Gelecekte Dünyada Yaşam Nasıl Olacak?

Teknoloji çok hızlı geliyor. Peki bu teknolojiyle gelecekte dünyada neler olabilir? İşte ihtimaller karşılığında gelecekte dünyada olacaklar...
Gelecekte Dünyada Yaşam Nasıl Olacak?

Gelecekte Dünyada Neler Olacak

Gün geçtikçe insanoğlu da teknoloji konusunda ilerliyor. Aslında 1 hafta sonra Dünya'da pek çok şey değişemeyebilir. Zaten sizlerde 1 hafta sonrasını tahmin edebilirsiniz öyle değil mi? Peki ya 100 yıl sonra nelerin değişeceği hakkında bilgi sahibi misiniz? Bilim adamlarının geleceğe dair projelerini listeledik.

İşte bilime göre 2100 yılında Dünya'da nelerin değişeceği;

1. Hindistan'ın Nüfusu 2030 Yılında Çin'den Daha Fazla Olacak

Gelecekte Yaşanacaklar

Çin uzun yıllar boyunca Dünya'nın en çok nüfusuna sahip ülkesiydi. Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen küresel nüfus eğilimlerinin araştırmasına göre 2030 yılında Dünya'nın en çok nüfuslu ülkesi ünvanını Hindistan alacak. Buna ek olarak Birleşmiş Milletler 2050 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin en fazla nüfusa sahip üçüncü ülke olma ünvanını kaybedip Nijerya'nın Amerika'yı geçeceğini öne sürüyor.

2. İnsanoğlu 2030 Yılında Mars'ta Olacak

Gelecekte Yaşanacaklar

İlk olarak 1970 yılında aya çıkmayı başaran insanoğlunun artık yeni bir hedefi var! 1877 yılında Asaph Hall tarafından keşfedilen Mars Gezegeni, yeryüzü şekilleri açısından aya göre çok farklıydı. Bunu tespit eden bilim adamları Mars'ta yaşamın olabileceği düşündü. Mars'ta yeni bir Dünya inşa etmeyi planlayan Uluslararası Uzay Araştırma Koordinasyon Grubu bu konu üzerine oldukça yoğunlaştı. 2030 yılında Mars'a insanları göndermeyi planlayan (ISEGG), çalışmalarına 2011 yılında başladı bile.

3. Kuzey Kutbu Buzulları 2037 Yılında Yok Olabilir

Gelecekte Yaşanacaklar

İnsanoğlunun kendi elleriyle Dünya'yı değiştirdiğini biliyoruz. Peki ya kendi ellerimizle Dünya'yı yok ettiğimizi de biliyor muyuz? İnsan yapımı kimyasal gazların ozon tabakasını hızla delmesiyle birlikte güneş ışınları dünyaya daha fazla etki etmeye başladı. Bu nedenle de Küresel Isınma gerçekleşiyor. Küresel Isınma kutuplarda bulunan buzulların erimesine neden oluyor. Aynı zaman da da deniz seviyesinin yükselmesine sebep oluyor. 2007 ve 2009 yılları arasında kutuplardaki büyük buzul kütlelerinin erimesinin ardından bilim adamları, 2037 yılında kuzey kutbunda bulunan buzulların tamamen yok olacağını dile getiriyor. Elbette duyarlı olup ozon tabakasını delmeyi bırakıp gerekli çalışmalarla bunu engelleyebilir veya erteleyebilirsek bu sadece bir öngörüden ibaret olacak.

4. 2060 Yılında İnsandan Daha Zeki Olan Yapay Zeka Üretilecek

Gelecekte Yaşanacaklar

Yapay zeka konusunda günümüzde birçok çalışma devam etmekte. MYOB Teknolojisi uzmanı Ben Ross'a göre 2040 yılında yapay zeka insan zekasına kadar ulaşabilecek. Bununla kalmayıp 2060 yılında da yapay zeka insandan daha zeki bir hal alacak. İnsanoğlu kendisinden daha zeki bir teknolojiyle nasıl başa çıkacağını düşünürken MYOB teknolojisi bu tür söylemlere aldırmadan çalışmalarını hızlandırıyor.

5. Amazon Yağmur Ormanları %83 Oranında Yok Olacak

Gelecekte Dünyada Neler Olacak

Dediğimiz gibi insanoğlu kendi geleceğinin her zaman katili olmuştur. Gezegenimizin bir diğer üzücü değişimlerinden bir tanesi de amazon ormanlarının büyük bir bölümünün yok olması. 2009 yılında İngiltere de bulunan ulusal hava durumu servisi bir rapor yayınladı, bu raporda Dünya'nın küresel ısınma yüzünden 2055 yılına kadar 4 santigrat derece daha fazla ısınacağını açıkladı. Bu yaklaşmakta olan büyük bir tehlikenin habercisi oldu. Bilim adamları tarafından onaylanan bu rapor, küresel ısınmanın önüne geçmek için yapılan pek çok araştırmanın hızlanmasına neden oldu. Eğer raporda yazdığı gibi sıcaklık böylesine artmaya devam ederse 2100 yılına kadar Dünyamızda bir tane bile amazon ormanı kalmayacak.

6. 100'den Fazla Kuş Türünün Nesli Tükenecek

Gelecekte Yaşanacaklar

Değişen iklim ve kimyasal maddeler yüzünden zarar göre ozon tabakasının meydana getirdiği alışılmadık iklim şartları kuşları yok edecek. Çok soğuk ve çok sıcak ortamlara dayanamayan kuş türlerinin ölmesiyle nesilleri tükenecek.

Benzer İçerik Önerileri
Hayatımıza Girecek 10 İnanılmaz TeknolojiTeknoloji Fanatiklerinin Dövmeleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum