2030 Yılında Hayatımıza Girecek 10 İnanılmaz Teknoloji

Bu içeriğimizde bilim adamlarının şu an üstünde çalıştıkları, 2030 yılında da hayata geçmesi beklenen 10 yeni teknolojiyi müjdeliyoruz.
2030 Yılında Hayatımıza Girecek 10 İnanılmaz Teknoloji

2030 Yılında Hayata Geçmesi Beklenen 10 Teknoloji 

Dünyada gelişen ve değişen teknoloji insanlığın sonuna kadar şaşırtmaya devam edecek. Hızla gelişen teknoloji önümüzdeki yıllarda fantastik bir hale dönüşecek gibi görünüyor. Günümüzdeki değişim hızına baktığımızda önümüzdeki yirmi yılda bizi nelerin beklediğini görmek çok da zor değil gibi gözüküyor.

İşte 2030’lu yıllarda görülecek 10 fütüristik teknoloji!


10. Yapay Zekalı Kişisel Asistanlar

yapay-zeka-kisisel-asistanlar.jpg

Microsoft’un ofis asistanı Clippy ve iPhone’un akıllı asistanı Siri, geleceğin getireceği muhteşem kişisel asistanların sadece bir teaserıdır. Bu yapay zekaya sahip asistanlar sizin doğal sesinizi anlayıp size daha gelişmiş yanıt ve hizmetler sunacak. Yani onlar zihnimizin sanal klonları olarak yaratılacaklar. Davranışlarımız, tercihlerimiz, eğilimlerimiz vs. Hakkımızdaki herşeyi bilecekler. Onlar bizim için e-posta yazacak ve randevular ayarlayabilecekler. Bizden zaman çalan ihtiyaçlarımızı karşılayarak hayatımıza büyük bir kolaylık sağlacaklar.


9. Görünmeyen Bilgisayarlar

gorunmeyen-bilgisayarlar.jpg

Zamanla telefonlarımızda, araçlarımızda, oyuncaklarımızda görünen bilgisayarlar minyatürleşme devrimi sayesinde küçülmeye devam ediyor! Önümüzdeki yirmi yıl içinde bu cihazlar her yerde olacak, ancak görünmeyecekler. Giysilerimizde, aksesuarlarımızda ve hatta kontak lenslerimizde dahi yer alacaklar. Bunları kullanabilmek için doğal dil ve dokunsal geri bildirimleri kullanacağız. Bunun yanında muhtemelen bizden bağımsız çalışabilecek ortam zekasına da sahip olacaklar. 


8. Dijital Zihne Sahip Sanal Hayvanlar

dijital-zihne-sahip-sanal-hayvanlar.jpg

Nematod solucanının beynini dijitalleştiren OpenWorm projesi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Gelecekte karınca, arı, fare gibi hayvanlar bu teknolojiyle taklit edilecekler. Bu dijital beyinler robotik avatarlara da çalışabilecek.


7. İlk Onaylı ve Mega Ölçekli Jeomühendislik Proje

jeomuhendislik-projesi.png

2030'lu yıllarda dünyanın iklimini iyileştiren başarılı jeomühendislik projeler göreceğiz. Yapay ağaçlar, okyanus gübreleme araçları, okyanus kalitesinin artırılmasını sağlayan cihazlar, hava durumu kontrolleri gibi şeyleri yakında zamanda göreceğiz.


6. Gezegensel İnternet

gezegensel-internet.jpg

Dünyanın Mars’a ulaşması ve iki gezegen arasında bir internet bağlantısı kurması bekleniyor! Bu, astronotların dünyayla bilgi paylaşımını kolaylaştırmak için oldukça havalı duruyor.


5. Yaşlanma Karşıtı Müdahale

the-first-true-anti-aging-intervention.jpg

Yaşlanma karşıtı olduğunu iddia eden tüm kozmetik ürün ve tedavileri unutun. 2030'larda, devrimci bir müdahalenin dünyayı çılgına çevirmesi muhtemel gözüküyor. Artık yaşınız ilerlese de görünümünüzde bir değişiklik olmaması tedaviyle mümkün hale gelecek.


4. Öldürme Lisansına Sahip Robotlar

oldurme-lisansina-sahip-robotlar.jpg

Bağımsız ölüm robotları, askerlerin hayatını kurtaracak ve düşmanlardan kurtulmayı sağlayacak müthiş bir teknolojiyi hayatımıza sokacak. 2030'lu yıllarda tanıtılması muhtemel olan bu robotlar, insanların sahip olduklarından çok daha fazla fiziksel ve bilişsel yeteneklere sahip olacak.

Önerilen İçerik; Elon Musk; ''Katil Robotlar!''


3. Laboratuvarlarda Yetiştirilen Organlar 

laboratuvarlarda-yetistirilen-organlar.jpg

Genetik anayasanıza göre kişi artık doktorlarla muhattap olmayacak. Aynı zamanda kök hücrelerinizden farklılaşmış dokular da üretilebilecek. Ve bunu bizzat kendimiz yapabileceğiz. Yani kendi organlarınızı yetiştirebileceksiniz. Kalp bile!


2. Kişisel Ev İmalatçıları

kisisel-ev-imalatcilari.jpg

Gelecekte, 3D yazıcılar kullanarak kendi ürünlerinizi kendi evinizde üretebileceksiniz. Bunun için başta bir bedel ödemek zorunda olacaksınız. İhtiyaçlarınızı tamamen kendiniz üretip kullanabileceksiniz. 

Önerilen İçerik; 3D Yazıcı Nasıl Çalışır?


1. Endüstriyel Ölçekli Su Arıtma

endustriyel-olcekli-su-aritma.jpg

2030'larda okyanuslar dünyanın susuzluğunu giderecek. Büyük Konsantre Güneş Enerjisi Santralleri (CSP'ler) kalıntı suyu kullanabilecek, okyanus suyunu arındıracak ve kullanılabilir doğal su haline getirecekler. Böylece, sürdürülebilir olmayan su temini büyük ölçüde azalacak. 


Önerilen İçerik; Teknoloji Fanatiklerinin Yaptırdıkları Dövmeler!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum