erkeklerin ağırlıkta olduğu bir okuldan mezun olan Ruth, kocası Marty ile okul yıllarında tanışır. Hayatının birçok alanında eşitsizlik ile karşı karşıya kalan Ruth bu durum ile mücadele etmeya karar verir. Anayasa Mahkemesi içerisinde bulunan eşitsizliği yıkmak için uğraşan Ruth’un tek destekçisi ise kocası Marty’dir.

TürDramBiyografi
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenMimi
Leder
OyuncularFelicity
Jones
Armie
Hammer
Justin
Theroux

10. Leon

En İyi Dram Filmleri
Mathilda adlı küçük kız kötü bir aile ortamında dünyaya gelmiştir. 12 yaşına geldiğinde ise dağılmış bir aile düzeni içinde mutsuz şekilde hayatına devam etmektedir. Değer verdiği tek şey küçük kardeşidir. Ailesi uyuşturucu işine bulaştığı için tehditler almaktadır. Bir gün Mathilda alışverişe gider ve döndüğünde tüm ailesinin katledilmiş olduğunu görür. Uyuşturucu mafyası tüm ailesini katletmiştir. Mathilda korkudan ne yapacağını bilemez ve Leon' un kaldığı daireye sığınır. İşin garip tarafı ise Leon çok soğuk kanlı bir kiralık katildir. Yalnız yaşayan ve duygusuz olan Leon, hayatına aniden dahil olan bu küçük ve kimsesiz kıza sahip çıkar. İçinde ona karşı gizli bir sevgi ve sahiplenme duygusu oluşur. Onun sorumluluğunu alır ve adeta ona babalık yapmaya başlar.

TürAksiyonSuçDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenLuc
Besson
OyuncularJean
Reno
Gary
Oldman
Natalie
Portman

11. Braveheart

En İyi Dram Filmleri
William Wallaca adlı İskoç bir adam, İngiliz soylularının İskoçlar üzerindeki egemenliklerinden bıkmış durumdadır. Hatta bu iş artık zulüm olmaya başlamıştır çünkü İngiliz soylularının yeni evli İSkoç kadınlarla kocasından önce ilişkiye girmek gibi hakları bulunmaktadır. Bu gibi durumlar altında yaşamaktan bıkan William, çok sevdiği karısının da İngilizler tarafından öldürülmesiyle birlikte onun intikamını almak için ve ülkesini bu durumdan kurtarmak için mücadele başlatır. Halkın beklediği lider bulunmuştur ve mücadele kısa sürede tüm halk tarafından destek görür. İlk zamanlar olaylar istendiği gibi gitse de iş büyüdükçe İngiltere ordusu devreye girerek isyanları bastırı. William Wallace idam cezasına çarptırılır. Filmde Mel Gibson' un muhteşem performansı ile birlikte film için bestelenen müzikler izleyenleri derinden etkilemektedir. İzlemeyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir.

TürBiyografiDramTarih
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
1995
YönetmenMel
Gibson
OyuncularMel
Gibson
Sophie
Marceau
Patrick
McGoohan

12. La Vita e Bella

En İyi Dram Filmleri
İtalya yapımı film 1930 yılların İtalyasını anlatır. İtalyan yahudisi olan Guido, mutlu bir evlilik yapar. Guido ve karısının bir çocukları olur. Mutlu bir yaşam sürerlerken İkinci Dünya Savaşı patlak verir. Almanlar İtalya' yı işgal eder. Yahudi oldukları için onları trene bindirirler ve toplama kampına götürürler. Guido' nun karısı çocuğunu Alman askerlerinden gizler ve toplama kampında yaşananların bir oyundan ibaret olduğunu, eğer bu oyunu kazanırlarsa ona ödül olarak tank vereceğini söyler. Çocuk olayların farkında olmadan toplama kampında bir dolapta savaş bitene  dek kalır. Amerikan askerleri İtalya'yı geri aldığı zaman oyun bitmiştir ve kazanılmıştır.

TürKomediDramRomantik
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1997
YönetmenRoberto
Benigni
OyuncularRoberto
Benigni
Nicoletta
Braschi
Giorgio
Cantarini

13. Fight Club

En İyi Dram Filmleri
Filmin konusu tek düze hayat yaşayan ve klişeler içinde boğulmuş insanların hayatlarına vurgu yapmaktadır. Popüler kültür adı altında çocukluğundan itibaren herkesin ünlü bir şarkıcı ya da toplum tarafından önem gören bir kişilik olacağı algısı oluşturulmaktadır fakat bu durumun büyüdükçe mümkün olmadığının farkına varılmakta ve yalnızlık içinde ruhsal sorunlara yol açabileceği belirtilmektedir. Tüm bunları yaşayan ve ünlü bir otomobil firmasında çalışan Tyler, uykusuzluk sorunları yaşar ve hayatı çekilmez hale gelir. Doktora gittiğinde ona terapi gruplarına katılması söylenir. Terapi gruplarında farklı insanlarla tanışan ve kendisi gibi olan diğer insanların yaşadığını fark eden kahramanımız evinin yanmasıyla birlikte hayatına tamamıyla farklı bir yön verir. Bir süre sonra da aynı ruh halini yaşayan insanların mesihi haline gelir.

TürDram
IMDb8,8
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenDavid
Fincher
OyuncularBrad
Pitt
Edward
Norton
Meat
Loaf

14. Gladiator

En İyi Dram Filmleri
Roma İmparatorluğu en parlak dönemlerini yaşamaktadır. General Maximus orduların başında zaferden zafere koşan başarılı bir komutandır. General son yapılan savaştan da galibiyetle ayrılmış ve durumu İmparator' a bildirmiştir. Savaş sonrasında ayrı kaldığı evine ve eşine dönmek isteyen Maximus, imparatordan gelen emir ile şaşkına döner. İmparator generalden iktidarına sahip çıkmasını istediğini belirtmektedir. Bunu duyan veliaht Commodus, babasının kendisine güvenmediğini ve tahtın elden gütmek üzere olduğunu anlar. General Maximus' un ve ailesinin öldürülmesi talimatını verir. General bu suikastten kurtulmayı başarır fakat karısı ve çocuğu katledilmiştir. Maximus gladyatörler arasına sürgün edilir. Yıllar sonra Roma' ya arenada savaşmaya kadar giden yolda Maximus' un tek amacı Commodus' tan kendisinin ve ailesinin intikamını almaktır.

TürAksiyonMecaraDram
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenRidley
Scott
OyuncularRussell
Crowe
Joaquin
Phoenix
Connie
Nielsen

15. Beautiful Mind

En İyi Dram Filmleri
Filmde Nobel ödüllü Amerikalı dahi matematikçi John Nash' in hayat hikayesi konu edilmiştir. Genç yaşından itibaren matematik alanında muhteşem zekaya sahip olan John, tanınan bir adam haline gelir ve üniversitede ders vermeye başlar. Bu sırada şizofreni hastalığına yakalanan fakat bunu bir türlü kabul edemeyen adam, psikiyatrist yardımıyla normale dönmeye çalışır. Bir süre iyi gibi görünse de eşi ve çocuğuna zarar verebilecek derecede hasta olduğu anlaşılınca delilik ve dahilik arasında mücadele vermeye başlar.

TürBiyografiDram
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2001
YönetmenRon
Howard
OyuncularRussell
Crowe
Ed
Harris
Jennifer
Connelly

16. 3 Idiots

En İyi Dram Filmleri
Rancho, Raju ve Farhan Hindistan' ın en iyi mühendislik okulunu kazanırlar. Okula giriş anından itibaren birbirlerini bulan bu 3 genç adam arkadaş olurlar. Okulda başlarından geçen olayları anlatırken eğitim sistemine eleştiri yapan filmde, çocukların sürekli bir yarış halinde olması ve gelecek kaygısı sebebiyle ya da aile baskısıyla istemedikleri alanlara yönlendirildiği anlatılıyor. Çoğu ülkede yaşanan bu duruma vurgu yapan filmde kişilerin sevdiği işi yaptıklarında başarılı olacakları mesajı veriliyor. Rancho' nun diğer arkadaşlarını ve hatta çevresindeki herkesi etkilediği film dram ve komedinin harmanlanmış halidir. 

TürKomediDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRajkumar
Hirani
OyuncularAamir
Khan
MadhavanMona
Singh

17. The Green Mile

En İyi Dram Filmleri
Paul Edgecomb, hapisanede idam mahkumları infaz bölümünde görev yapan baş gardiyandır. İnfaza giden mahkumlar, 1 mil uzunluğunda yeşil bir yoldan geçmektedir. İdam kararı verilen son mahkum ise John Coffey adında iri bir adamdır. İki küçük kızın öldürülmesiyle suçlanan bu iri adam cüssesinin aksine oldukça nazik ve iyi bir insandır. Onunla konuştukça bunu anlayan Paul, dev adamın doğa üstü güçleri olduğuna tanık olur. Tanıdıkça bu adamın kimseyi öldürmeyeceğini anlayan ve suçsuz yere idam cezası alan adamın kurtarılması gerektiğini ve özel güçlerinin insanlık adına faydalı olacağını söylese de elinden bir şey gelmez.

TürSuçDramFantastik
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
1999
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTom
Hanks
Michael Clarke
Duncan
David
Morse

18. The Pianist

En İyi Dram Filmleri
Polonyalı başarılı bir piyanist olan Wladyslaw Szpilman, geleceği en parlak piyanistler arasında yer almaktadır. O yıllarda patlak veren İkinci Dünya Savaşı ile Almanya Polonya' yı işgal eder. Hitler' in Yahudiler' e uyguladığı zulüm ile yahudi olan piyanist ve ailesi de toplama kampına götürülecektir. Şansı yaver giden piyanist, toplama kampına gitmekten kurtulur fakat bu kez Varşova' da varoş mahallelerde yaşamaya başlar. Hayatı birden 180 derece dönen adam hiç alışık olmadığı bir hayatın içinde yaşam mücadelesi verir.

TürBiyografiDramMüzikal
IMDb8,5
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenRoman
Polanski
OyuncularAdrien
Brody
Thomas
Kretschmann
Frank
Finlay

19. The Shawshank Redemption

En İyi Dram Filmleri
Bankacı olan Andy Dufrense, karısını ve sevgilisini öldürmekle suçlanmaktadır. Suçsuz olduğu halde bunu kanıtlayamayan adam hapishaneye gönderilir. İlk başlarda hapishane magandalarıyla başı derde girse de bir süre sonra orada yaşamayı öğreniyoer ve tam 20 boyunca suçsuz yere ceza çekiyor. Daha sonra bankacılık yetenekleriyle hapishane müdürünin işlerini takip etmeye başlıyor ve bu noktadan sonra işler değişmeye başlıyor. Film gerek işlenişiyle gerek oyunculuk performanslarıyla IMDB listesinin en tepesindeki yerini yıllardan beri korumaktadır. Bugüne kadar herkesin sevdiği film olan Esaretin Bedeli, aldığı sayısız ödül ile de bunu göstermiştir.

TürDram
IMDb9,3
Gösterim
Tarihi
1994
YönetmenFrank
Darabont
OyuncularTim
Robbins
Morgan
Freeman
Bob
Gunton

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.